Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (18/611) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Βασικά αναφερόμουν στην περίεργη απόφαση για τα αγροτικά ιατρεία και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Είναι άλλο πράγμα η εκτέλεση ήδη καταχωρημένης συνταγής και άλλο η καταχώρησή της από την αρχή. Τώρα αυτό θα πρέπει να γίνεται 2 φορές. Μέχρι να έρθει το πολυπόθητο interface, δεν είναι σωστό να φορτώνουμε με αυτή την καταχώρηση στα φαρμακεία. Κάποιοι αγροτικοί ξέρουν να μπαίνουν στο facebook, στην ηλεκτρονική κολλάνε;
Εκεί διαφωνώ λοιπόν.

Η υπάρχουσα εφαρμογή μπορεί να μην είναι έτοιμη στο βαθμό που θα θέλαμε όλοι, αλλά είναι κάτι που ετοιμάστηκε σε χρόνο-ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Ξέρεις, με φοβίζει η έννοια της αέναης διαβούλευσης των φορέων, της συζήτησης επί μακρόν για ένα σύστημα, της συνεχούς ανταλλαγής απόψεων μεταξύ περισπούδαστων συμβούλων και παρατρεχάμενων, των επιτροπών κλπ.
Η τεχνολογία υπάρχει και είναι ώρα για άμεσες αποφάσεις και λύσεις. Πλάκα-πλάκα, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση (όπως και το ηλεκτρ. σκανάρισμα συνταγών του ΙΚΑ) είναι ό,τι καλύτερο έχουμε τώρα. Γιατί αν περιμέναμε να χτίσουμε το super σύστημα, ακόμα θα το συζητάγαμε. Βέβαια το κανονικό έργο θα αργήσει κατά τα γνωστά ελληνικά δεδομένα (διαγωνισμός-ενστάσεις-υπερβάσεις-παλαίωση εξοπλισμού). Υπό αυτή την έννοια, οφείλω να δώσω ένα μπράβο στην ΗΔΙΚΑ. Για αρχή είναι καλά.

Εδώ όλος ο κόσμος πάει στο cloud και εμείς λέμε αν θα πρέπει να είναι web εφαρμογή ή όχι.
Ολόκληρη Apple ανακοίνωσε το iCloud για τους πελάτες της και μάλιστα πάνω σε υποδομές της Microsoft και της Amazon!
Ο κόσμος προχωράει χωρίς αγκυλώσεις, καιρός και για μας. Εδώ χρειάζονται αποφάσεις μπαμ-μπαμ και εφαρμογή χωρίς εξαιρέσεις και δικαιολογίες.

--- Τέλος παράθεσης ---

Εάν δεν είναι ηλεκτρονική τότε το μόνο που απαιτείται επιπλέον σε σχέση με την ηλεκτρονική είναι η εισαγωγή των δύο ΑΜΚΑ και της ημερομηνίας. Τα φάρμακα περνάνε ετσι κι αλλιώς με barcode. Συνεπώς, δεν είναι και καμιά σοβαρή επιβάρυνση, αν σκεφτείς τι επιβάρυνση είναι για το γιατρό η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Φαντάζομαι βέβαια ότι το μακρύ νύχι στο μικρό δάκτυλο μπορεί να ενοχλεί και ποιους στην πληκτρολόγηση.

Τελικά, εσύ ή δεν είσαι της πληροφορικής ή δεν ξέρεις από πληροφορική. Τι σχέση το cloud? Νομίζεις οτι επειδή οι περισσότεροι ιατροί δεν ξέρουν τι είναι αυτό, μπορείς να πετάς μια sic και της μόδας έκφραση-όρο κάθε φορά που δεν σε παίρνει;
Μέχρι τώρα μιλάγανε για clusters με πολλαπλούς Η/Υ σε ένα data-center που κάνανε την ίδια δουλειά για να καλύψουν τη ζήτηση από μεγάλων αριθμό χρηστών που συνδέονται. Τώρα, βάζουν τους πολλαπλούς Η/Υ διασκορπισμένους σε πολλά σημεία για να μην υπερφορτώνεται το δίκτυο σε ένα μέρος και το λένε cloud. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις η web εφαρμογή που τρέχει στο server είναι η ίδια για το χρήστη. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΥΣΧΡΗΣΤΗ και πρακτικά ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Τους φαρμακοποιούς (πρακτικά τους βοηθούς τους) μπορεί να τους βολεύει να έχουν όλοι την ίδια εφαρμογή γιατί όλοι κάνουν την ίδια μηχανική δουλειά για να εκτελέσουν μια συνταγή, αλλά για το ηλεκτρονικό φάκελο αυτό είναι καταστροφή.

tasath:
Κοίτα, εκτός από την ενασχόλησή μου 24 χρόνια, 2 πτυχία και 13 χρόνια εργασίας στο χώρο της Πληροφορικής, έχω μάθει και κάτι ακόμα:
Μας έχει φάει το πολύ μπίρι-μπίρι και η άρνηση.

Τώρα, εν έτει 2011, δεν θα κάτσω να συζητήσω περί web εφαρμογών και δυσχρηστίας. Είναι μια άλλη συζήτηση που αν θες την κάνουμε σε άλλο thread.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο κόσμος προχωράει και έχει βρει λύσεις σε όλα, τεχνολογικά, οικονομικά, διαδικαστικά, θέματα υποδομής (data center, cloud, κλπ).
Με σωστή ανάλυση & σχεδιασμό, επιλογή της κατάλληλης τεχνολογίας από το σκασμό που υπάρχει, καλή εκπαίδευση χρηστών και ακόμα καλύτερη διάθεση όλων, τα πάντα μπορούν να γίνουν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Και σίγουρα δεν μπορώ να δεχθώ ότι  - σε συνθήκες ειρήνης και όχι χειρουργείου μάχης- ο γιατρός δυσκολεύεται να κάνει μερικά κλικ και να εισάγει μια συνταγή στο όποιο γ@μο-σύστημα. Δεν σου αρέσει το συγκεκριμένο, οκ πρότεινε κάποιο άλλο (όπως φυσικά έχεις κάνει και έχω επικροτήσει!). Αλλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω την ασχετοσύνη μερικών συναδέλφων σου (όπως και ορισμένων φαρμακοποιών, των περισσοτέρων δημοσίων υπαλλήλων, και λοιπών "νεάντερνταλ").
Δεν μου φταίει καμιά web εφαρμογή για αυτό...

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑλλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω την ασχετοσύνη μερικών συναδέλφων σου (όπως και ορισμένων φαρμακοποιών, των περισσοτέρων δημοσίων υπαλλήλων, και λοιπών "νεάντερνταλ").

--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι η ασχετοσύνη πρέπει να πληρωθεί. Ας βάλει λοιπόν ο κάθε εκ πεποιθήσεως άσχετος μία γραμματεία. Για τους ανθιστάμενους στην πληροφορική ΔΥ η περίπτωση είναι ανίατη, δυστυχώς. Σας υπενθυμίζω ότι μου ζητήθηκε από τον τοπικό ΥΠΑΔ να τους κάνω επίδειξη το e-syntagografisi σε dial-up σύνδεση - δε φταίνε οι άνθρωποι, όταν τους προσέλαβαν υπήρχε μόνο κονδυλοφόρος.
Υ.Γ. Κι εγώ άσχετος είμαι με τους υπολογιστές, δεδομένου του τι ξέρει η 12χρονη κόρη μου, αλλά κάθησα 2 μήνες και έμαθα τις εφαρμογές, παρόλο που αναγνώριζα ότι επιδέχονται βελτίωση (με τι τρόπο δεν ξέρω).

tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝομίζω ότι η ασχετοσύνη πρέπει να πληρωθεί.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ελπίζω να μην εννοείς κάποιο "επίδομα" από τα γνωστά που απολαμβάνουν κάποιοι :)
Τώρα που το λες όμως, θα είχαν πλάκα τίτλοι όπως:
- Επίδομα εξασφάλισης σύνδεσης με εφαρμογή (login)
- Επίδομα έγκαιρου ελέγχου Η/Υ από κακόβουλα προγράμματα (schedule scan)
κοκ

By the way, πολλοί από τους "άσχετους" έχουν μάθει στο άψε-σβήσε πως να μπαίνουν στο facebook και να τσατάρουν...

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕλπίζω να μην εννοείς κάποιο "επίδομα" από τα γνωστά που απολαμβάνουν κάποιοι :)

--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλτατε,
Ας μας δώσουν επίδομα σύνδεσης, χαρτιού και μελανιού και όλα τα άλλα τα αναλαμβάνουμε μόνοι μας.
Στους άσχετους όπως είπα συμπεριλαμβάνω και τον ευατό μου και για το λόγο αυτό προσέλαβα προσωπικό.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση