Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (84/611) > >>

Fuentes:
Δεν προσπαθώ να σας "πείσω" για τίποτα αγαπητέ......     Ο κάθε ιατρός μπορεί να κρίνει από μόνος του αν έχουν βάση ή όχι αυτά που λέω.

Η φράση σας   "ο φαρμακοποιός είναι ο καταλληλότερος για να επιλέγει το καλύτερο φάρμακο"  άλλωστε, τα λέει όλα...     ::)

Zachariadis:
Μόνο η δραστική ουσία ;;; ΟΧΙΙΙΙΙΙ !!
ΤΩΡΑ ;;;
Τώρα που ως νέος ιατρός έχω δρομολογήσει τα μηνιαία μου «δώρα» απο την SPECOFAI,PHARMATRIFT,ARCHIDOMED και GAMATOS
ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ ΤΩΡΑ ;; ΠΩΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ;;;Τί δηλαδή ,να περιμένω να ζήσω απο το φραγκοδίφραγκα του ΕΟΠΥΥ ;;;
Εγώ όταν αποφάσισα να ιδιωτεύσω είχα μεγάλα επιστημονικά όνειρα.¨Εβλεπα ταξίδια για συνέδρια στο Malibu και την Χαβάι.
Μόλις χτές αγόρασα καινούργια ιστιοσανίδα πανάκριβη εισαγωγής απο USA για Windsurfing.

Αν περάσει το νομοσχέδιο για την δραστική ευχομαι όλοι οι ασθενείς να καταλήξουν στη εντατική με αλλεργικό shock
απο τα κολοέκδοχα και να να σύρονται οι φαρμακοποιοί στα ποινικά δικαστήρια....
Οχι θα τα οικονομάνε τα σκουλίκια οι φαρμακοποιοί ππου δεν κανουν τίποτε άλλο απο το να ξερογλύφουνε την
κατουρημένη ( με ουρολοίμωξη υπο Norocin ) ποδιά τοθ Λοβέρδου!~..
Ρε.Διακομιστή .Έλα παράτα τα και σύ να πάμε να ανοίξουμε κανα Φαρμακείο.Τι της θές της ιατρικές τώρα.Εκεί θα ναι τα λεφτά !

;D ;D ;D ;D
 Πλάκα κάνω ρεεε.

Θα σας πώ την θέση μου άλλη φορά !

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Καμιά θεραπευτική οδηγία δεν αναφέρεται σε εμπορικό σκεύασμα αλλά δραστική ουσία.
Ο γιατρός συστήνει την δραστική ουσία που κρίνει ότι θα θεραπεύσει τον ασθενή.
Ο γιατρός δεν υποχρεούται να εξασφαλίσει στον ασθενή την δραστική ουσία.
Το κράτος μέσα από τους μηχανισμούς του (στους οποίους κυρίαρχη θέση παίζουν και οι φαρμακοποιοί χωρίς να είναι κρατικοί λειτουργοί) οφείλει να προμηθεύσει τον ασθενή με δραστικές δραστικές φαρμακευτικές ουσίες. (δεν είναι λάθος η επανάληψη δραστικές δραστικές).
Δεν πιστεύω ότι ο φαρμακοποιός θα θέλει να δώσει "σκάρτο πράμα" στους πελάτες τους αφού τώρα εκείνος θα αποφασίζει ποιο σκεύασμα θα δώσει και δεν θα μπορούν να αποδοθούν κατηγορίες/ευθύνες του τύπου " Ο γιατρός σου έγραψε αυτή τη μαιμού;..." Ίσως μάλιστα τώρα να αντιστραφούν οι χαρακτηρισμοί..........
Ευκαιρία λοιπόν να έχουν στοκ συγκεκριμένης αξιόπιστης φθηνής εταιρίας και δεν θα έχουν και τον "βραχνά" να έχουν 10 σκευάσματα ανά δραστική ουσία ώστε να ικανοποιούν τις "προτιμήσεις" κάθε γιατρού της περιοχής τους.
Αν δεν έχουν αξιόπιστη φθηνή εταιρία η αγορά είναι αδυσώπητη και δεν θα αργήσει να "μαρκάρει" και να τιμωρήσει όσους προτιμήσουν την πιο "συμφέρουσα" λύση.

Πολλοί συνάδελφοι αναφέρουν ως επιχείρημα: "Από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι το τάδε σκεύασμα είναι καλό."
Πως αποκτήθηκε αυτή η εμπειρία;
Δίνοντας μόνο το συγκεκριμένο σκεύασμα; Αν ναι, τότε δεν έχουν εμπειρία από άλλο σκεύασμα που μπορεί να είναι εξίσου καλό και φθηνότερο.
Δίνοντας και γενόσημα από τα οποία δεν έμειναν ευχαριστημένοι; Τότε ας μας πουν με ποια κριτήρια επέλεξαν έναν ασθενή ώστε να "δοκιμάσουν" ένα γενόσημο. Με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε το συγκεκριμένο γενόσημο μεταξύ πλήθους άλλων;
Ή μήπως να χρησιμοποιήσουμε ως επιχείρημα το "Έχω ακούσει από άλλους ότι πήραν αυτό το γενόσημο και δεν τους έκανε τίποτα " ;

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...
Και περιμένετε να μας πείσετε ότι "κάποια" φάρμακα είναι επικίνδυνα, χωρίς αποδείξεις;
Τουλάχιστον στον ΕΟΦ υποστήριξατε την άποψή σας; Συμπληρώσατε ποτέ κίτρινη κάρτα για τα συγκεκριμένα φάρμακα;
...

--- Τέλος παράθεσης ---

Το γεγονός ότι τα ΟΜΟΙΑ φάρμακα του ΕΟΦ δεν είναι επικίνδυνα συμφωνώ. Δεν συμφωνώ όμως ότι η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των ΟΜΟΙΩΝ είναι ίδια.

Το ότι δε με σκοτώνει ένα φάρμακο δεν σημαίνει ότι με κάνει και το ίδιο καλά με ένα άλλο. Υπάρχει ένα εύρος σχετικά με την αποδοχή της αποτελεσματικότητας και της γενικότερης δράσης ενός φαρμάκου. Τότε δεν θα υπήρχε διαφορά. Όλοι μας οι ιατροί έχουμε πτυχίο-πιστοποίηση, αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι είμαστε όλοι εξίσου αποτελεσματικοί.

Άρα ο ΕΟΦ και οι "κίτρινες κάρτες" δεν ταιριάζουν στη συζήτηση.

Ευχαριστώ.

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...
Πολλοί συνάδελφοι αναφέρουν ως επιχείρημα: "Από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι το τάδε σκεύασμα είναι καλό."
...

--- Τέλος παράθεσης ---

Ο ιατρός μπορεί να κάνει χρήση οποιουδήποτε φαρμάκου, που κυκλοφορεί νόμιμα. Δεν πρέπει να σχολιάζει κανένα εμπορικό σκεύασμα. Από την πρακτική του εμπειρία, όμως, δικαιούται να έχει επιλέξει κάποιο φάρμακο(ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ) ανάμεσα από τα όμοια.

Η επιλογή αυτή μπορεί να έχει γίνει βάσει κάποιων κριτηρίων, τα οποία κριτήρια δεν επηρεάζουν την ΕΓΚΡΙΣΗ του σκευάσματος από τον ΕΟΦ. Πολλές φορές ακόμη και η εξωτερική εμφάνιση της συσκευασίας, ίσως, λειτουργεί και ως συνεργικός παράγοντας στη θεραπευτική. Άλλο κριτήριο μπορεί να είναι η τιμή ή η υποκειμενική εντύπωση που έχει αποκτήσει ο ασθενής ή ο ιατρός ο ίδιος σχετικά με την αποτελεσματικότητά του. Και λέω της υποκειμενικής εντύπωσης, διότι δεν υφίσταται θέμα αποτελεσματικότητας ή μη για να χρειάζεται στατιστική απόδειξη. 

Ειδάλλως ας φτιάξει μία λίστα ο ΕΟΠΥΥ με ένα ή όσα θέλει "όμοια" της αντίστοιχης δραστικής ουσίας και να λυθεί το θέμα.

Είμαι της άποψης ότι πρέπει να υπάρχει η ελεύθερη επιλογή του ιατρού να συνταγογραφεί ένα φάρμακο είτε ως εμπορική ονομασία είτε ως δραστική ουσία. Όπως υπάρχει και η ελευθερία της μεθόδου(νόμιμης και τεκμηριωμένης πάντα) που εξετάζω. Όπως υπάρχει και η ελευθερία του εσωτερικού σχεδιασμού του ιατρείου μου, βάσει των απόψεών μου για καλύτερη ψυχολογική προσέγγιση των ασθενών. Όπως, όπως... και πολλά άλλα "όπως".

Είμαι ιατρός και ασκώ την Ιατρική Τέχνη, ελεύθερα κινούμενος, μέσα σε κεκτημένα και τεκμηριωμένα επιστημονικά και ψυχολογικά πλαίσια. Δεν είμαι franchise company.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση