Γενικά > Γενική συζήτηση
προκηρύξεις θέσεων ως Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας
D-Michalis:
Τα πράγματα είναι σαφή και Οι Γ.Γ. προηγούνται των παθολόγων στις κρίσεις των Κ.Υ. Για την ακρίβεια οι θέσεις είναι θέσεις Γ.Ι. και όχι Γ.Ι. ή παθολογίας.
Ορισμένες φορές όμως παρουσιάζονται συγκεχυμένα γιατί παθολόγοι διεκδικητές των θέσεων αυτών, προβάλουν το επιχείρημα περί εμπειρία και προϋπηρεσίας σε συναφή πεδία, όπως προβλέπουν κάποιες υφιστάμενες διατάξεις (λένε οι διατάξεις αυτές π.χ. αιματολόγος ή παθολόγος με εμπειρία σε αιματολογικό Τμήμα)
Αναλυτικά για το περιεχόμενο αυτών των διατάξεων και το τι ισχύει::
Οι σχετικές διατάξεις περί εμπειρίας και προϋπηρεσίας σε αντίστοιχη μονάδα, σαφώς και έχουν ισχύ, αλλά ρυθμίζουν περιπτώσεις που με άλλη διάταξη δεν είναι ρυθμισμένες. Όμως ειδικά για την περίπτωση των θέσεων γενικής ιατρικής ή παθολογίας των Κ.Υ., υπάρχει σαφής νομολογία, όπως ο ιδρυτικός νόμος του ΕΣΥ (Ν.1397/1983) που ορίζει αυτές τις θέσεις των Κ.Υ. ως "γενικής ιατρικής" και όχι ως "γενικής ιατρικής ή παθολογίας". Το "γενικής ιατρικής ή παθολογίας" προστέθηκε μεταγενέστερα για λόγους πρακτικούς, αφού δεν υπήρχαν γενικοί γιατροί. Η δε συγκεκριμένη διάταξη δεν καταργήθηκε ποτέ. Για τους λόγους αυτούς και με δεδομένο την ύπαρξη κάποιου αριθμού γενικών γιατρών, ο Ν.2071/1992, άρθρο 21, επαναφέρει το θέμα και διευκρινίζει το συγκεκριμένο σημείο. Επισημαίνω δε ότι το άρθρο του νόμου αυτού, ποτέ δεν καταργήθηκε με μεταγενέστερη νομολογία, αφού για να μην ισχύει πρέπει να υπάρχει σαφής αναφορά κατάργησής του σε επόμενο νομοθετικό κείμενο. Συνεπώς, συμπερασματικά, η περίπτωση αυτή δεν καλύπτεται από κάποια άλλη διάταξη, αφού για αυτή την περίπτωση υπάρχει συγκεκριμένη ρύθμιση που ποτέ δεν καταργήθηκε. Πέραν δε αυτών σας επισημαίνω ότι υπάρχει και σχετικά πρόσφατο και μεταγενέστερο των σχετικών διατάξεων δεδικασμένο σχετικά με το θέμα (Αρ.Απ. 14/2001 του Διοικητικού Δικαστηρίου Χανίων) που αναφέρει ότι "οι διατάξεις του Ν.2071/1992, άρθρο 21, έχουν ισχύ στα Αμιγή Κ.Υ.", δηλαδή σε αυτά που είναι Κ.Υ. και όχι Νοσοκομεία Κ.Υ.
Πατρωνάκης Μάνος:
Mε αυτή την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου έκλεισε και μια τραγική ιστορία. Ενός συναδέλφου Παθολόγου. Ηταν όμως και ένας από τους
καλύτερους Γενικούς γιατρούς που υπήρξαν, πιστεύω. Η πολυεδρικότητα της σκέψης, η θέληση για μάθηση, και η οξύτητα της κρίσης του, τον οδή-
γησε από νωρίς στο να συμπαρίσταται εθελοντικά σε διάφορες κλινικές, για δικό του και μόνο όφελος.
Υποστήριξε το επιχείρημα του στη διεκδίκηση της θέσης πάλι μόνος του. Δικαιώθηκε μια κάποια στιγμή. Το αν αυτοκτόνησε πριν ή μετά την από-
φαση του Δικαστηρίου, δεν έχει πια καμιά σημασία στη μνήμη των όσων τον γνώριζαν.
πρώτη & καλύτερη:
κ. Πατρωνάκη, μου προκάλεσε την περιέργεια το προηγούμενο μήνυμα. Αν πιστεύετε ότι έχει νόημα η δημόσια κουβέντα και έκθεση, θα ήθελα περισσότερα.
D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος...............
Το αν αυτοκτόνησε πριν ή μετά την από-
φαση του Δικαστηρίου, δεν έχει πια καμιά σημασία στη μνήμη των όσων τον γνώριζαν.
...........
--- Τέλος παράθεσης ---
Δέν ήθελα να το σχολιάσω (εξ' άλλου ξέρουν κάποιοι ότι προσπαθώ να "αποστρέφω το πρόσωπό μου" από μή ευχάριστα γεγονότα και παραστάσεις).
Ωστόσο, επειδή το ελεγειακό φθέγμα του φίλου Μανόλη πιθανόν θα προκαλέσει και άλλες απορίες (όπως προκάλεσε το φίλο "πρώτη και καλύτερη"), θεωρώ ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί κάποια τέτοια συζήτηση εδώ.
Πιστεύω δε ότι ο αποδημήσας συνάδελφος βίωνε τα δικά του πάθη που τον οδήγησαν εκεί που πήγε.
Δυστυχώς στη ζωή υπάρχουν και "κλειστές στροφές" που μπορεί να μας πετάξουν έξω.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
πρώτη & καλύτερη:
Μπορεί να ήταν και άστοχο το σχόλιό μου. Πολλές φορές, αυτά που συμβαίνουν "έξω από την τροχιά" μας ταρακουνάνε.
Χρόνια πολλά κ. Μιχάλη.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση