Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
22 Δεκεμβρίου 2024, 20:57:53

Αποστολέας Θέμα: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις  (Αναγνώστηκε 142558 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Ιανουαρίου 2011, 23:33:03
Απάντηση #60
Αποσυνδεδεμένος

Lidi

Συγνώμη για τα λάθη αποστολής, δεν είμαι εξοικειωμένη! :(
Στην προηγούμενη απάντηση είναι συνημμένος ο Διοικητικός Κώδικας
Όσοι το χάλκεον του φόβου
βαρύ το χέρι αισθάνονται
δουλείαν ας έχωσι
Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία!

4 Ιανουαρίου 2011, 21:26:29
Απάντηση #61
Αποσυνδεδεμένος

odysseasa

Καλή χρονιά και καλό κουράγιο στη συνάδελφο LIDI που μας εξιστόρησε ολα αυτά τα τραγικά. Να παραιτήσε και να μην παίρνεις τη θέση με αυτό τον τρόπο ειναι ανω ποταμών....
Ήθελα, με αφορμή τις 1500 φωτοτυπίες που μας ανέφερε, να ρωτήσω αν αυτή είναι η συνήθης τακτική γιατί εγώ μέχρι τώρα καταθέτω μόνο ένα βιογραφικό χωρίς αντίγραφα απο συνέδρια ή άλλα προσόντα

4 Ιανουαρίου 2011, 23:25:58
Απάντηση #62
Αποσυνδεδεμένος

Lidi

Η ιστορία που διάβασες δεν είναι η δική μου (η δική μου είναι μια εξίσου πικρή ιστορία που θα αναφέρω άλλη φορά!).
Πρόκειται για απάντηση (παράθεμα από madreou), αλλά από λάθος δικό μου στην αποστολή δίνεται αυτή η λάθος εντύπωση.
Ως προς το ερώτημά σου νομίζω ότι είναι λάθος να καταθέτεις μόνο το βιογραφικό αν σε ενδιαφέρει πραγματικά μια θέση Επιμελητή ΕΣΥ.
Πρέπει να καταθέτεις πλήρη φάκελο, όσο κι αν αυτό κοστίζει σε χρόνο και χρήμα.
Βέβαια επί της ουσίας (τουλάχιστον για τη δική μου ειδικότητα της γενικής χειρουργικής), όταν φθάσει μια θέση να προκηρυχθεί είναι ήδη "δοσμένη".
Τα μέσα που έχεις στα χέρια σου να αντιδράσεις είναι: η ένσταση (απαραίτητη προϋπόθεση  για κάθε επόμενη ενέργεια), η αίτηση αναπομπής των πρακτικών του Συμβουλίου και η αίτηση ακύρωσης και αναστολής στο Διοικητικό Δικαστήριο.Τα δύο τελευταία όμως εξετάζουν μόνο τον τύπο(νομιμότηταα0 και όχι την ουσία!

Όσοι το χάλκεον του φόβου
βαρύ το χέρι αισθάνονται
δουλείαν ας έχωσι
Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία!

7 Ιανουαρίου 2011, 22:41:49
Απάντηση #63
Αποσυνδεδεμένος

nart

Καλησπέρα και πάλι!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα με το Υπουργείο, η υπεύθυνη μου είπε ότι για τη θέση που έχω κριθεί στις 10/12/2010, η απόφαση υπογράφηκε στις 27/12/2010, δώθηκε τελικά έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών στις 31/12/2010 και στάλθηκε για δημοσίευση σε ΦΕΚ.

'Ομως παρόλα αυτά η ίδια διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις για την πορεία των παραπάνω διορισμών...

Γνωρίζει κανείς πόσο περιπου χρόνο χρειάζεται για τη δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ?

Ή, εάν κάποιος άλλος συνάδελφος βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση, θα μπορούσε να παραθέσει τι πληροφόρηση έχει σχετικά με την πορεία των διορισμών?

Ευχαριστώ θερμά!   

9 Ιανουαρίου 2011, 13:52:10
Απάντηση #64
Αποσυνδεδεμένος

laertis

Συνάδελφε η διαδικασία του ΦΕΚ είναι τυπική και κυρίως έχει σχέση με τον έλεγχο της νομιμότητας της όλης διαδικασίας  και βέβαια με την δημοσιευσή της έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί. Πιο συγκεκριμένα ελέγχεται εάν οι υπάληλλοι του υπουργείου έχουν αναγράψει τους σωστούς νόμους βάσει των οποίων έγινε ο διορισμός σου, εάν υπάρχει πίστωση για την συγκεκριμένη θέση και γενικότερα εάν όλη η απόφαση πληρεί την εκάστοτε νομοθεσία.
                          Συνήθως η διαδικασία διαρκεί το πολύ 10 ημέρες και μπορώ να πώ ύστερα από προσωπική εμπειρία ότι οι υπάλληλοι στον συγκεκριμένο τομέα είναι αρκετά ευσυνείδητοι.
                          Στην θέση σου εφόσον ο διορισμός πέρασε από Γενικό Λογιστήριο δεν θα ανησυχούσα

9 Ιανουαρίου 2011, 15:09:15
Απάντηση #65
Αποσυνδεδεμένος

nart

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Περισσότερο ανησυχώ για τυχόν αναστολή/πάγωμα διορισμών ενόψει 2011...

9 Ιανουαρίου 2011, 16:17:09
Απάντηση #66
Αποσυνδεδεμένος

stathis

Καλησπερα σας απο τη Γερμανια. Ειμαι χειρουργος και εχω κριθει προσφατα, στα τελη του ετους, για μια θεση σε επαρχιακο νοσοκομειο. Επικοινωνησαν μαζι μου και μου ειπαν οτι ο φακελος μου εφυγε για Αθηνα τις τελευταιες μερες του ετους (μαλλον μετα τις 28/12). Η συγκεκριμενη θεση ειναι η τελευταια μου επιλογη καθοτι εχω δηλωσει και για αλλες θεσεις που ακομα εκκρεμουν ή δεν εχουν εκπνευσει οι προθεσμιες υποβολης δικαιολογητικων. Να σας πω ακομα οτι η θεση που εχω στη Γερμανια ειναι εμμισθη και πολυ καλη, αλλα επιθυμω να επιστρεψω στην Ελλαδα γιατι απο οσα ακουω και διαβαζω η πορτα του ΕΣΥ μαλλον κλεινει ή εχει ηδη κλεισει αλλα και για σοβαρους οικογενειακους λογους. Θελω διακαως να παραμεινω στη Γερμανια μεχρι το Μαιο για να ολοκληρωσω την μετεκπαιδευση που κανω. Τα ερωτηματα που θα ηθελα να υποβαλλω ειναι τα εξης:
α) Μεχρι ποτε μπορω να παραιτηθω χωρις ποινη απο τη θεση που εχω ηδη κριθει? Μεχρι τη δημοσιευση του ΦΕΚ ή ηδη δεν μπορω γιατι με ειδοποιησαν τηλεφωνικα απο το νοσοκομειο οτι παιρνω τη θεση? .
β)Με δεδομενο οτι οπως μαθαινω απο φιλους εχει επιταχυνθει πολυ η διαδικασια για θεσεις που κριθηκαν το τελευταιο διαστημα, μπορω να απευθυνθω καπου στο υπουργειο για να μαθω την πορεια του φακελου μου και κυριως μπορω να ζητησω να επιβραδυνθει η διαδικασια για καποιες εβδομαδες ωστε να παρουσιαστω αρχες του Μαη?
γ) αν εν τω μεταξυ κριθω για μια θεση που ειναι ψηλοτερα στις επιλογες μου, μπορω να παραιτηθω και μετα τη δημοσιευση του ΦΕΚ ή και την αναληψη υπηρεσιας στο πρωτο νοσοκομειο και να παω εκει που προτιμω περισσοτερο? θα εχω καποια ποινη για αυτο?
δ)αν αρνηθω το διορισμο στο πρωτο νοσοκομειο αφου μου εχει ερθει  στο σπιτι γιατι εν τω μεταξυ εχω επιλεγει για αλλο νοσοκομειο, μπορω να παω εκει που προτιμω ή θα εχω προβλημα με το δευτερο διορισμο?
Σας παρακαλω πολυ για τη βοηθεια σας καθοτι στο υπουργειο δεν μπορεσα να βγαλω ακρη καθοτι δεν απαντουσαν τηλεφωνα ή δηλωναν αναρμοδιοι και τα πρωινα ο χρονος μου ειναι πολυ περιορισμενος μεταξυ των χειρουργειων για να τηλεφωνω ασταματητα στην Ελλαδα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων και καλη χρονια σε ολους.

10 Ιανουαρίου 2011, 00:06:51
Απάντηση #67
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Να καθυστερήσεις εσύ τη διαδικασία δεν υπάρχει τρόπος, πλην των προθεσμιών παραλαβής ειδοποιητηρίου από ταχυδρομείο και της προθεσμίας εμφάνισής σου στο νοσοκομείο (συνολικά περίπου 30 μέρες)

Τα υπόλοιπα ερωτήματά σου απαντιόνται όλα σε προηγούμενα σημεία, εδώ. Δες τα και αν μείνουν ασαφή σημεία, θέσε τα.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

10 Ιανουαρίου 2011, 01:09:11
Απάντηση #68
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλησπερα σας απο τη Γερμανια. Ειμαι χειρουργος και εχω κριθει προσφατα, στα τελη του ετους, για μια θεση σε επαρχιακο νοσοκομειο. Επικοινωνησαν μαζι μου και μου ειπαν οτι ο φακελος μου εφυγε για Αθηνα τις τελευταιες μερες του ετους (μαλλον μετα τις 28/12). Η συγκεκριμενη θεση ειναι η τελευταια μου επιλογη καθοτι εχω δηλωσει και για αλλες θεσεις που ακομα εκκρεμουν ή δεν εχουν εκπνευσει οι προθεσμιες υποβολης δικαιολογητικων. Να σας πω ακομα οτι η θεση που εχω στη Γερμανια ειναι εμμισθη και πολυ καλη, αλλα επιθυμω να επιστρεψω στην Ελλαδα γιατι απο οσα ακουω και διαβαζω η πορτα του ΕΣΥ μαλλον κλεινει ή εχει ηδη κλεισει αλλα και για σοβαρους οικογενειακους λογους. Θελω διακαως να παραμεινω στη Γερμανια μεχρι το Μαιο για να ολοκληρωσω την μετεκπαιδευση που κανω. Τα ερωτηματα που θα ηθελα να υποβαλλω ειναι τα εξης:
α) Μεχρι ποτε μπορω να παραιτηθω χωρις ποινη απο τη θεση που εχω ηδη κριθει? Μεχρι τη δημοσιευση του ΦΕΚ ή ηδη δεν μπορω γιατι με ειδοποιησαν τηλεφωνικα απο το νοσοκομειο οτι παιρνω τη θεση? .
β)Με δεδομενο οτι οπως μαθαινω απο φιλους εχει επιταχυνθει πολυ η διαδικασια για θεσεις που κριθηκαν το τελευταιο διαστημα, μπορω να απευθυνθω καπου στο υπουργειο για να μαθω την πορεια του φακελου μου και κυριως μπορω να ζητησω να επιβραδυνθει η διαδικασια για καποιες εβδομαδες ωστε να παρουσιαστω αρχες του Μαη?
γ) αν εν τω μεταξυ κριθω για μια θεση που ειναι ψηλοτερα στις επιλογες μου, μπορω να παραιτηθω και μετα τη δημοσιευση του ΦΕΚ ή και την αναληψη υπηρεσιας στο πρωτο νοσοκομειο και να παω εκει που προτιμω περισσοτερο? θα εχω καποια ποινη για αυτο?
δ)αν αρνηθω το διορισμο στο πρωτο νοσοκομειο αφου μου εχει ερθει  στο σπιτι γιατι εν τω μεταξυ εχω επιλεγει για αλλο νοσοκομειο, μπορω να παω εκει που προτιμω ή θα εχω προβλημα με το δευτερο διορισμο?
Σας παρακαλω πολυ για τη βοηθεια σας καθοτι στο υπουργειο δεν μπορεσα να βγαλω ακρη καθοτι δεν απαντουσαν τηλεφωνα ή δηλωναν αναρμοδιοι και τα πρωινα ο χρονος μου ειναι πολυ περιορισμενοςμεταξυ των χειρουργειων για να τηλεφωνω ασταματητα στην Ελλαδα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων και καλη χρονια σε ολους.

Χμμμ  εάν κατάλαβα καλά θέλεις να επιστρέψεις στην Ελλάδα επιθυμώντας διακαώς να παραμείνεις στην Γερμανία για να καθυστερήσεις τον διορισμό σου σε επαρχιακό νοσοκομείο από το οποίο σκοπεύεις να παραιτηθείς με την π[ρώτη ευκαιρία……Δεν αφήνεις καλύτερα την θέση σε κάποιον που ενδιαφέρεται πραγματικά να υπηρετήσει (σ)το ΕΣΥ ?  >:(
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

10 Ιανουαρίου 2011, 01:10:11
Απάντηση #69
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
δ)αν αρνηθω το διορισμο στο πρωτο νοσοκομειο αφου μου εχει ερθει  στο σπιτι γιατι εν τω μεταξυ εχω επιλεγει για αλλο νοσοκομειο, μπορω να παω εκει που προτιμω ή θα εχω προβλημα με το δευτερο διορισμο?
Σας παρακαλω πολυ για τη βοηθεια σας καθοτι στο υπουργειο δεν μπορεσα να βγαλω ακρη καθοτι δεν απαντουσαν τηλεφωνα ή δηλωναν αναρμοδιοι και τα πρωινα ο χρονος μου ειναι πολυ περιορισμενοςμεταξυ των χειρουργειων για να τηλεφωνω ασταματητα στην Ελλαδα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων και καλη χρονια σε ολους.

Χμμμ  εάν κατάλαβα καλά θέλεις να επιστρέψεις στην Ελλάδα επιθυμώντας διακαώς να παραμείνεις στην Γερμανία για να καθυστερήσεις τον διορισμό σου σε επαρχιακό νοσοκομείο από το οποίο σκοπεύεις να παραιτηθείς με την πρώτη ευκαιρία……Δεν αφήνεις καλύτερα την θέση σε κάποιον που ενδιαφέρεται πραγματικά να υπηρετήσει (σ)το ΕΣΥ ?  >:(
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Ιανουαρίου 2011, 09:54:18 από Nektarios Nikolopoulos »
Lewis Carroll, 1872,

10 Ιανουαρίου 2011, 12:46:27
Απάντηση #70
Αποσυνδεδεμένος

psycho-action

Καλησπέρα!

Μήπως γνωρίζει κάποιος για το τι πρόκειται να γίνει με τις θέσεις Επιμελητών Β΄για τις οποίες έχει γίνει η κρίση μέσα στο 2010 (μέσα Δεκέμβρη στη δική μου περίπτωση συγκεκριμένα), έχει υπογραφεί ο διορισμός από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας (τέλη Δεκέμβρη του 2010) και εκκρεμεί η έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών?

Σε σημερινή επικοινωνία που είχα με υπάλληλο του Υπουργείου μου είπε ότι μάλλον 'είναι στον αέρα'!!

Ευχαριστώ.
τηλεφωνησα σημερα στο υπουργειο - 30/12/2010 σταλθηκε ο φακελλος στο λογιστηριο-.μουπαν να ξαναπαρω γιατι δεν γνωριζουν τι γινεται.υπαρχει πιθανοτητα να σταματησουν οι διαδικασιες?

10 Ιανουαρίου 2011, 18:54:23
Απάντηση #71
Αποσυνδεδεμένος

psycho-action

Συνάδελφε η διαδικασία του ΦΕΚ είναι τυπική και κυρίως έχει σχέση με τον έλεγχο της νομιμότητας της όλης διαδικασίας  και βέβαια με την δημοσιευσή της έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί. Πιο συγκεκριμένα ελέγχεται εάν οι υπάληλλοι του υπουργείου έχουν αναγράψει τους σωστούς νόμους βάσει των οποίων έγινε ο διορισμός σου, εάν υπάρχει πίστωση για την συγκεκριμένη θέση και γενικότερα εάν όλη η απόφαση πληρεί την εκάστοτε νομοθεσία.
                          Συνήθως η διαδικασία διαρκεί το πολύ 10 ημέρες και μπορώ να πώ ύστερα από προσωπική εμπειρία ότι οι υπάλληλοι στον συγκεκριμένο τομέα είναι αρκετά ευσυνείδητοι.
                          Στην θέση σου εφόσον ο διορισμός πέρασε από Γενικό Λογιστήριο δεν θα ανησυχούσα
υπαρχει περιπτωση να ανασταλουν οι διαδικασιες προσληψης?τηλεφωνησα σημερα στο υπουργειο και δεν πηρα απαντηση- 30/12 εφυγε ο φακελλος απο το υπουργειο για το γενικο λογιστηριο-.οι απαντησεις με ανησυχησαν ,καθως μου ειπαν οτι δεν ξερουν τι θα γινει.περιμενω απο το σεπτεμβρη-τελειωσε η θητεια σαν επικουρικος σε επαρχιακο νοσοκομειο-.επαναπαυτηκα και δεν διεκδικησα αλλη θεση.γνωριζει καποιος κατι παραπανω?ευχαριστω

10 Ιανουαρίου 2011, 19:12:24
Απάντηση #72
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Οι διαδικασιες καθυστερουν λόγω του 5-1 δεν αναμενεται να ανασταλούν.
Η διαδικασία αδρα έχει ως εξής.

Συμβούλιο κρισης --> Υπουργείο --> Γενικό λογιστήριο (5-1) --> Υπουργείο --> Εθνικό Τυπογραφείο --> ΦΕΚ ---> Συγχαρητήρια διορίστηκες γιατρέ μου ......  8)
Lewis Carroll, 1872,

10 Ιανουαρίου 2011, 19:24:44
Απάντηση #73
Αποσυνδεδεμένος

psycho-action

δ)αν αρνηθω το διορισμο στο πρωτο νοσοκομειο αφου μου εχει ερθει  στο σπιτι γιατι εν τω μεταξυ εχω επιλεγει για αλλο νοσοκομειο, μπορω να παω εκει που προτιμω ή θα εχω προβλημα με το δευτερο διορισμο?
Σας παρακαλω πολυ για τη βοηθεια σας καθοτι στο υπουργειο δεν μπορεσα να βγαλω ακρη καθοτι δεν απαντουσαν τηλεφωνα ή δηλωναν αναρμοδιοι και τα πρωινα ο χρονος μου ειναι πολυ περιορισμενος μεταξυ των χειρουργειων για να τηλεφωνω ασταματητα στην Ελλαδα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων και καλη χρονια σε ολους.
καλεις το 2105232821 και ζητας το 167

10 Ιανουαρίου 2011, 19:29:22
Απάντηση #74
Αποσυνδεδεμένος

stathis

Συναδελφε Νικολοπουλε, μαλλον δεν διαβασες καλα αυτα που εγραψα και εβγαλες λαθος συμπερασμα. Εγραψα οτι θελω να παραμεινω στη Γερμανια μεχρι τον Μαη. Επισης το οτι υποβαλλω περισσοτερες απο μια αιτησεις  δεν ειναι αθεμιτο και αντισυναδελφικο. Το να εχει καποιος φιλοδοξιες να δουλεψει σε ενα μεγαλυτερο νοσοκομειο οταν εχει φτυσει αιμα στο εξωτερικο επισης δεν ειναι αθεμιτο. Τωρα αν εχει παγιωθει η αντιληψη σε καποιους, ακομα και συναδελφους, οτι μονο οι μετριοι μπαινουν στο ΕΣΥ, αυτο φυσικα και ειναι λαθος. Βεβαιως και θελω να υπηρετησω στο ΕΣΥ οχι για τη μονιμοτητα του δημοσιου υπαλληλου,αλλα για ιδεολογικους λογους γιατι πιστευω στη δημοσια υγεια και θελω να προσφερω στη χωρα μου οπως εκανα στη Γερμανια. Απο κει και περα πιστευω οτι και το ΕΣΥ εχει να ωφεληθει απο γιατρους που εκπαιδευτηκαν στο εξωτερικο μηπως και φερουν κατι καινουργιο επιτελους. Τα λεω αυτα γιατι εζησα και τα δυο συστηματα, το ελληνικο και το γερμανικο με τα καλα τους και τα κακα τους. Οποτε μην βιαζεσαι να κατακρινεις ειδικα σε μια εποχη απολυτης αβεβαιοτητας οταν καμια θεση δεν ειναι ακομα σιγουρη λογω του 5/1.
 Σημερα καταφερα και  βρηκα την υπαλληλο του υπουργειου στο τηλεφωνο . Μου ειπαν οτι δεν ξερουν ακομα τι θα γινει με το 5/1. Για τα υπολοιπα που ρωτησα χθες μου επιβεβαιωσαν αυτα που ο κ.Μιχαλης εγραψε σε προηγουμενο σημειο του topic και τον ευχαριστω πολυ για την απαντηση του.

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
9754 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιουλίου 2011, 16:45:25
από kstampo
6 Απαντήσεις
20988 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιανουαρίου 2012, 22:24:57
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
5 Απαντήσεις
4831 Εμφανίσεις