Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (121/611) > >>

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...
Σύντομα τα φτηνότατα και δυνητικά πιο επικίνδυνα και αναξιόπιστα σκευάσματα θα είναι η μοναδική επιλογή για πολλούς ανθρώπους.

--- Τέλος παράθεσης ---

Και λίγα λες, διότι μάλλον θα μετατραπεί σε πολυτελής επιλογή. Το ποσοστό των ανθρώπων που δεν διανοείται, καν, ν'αγοράσει έστω και μία ασπιρίνη αυξάνει με τρομερά γρήγορους ρυθμούς.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΧθες 29/0212.
Ημέρα που έληγε η ασφαλιστική κάλυψη αρκετών ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

--- Τέλος παράθεσης ---
Mας πρόλαβαν στη στροφή...
Παράταση της τελευταίας στιγμής.

Δ. Κουναλάκης:
Εφαρμοστικός νόμος αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με τον ψηφισθέντα Νόμο «’Εγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας» και άλλες διατάξεις.

Άρθρο 21
1. Η περίπτωση γ΄ της παραγράφου 5 του άρθρου 17 του ν.δ. 96/1973 (Α΄172), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«γ) Οι τιµές των πρωτοτύπων φαρµακευτικών προϊόντων, µετά την πιστοποίηση µε κάθε πρόσφορο τρόπο της λήξης της ισχύος του πρώτου Εθνικού ή Ευρωπαϊκού Διπλώµατος Ευρεσιτεχνίας της δραστικής ουσίας των αντίστοιχων προϊόντων, µειώνονται κατ’ ελάχιστον σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%). Η τιµή του πρώτου φαρµακευτικού προϊόντος όµοιας δραστικής ουσίας και φαρµακοτεχνικής µορφής που εισέρχεται στις αγορές µε τη λήξη ισχύος της πρώτης Εθνικής ή Ευρωπαϊκής άδειας κυκλοφορίας (πατέντας) της ενεργού ουσίας, µειώνεται τουλάχιστον κατά  εξήντα τοις εκατό (60%) κάτω από τη λιανική τιµή του αντίστοιχου πρωτότυπου φαρµακευτικού προϊόντος, ακριβώς πριν τη λήξη ισχύος του πρώτου Εθνικού ή Ευρωπαϊκού Διπλώµατος Ευρεσιτεχνίας της δραστικής ουσίας. Η διαδικασία καθορισµού των τιµών των φαρµακευτικών προϊόντων κατά τις προηγούµενες διατάξεις εφαρµόζεται αυτεπάγγελτα από το Τµήµα Τιµών Φαρµάκων του Εθνικού Οργανισµού Φαρµάκων. Οι Κ.Α.Κ. έχουν το δικαίωµα να ζητήσουν να δοθεί τιµή στο φαρµακευτικό προϊόν τους µικρότερη της καθοριζόµενης από τις κείµενες διατάξεις.»
2. Όταν πρόσθετα φαρµακευτικά προϊόντα ίδιας δραστικής ουσίας και φαρµακοτεχνικής µορφής εισέρχονται στην αγορά µετά από το πρώτο γενόσηµο φάρµακο οι τιµές µειώνονται κατά ένα πρόσθετο 10% για τα νέα φάρµακα που δεν προστατεύονται από Δίπλωµα Ευρεσιτεχνίας. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία εκδίδεται εντός δεκαπέντε ηµερών από τη δηµοσίευση του παρόντος νόµου καθορίζονται όλες οι λεπτοµέρειες που αφορούν σε έναν αριθµό φαρµακευτικών προϊόντων ανά δραστική ουσία, µορφή και περιεκτικότητα, σε καθορισµό κριτηρίων για τη σειρά προτεραιότητας των αιτηµάτων, καθώς και κάθε άλλη λεπτοµέρεια για την εφαρµογή της παραγράφου αυτής.
3. Με αποφάσεις του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που έχουν ισχύ αγορανοµικών διατάξεων, που πρέπει να εκδοθούν εντός δεκαπέντε ηµερών από τη δηµοσίευση του παρόντος νόµου, καθορίζονται ποσοστά κέρδους για τους εµπόρους φαρµακευτικών προϊόντων χονδρικής πώλησης τα οποία µπορεί να είναι κλιµακωτά ή συνδυασµός κλιµακωτών ποσοστών και πάγιων ποσών. Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό µικτού κέρδους από την πώληση φαρµακευτικών προϊόντων το τίµηµα των οποίων καλύπτεται εν όλω ή εν µέρει από τους Φ.Κ.Α. δεν µπορεί να υπερβαίνει το 4,9% και υπολογίζεται επί της καθαρής τιµής παραγωγού ή εισαγωγέα του φαρµακευτικού προϊόντος.
4. Καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική καταχώρηση όλων των συνταγών φαρµάκων από τα φαρµακεία προς τους ασφαλιστικούς οργανισµούς ανεξάρτητα του τρόπου συνταγογράφησης της συνταγής από τον ιατρό (ηλεκτρονική ή χειρόγραφη). Για κάθε χειρόγραφη συνταγή που καταχωρείται ηλεκτρονικά από τα φαρµακεία προς τους Φ.Κ.Α., οι ιατροί που συνταγογραφούν χειρόγραφα επιβαρύνονται µε την καταβολή ποσού αποζηµίωσης προς τα φαρµακεία που καταχωρούν τις συνταγές. Χειρόγραφες συνταγές σε καµία περίπτωση δεν αποζηµιώνονται από τους Φ.Κ.Α. και τα φαρµακεία δεν µπορούν να απαιτήσουν πληρωµή για τις συνταγές αυτές. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ορίζεται το ύψος του ποσού, ο τρόπος είσπραξης και κάθε άλλη λεπτοµέρεια για την εφαρµογή της παρούσας διάταξης.
5. α) Σε όλα τα νοσοκοµεία του Ε.Σ.Υ. καθιερώνεται η υποχρέωση από 1ης Απριλίου  2012 αναγραφής στη συνταγογράφηση της χηµικής ουσίας του φαρµάκου (δραστική ουσία). Τα µηχανογραφικά συστήµατα των νοσοκοµείων οφείλουν να παρέχουν τη σχετική πληροφορία στους ιατρούς.
β) Από 1ης Απριλίου 2012  όλοι οι ιατροί θα συνταγογραφούν τους ασφαλισµένους των ΦΚΑ κάνοντας αποκλειστικά χρήση της χηµικής ονοµασίας (δραστική ουσία) των φαρµάκων των δέκα (10) µεγαλυτέρων σε κατανάλωση δραστικών ουσιών, για τις οποίες υπάρχουν φάρµακα µε δίπλωµα ευρεσιτεχνίας και γενόσηµα, εξαιρουµένων αυτών για τις χρόνιες παθήσεις. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία εκδίδεται εντός 10 ηµερών από τη δηµοσίευση του παρόντος νόµου καθορίζονται οι συγκεκριµένες δραστικές ουσίες. Από 1ης Ιουνίου 2012 η συνταγογράφηση µε βάση τη δραστική ουσία καθίσταται υποχρεωτική και καθολική.
γ) Ο Εθνικός Οργανισµός Φαρµάκων καταρτίζει κατάλογο µε τις χηµικές ονοµασίες των δραστικών ουσιών και τα αντίστοιχα εµπορικά ονόµατα όλων των φαρµάκων, τον οποίον αναρτά στην ιστοσελίδα του µέχρι 31 Μαρτίου 2012.»
6. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δύναται να ορίζεται µειωµένο ποσοστό συµµετοχής στην φαρµακευτική περίθαλψη για τους ασφαλισµένους όπως αυτή ορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 38 του ν.4025/2011 (Α΄228) όταν χορηγείται το φθηνότερο φαρµακευτικό προϊόν όµοιας δραστικής περιεκτικότητας και φαρµακοτεχνικής µορφής µε αυτό που έχει συνταγογραφηθεί από τον ιατρό µε συναίνεση του ασφαλισµένου. Για την εφαρµογή της προηγούµενης διάταξης, παρέχεται η δυνατότητα στον φαρµακοποιό να µπορεί να χορηγεί το φθηνότερο φαρµακευτικό προϊόν όµοιας δραστικής περιεκτικότητας και φαρµακοτεχνικής µορφής µε αυτό που έχει συνταγογραφηθεί από τον ιατρό. Στην περίπτωση κατά την οποία ο ασφαλισµένος επιθυµεί να λάβει ακριβότερο φάρµακο όµοιας δραστικής ο ΦΚΑ αποζηµιώνει την τιµή του φθηνότερου και αυτός πληρώνει τη διαφορά.
7. Η περίπτωση β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 12 του ν. 3816/2010 (Α΄ 6) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει αντικαθίσταται ως εξής :
«β. Για την κατάρτιση, την αναθεώρηση και τη συµπλήρωση του καταλόγου, εφαρµόζεται σύστηµα κατάταξης φαρµακευτικών προϊόντων σύµφωνα µε το σύστηµα Ανατοµικής Θεραπευτικής Χηµικής Κατηγοριοποίησης (Anatomic Therapeutic Chemical classification - ATC) του Παγκόσµιου Οργανισµού Υγείας (ΠΟΥ) και εισάγεται σύστηµα τιµών αναφοράς (Τ.Α.) ανά θεραπευτική κατηγορία φαρµακευτικών προϊόντων. Ως Τιµή Αναφοράς ορίζεται η χαµηλότερη τιµή κόστους ηµερήσιας θεραπείας (ΚΗΘ) µεταξύ των φαρµακευτικών προϊόντων κάθε θεραπευτικής κατηγορίας. Παράλληλα εξετάζονται η ασφάλεια, η αποτελεσµατικότητα και επιλέγονται ανά φαρµακευτικό προϊόν, οι αποζηµιούµενες από την Κοινωνική Ασφάλιση ενδείξεις, περιεκτικότητες και συσκευασίες. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία δηµοσιεύεται στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως και αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ εξειδικεύονται ο τρόπος κατάρτισης των θεραπευτικών κατηγοριών και προσδιορισµού των τιµών αναφοράς ανά θεραπευτική κατηγορία και οι διαδικασίες αναθεώρησηςκαι συµπλήρωσης του καταλόγου, καθώς και οι αποζηµιούµενες ενδείξεις, περιεκτικότητες και συσκευασίες ανάφαρµακευτικό προϊόν και κάθε άλλο σχετικό θέµα. Οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης αποζηµιώνουν τα φάρµακα που προστατεύονται από καθεστώς διπλωµάτων ευρεσιτεχνίας της δραστικής ουσίας και έχουν πάρει άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα µετά την 1.1. 2012, εφόσον αποζηµιώνονται από την Κοινωνική ασφάλιση στα 2/3 κρατών - µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τουλάχιστον σε 12 κράτη - µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης , οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης των οποίων αποζηµιώνουν τα φάρµακα αυτά µετά από αξιολόγηση από έγκυρους οργανισµούς αξιολόγησης τεχνολογίας Υγείας, µε την προϋπόθεση πλήρους τήρησης της Κοινοτικής Οδηγίας ΕΚ 89/105-/ΕΟ Οδηγία περί διαφάνειας. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης µπο-
ρούν να εξαιρούνται τα φάρµακα, τα οποία χαρακτηρίζονται ως απαραίτητα για την κάλυψη κινδύνου ζωής ή τα ορφανά φάρµακα, µόνο όταν καλύπτονται από διεθνή κλινικά πρωτόκολλα. Μέχρι την κατάρτιση του Καταλόγου Συνταγογραφούµενων Φαρµάκων σύµφωνα µε τα κριτήρια της παρούσας παραγράφου, ισχύει ο θετικός κατάλογος όπως δηµοσιεύτηκε µε την Αρ. ΔΥΓ3/οικ. 104893 (Β΄ 2141 /26.9.2011) και τυχόν τροποποιηθεί από την πρώτη εφαρµογή του άρθρου 37 του ν. 4025/2011 (Α΄ 228) και συµπληρωθεί από τη διαδικασία που περιγράφεται στην Αριθµ. ΔΥΓ3α/Γ.Π.95872 (Β΄ 2155).

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος5.
β) Από 1ης Απριλίου 2012  όλοι οι ιατροί θα συνταγογραφούν τους ασφαλισµένους των ΦΚΑ κάνοντας αποκλειστικά χρήση της χηµικής ονοµασίας (δραστική ουσία) των φαρµάκων των δέκα (10) µεγαλυτέρων σε κατανάλωση δραστικών ουσιών, για τις οποίες υπάρχουν φάρµακα µε δίπλωµα ευρεσιτεχνίας και γενόσηµα, ε ξ α ι ρ ο υ µ έ ν ω ν  α υ τ ώ ν  γ ι α  τ ι ς  χ ρ ό ν ι ε ς  π α θ ή σ ε ι ς.

--- Τέλος παράθεσης ---

Τη σκαπουλάρανε οι στατίνες, οι πραζόλες και η λοιπή παλιοπαρέα;

Παρ' το αυγό και κούρευ' το.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Υπάρχει μια αγορά μεγάλη, αγορά ουσιών, όπου η δαπάνη κάθε χρόνο, για μια πενταετία από το 2004 έως το 2009 ανέβαινε κατά 20% περίπου. Κάθε χρόνο!!!
Όχι δεν ήταν στα Ζωνιανά, ήταν στην Ελλάδα, στη δαπάνη του δημοσίου για φαρμακευτικές ουσίες.
Έτσι τα 2,4 δις που ξόδευε το κράτος για φάρμακα το 2004, έγιναν 5.26 δις το 2009.
Για να μην ξεχνιόμαστε, Υπουργοί Υγείας στο διάστημα αυτό χρημάτισαν οι κκ. Ν. Κακλαμάνης και Δ. Αβραμόπουλος.
Όποιος τους δει ας τους ρωτήσει, από περιέργεια, πως επέτυχαν τόσο θαυμαστά σταθερή αύξηση δαπανών για μια πενταετία.
Η τρόικα ζήτησε, λες και χρειαζόταν τρόικα να το ζητήσει, η δαπάνη να περιορισθεί στα 2.88 δις, περίπου στο 1.3% του ΑΕΠ για τα επόμενα χρόνια.

Τα μέτρα που προτάθηκαν ήταν τρία, απλά.

1. Να ανοίξει το επάγγελμα των φαρμακοπωλών, όπου νομοθετικά δούλευαν με περιθώριο κέρδους 35% !

2. Να ελεγχθεί η ακατάσχετη συνταγογράφηση των ιατρών, που οδηγεί στο να παρέχονται στην Ελλάδα ακριβά, πρωτότυπα φάρμακα, όσα και στην Μ. Βρετανία.
Να ελεγχθεί διαμέσου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης υιοθετώντας τα λεγόμενα θεραπευτικά πρωτόκολλα από άλλες χώρες μιας και δικά μας δεν αξιωθήκαμε να φτιάξουμε.
Τι είναι αυτά; Απλά οι προδιαγραφές ανά ασθένεια με δημογραφικά χαρακτηριστικά, που λένε για παράδειγμα ότι καρκίνο του προστάτη τύπου β παθαίνει κατά μέσο όρο το 3% των ανδρών μιας ηλικίας κάθε χρόνο.
Άρα αν τα πανάκριβα φάρμακα θεραπείας του, δίνονται σε ποσοστό 8% στην Ελλάδα, θα συμπεράνουμε πως κάποιοι γιατροί ..πείσθηκαν περισσότερο από τον ιατρικό επισκέπτη.

3. Τέλος να αυξηθεί το ποσοστό των γενοσήμων φαρμάκων στο 50%, όπως σε όλη την Ευρώπη, τα οποία γενόσημα θα πωλούνται στο 40% της αξίας του πρωτοτύπου.
Στα φάρμακα επειδή το κόστος έρευνας , παραγωγής, δοκιμής είναι τεράστιο κάθε νέο που επιτρέπεται να εισαχθεί στην αγορά (πρωτότυπο) έχει υψηλή τιμή όσο διαρκεί η άδεια ευρεσιτεχνίας, το πατέντο του.
Μετά , παράγονται εξίσου καλά φάρμακα αλλά πια όχι κατά αποκλειστικότητα. Κι επειδή και τα κόστη έρευνας έχουν αποσβεσθεί η τιμή μειώνεται στο μισό τουλάχιστον.
Αυτά τα καινούργια-όχι πρωτότυπα φάρμακα- λέγονται γενόσημα.

Ο κ. Λομβέρδος από το 2009 είχε 2 χρόνια για να συνεργασθεί με τη βιομηχανία, τους φαρμακοπώλες και τους γιατρούς ώστε να προχωρήσει τα μέτρα.
«Φαρμακο-τρίφθηκε» για δύο χρόνια με το ωράριο των φαρμακείων και μείωσε καταρχήν το ποσοστό κέρδους των.
Τίποτε άλλο.
Τώρα οι διαρθρωτικές αλλαγές συνιστούν, όπως είναι της μόδας να λέγεται, μνημονιακή επιταγή.
Άρα θα εφαρμοσθούν.
Δικαίως οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες φωνάζουν πως στην ουσία οδηγούνται σε αφανισμό.
Γιατί σε διάστημα ενός μήνα πρέπει να προσαρμοσθούν σε μια αγορά με 50% μικρότερα έσοδα, με πλημμελείς ελέγχους των ιατρικών συνταγογραφήσεων, έκθετες στον ανταγωνισμό, που καταντά αθέμιτος, των πολυεθνικών.

Οι τελευταίες θα μπορούν να πιέζουν τόσο για θεραπείες χωρίς υποκατάσταση (πρωτότυπα φάρμακα πανάκριβα) όσο και να εισάγουν γενόσημα από χώρες παραγωγής χαμηλότερου κόστους όπως Ινδία και Κίνα που θα συνθλίψουν την εγχώρια παραγωγή.
Με το δίκιο της η ελληνική βιομηχανία ζητά δωδεκάμηνη περίοδο προσαρμογής, δεσμευόμενη στο να τηρηθούν οι στόχοι δαπάνης των 2.8 δις που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.
Περίοδο όπου τα ταμεία θα ορίσουν μια τιμή αναφοράς για την κάθε δραστική ουσία.
Ζητούν όμως παράλληλα τον έλεγχο, σοβαρό, συστηματικό, μεθοδικό της συνταγογράφησης.
Ζητούν δηλαδή, γιατί αυτοί ξέρουν, κάποιος να προφυλάξει το σύστημα, από τους «θεματοφύλακες της δημόσιας υγείας», τους γιατρούς.
Κανείς δεν αμφιβάλλει και όλοι μας έχουμε φίλους, εμπειρίες ή ακούσματα από εξαίρετους γιατρούς, επιστήμονες αλλά και ανθρώπους.
Επίσης όμως δεν αμφιβάλλουμε πως ο κυνισμός κυρίως, αλλά και η διαφθορά και η απληστία, φοροδιαφυγή κι εκμετάλλευση, στον δικό τους κλάδο υπερβαίνει τον ήδη επαχθή μέσο όρο των άλλων επαγγελμάτων.
Τα παραδείγματα άφθονα και η τωρινή στάση των ιατρικών συλλόγων αποκαλυπτική μιας ανατριχιαστικής Ελλάδας.
Αυτά τα 2 με 3 δις που η κακή τρόικα επιβάλλει να κόψουμε και ο Λοβέρδος νομοθετεί, λείπουν από τα ασφαλιστικά ταμεία, το σύστημα δημόσιας υγείας και τελικά το αποκούμπι περίθαλψης και σύνταξης των κατά τεκμήριο πιο αδύναμων Ελλήνων.
Γιατί διαμαρτύρονται λοιπόν και απεργούν και βγάζουν και διαφημιστικά μηνύματα πως η υγεία καταρρέει;
Γιατί πλέον δεν θα γράφουν το όνομα του φαρμάκου, αλλά τη δραστική θεραπευτική ουσία που πολλά διαφορετικά φάρμακα περιέχουν.
Δεν θα γράφει «amo…”, θα γράφει πενικιλίνη. Και πενικιλίνη έχουν πολλά φάρμακα. Ο φαρμακοπώλης * θα προτείνει όσα έχουν, αλλά το ασφαλιστικό ταμείο θα δικαιολογεί το φθηνότερο. Ο καταναλωτής θα αποφασίζει.
Το σύστημα υπάρχει παντού, μα παντού. Γιατί οι σύλλογοι οι ιατρικοί αντιδρούν; Γιατί απεργούν;
Γιατί ορισμένοι από αυτούς, έχουν μάθει να ..επιβραβεύονται.
Καταρχήν από τους ασθενείς, με αυτό που λέγεται φακελάκι.
Την άλλη επιβράβευση την δίνουν οι φαρμακοβιομηχανίες. Πως; Γιατί;
Μα για το όνομα του φαρμάκου. Του δικού τους, της κάθε εταιρίας.
Που ο γιατρός είχε την εξουσία, και τώρα την χάνει, να αναγράφει στη συνταγή-εντολή προς φαρμακοπώλη.
Κι έτσι στην αλυσίδα της υγείας, αυτός ο γιατρός που ο όρκος του είναι να παίρνει τον πόνο από τους ανθρώπους, μεσάζοντας και αυθέντης λειτουργός, απολαμβάνει τα δώρα της επιστήμης του.
Τι κι αν τα ταμεία χρεοκοπούν; Κι αν η χώρα παραπαίει και η υγεία καταρρέει;
Πάντα υπάρχουν άλλοι, πολιτικοί, υπουργοί, ξένοι, Γερμανοί για να φταίνε.
Οι γιατροί συμπονούν, συμπάσχουν αλλά και εισπράττουν.
«Θεματοφύλακες της δημόσιας υγείας».
Όπως οι δράκοι στα παραμύθια που φυλάνε ζηλόφθονα το θησαυρό τους.
Και τα ρουθούνια τους πετάνε φλόγες**, διαστέλλονται από τον κίτρινο πυρετό.


* Α, νά το πάλι. Στο τέλος θα τον βγάλει και φαρμακοψ...

** Και ένα σχετικό ανέκδοτο (για όσους δεν το ξέρουν):
- Γιαγιά, μήπως είδες τα χάπια μου; Γράφουν LSD απ' έξω.
- Βρε ασ' τα χάπια σου κι έλα να διώξουμε τον κίτρινο δράκο από την κουζίνα...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση