Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι σου απαντάω και εγώ, αν ήξερα οτι ο φαρμακοποιός θα δώσει πρωτότυπο δεν θα μιλάγαμε τώρα.
Ο φαρμακοποιός όμως θα δώσει κάτι, για το οποίο δεν γνωρίζει και δεν είναι η δουλειά του να γνωρίζει, πόσο αξιόπιστο είναι...
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν αυτό δεν είναι δουλειά του φαρμακοποιού (φαρμακοπωλητή αν θες) τότε ποια είναι;
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπορω ειλικρινα ποσοι απο αυτους που γραφουν ελαφρα τη καρδια επωνυμα γενοσημα τα χορηγουν εξισου ελαφρα τη καρδια και στα παιδια τους η τους γονεις τους.
--- Τέλος παράθεσης ---
Όταν οι γονείς μας και τα παιδιά μας χρειαστεί να νοσηλευτούν, τι αγωγή θα πάρουν; Θα πάρουν τα γενόσημα που προμηθεύτηκε με διαγωνισμό το Υπουργείο. Ή μήπως θα βάλουμε βέτο και θα φέρνουμε πρωτότυπα μόνο για εκείνους; Εκεί γιατί θεωρούμε δεδομένη την αγωγή;
Fuentes:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι σου απαντάω και εγώ, αν ήξερα οτι ο φαρμακοποιός θα δώσει πρωτότυπο δεν θα μιλάγαμε τώρα.
Ο φαρμακοποιός όμως θα δώσει κάτι, για το οποίο δεν γνωρίζει και δεν είναι η δουλειά του να γνωρίζει, πόσο αξιόπιστο είναι...
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν αυτό δεν είναι δουλειά του φαρμακοποιού (φαρμακοπωλητή αν θες) τότε ποια είναι;
--- Τέλος παράθεσης ---
Μα φυσικά του γιατρού...
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Τέλος παράθεσης ---
Μα φυσικά του γιατρού...
--- Τέλος παράθεσης ---
Να σου το θέσω διαφορετικά:
Μπαίνει κάποιος σε ένα φαρμακείο και λέει: "Πονάει ο λαιμός μου, έχω πυρετό και βήχω. Έχεις να μου δώσεις τίποτα καλό να μην τρέχω στο γιατρό;".
Αφήνουμε στην άκρη την απίθανη περίπτωση ο φαρμακοποιός να συστήσει επίσκεψη σε γιατρό.
Έστω λοιπόν ότι ο φαρμακοποιός έχει 4 σκευάσματα της ίδιας δραστικής ουσίας και της ίδιας τιμής.
Θα κλείσει τα μάτια και θα διαλέξει ένα;
Θα βγάλει και τα 4 στον πάγκο και θα πει: "Διάλεξε";
nickma:
Tο e-syntagografisi μάλλον έκανε σήμερα το πρώτο βήμα για την συνταγογράφηση με δραστική ουσία, βάζοντας ένα φάρμακο σου βγάζει την δραστκή ουσία σε ένα πλαίσιο που μπορείς να το κλικάρεις και αμέσως μετά σου βγάζει όλα τα φάρμακα ξεκινώντας απο το πιο φθηνό!
Fuentes:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα σου το θέσω διαφορετικά:
Μπαίνει κάποιος σε ένα φαρμακείο και λέει: "Πονάει ο λαιμός μου, έχω πυρετό και βήχω. Έχεις να μου δώσεις τίποτα καλό να μην τρέχω στο γιατρό;".
Αφήνουμε στην άκρη την απίθανη περίπτωση ο φαρμακοποιός να συστήσει επίσκεψη σε γιατρό.
Έστω λοιπόν ότι ο φαρμακοποιός έχει 4 σκευάσματα της ίδιας δραστικής ουσίας και της ίδιας τιμής.
Θα κλείσει τα μάτια και θα διαλέξει ένα;
Θα βγάλει και τα 4 στον πάγκο και θα πει: "Διάλεξε";
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα σου απαντήσω με ένα άλλο παράδειγμα.
Έρχεται ασθενής σε έναν ψυχίατρο, ο οποίος βγάζει διάγνωση σχιζοφρένειας και αποφασίζει να χορηγήσει Ρισπεριδόνη, διαλέγοντας είτε Risperdal (πρωτότυπο), είτε κάποιο από τα γενόσημα που εμπιστεύεται (αν εμπιστεύεται κάποιο).
Στην άλλη περίπτωση, γράφει Ρισπεριδόνη, και ο φαρμακοποιός έχει να διαλέξει ανάμεσα σε κάποιες ρισπεριδόνες την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των οποίων δεν γνωρίζει.
Μπορεί να έχει τις γνώσεις και την ικανότητα δηλαδή να χορηγησει ένα αποτελεσματικό σιρόπι για τον βήχα, αλλά σε κάτι πιο εξειδικευμένο, όπως μια σοβαρή ψυχιατρική πάθηση δεν έχει την κλινική εμπειρία (καμία κλινική εμπειρία μαλλον) να αποφασίσει.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση