Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (119/611) > >>

Gatekeeper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςAκριβώς. Έλεος (και ξυδάκι).

--- Τέλος παράθεσης ---
'Ολη η Ελλάδα κλαίει με το νέο νομοσχέδιο, μόνο εσείς, χαιρέκακα, γελάτε........  (α ναι και κάποιες πολυεθνικές γενοσήμων.......... ::)   )

--- Τέλος παράθεσης ---

Μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαικής Ομογενοποίησης - Ομοσπονδιοποίησης ορθώς πέρασαν οι ρυθμίσεις για δραστική ουσία και γενόσημα.
Εαν επιθυμούμε οι ιατροί κάποια στιγμή στο μέλλον να αμειβόμαστε ως ιατροί , η περιστολή της φαρμακευτικής και διαγνωστικής δαπάνης πρέπει να είναι δραστική.....

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος(α ναι και κάποιες πολυεθνικές γενοσήμων.......... ::)   )

--- Τέλος παράθεσης ---

Επίσης, στα σοβαρά τώρα, ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να απευθύνω μια παράκληση προς τους αξιότιμους Ελληνες φμφ:

Θα τους παρακαλούσα να ευνοούν όσο μπορούν την προώθηση των ελληνικών γενοσήμων, φτιαγμένων στην Ελλάδα από ελληνικά χέρια. Είναι κάτι που το έχουμε όλοι ανάγκη, και τα οφέλη θα γυρίσουν πίσω στον καθένα μας. Βέβαια, και το κράτος οφείλει να τα τιμολογήσει εκεί που πρέπει (και όχι πιο ακριβά), για να μην αποκτήσουμε και πάλι μια νέα γενιά κ ρ α τ ι κ ο δ ί α ι τ ω ν φαρμακοβιομηχάνων που θα φέρνουν πάλι στην Ελλάδα παίκτες σαν τους Dominique Wilkins, Stojan Vrankovic, Sasa Volkov κ.α παγκοσμίου φήμης αστέρες, που ο εγχώριος αθλητισμός μπορεί να κάνει και χωρίς.

Harper:
Εγω επιμενω να εχω την εξης απορια:

Μεχρι σημερα,οταν κάποιος ιατρος "αποφασιζε" να δωσει γενοσημο για ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ λογους πως ηταν σιγουρος για την κλινικη αποτελεσματικοτητα του?Και δε μιλω για πραζολες-στατινες-nsaid (που οκ,σιγα το κακο) αλλά μιλάμε για αντιβιωσεις-κλοπιδογρελες και αντιυπερτασικα κ.α.σημαντικα φαρμακα.Μη μου πειτε πως μεχρι σημερα στην ελληνικη αγορα δε γινοταν "πάρτυ" σε φαρμακα αυτων των κατηγοριων?

Αρα,μήπως ειναι τελικα λιγο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ να μιλαμε για παρενεργειες γενοσημων οταν μεχρι σημερα τα διναμε ελαφρα την καρδια ΟΛΟΙ?Μηπως ειμαιστε λιγο κινδυνολογοι για ...άλλους λογους?

Ποιος εδω μέσα έδωσε γενοσημη κλοπιδογρελη και αντιβιωση για πρωτη φορα και ηταν 100% σιγουρος οτι δεν έδινε καροτοζουμο?Που το ηξερε?Εννοω την πρωτη φορα..
Στη συνεχεια οκ,μπορει να πειστηκε για την αποτελεσματικοτητα αλλα αυτη την ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που εκανε την υπέρβαση για ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ λογους δεν ειχε τις ανησυχιες που όλοι εκφραζουμε τωρα?

Πραγματικα...ΕΛΕΟΣ!!!
Νομιζω οσο τα σκαλιζουμε...εκτειθεμεθα περισσοτερο!

Αδαμάντιος Σκούφαλος:

--- Παράθεση ---Πλέον αλλάζουν και οι τιμές στα γενόσημα αλλά και στα πρωτότυπα που λήγει η πατέντα τους. Με βάση τη ρύθμιση του εφαρμοστικού νόμου, τα λεγόμενα off patent φάρμακα, αυτά δηλαδή που δεν προστατεύονται πια από την πατέντα τους και μπορούν να αντιγραφούν, η τιμή τους καθορίζεται στο 50% της αρχικής. Τα γενόσημα αντίγραφα αυτών στο 40% της αρχικής τιμής του πρωτοτύπου. Γεγονός που σημαίνει ότι το πρωτότυπο και το αντίγραφο ελάχιστες διαφορές θα έχουν πια στη τιμή.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ή κάτι δεν γράφτηκε καλά ή κάτι καταλαβαίνω λάθος.
Το γενόσημο αντίγραφο τιμή 40% της αρχικής τιμής του πρωτότυπου.
Το οff patent τιμή 50% της αρχικής (όταν ήταν σε ισχύ η πατέντα και ήταν μονοπώλιο).
Αυτή η διαφορά του 10% θα ρίξει τη φαρμακευτική δαπάνη ρίχνοντας το βάρος στα γενόσημα;

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγω επιμενω να εχω την εξης απορια:

Μεχρι σημερα,οταν κάποιος ιατρος "αποφασιζε" να δωσει γενοσημο για ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ λογους πως ηταν σιγουρος για την κλινικη αποτελεσματικοτητα του?Και δε μιλω για πραζολες-στατινες-nsaid (που οκ,σιγα το κακο) αλλά μιλάμε για αντιβιωσεις-κλοπιδογρελες και αντιυπερτασικα κ.α.σημαντικα φαρμακα.Μη μου πειτε πως μεχρι σημερα στην ελληνικη αγορα δε γινοταν "πάρτυ" σε φαρμακα αυτων των κατηγοριων?

Αρα,μήπως ειναι τελικα λιγο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ να μιλαμε για παρενεργειες γενοσημων οταν μεχρι σημερα τα διναμε ελαφρα την καρδια ΟΛΟΙ?Μηπως ειμαιστε λιγο κινδυνολογοι για ...άλλους λογους?

Ποιος εδω μέσα έδωσε γενοσημη κλοπιδογρελη και αντιβιωση για πρωτη φορα και ηταν 100% σιγουρος οτι δεν έδινε καροτοζουμο?Που το ηξερε?Εννοω την πρωτη φορα..
Στη συνεχεια οκ,μπορει να πειστηκε για την αποτελεσματικοτητα αλλα αυτη την ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που εκανε την υπέρβαση για ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ λογους δεν ειχε τις ανησυχιες που όλοι εκφραζουμε τωρα?

Πραγματικα...ΕΛΕΟΣ!!!
Νομιζω οσο τα σκαλιζουμε...εκτειθεμεθα περισσοτερο!

--- Τέλος παράθεσης ---
Μοιράζομαι τις εύλογες ανησυχίες σου. Δε γράφω πολλά γενόσημα, ακόμη και τώρα, κυμαινόμενος περίπου στο 10-12%. Ωστόσο από αρκετά νωρίς επέλεξα να έχω μία τουλάχιστο δυνατότητα σε γενόσημο από τις βασικές κατηγορίες. Η κύρια πηγή μου ήταν οι ερωτήσεις σε αρκετούς συναδέλφους που είχαν πείρα στη χρήση συγκεκριμένων σκευασμάτων και ήξερα ότι είναι αληθείς και αξιόπιστοι. Σιγά-σιγά λοιπόν έκανα κάποιες απόπειρες να δοκιμάσω κι εγώ πολύ συγκεκριμένα σκευάσματα (όχι πάνω από 7-8). Την πρώτη έμπρακτη κάλυψη ανάγκης την εισέπραξα όταν η πρωτότυπη αζιθρομυκίνη ευρέθη σε έλλειψη για διάστημα πολλών εβδομάδων. Ποτέ δε χρηματίστηκα από τέτοια σκευάσματα (ούτε και από πρωτότυπα, βέβαια) αλλά πιστεύω ότι τα καλά, αξιόπιστα, δικιμασμένα γενόσημα θα πρέπει να τύχουν μιας ευκαιρίας από όλους μας. Χωρίς προεκτάσεις και αποστροφές.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση