Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
medicus:
Σήμερα μίλησα με έναν φίλο μου, συνάδελφο, ο οποίος έχει ασφαλιστεί στο παρελθόν για Αστική Ευθύνη Ιατρών. Του τηλεφώνησε ο ασφαλιστής του, σήμερα το πρωί, και του ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή της συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας δημιουργεί νομικά προβλήματα στο συμβόλαιό του. :o
Για την ασφαλιστική εταιρεία, όπως του ανέφερε, ανεξάρτητα από την θεωρητικά ισοδύναμη αξιοπιστία των σκευασμάτων αυτό δεν μπορεί ν'αποδειχτεί στην πράξη. Σε τυχόν "ατύχημα" η ασφαλιστική πρέπει να στραφεί εναντίον κάποιου, επώνυμα, και να προστατεύσει τον πελάτη της για "άμεση" πράξη. Η συνταγογράφηση δραστικής ουσίας θεωρείται από τις ασφαλιστικές εταιρείες "έμμεση" πράξη και δεν μπορεί να καλυφθεί νομικά. :-[
Τελικά έκλεισαν ένα ραντεβού για αύριο το απόγευμα και θα συζητήσουν το όλο θέμα με τον προϊστάμενο για να δουν πως θα λύσουν το συμβόλαιο, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για τον πελάτη(ιατρό). :'(
Ξεκίνησαν οι "παράπλευρες απώλειες".
EzeΤΡΟΛ:
Μας πετάτε έτσι ξερά ένα δόγμα/απόφθευγμα/αφορισμό:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ φαρμακοποιός ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ποια είναι τα αξιόπιστα.
--- Τέλος παράθεσης ---
και έχετε ( ; ) την εντύπωση ότι μπορείτε να γίνεστε πειστικός.
Ο φαρμακοποιός, όσο και αν σας βολεύει να τον υποτιμάτε, και είτε σας αρέσει είτε όχι, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ποιότητα του προμηθευτή του και την αξιοπιστία της Φαρμακοβιομηχανίας που παράγει και υπογράφει ένα φαρμακευτικό σκεύασμα.
Βρείτε άλλο (ψευδο)επιχείρημα, το συγκεκριμένο καταρρίφθηκε και δεν θα μπω στον κόπο να το ξανα-απαντήσω.
Over and out!
Fuentes:
Εγγραφή ή Είσοδος
Ο φαρμακοποιός, όσο και αν σας βολεύει να τον υποτιμάτε, και είτε σας αρέσει είτε όχι, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ποιότητα του προμηθευτή του και την αξιοπιστία της Φαρμακοβιομηχανίας που παράγει και υπογράφει ένα φαρμακευτικό σκεύασμα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τι μου μιλάτε για προμηθευτές και φαρμακοβιομηχανίες!!!!!!!!! Είστε γιατρός ή όχι??????????????? Με την Κλινική πρακτική βλέπουμε την αξιοπιστία του φαρμάκου κύριε, και όχι με όλα αυτά που μου αραδιάζετε βδομάδες τώρα.
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!
EzeΤΡΟΛ:
Μου φαίνεται ότι έχετε ξεφύγει εντελώς:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤι μου μιλάτε για προμηθευτές και φαρμακοβιομηχανίες!!!!!!!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτός που επιμένει να ασχολείται με τις φαρμακοβιομηχανίες, είναι ακριβώς ο προ-εμπορικός! ::)
...και όχι αυτός που υποστηρίζει τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία.
Και επειδή οφείλετε να σέβεστε το επαγγελματικό πλαίσιο στο οποίο δραστηριοποιείστε, σύμφωνα με τους Νόμους του κράτους στο οποίο δραστηριοποιείστε, θα ήταν σύμφωνο με την ισχύουσα Νομοθεσία (αλλά και με επιστημονική και ηθική σας υπόσταση) να αναφέρετε στον ΕΟΦ τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες σκευασμάτων που υπέπεσαν στην αντίληψή σας.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Aκριβώς. Έλεος (και ξυδάκι).
Zachariadis:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Τι μου μιλάτε για προμηθευτές και φαρμακοβιομηχανίες!!!!!!!!! Είστε γιατρός ή όχι??????????????? Με την Κλινική πρακτική βλέπουμε την αξιοπιστία του φαρμάκου κύριε, και όχι με όλα αυτά που μου αραδιάζετε βδομάδες τώρα.
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Ε ναι, εδώ συμφωνώ με τον συνάδελφο.
«ποιότητα του προμηθευτή του» ...«αξιοπιστία της Φαρμακοβιομηχανίας»....δεν νομίζω ο φαρμακοποιός να τρέχει μελέτες ισοδυναμίας και φαρμακοκινητικής φαρμάκων των προμηθευτών -φαρμακοβιομηχανιών...
Πράγματι στο «βωμό» της κλινικής πράξης κρίνεται τελικά ενα σκεύασμα και αυτή δεν μπορεί παρα να έχει αφετηρία και κατάληξη των θεράποντα ιατρό.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση