Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Zachariadis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Απλούστατα διότι η συνταγογραφική δραστηριότητα θα μετατοπιστεί προς τα πατενταρισμένα φάρμακα.
Παράδειγμα... Παρατηρείστε πως θα εκτοξευθούν οι πωλήσεις της Αλισκερίνης (& των συνδυασμών αυτής) τους προσεχείς μήνες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Προσωπικά βρίσκω την Αλισκιρένη (Rasilez) φάρμακο με την χειρότερη σχέση κόστους -αποτελεσματικότητας (cost-efficiency).
Mελέτες όπως η AVOID δεν έδειξε δα και τίποτε εντυπωσιακό.Περαιτέρω προσπάθεια της Novartis να αναβαθμίσει το ακριβό της φάρμακο
με την μελέτη ALTITUDE οδήγησε σε φιάσκο.
Με άλλα λόγια,γιατί να χορηγήσει κανείς ενα τοσο ακριβό σκεύασμα;Τί προσφέρει η αλισκιρένη που δεν το προσφέρουν τα άλλα
φάρμακα που δρουν στο άξονα ΡΑΑΣ ; ...την αναστολή της ρενίνης στο σημείο ενεργοποίησης ..και την μή αύξηση της σε χρόνια αγωγή
όπως συμβαίνει με τους αΜΕΑ και ARB ; ....Συμφωνώ με το σχόλιο του κ.Παπαδόπουλου
--- Παράθεση ---Ας σκεφτούμε ότι η αλισκιρένη (θεωρητικά) μπλοκάρει απόλυτα το RAAS χωρίς δυνατότητα αντιρροπιστικών μηχανισμών. Τις μακροχρόνιες συνέπειες αυτής της δράσης δεν τις γνωρίζουμε. Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα είναι κάτι ανάλογο με τη νεφρική συμπαθεκτομή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπάρχει και η οδός της βραδυκινίνης ...αλλά ποιός τα θυμάται αυτά ε;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Έχω παρατηρήσει ότι ηλεκτρονικές συνταγές που έχω εκδώσει με φάρμακα υψηλού κόστους, που οι ασθενείς απευθύνονται στο φαρμακείο του ΙΚΑ, φαίνονται στο σύστημα ως "συνταγογραφημένες" αν κι έχει παρέλθει κατά πολύ η προθεσμία εκτέλεσής τους ενώ οι ασθενείς έχουν προμηθευτεί τα σκευάσματα σύμφωνα με όσα μου λένε.
Πώς καταχωρούνται αυτές οι συνταγές;
Επιπλέον αναρωτιέμαι τι θα γίνει αν πατήσω το κουμπάκι "Ακύρωση" στη συνταγή μιας και το σύστημα φαίνεται να μου δίνει αυτή τη δυνατότητα ακόμη και σε συνταγή στην οποία έχει παρέλθει η προθεσμία εκτέλεσης. Λέτε να βραχυκυκλώσει το σύστημα; Το έχει δοκιμάσει κανείς;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Από 19/3/12 το ΕΤΑΑ στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Δεν διευκρινίζει αν αφορά και το e-diagnosis.
Εγγραφή ή Είσοδος
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈχω παρατηρήσει ότι ηλεκτρονικές συνταγές που έχω εκδώσει με φάρμακα υψηλού κόστους, που οι ασθενείς απευθύνονται στο φαρμακείο του ΙΚΑ, φαίνονται στο σύστημα ως "συνταγογραφημένες" αν κι έχει παρέλθει κατά πολύ η προθεσμία εκτέλεσής τους ενώ οι ασθενείς έχουν προμηθευτεί τα σκευάσματα σύμφωνα με όσα μου λένε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τις εκτελούν χειρόγραφα....
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπιπλέον αναρωτιέμαι τι θα γίνει αν πατήσω το κουμπάκι "Ακύρωση" στη συνταγή μιας και το σύστημα φαίνεται να μου δίνει αυτή τη δυνατότητα ακόμη και σε συνταγή στην οποία έχει παρέλθει η προθεσμία εκτέλεσης. Λέτε να βραχυκυκλώσει το σύστημα; Το έχει δοκιμάσει κανείς;
--- Τέλος παράθεσης ---
Κολόμβε μου..... Μόλις ανακάλυψες πως θα μειώσεις το μέσο κόστος που φαίνεται στο "φάκελο σου" για τους ΦΚΑ;;;;
Μπορείς να κάνεις και το χαζό εάν το πάρουν χαμπάρι.....
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈχω παρατηρήσει ότι ηλεκτρονικές συνταγές που έχω εκδώσει με φάρμακα υψηλού κόστους, που οι ασθενείς απευθύνονται στο φαρμακείο του ΙΚΑ, φαίνονται στο σύστημα ως "συνταγογραφημένες" αν κι έχει παρέλθει κατά πολύ η προθεσμία εκτέλεσής τους ενώ οι ασθενείς έχουν προμηθευτεί τα σκευάσματα σύμφωνα με όσα μου λένε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τις εκτελούν χειρόγραφα....
--- Τέλος παράθεσης ---
Δηλαδή τις αντιγράφει κάποιος άλλος στο ΙΚΑ;
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπιπλέον αναρωτιέμαι τι θα γίνει αν πατήσω το κουμπάκι "Ακύρωση" στη συνταγή μιας και το σύστημα φαίνεται να μου δίνει αυτή τη δυνατότητα ακόμη και σε συνταγή στην οποία έχει παρέλθει η προθεσμία εκτέλεσης. Λέτε να βραχυκυκλώσει το σύστημα; Το έχει δοκιμάσει κανείς;
--- Τέλος παράθεσης ---
Κολόμβε μου..... Μόλις ανακάλυψες πως θα μειώσεις το μέσο κόστος που φαίνεται στο "φάκελο σου" για τους ΦΚΑ;;;;
Μπορείς να κάνεις και το χαζό εάν το πάρουν χαμπάρι.....
--- Τέλος παράθεσης ---
Εκεί ήθελα να καταλήξω, απλά το έθεσα με έμμεσο τρόπο! ;D
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση