Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Νοεμβρίου 2024, 10:32:20

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1396047 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

9 Μαρτίου 2012, 12:00:08
Απάντηση #645
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
μα το 18 δεν υπαρχει πια

εξαλλου ποιος χορηγει amoxil πλεον?

Εγώ, και είναι εξαιρετικά αποτελεσματική εάν ξέρεις πότε και πως να την δώσεις.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

9 Μαρτίου 2012, 12:06:21
Απάντηση #646
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

εξαλλου ποιος χορηγει amoxil πλεον?

:o
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Μαρτίου 2012, 12:53:56
Απάντηση #647
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δε νομιζω ο Δουβης να αμφισβητει την αποτελεσματικοτητα της αμοξυκιλλινης solo απλα η συνηθης τακτικη των τελευταιων ετων όπως προκυπτει και από επανειλλημενα ξεπλυματα συνταγων ιδιωτων-νοσοκομειακων ειναι να χορηγειται σε συνδυασμο με κλαβουλανικο.Συνηθεια,μιμητισμος,,να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο,αδυναμια στενης παρακολουθησης ασθενους,αντε να πιάσουμε και επιπλοκες-αναεροβια?Ολα αυτα εκτοπιζουν -λανθασμενα βεβαιως-το AMOXIL απο AUGMENTIN.Το περιεργο ειναι πως χορηγειται τακτικα και απο παιδιατρους.Οι λιγες συνταγες που βλέπω με AMOXIL ειναι βασικα από οδοντιατρους(πολλοι εκ των οποιων νιωθουν άβολα με το AUGMENTIN λογω Ιχ αλλεργικων αντιδρασεων).Οπότε δε συζηταμε την αποτελεσματικοτητα της αμοξυκιλλινης που ειναι σε πρωτη θεση σε όλα τα GUIDELINES(ΔΕΣ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑΜΜΑΡΕΛΟΥ)αλλα νομιζω γινεται αναφορα σε μια κακως κειμενη ιατρικη πρακτικη.
+

9 Μαρτίου 2012, 13:00:22
Απάντηση #648
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Φρίκη! Κραυγές για ...κλείσιμο (από εμάς) των ηλεκτρονικών υπολογιστών που το κράτος τοποθέτησε στα κρατικά Νοσοκομεία!

Το απίστευτο μανιφέστο λέξη-προς-λέξη:

«Έχει κόψει καπίστρι» έλεγαν οι παλιοί για τα ζωντανά που περιέρχονταν σε κατάσταση αμόκ και προκαλούσαν καταστροφές. 
Η σημερινή φουρνιά Υπουργικών Αποφάσεων (κλικ εδώ) δείχνει ότι η αλλοφροσύνη, η εμπάθεια και το αμόκ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έχει υπερβεί κάθε όριο.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί οφείλουμε να αντιδράσουμε σθεναρά και μαζικά. Να κινητοποιήσουμε την κοινωνία και να χτυπήσουμε το υπουργείο Υγείας εκεί που πονά, εκεί που θα προκληθούν οι μεγαλύτερες επιπτώσεις στην άθλια πολιτική τους.
Μαζί με τις επισχέσεις που προγραμματίζουν οι Ενώσεις πρέπει να βάλουμε πλέον στην τακτική μας το κλείσιμο των υπολογιστών, το σταμάτημα των ΚΕΝ, τη διακοπή κάθε κοστολόγησης.
Τότε θα δουν το μπόι τους…

9 Μαρτίου 2012, 13:11:57
Απάντηση #649
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δε νομιζω ο Δουβης να αμφισβητει την αποτελεσματικοτητα

Ε, είναι και λίγο ελλειπτικός ο λόγος του (max=4 λέξεις τη φορά)...

9 Μαρτίου 2012, 13:12:48
Απάντηση #650
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
+

9 Μαρτίου 2012, 17:47:32
Απάντηση #651
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

επειδη καποιοι ειναι μαλλον πολυ νεοι εδω μεσα να σας ενημερωσω οτι εχω ασχοληθει με τις λοιμωξεις στον ευαγγελλισμο με το κ.Σαρογλου και η αποτελεσματικοτητα της ηταν το 92 ,85%.

αν θελει καποιος εδω να κανει προπαγανδα για το lover boy ας το κανει

παντως εδωσαν στον ευαγγελισμο σε 30 ατομα κινολονη μαιμου και ειχαν και οι 30 διαρροιες

9 Μαρτίου 2012, 19:59:50
Απάντηση #652
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Επιτρέψτε μου να κάνω μια πρόβλεψη...
Η συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας θα εκτοξεύσει την φαρμακευτική δαπάνη.
Απλούστατα διότι η συνταγογραφική δραστηριότητα θα μετατοπιστεί προς τα πατενταρισμένα φάρμακα.

Παράδειγμα... Παρατηρείστε πως θα εκτοξευθούν οι πωλήσεις της Αλισκερίνης (& των συνδυασμών αυτής) τους προσεχείς μήνες.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

9 Μαρτίου 2012, 20:08:19
Απάντηση #653
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Οπότε δε συζηταμε την αποτελεσματικοτητα της αμοξυκιλλινης που ειναι σε πρωτη θεση σε όλα τα GUIDELINES(ΔΕΣ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑΜΜΑΡΕΛΟΥ)αλλα νομιζω γινεται αναφορα σε μια κακως κειμενη ιατρικη πρακτικη.
Μπράβο jack! Εγώ να δεις τι δούλεμα τρώω που γράφω Amoxil...* Ο Γιαμαρέλλος-Μπουρμπούλης βλέπεις δεν ευνοεί τσαλαβουτήματα σε προωθημένα αντιβιοτικά με ενίοτε πλουραλιστικές τάσεις αντιγραφής.

(*) Κυρίως από τους (νέους στο ιατρείο) ασθενείς: "Καλά γιατρέ, ήρθα εδώ για να μου πεις να πάρω Amoxil; Αυτό το παίρνω και μόνος μου". Η απάντηση βέβαια είναι πληρωμένη: "ΟΚ. Δεν οφείλεις τίποτε αφού το ξέρεις. Και δος μου το κινητό σου να σε πάρω για ό,τι χρειαστώ".
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Μαρτίου 2012, 20:12:43 από Βασίλης Παπαδόπουλος »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

9 Μαρτίου 2012, 20:35:46
Απάντηση #654
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί

Παράδειγμα... Παρατηρείστε πως θα εκτοξευθούν οι πωλήσεις της Αλισκερίνης (& των συνδυασμών αυτής) τους προσεχείς μήνες.

Τωρα μου πατας τον καλο με την ΑΛΙΣΚΕΡΙΝΗ...δεν προλαβε να βγει και πολλοι εσπευσαν να τη χορηγησουν.Και μαλιστα σε συνδυασμους με ΑΤ2 ειδικα σε διαβητικους.Προσφατα ομως η ιδια η εταιρεια επισημαινει πιθανους κινδυνους τετοιων συνδυασμων.Τι να πω...ο καθενας ειναι υπευθυνος για αυτα που συνταγογραφει και ταπεινη μου άποψη,πριν γεμισουμε την αγορα με ενα φαρμακο ας του δωσουμε μια δοκιμαστικη περιοδο στην αγορα πριν οι ιδιοι εκτεθουμε.Και ας ειναι και πρωτοτυπο
+

9 Μαρτίου 2012, 20:40:14
Απάντηση #655
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
@jack: Ας σκεφτούμε ότι η αλισκιρένη (θεωρητικά) μπλοκάρει απόλυτα το RAAS χωρίς δυνατότητα αντιρροπιστικών μηχανισμών. Τις μακροχρόνιες συνέπειες αυτής της δράσης δεν τις γνωρίζουμε. Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα είναι κάτι ανάλογο με τη νεφρική συμπαθεκτομή.   

9 Μαρτίου 2012, 21:44:23
Απάντηση #656
Αποσυνδεδεμένος

ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ

μια απορια σχετικα με τις συνταγες που εχω ξαναρωτησει  αλλα δεν  εχω παρει απαντηση.γνωριζει κανεις αν μπορουμε να συνταγογραφησουμε 3 μηνες σε ασφαλισμενους του ικα?

9 Μαρτίου 2012, 21:47:07
Απάντηση #657
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
μια απορια σχετικα με τις συνταγες που εχω ξαναρωτησει  αλλα δεν  εχω παρει απαντηση.γνωριζει κανεις αν μπορουμε να συνταγογραφησουμε 3 μηνες σε ασφαλισμενους του ικα?
Ναι.

10 Μαρτίου 2012, 00:37:09
Απάντηση #658
Αποσυνδεδεμένος

ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ

10 Μαρτίου 2012, 16:32:25
Απάντηση #659
Αποσυνδεδεμένος

Richard

Η 3μηνη ισχύει για όλα τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ, έτσι δεν είναι? Όχι δηλαδή μόνο για το ΙΚΑ.

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11288 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
69989 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
7446 Εμφανίσεις