Γενικά > Γενική συζήτηση

προκηρύξεις θέσεων ως Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας

<< < (5/5)

aegeanman:
Καταρχήν να ευχαριστήσω και τους δύο συναδέλφους για το χρόνο τους να μου απαντήσουν στο θέμα αυτό.
Απλά το ζήτημά μου στην όλη ιστορία είναι ότι όσον αφορά τις προκυρήξεις θέσεων με κρίση σε αυτές έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε σε σειρά προτίμησης σε ποια θα προτιμούσαμε να τοποθετηθούμε. Ενώ στην προκήρυξη των αγροτικών ιατρείων κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό γιατί εκεί απλά παίρνεις την πρώτη ή δεύτερη προτίμηση (ή και καμμία αν κάποιος άλλος συνάδελφος έχει αρχαιότερη κτίση πτυχίου).
Στη δική μου περίπτωση για τη θέση που ήδη κρίθηκα με συμβούλιο κρίσης (αφού άλλωστε ήμουν και ο μοναδικός υποψήφιος), επρόκειτο για προκύρηξη που είχε προηγηθεί σχεδόν 2 μήνες πριν από την προκήρυξη των αγροτικών ιατρείων. Στο μεταξύ στην προκήρυξη των αγροτικών διεκδικώ θέση που προτιμώ περισσότερο από αυτήν για την οποία κρίθηκα (μέχρι τότε δεν γνώριζα για τη διαθεσιμότητά της). Απλά μέχρι στιγμής δεν γνωρίζω αν καταλαμβάνω τη συγκεκριμένη θέση (αποτελέσματα μας είπαν θα έχουμε τέλη του μήνα).
Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Θα έχω τη δυνατότητα να παραιτηθώ από τη θέση που έχω κριθεί σε περίπτωση που καταλάβω τη θέση στην προκήρυξη των αγροτικών ή θα έχω κυρώσεις; ή το καλύτερο θα είναι να περιμένω πρώτα να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα από την προκήρυξη των αγροτικών, και εφόσον καταλαμβάνω τη θέση εκεί, να προχωρήσω μετά σε παραίτηση (από τη θέση για την οποία κρίθηκα);  :-\
Συγνώμη αν σας έχω κουράσει, αλλά κι εγώ από την πλευρά μου έχω μπερδευτεί πραγματικά με το τί γίνεται σε μία τέτοια περίπτωση... Και το θέμα είναι να μην χάσω τουλάχιστον μια σίγουρη θέση για την οποία έχω ήδη κριθεί...

D-Michalis:
Μπορείς να καταλάβεις τη θέση από την προκήρυξη και μετά να παραιτηθείς για ανάληψη της θέσης από τα αγροτικά (αφού την πάρεις και σε ενδιαφέρει). (αν και αμφιβάλω για το ότι θα κληθείς για την προκηρυχθείσα θέση πιο νωρίς).
Οι περιορισμοί αφορούν τη διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας και όχι τη διαδικασία όταν έρθει η ώρα των διορισμών.
Εσύ, λοιπόν, από τη στιγμή που υπέβαλες σύννομα τις υποψηφιότητες και στις 2 περιπτώσεις, δεν έχεις κανένα πρόβλημα να πράξεις τα ανωτέρω.

Gatekeeper:
Για μια θέση επ. Β Γενικης Ιατρικής ή Παθολογίας στο ΚΥ Ανδρίτσαινας έχουν ορίσει εισηγητές  Καρδιολόγο και  Νεφρολόγο.

Άραγε είναι νόμιμο ?

D-Michalis:
Νόμιμο ναι, αφού ο νόμος προβλέπει (πονηρά βεβαίως, για να βολευόμαστε, όποτε αυτό είναι απαιτητό), «ίδιας ή συναφούς ειδικότητας» και δυστυχώς συναφούς λογίζονται όλες οι του παθολογικού Τομέα. (κακώς γιατί νόμος για το ποια είναι συναφής δεν υπάρχει, αλλά νόμος που επιτρέπει στις «συναφείς» υφίσταται !!!
Νόμιμο λοιπόν ναι, ηθικό (αν υπήρχαν ίδιας ειδικότητας), όχι.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση