ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΠΛΗΡΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟ ΙΚΑ
Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου το ΙΚΑ θα ενταχθεί πλήρως στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και θα ακολουθήσουν σταδιακά και όλα τα υπόλοιπα ταμεία, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, κατά τη συζήτηση ερώτησης στηΒουλή.
Η ένταξη δεν θα αφορά μόνο το φάρμακο, αλλά και τα παραπεμπτικά και την εκκαθάριση λογαριασμών.
Ο κ. Κουτρουμάνης, ανέφερε ότι η υπαγωγή όλων των ταμείων στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, θα δώσει τη δυνατότητα και στα ταμεία να είναι συνεπέστερα στις πληρωμές τους και να γίνουν διαπραγματεύσεις με τους παρόχους υγείας και τους προμηθευτές για τις τιμές τους.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, που είχε καταθέσει ερώτηση για τις
ανεξόφλητες οφειλές του δημοσίου στις ιατρικές επιχειρήσεις, είπε ότι η πολιτεία οφείλει σε μικρές ιατρικές επιχειρήσεις, μέσω ασφαλιστικών ταμείων, το σύνολο των απαιτήσεων τους για το 2010 την ίδια ώρα που τους φορολογεί για τις ανείσπρακτες αυτές οφειλές. Ο υπουργός απέδωσε τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος που εισήγαγε νέο σύστημα εξόφλησης αλλά και στις ελλείψεις προσωπικού των ταμείων, λόγω του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων. Ειδικά όμως για το ΙΚΑ, είπε ότι πληρώνει το 90% από τις οφειλές και μένει να εκκαθαρίσει το 10% των υποχρεώσεων που σημειωτέον ήταν σε εκκρεμότητα από το 2005, το 2006 και μετά. Σε ό,τι αφορά στα εργαστήρια και στα διαγνωστικά κέντρα, ο κ. Κουτρουμάνης διαβεβαίωσε ότι το ΙΚΑ πληρώνει άμεσα. «Στον ΟΓΑ έχει εκκαθαριστεί το 80% έως 85% και έχει πληρωθεί για το 2010» είπε και ενημέρωσε ότι οι οφειλές του ΟΑΕΕ για το 2010 ανέρχονται στα 16 εκατομμύρια ευρώ. «Το πρόβλημα στον ΟΠΑΔ είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα χρήματα που πρέπει να απορροφηθούν και δεν μπορούν λόγω της γραφειοκρατίας» πρόσθεσε και επισήμανε ότι η εκκαθάριση είναι χρονοβόρα διαδικασία αφού από τα χέρια των υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων χρειάζεται να περάσει το κάθε παραστατικό.
Ο βουλευτής της ΝΔ από τη δική του πλευρά έσπευσε να επικαλεστεί τη δέσμευση που είχε αναλάβει ο υπουργός Υγείας από τον περασμένο Μάρτιο για τα καθυστερούμενα του ΟΠΑΔ, για να διαπιστώσει ότι 4-5 μήνες, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Όπως είπε η πραγματικότητα για τις ιατρικές επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρές, είναι τραγική αφού οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να πληρώσουν τους προμηθευτές τους και το παραϊατρικό προσωπικό.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος