Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
22 Ιανουαρίου 2025, 06:33:00

Αποστολέας Θέμα: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις  (Αναγνώστηκε 143697 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Σεπτεμβρίου 2010, 22:29:37
Αναγνώστηκε 143697 φορές
Αποσυνδεδεμένος

atmos72


Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το σοβαρό και κατατοπιστικό σας φόρουμ.

Θα ήθελα να κάνω τρεις ερωτήσεις (ίσως ακολουθήσουν κι άλλες) σχετικά με αξιολόγηση υποψηφίου για θέση επιμελητή β'.

1) Ας υποθέσουμε ότι ένας συνάδελφος έχει την εξής προϋπηρεσία μετά τη λήψη της ειδικότητας: 1 έτος στη Γερμανία, κατόπιν 7 μήνες στην Ελλάδα και κατόπιν 10 μήνες στη Γερμανία.

Η προϋπηρεσία υπολογίζεται ως 2 ή ως 3 έτη?

Η πλασματική στρογγυλοποίηση της προϋπηρεσίας στο ένα έτος όταν αυτή είναι μεταξύ 6 και 12 μηνών, ισχύει μόνο για τον πρώτο χρόνο της προϋπηρεσίας ή για οποτεδήποτε? Αν ισχύει μόνο για το πρώτο έτος της προϋπηρεσίας, τότε μήπως γνωρίζετε αν υπάρχουν εξαιρέσεις (πχ εξειδίκευση)?

2) Για θέση επιμελητή β' στο εκπαιδευτικό έργο αξιολογείται το έργο του υποψηφίου ως εκπαιδευτή?

3) Ο νόμος που περιγράφει τα κριτήρια αξιολόγησης είναι ο ΔΥ13α/οικ.39832, οποίος είναι δημοσιευμένος στο ΦΕΚ 1088/1997 ή υπάρχει και τίποτα άλλο συμπληρωματικό?

Ευχαριστώ πολύ.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Σεπτεμβρίου 2010, 22:39:47 από atmos72 »

2 Σεπτεμβρίου 2010, 23:03:34
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
1. Μόνο τα συμπληρωμένα έτη μετρούν.
Άρα για να υπολογιστούν 3 έτη, έπρεπε να υπάρχουν 3χ12=36 μήνας τουλάχιστον. Ούτε μέρα παρακάτω.
Το λιγότερο των 12 μηνών (6-12 ή «στρογγυλοποίηση») λογίζεται ως έτος μόνο για το πρώτο έτος, αν δεν το έχεις συμπληρώσει. Όχι για τα επόμενα. Εξαιρέσεις δεν υπάρχουν. Η εξειδίκευση όμως, λογίζεται στα υπό συζήτηση έτη με τους παραπάνω όρους.
2. Το έργο «ως εκπαιδευτή» δεν αξιολογείται στον βαθμό του Επιμ. Β.
3. Αυτή είναι η ισχύουσα Υπ. Απόφαση για τα κριτήρια. Την επισυνάπτω με συνοπτικά σχόλια

Καλή επιτυχία
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

3 Σεπτεμβρίου 2010, 20:43:48
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

atmos72


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
1. Μόνο τα συμπληρωμένα έτη μετρούν.
Άρα για να υπολογιστούν 3 έτη, έπρεπε να υπάρχουν 3χ12=36 μήνας τουλάχιστον. Ούτε μέρα παρακάτω.
Το λιγότερο των 12 μηνών (6-12 ή «στρογγυλοποίηση») λογίζεται ως έτος μόνο για το πρώτο έτος, αν δεν το έχεις συμπληρώσει. Όχι για τα επόμενα. Εξαιρέσεις δεν υπάρχουν. Η εξειδίκευση όμως, λογίζεται στα υπό συζήτηση έτη με τους παραπάνω όρους.

Κατ αρχήν ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντηση.

Για τα παραπάνω που αναφέρεις (που και εμένα μου φαίνονται λογικά και ορθά) υπάρχει κάποια ερμηνευτική εγκύκλιος? Κάποια επίσημη διευκρίνηση, κάποια γνωμοδότηση ή κατιτίς τέλος πάντων?  :) Ή μόνο ο νόμος που προαναφέραμε?

Μία άλλη ερώτηση: Η στρατιωτική θητεία μετράει καθόλου στην κλινική εμπειρία? Πιο συγκεκριμένα, με ενδιαφέρει το εξής σενάριο στρατιωτικής θητείας: 16 μήνες στρατός, εκ των οποίων 2 μήνες βασική εκπαίδευση στην Άρτα και 14 μήνες οπλίτης ιατρός σε μονάδα του στρατού ξηράς. Μιλάω πάντα για υποψηφιότητα για θέση επιμελητή β'. Αν ναι, και αν υπάρχει κάποια αντίστοιχη νομική διάταξη / γνωμοδότηση, παρακαλώ αναφέρετέ την και αυτήν.

Ευχαριστώ.

3 Σεπτεμβρίου 2010, 22:46:18
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Στην κλινική εμπειρία μετράει κάθε άσκηση ιατρικού επαγγέλματος, αφού εξ’ αυτού αποκτάται εμπειρία.
Φυσικά, όσο πιο πίσω είναι αυτό το διάστημα, και όσο σε πιο μη εξειδικευμένο κέντρο ασκείται, τόσο μικρότερη βαρύτητα θα λάβει.

Αυτά λέει η λογική. Αυτά επί σειρά ετών εφαρμόζαμε στα ΣΚΕΙΟΠΝΙ που εγώ τουλάχιστον υπηρέτησα πολλά χρόνια. Ποτέ κανείς δεν αμφισβήτησε αυτή την προσέγγιση.
Συζήτηση γίνονταν βέβαια π.χ. γιατί δίδεις ίδια βαρύτητα κ. εισηγητά στο ένα έτος στρατό του Χ. με το ένα έτος Αγροτικό του Ψ και πάει λέγοντας.
Ο εισηγητής, οφείλει –με λογικά και επιστημονικά επιχειρήματα- να τεκμηριώσει το συντελεστή βαρύτητας που θα δώσει.

ΟΥΔΕΜΙΑ ερμηνευτική περιήλθε εις χείρας μου για τα εν λόγω σημεία όλα αυτά τα χρόνια, γιατί ουδείς έθεσε στα σοβαρά τέτοιο θέμα, ώστε να ζητηθεί ερμηνευτική.

Για την εξειδίκευση υπάρχουν εγκύκλιοι. Δεν μπορώ όμως να τις έχω πρόχειρες και να τις ανεβάσω.
Ωστόσο, αν τελικά συναντήσεις πρόβλημα (μη αναγνώρισή τους από τους εισηγητές), ενόχλησέ με να τις αναζητήσω.
Για το έτος, όχι, δεν υπάρχουν ερμηνευτικές –εις γνώση μου τουλάχιστον- αφού ρητώς αναφέρεται ότι 6-12 μήνες μετρούν μόνο επί μη συμπληρωμένου έτους και κανείς δεν έθεσε θέμα στις κρίσης.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

14 Σεπτεμβρίου 2010, 14:04:53
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

aphrodite


Καλημερα.Ειμαι νεο μελος στο φορουμ και πολυ χαιρομαι που θα εχω την δυνατοτητα να επικοινωνω με συναδελφους ,να εκφραζουμε τις αγωνιες και τις ανησυχίες μας. Στην παρουσα φαση εχω υποβαλει τα χαρτια μου σε δυο προκυρηξεις για θεση επιμ Β στο ΕΣΥ σε νομο αλλον απο αυτον που διαμενω.Επικειται η προκυρηξη ομως θεσης στο νοσοκομείο της πολης που ζω.Ομως οι διαδικασιες επιλογης στις δυο προαναφερθεισες θεσεις εχει ηδη ξεκινησει και συντομα θα γινουν οι κρισεις.Αναρωτιεμαι πως θα πρεπει να το χειριστω το θεμα χωρις να χασω τελικα μια θεση στο εσυ.
Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με την διαδικασια διορισμου για θεση επιμ Β στο ΕΣΥ.
1.Μεχρι ποτε μπορεις να αποσυρεις τα χαρτια σου απο διεκδικηση θεση ς ΕΣΥ χωρις να εχεις κυρωσεις ?Μου ειπαν απο το υπουργειο πως και μετα την κριση της θεσης γινεται αλλα πριν την εκδοση του φεκ γαι το διορισμο.Απο που θα ξερω σε ποια φαση βρισκεται η διαδικασία ,απο το υπουργειο η το νοσοκομειο ?
2.Γνωριζετε αν ισχυει οτι μετα τις 30/12/2010 θα μπορεις να διεκδικησεις θεση στο ΕΣΥ χωρις να χρειαζεται να παραιτηθεις απο την θεση στο ΕΣΥ που ηδη κατεχεις  συμφωνα με την νεα συλλογικη συμβαση εργασιας για τους γιατρους που ψηφιστηκε επι Αβραμοπουλου ?.
Σας επισυναπτω την σχετικη παραγραφο     
ΙΑ) Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 οι νέες προσλήψεις αφορούν ιατρούς που δεν υπηρετούν στο ΕΣΥ. Ως εκ τούτου, οι υπηρετούντες ιατροί στο ΕΣΥ δεν μπορούν να διεκδικήσουν άλλη θέση στο ΕΣΥ μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, εκτός αν παραιτηθούν μέχρι τη λήξη της εκάστοτε προκήρυξης. [/i]

Ξερετε αν αυτο ισχυει τωρα μετα την ψηφιση του νεου νομου για την υγεια τον Αυγουστο απο την Ξενογιανακοπουλου .Στο υπουργειο που ρωτησα μου ειπαν...." οταν ερθει το 2011 θα δουμε".Αυτη ομως δεν ειναι απαντηση απο επισημο οργανισμο!!!!!!!Ποιος ειναι καταλληλος να μου απαντησει?Μηπως η αρμοδια ΥΠΕ γνωριζει καλυτερα?

Συγνωμη για την μακρυγορια, Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας θα περιμενω απαντηση σας

14 Σεπτεμβρίου 2010, 22:13:00
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
1.   Τα χαρτιά σου πρέπει να τα αποσύρεις όπως ακριβώς σου είπαν από το Υπουργείο. Το πότε θα πάνε εκεί? Λίγες μέρες μετά την κρίση. Πότε ακριβώς θα φύγουν από το νοσοκομείο για το Υπουργείο το γνωρίζει καλά η εκάστοτε γραμματέας του συμβουλίου που σε έκρινε.
Πότε θα πάει για δημοσίευση, άστα. Πρέπει να γίνεις ντετεκτιβ στο αρμόδιο γραφείο του υπουργείου.
Ωστόσο εγώ δεν θα προβληματιζόμουν για αυτό για τον απλό λόγο, ότι με την κείμενη νομοθεσία «δεν μπορείς να υποβάλεις ΑΙΤΗΣΗ για θέση στο ΕΣΥ αν έχεις αρνηθεί διορισμό. Αυτός ο περιορισμός εσένα δεν θα σε επηρεάσει, αφού την αίτηση στο νομό σου την έχεις υποβάλει τώρα και την άρνηση θα την κάνεις κάποια στιγμή αργότερα.
Επίσης, στην τελευταία αίτηση που θα κάνεις (στο νομό σου) θα αναφέρεις τη σειρά προτίμησης για τις θέσεις που ήδη έχεις υποβάλει υποψηφιότητα.
Μετά, μπορείς κάλλιστα να καταλάβεις όποια βγει νωρίτερα και όταν κριθεί η θέση της πρώτης σου προτίμησης να πάς να καταλάβεις εκείνη. Κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει γιατί είπαμε «κατά την υποβολή αίτησης» δεν μπορείς να έχεις αρνηθεί διορισμό. Όχι όταν θα πάς να αναλάβεις σε κάποια άλλη θέση. Το γράμμα του νόμου σε αυτό είναι σαφές.
Εξ΄ άλλου δε φταις εσύ που η θέση πρώτης σου επιλογής καθυστέρησε να κριθεί σε σχέση με τις άλλες σου επιλογές.
Βέβαια δεν χαίρομαι όταν αυτό συμβαίνει, γιατί δημιουργείται κενό στην υπηρεσία από όπου φεύγεις η οποία πρέπει πάλι να περιμένει την έλευση γιατρού μετά από νέα προκήρυξη και κρίση (εκτός αν είναι μέσα στο πρώτο 6μηνο και αφορά άγονο, οπότε επί παραιτήσεως καλείται ο επόμενος στην λίστα).
2.   Με την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία θα μπορείς από 1-1-2011 να υποβάλεις αίτηση για θέση, αν και είσαι στο ΕΣΥ. Όμως κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να σκαρφιστούν και μας καθίσουν οι σοφοί συνδικαλιστές μας και ο πάνσοφος υπουργός την τελευταία στιγμή. Γι’ αυτό, πολύ σκωπτικά σου είπαν έτσι στο υπουργείο.
Πάντως, από όσα γνωρίζω, δεν υπάρχει συζήτηση για κάτι τέτοιο στον ορίζοντα.

Καλή επιτυχία.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

16 Σεπτεμβρίου 2010, 12:28:12
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

aphrodite


Κατα αρχην θα ηθελα να σας ευχαριστησω για την αμεση ανταποκριση και απαντηση σας.Θα ηθελα να ρωτησω ομως κατι ακομη
Αν εχω καταλαβει σωστα η διαδικασια διορισμου εχει ως εξης: 1. κριση  2.αποστολη εγγραφων για διορισμο απο το νοσοκομειο στο υπουργειο,3.αποστολη διορισμου για δημοσιευση στο φεκ.4.αποστολή διορισμου στο σπιτι 5.αποδοχη διορισμου σε 20 μερες
Μεχρι ποια φαση της διαδικασιας μπορω να παραιτηθω απο τη θεση χωρις να εχω κυρωσεις ?
Μεχρι και πριν την δημοσιευση στο φεκ¨? Μηπως ξερετε ποσο χρονο παιρνει συνηθως στο υπουργειο να δημοσιευσει το διορισμο στο φεκ?
  Θα ηθελα να διευκρινησω κατι σχετικα με την δευτερη μου ερωτηση
Εγω εχω υποβαλει δικαιολογητικα για δυο θεσεις σε νοσοκομειο αλλου νομου απο αυτον που ζω αλλα  προκειται να προκυρηχθει θεση στο νομο που μενω ,δεν εχει προκυρηχθει ακομη και δεν εχω υποβαλει αιτηση ακομη στο νοσοκομειο της πολης που ζω.
Αν παραιτηθω πριν τη δημοσιευση σε φεκ ,απο τη θεση στον αλλο νομο θεση αυτο δεν θεωρειται αρνηση διορισμου?
  ,ουτε θα με δεσμευει αυτο στην διεκδικηση της θεσης στη πολη μου?
Αν η προκυρηξη της θεσης στη πολη μου γινει μετα τις 30/12/2010 μπορω να αποδεχθω το διορισμο  στη θεση εκτος νομου μου που εχω κριθει   και να κανω αιτηση για διεκδικηση της θεσης στην πολη μου?Για αυτο σας ρωτησα αν ισχυει η  συγκεκριμενη διαταξη ΙΑ σχετικα με το διορισμο γιατρων μετα τις 30/12/2010.Ειπατε πως απο οτι γνωριζετε δεν υπαρχει συζητηση για αλλαγη του νομου.Πως θα μπορουσα να το ξερω αυτο ωστε να μην χασω τη θεση για την οποια εχω κριθει μιας και δεν ειμαι σιγουρη για τον αν θα καταφερω να παρω τη θεση στη πολη μου.
Και θα ηθελα να ρωτησω ακομη κατι.Γνωριζετε ποσο χρονος απαιτειται για το διορισμο σε θεση στο ΕΣΥ αν  ειναι νεοσυσταθεισα δηλ δεν εχει πιστωση απο το Υπουργειο Οικονομικων? Εχω κριθει για μια τετοια θεση.
Συγνωμη αν σας κουρασα με τις τοσες ερωτησεις μου .Αν βρειτε χρονο θα περιμενω απαντηση σας .
Ευχαριστω

16 Σεπτεμβρίου 2010, 22:18:44
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
………………
1. Αν εχω καταλαβει σωστα η διαδικασια διορισμου εχει ως εξης: 1. κριση  2.αποστολη εγγραφων για διορισμο απο το νοσοκομειο στο υπουργειο,3.αποστολη διορισμου για δημοσιευση στο φεκ.4.αποστολή διορισμου στο σπιτι 5.αποδοχη διορισμου σε 20 μερες
Μεχρι ποια φαση της διαδικασιας μπορω να παραιτηθω απο τη θεση χωρις να εχω κυρωσεις ?
Μεχρι και πριν την δημοσιευση στο φεκ¨? Μηπως ξερετε ποσο χρονο παιρνει συνηθως στο υπουργειο να δημοσιευσει το διορισμο στο φεκ?
………..
2. Αν παραιτηθω πριν τη δημοσιευση σε φεκ ,απο τη θεση στον αλλο νομο θεση αυτο δεν θεωρειται αρνηση διορισμου?
  ,ουτε θα με δεσμευει αυτο στην διεκδικηση της θεσης στη πολη μου?
……
3. Αν η προκυρηξη της θεσης στη πολη μου γινει μετα τις 30/12/2010 μπορω να αποδεχθω το διορισμο  στη θεση εκτος νομου μου που εχω κριθει   και να κανω αιτηση για διεκδικηση της θεσης στην πολη μου?
…….
4. Γνωριζετε ποσο χρονος απαιτειται για το διορισμο σε θεση στο ΕΣΥ αν  ειναι νεοσυσταθεισα δηλ δεν εχει πιστωση απο το Υπουργειο Οικονομικων? Εχω κριθει για μια τετοια θεση.

1. Παραιτείσαι μέχρι πριν ξεκινήσει η φάση 3. Για το χρόνο είπα πάλι. Είναι θέμα κεφιού, φόρτου εργασίας, άνωθεν εντολών κ.λ.π. Από την εμπειρία μου πάντως παίρνει από 20 μέρες έως και 2-3 μήνες.
2. Όχι, ΔΕΝ θεωρείται άρνηση διορισμού γιατί δεν έχει εκδοθεί υπ. Απόφαση διορισμού σου και ΔΕΝ δεσμεύεσαι για τη διεκδίκηση άλλης θέσης.

3. Αν η θέση που θα διεκδικήσεις είναι ομοιόβαθμη με αυτή που κατέλαβες, δεν μπορείς στα πρώτα 2 χρόνια να διεκδικήσεις άλλη θέση. Αν όμως είναι διαφορετικού βαθμού (ανώτερου ή κατώτερου) τότε, μπορείς να τη διεκδικήσεις, ακόμη και βάζοντας αίτηση την επόμενη μέρα του διορισμού σου. Αν λοιπόν πρόκειται για ίδιου βαθμού θέση, δεν θα μπορείς να την διεκδικήσεις αν διοριστείς.

4. Οι νεοσυσταθείσες θέσεις δεν καθυστερούν σε σχέση με τις άλλες μετά την προκήρυξη, αλλά πρίν. Δηλαδή, δεν μπορούν να προκηρυχθούν αν δεν προηγηθεί η πίστωση από το υπ. Οικονομικών. Εκεί υπάρχει η καθυστέρηση.

Στο υπ. Οικονομικών πηγαίνει πάλι η υπόθεση όταν θα κριθείς, πρίν τη δημοσίευση σε ΦΕΚ, για να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη πίστωσης για τη θέση. Όμως το ίδιο ακριβώς γίνεται και αν προκηρυχθεί παλιά θέση. Δεν υπάρχει διαφορά στο χρόνο σε αυτές τις δύο περιπτώσεις (στη φάση διορισμού). Επαναλαμβάνω ότι αυτό το πήγαινε έλα (αποστολή στο υπ. Οικονομικών και επιστροφή στο υπ. Υγείας,, γράψιμο της σχετικής υπ. Απόφασης, αποστολή της στο εθνικό τυπογραφείο) μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες (ειδικά αν εσύ το πας κυνηγώντας), έως μερικούς μήνες.
Ειδικά αν πλησιάζει το γύρισμα του έτους, το καθυστερούν επίτηδες για να μπεί η επιβάρυνση της μισθοδοσίας στο νέο έτος, οπότε, έχω δεί και περιπτώσεις που έχουν καθυστερήσει έως και 5 μήνες.

Και πάλι καλή επιτυχία.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Οκτωβρίου 2010, 18:36:52 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

3 Οκτωβρίου 2010, 21:04:14
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

adam74


Καλησπέρα κι από μένα,
διαβάζοντας τα παραπάνω και καθώς είμαι σε παρόμοια κατάσταση με το συνάδελφο που έθεσε τα ερωτήματα θέλω να ρωτήσω το εξής: Εφόσον κάποιος θέλει να παραιτηθεί λίγο μετά την κρίση, που πρέπει να απευθυνθεί το έγγραφο παραίτησης, στο νοσοκομείο ή στο υπουργείο.
Επίσης θέλω να ρωτήσω και το εξής: Σε ποιό νόμο που αφορά το ΕΣΥ αναφέρεται ότι δε μπορεί κανείς να κάνει αίτηση για κατάληψη ομοιόβαθμης θέσης στο ΕΣΥ αν δεν περάσει ένα διάστημα (ένα ή δύο χρόνια);
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

3 Οκτωβρίου 2010, 23:58:25
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

αννουλα


να προσθεσω κ εγω ενα ερωτημα:στο σαιτ του υπουργειου εσωτερικων λεει την εξης απαντηση για την εξης ερωτηση(παραθετω αυτουσιο το κειμενο)
''ΕΡΩΤΗΣΗ:Ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί υπάλληλος που πρόκειται να διοριστεί ενώ κατέχει ήδη άλλη δημόσια θέση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Δεν απαιτείται εκ μέρους των υπαλλήλων προηγούμενη αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία στην οποία υπηρετούσαν. Υπάλληλος που διορίζεται σε δεύτερη θέση και αποδέχεται το διορισμό του θεωρείται ότι παραιτείται αυτοδίκαια από την πρώτη θέση. Η αποδοχή του διορισμού εκδηλώνεται με την ορκωμοσία στη νέα θέση. Κατά συνέπεια, η αυτοδίκαιη παραίτηση συνεπάγεται τη λύση της υπαλληλικής σχέσης από το χρονικό σημείο της αποδοχής του δεύτερου διορισμού, σύμφωνα με το άρθρο 35 παρ. 3 Υ.Κ. (Ν. 3528/2007) .
Τα ως άνω ισχύουν με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 10 του Ν. 2839/2000 που απαγορεύουν τη συμμετοχή σε διαδικασίες πλήρωσης θέσεων κατά το Ν. 2190/94 (Α.Σ.Ε.Π.) πριν παρέλθει πενταετία από την ημερομηνία διορισμού τους. ''
Αυτα ισχυουν ή οχι για τους γιατρους;
Αν ναι τοτε ο παραπανω φιλος που ανησυχει για τη θεση προσληψης δεν μπορει να παει κανονικα οπου τον παρουν πρωτα και αν στη συνεχεια ενω υπηρετει κανονικα στο ΕΣΥ τον παρουν στη πολη του(αν καταλαβα καλα)να το αποδεχτει κ να ορκιστει πραγμα που συμφωνα με το νομο σημαινει κ παραιτηση απο τη πρωτη θεση;
ΕΚΤΟΣ αν τα παραπανω δεν ισχυουν για τους γιατρους(αλλά δεν βλεπω το λογο για να μην ισχυουν)οποτε σορρυ λαθος...






5 Οκτωβρίου 2010, 12:48:12
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

αννουλα


τελικα επειδη κ γω δεν ειμαι απολυτα σιγουρη,τα παραπανω που ανεφερα ισχυουν ή οχι κ για τους γιατρους;;το γνωριζει κανεις μετα βεβαιοτητας;;

5 Οκτωβρίου 2010, 21:30:07
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
τελικα επειδη κ γω δεν ειμαι απολυτα σιγουρη,τα παραπανω που ανεφερα ισχυουν ή οχι κ για τους γιατρους;;το γνωριζει κανεις μετα βεβαιοτητας;;

Οι διατάξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, σε όποιο νόμο και αν περιλαμβάνονται, ισχύουν για όλους, άρα και για τους γιατρούς, ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ από ειδική για τον κλάδο νομολογία δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό.
Στους γιατρούς ομοίως του ΕΣΥ, με βάση όσα είπαμε παραπάνω, για τα συγκεκριμένα θέματα προβλέπεται σε ειδικές για τον κλάδο διατάξεις, άλλη διαδικασία.

Γι΄ αυτό και στην περίπτωση των γιατρών δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα στο συγκεκριμένο θέμα.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

6 Οκτωβρίου 2010, 10:22:46
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

αννουλα


επειδη παλι μπερδευτηκα Μιχαλη αν θες το συζηταμε,οχι για κανενα ιδιατερο λογο αλλά κουβεντα να γινεται αν δεν εχεις κατι καλυτερο να κανεις ;D ;D
Λοιπον η απορια μου ειναι η εξης:Πες οτι δεν υπηρετω στο ΕΣΥ και υποβαλω τα χαρτια μου για πρωτη φορα το 2010 σε ορισμενα νοσοκομεια.Βγαινει η βαθμολογια και ειμαι πρωτη στο Α νοσοκομειο.Ολα καλα κ περιμεω το ΦΕΚ διορισμου.Περιμενοντας ομως βγαινει η βαθμολογια στο Β νοσοκομειο(που θελω πιο πολυ να παω)και ειμαι παλι πρωτη.Τι ενεργειες θα κανω για να διοριστω στο Β νοσοκομειο;με βαση ποια διαταξη-νομο θα τις κανω;  ???
και ακομη μια απορια αν εχει βγει το ΦΕΚ στο Α νοσοκομειο μπορει ακομη να διοριστω στο Β νοσοκομειο ή το παιχνιδι τελειωσε; :'(
Αν και οταν εχεις χρονο αν θελεις απαντησε ;D

6 Οκτωβρίου 2010, 23:34:02
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Κατ’ αρχήν αννούλα εγώ δεν γράφω για να περνάω την ώρα μου. Όχι ότι είναι κακό, αλλά δεν έχω και πολύ από δαύτη διαθέσιμη. Γράφω κυρίως για να βοηθήσω –όπου μπορώ- συναδέλφους με όση εμπειρία έχω.
Έπειτα, είμαι κος Μιχάλης και όχι Μιχάλης. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να με αποκαλείς χωρίς το κος, αλλά τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το μικρό μου όνομα που είναι Δημήτρης και όχι το επώνυμο (Μιχάλης).

Επί του θέματος. Σε καταλαβαίνω που μπερδεύεσαι. Δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν ασχολείται συστηματικά με τους νόμους. Η πολυνομία και η αλληλοπλοκή εξ’ άλλου των νόμων, πολύ φοβάμαι ότι σε αυτό αποσκοπεί.

Κατ’ αρχάς, αφού θές το Β πολύ, έπρεπε να έχει αναφερθεί στην τελευταία των αιτήσεων που είχες υποβάλει για υποψηφιότητα ότι η θέση για το τάδε Κ.Υ. είναι πρώτη μου επιλογή. Το έχω ξανααναλύσει. Έτσι, όπως και να εξελίσσονταν τα πράγματα, δεν μπορούσε να σε εμποδίσει κανείς να φύγεις από οπουδήποτε να πάς σε εκείνη, όποτε και αν κρινόταν και την έπαιρνες.
Στο παράδειγμά σου όμως δεν θα σε επηρέαζε, έτσι και αλλιώς.

Αφού λοιπόν η ποθητή θέση Β σου κατοχυρώθηκε και ο διορισμός σου για την Α δεν έφυγε από το υπουργείο για ΦΕΚ, πάς στο Υπουργείο και υποβάλεις παραίτηση από την θέση Α. Αν έφυγε για ΦΕΚ, κανένα πρόβλημα. Απλά θα προχωρήσουν σε διορισμό σου, αλλά εσύ δεν θα πάς.
Είναι άρνηση διορισμού η πράξη σου? Είναι. Άρα δεν μπορείς να πάρεις τη θέση Β ? ΛΑΘΟΣ. Μπορείς για τον εξής απλό λόγο. Ο νόμος προβλέπει ότι, αν δεν αποδεχθείς διορισμό, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ. Εσύ όμως για την ποθητή θέση Β είχες θέσει υποψηφιότητα πρό πολλού. Δεν σε αφορά. Με απλά λόγια, δεν μπορείς να βάλεις υποψηφιότητα, μπορείς όμως να προχωρήσεις σε διορισμό για θέση που είχες παλαιότερα βάλει υποψηφιότητα.

Ο νόμος είναι ο Ν.2519/ΦΕΚ 165 Α’/21-8-1997, Άρθρο 23, όπου επί λέξει αναφέρεται «Γιατροί που κρίνονται διοριστέοι σε θέση του κλάδου γιατρών ΕΣΥ, εφόσον δεν αποδεχτούν το διορισμό τους ή παραιτηθούν πρίν από τη συμπλήρωση ενός (1) χρόνου από το διορισμό τους, δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για νέο διορισμό σε θέση κλάδου γιατρών ΕΣΥ πρίν να συμπληρωθούν δύο (2) χρόνια από την παρέλευση της προθεσμίας ανάληψης υπηρεσίας ή από την ημερομηνία παραίτησής τους αντιστοίχως.»

Επί τη ευκαιρία, σε άλλο σημείο κάποιος συνάδελφος (adam74) ερωτούσε πού προβλέπεται η αδυναμία για υποψηφιότητα στον ίδιο βαθμό πρίν κλείσεις 2 χρόνια υπηρεσία.
Και αυτό προβλέπεται στον ίδιο νόμο, άρθρο 23, όπου επί λέξει αναφέρεται πώς «Γιατροί του ΕΣΥ δεν μπορούν εφεξής να θέσουν υποψηφιότητα σε άλλη ομοιόβαθμη θέση με αυτή που κατέχουν, αν δεν έχουν συμπληρώσει δύο (2) χρόνια συνεχή υπηρεσία στη θέση τους.»
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Οκτωβρίου 2010, 23:38:41 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

7 Οκτωβρίου 2010, 10:00:41
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

αννουλα


1)Καταρχην,ευχαριστω για την απαντηση
2)Νομιζα οτι σε λένε Μιχαλη και γι αυτο σε αποκάλεσα με αυτο το όνομα.Συγνώμη...το Κος δεν το έβαλα διότι αισθάνομαι με όλους τους συναδέλφους οικειότητα(βέβαια καταλαβαίνω οτι το είπες για άλλο σκοπό)....
3)Είναι μερικές στιγμές που όλοι μας πλήττουμε(εκτός αν είμαστε τόσο πια υπερδραστηριοι και πολυάσχολοι).Σε μια τέτοια στιγμή ήμουν και εγω οταν έγραψα το μύνημα(εννοώ οτι δεν είχα οφελος προσωπικής απάντησης)
4)Όντως βοηθάς πολύ με τις απαντήσεις σου τους συναδέλφους.
5)Μια ερώτηση επι του θέματος:Αν κατάλαβα καλά εφοσον έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ για διορισμό στο Α και βγουν τα αποτελέσματα για τη θέση Β όπου είσαι πρώτος/η τότε απλώς δεν πας στο Α και περιμένεις το ΦΕΚ του Β με το αιτιολογικό οτι την υποψηφιότητα στο Β την έθεσες πριν την άρνηση διορισμού στο Α; Σωστά τα λέω;
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Οκτωβρίου 2010, 10:04:43 από αννουλα »

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
10738 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιουλίου 2011, 16:45:25
από kstampo
6 Απαντήσεις
21305 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιανουαρίου 2012, 22:24:57
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
5 Απαντήσεις
5043 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαΐου 2017, 11:42:37
από Πατρωνάκης Μάνος
0 Απαντήσεις
20879 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Νοεμβρίου 2018, 12:17:46
από DanK
3 Απαντήσεις
28093 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Φεβρουαρίου 2019, 14:53:52
από iceman