Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (611/611)

heart5:
Ρωτάω για όταν είναι απών.

pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΡωτάω για όταν είναι απών.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν απαντώ έχοντας γνώση του πως λειτουργεί ο ΕΟΠΥΥ αυτή τη στιγμή, αλλά με βάση τις απαντήσεις που αναζήτησα έχοντας την απορία για το πως εφαρμόζεται η χρονομέτρηση όταν ήμουν συμβεβλημένος και ξεκίνησε αυτό το μέτρο. Απ'ό,τι κατάλαβα δεν έχει τόση σημασία ο χρόνος μίας επίσκεψης γιατί μπορεί πχ να καταχωρήσεις μια συνταγή ενώ πριν εξέταζες και δεν είχες ανοίξει επίσκεψη, αλλά μετράει ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ των επισκέψεων. πχ αν καταχωρήσεις 3 επισκέψεις σε 5 λεπτά καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν είναι φυσιολογικό. Τώρα αν παίζει ρόλο ο μέσος όρος των χρόνων ή κάθε επίσκεψη χωριστά ή τίποτα απ'αυτά - και ίσως και κανείς να μην το ελέγχει -  δεν το ξέρω.

Argirios Argiriou:
Από ιατρική ομάδα του facebook στις 23/12/2024:

- Καλησπέρα. Είμαι νέα στη συνταγογράφηση και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες.

1) Το lasix πως συνταγογραφείται; Πρέπει να είναι σε πρωτόκολλο; Ή υπάρχει κάποιο icd10 που να συσχετίζεται;

2) Η ατροβαστατίνη πότε μπορεί να συνταγογραφηθεί ξανά μετά την εκτέλεση της προηγούμενης συνταγής; Μου βγάζει πως υπάρχει σκεύασμα τις προηγούμενες 28 ημέρες.

3) Όταν στην καταχώρηση της συνταγής βγάζει πως υπάρχουν εκκρεμείς συνταγές πατάτε παράταση προγενέστερης συνταγής για να προχωρήσει; Καθώς στο ιστορικό του ασθενή οι συνταγές της προηγούμενης 3μηνης συνταγογράφησης φαίνονται εκτελεσμένες.

Και οι απαντήσεις από έμπειρο συνάδελφο:

1. R60.9 Οίδημα μη καθορισμένο (εκτός αν θες να μπεις στα πρωτόκολλα της καρδιακής ανεπάρκειας)

2. 28ρι σκεύασμα συνήθως σε "αφήνει" στις 24 μέρες από την προηγούμενη εκτέλεση. 30ρι στις 25-26. Προσοχή, από την εκτέλεση όχι από το πότε άνοιγε η συνταγή

3. Πατάμε παράταση προγενέστερης. Είναι πολύ πιθανό (αφού βλέπεις εκτελεσμένες τις προηγούμενες 3μηνες) οι μη εκτελεσμένες να είναι ακόμη παλιότερες. Μου έχει τύχει να βρω μέχρι και πριν από 9 μήνες συνταγή που, με τις συνεχείς παρατάσεις, ήταν ακόμη σε ισχύ.

ZArk:
Συναδελφοι, το Flecarythm σε ποιο πρωτοκολλο βρισκεται γιατι εχω σκασει ......

fanisgp:
Πουθενά!Αρρυθμία μη καθορισμένη

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση