Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (113/611) > >>

Denominator:
Ένα απόσπασμα από το ενδιαφέρον άρθρο του συναδέλφου Δημήτρη Παπαδημητριάδη "Ωραίο μου γενόσημο" στο blog maga.gr:


"... Διεθνώς, οι κατασκευαστές των πρωτότυπων φαρμάκων ανταποκρίνονται στον σφοδρό ανταγωνισμό που προκύπτει από τη λήξη της αποκλειστικότητας με διάφορες τεχνικές. Η πιο ευγενής από αυτές, σε μια προσπάθεια παράτασης “ζωής” και κέρδους, είναι η ανάπτυξη παραλλαγών των πρωτότυπων φαρμάκων, όπως νέων εκδόσεων “state-of-the-art” που καλύπτονται με νέο δίπλωμα ευρασιτεχνίας. To Nexium, ένα γνωστό εμπορικό σήμα φαρμάκου γαστροπροστασίας, είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Οι πιο επιθετικές προσεγγίσεις στη χώρα μας αφορούν στους πράκτορες. Μην με παρεξηγείτε… πράκτορες στέλνουν και οι κατασκευαστές των γενόσημων. Ενίοτε μάλιστα περιμένουν μαζί στους προθαλάμους των γραφείων των ιατρών.

Ένα άλλο επιχείρημα των σκεπτικιστών είναι ότι θα αποτελέσει μέγα δυστύχημα να πρέπει να αποφασίζουν …οι φαρμακοποιοί για το ακριβές προϊόν που θα ικανοποιεί τη συνταγή της δραστικής ουσίας που εκδίδει ο ιατρός. Μα αυτό έχουν σπουδάσει, και μάλιστα στο Πανεπιστήμιο! Ασφαλώς και πρέπει να είναι σε θέση να εκτελούν μια συνταγή. Ασφαλώς οι ιατροί πρέπει να συνταγογραφούν δραστικές ουσίες.

Ασφαλώς οι ιατροί δεν έχουν καμία δουλειά σε αυτό το εμπορικό παζάρι.

Τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση σε αρκετούς συναδέλφους μου που έχουν αντίθετη άποψη, όπως τα μέλη Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Προσωπικά, αισθάνομαι ότι οι επιφυλάξεις τους δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση και συγκεκριμένα σε αυτό το ζήτημα συμβάλλουν με αυτές, άθελά τους…, στην περαιτέρω απαξίωση του λειτουργήματός μας."


Όλο το άρθρο: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Πάει, δεν σωζόμαστε με τίποτε σε αυτό το υποβαλκάνιο κατσαπλιαδιστάν όπου ζούμε.

Αναπάντεχη, α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-η κωλοτούμπα της τελευταίας στιγμής: Ανακαλείται η δραστική ουσία!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος!

Μετά τις δεκάδες αντιδράσεις από γιατρούς και εταιρείες, φαίνεται πως προσωρινά το υπουργείο Υγείας δε θα εφαρμόσει τελικώς τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο και προβλέπει από την 1η Μαρτίου οι συνταγές των φαρμάκων να περιλαμβάνουν τη δραστική ουσία.

Μπορεί αύριο να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί κιόλας   ???  άμεσα η απαίτηση της τρόικας για συνταγές με βάση τη δραστική ουσία.

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που ήταν αντίθετος από την αρχή στη ρύθμιση αυτή, δήλωσε ότι θα εξετασθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο μέσα στο Μάρτιο.
 
Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι με τα υπάρχοντα μέτρα μειώνεται η φαρμακευτική δαπάνη κατά τις απαιτήσεις της τρόικας, τότε οι έλληνες ασθενείς δε θα λαμβάνουν συνταγές φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία.

tasath:
Σοβαρά τώρα, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι θα προχωρήσει το θέμα με τη δραστική; Μόνο ως διαπραγματευτικό όπλο χρησιμοποιείται.
Όσο εναντιώνονται οι "πελάτες", δεν πρόκειται...

Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣοβαρά τώρα, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι θα προχωρήσει το θέμα με τη δραστική; Μόνο ως διαπραγματευτικό όπλο χρησιμοποιείται.
Όσο εναντιώνονται οι "πελάτες", δεν πρόκειται...

--- Τέλος παράθεσης ---

θα συμφωνησω απόλυτα.Με την επσημανση/προσθηκη πως οσο παιζεται το επικοινωνιακο παιχνιδι με τη δραστικη οι μονοι που εκτιθενται ανεπανορθωτα στη συνειδηση των ασθενων-πολιτων ειναι οι γιατροι και οι φαρμακοποιοι.

Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςευτυχως εστω και για λιγο δεν θα παιρνουν κατσαριδοποδαρα απο ταυλανδη

--- Τέλος παράθεσης ---

Συνάδελφε συγχώρεσε με για την αφέλεια-καχυποψία μου αλλά προσωπικη άποψη ειναι πως ηδη κυκλοφορουν κατσικοπόδαρα στην αγορα και μάλιστα με ονοματεπώνυμο...και οι έλεγχοι ενδεχομένως να ειναι πιο ....χμμμμ...ελαστικοι (ας πούμε)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση