Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (82/611) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςAΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΝΟΜΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΦΟΥ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ!!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Διακρίνω μια έντονη εχθροπάθεια και μια διάθεση αντιπαλότητας απέναντι στους φαρμακοποιούς, που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.
Δηλαδή στην Αγγλία που ισχύει από πάντα η δραστική, οι ιατροί δεν είναι ιατροί;  ???  Τί άλλο θ' ακούσουμε!
Ή μήπως ταυτίζουμε την ιατρική με το σπρώξιμο κυτίων φαρμάκων επί ποσοστό; Έλεος πια με την υποκρισία!

diii:
ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΗΘΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΝ ΕΧΩ ΘΕΜΑ. ΑΝΤΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΜΗ ..ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ? ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ? ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΟΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ  ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ? ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ? ΑΣ ΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΓΕΝΝΟΣΗΜΟ .ΣΤΗ ΑΓΓΛΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ.ΑΝΤΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ  ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ?ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ..ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΟ ? ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΧΑΣΗ..................!!!!!!!

Fuentes:
Δεν ξέρω τι γιατρός είσαι, φίλε Διακοσμητή, αλλά στην ειδικότητα μου (Ψυχίατρος) υπάρχουν κάποια γενόσημα σκευάσματα  τα οποία αν αρχίσουν να τα πέρνουν οι ασθενείς, θα σκαρφαλώνουν στους τοίχους....
Αλλά και για απλές διαταραχές, τύπου κατάθλιψης, ορισμένα σκευάσματα παρατηρούνται να μην έχουν την ίδια δράση ή να παρουσιάζουν περισσότερες ανεπιθύμητες απότι τα πρωτότυπα ή κάποια αξιόπιστα γενόσημα...

Γιαυτό και θεωρώ πραγματικά τραγικό το να ισχύσει το νομοσχέδιο αυτό και απορώ με κάποιους (λίγους) συναδέλφους που το βλέπουν θετικά........

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ, έτσι δεν είναι;
Άρα η επίσημη πολιτεία τα θεωρεί ασφαλή και κατάλληλα για τις ενδείξεις που έχουν.
Είναι ώρα να ξεχωρίσει λοιπόν η φύρα από το στάχυ. Για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει ας απευθυνθούν ή/και κατηγορήσουν τους παρασκευαστές ή/και εισαγωγείς ή/και αδειοδότες.
Ο ίδιος ο υπουργός δεν θριαμβολογούσε πριν λίγο καιρό για την έκπτωση 95% που πέτυχε στην προμήθεια σιπροφλοξασίνης;
Τις αντιδράσεις των ιατρών τις βλέπω με μεγάλη επιφυλακτικότητα.
Καιρός να πάνε και οι φαρμακοποιοί κανένα ταξιδάκι (συνέδριο για τα μάτια του κόσμου) ή/και να έχουν άλλες παροχές.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν ξέρω τι γιατρός είσαι, φίλε Διακοσμητή, αλλά στην ειδικότητα μου (Ψυχίατρος) υπάρχουν κάποια γενόσημα σκευάσματα  τα οποία αν αρχίσουν να τα πέρνουν οι ασθενείς, θα σκαρφαλώνουν στους τοίχους....
Αλλά και για απλές διαταραχές, τύπου κατάθλιψης, ορισμένα σκευάσματα παρατηρούνται να μην έχουν την ίδια δράση ή να παρουσιάζουν περισσότερες ανεπιθύμητες απότι τα πρωτότυπα ή κάποια αξιόπιστα γενόσημα...

Γιαυτό και θεωρώ πραγματικά τραγικό το να ισχύσει το νομοσχέδιο αυτό και απορώ με κάποιους (λίγους) συναδέλφους που το βλέπουν θετικά........

--- Τέλος παράθεσης ---
To να αποδεχθούμε την ιδέα της συνταγογράφησης ουσίας προστατεύει την ιατρική θεωρητικά.
Στην πράξη, μάλλον έχετε δίκιο για ορισμένα σκευάσματα.
Για το λόγο αυτό, η ύπαρξη κάποιων δικλείδων ασφαλείας θα μπορούσαν να προστατεύσουν το γιατρό και τον ασθενή από την εφαρμογή του νομοσχεδίου.
Για παράδειγμα:
1) Για κάθε μία από τις συνταγογραφούμενες ουσίες (που δεν ξεπερνούν τις 100-150 κατά γιατρό) θα μπορούσε να δοθεί προτίμηση σε σκευάσματα, άσχετα αν είναι πρωτότυπα ή όχι. Αν ο φαρμακοποιός δεν είχε ή δεν ήθελε μα δώσει το προτιμώμενο από το γιατρό, θα μπορούσε απλά να αναλάβει την ευθύνη. Αν επίσης ο ασθενης ήθελε το φθηνότερο, επικροτώντας την πολιτική περικοπών, θα μπορούσε επίσης να αναλάβει την ευθύνη.
2) Θα μπορούσε να δίδεται η δυνατότητα τροποποίησης της συνταγής μετά από συνεννόηση γιατρού-φαρμακοποιού - αυτό θα μπορούσε να γίνεται υποχρεωτικό για κάθε αλλαγή αν θεωρούνταν προαπαιτούμενη η συναίνεση του γιατρού για την όποια αλλαγή.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση