Καλησπερα σας απο τη Γερμανια. Ειμαι χειρουργος και εχω κριθει προσφατα, στα τελη του ετους, για μια θεση σε επαρχιακο νοσοκομειο. Επικοινωνησαν μαζι μου και μου ειπαν οτι ο φακελος μου εφυγε για Αθηνα τις τελευταιες μερες του ετους (μαλλον μετα τις 28/12). Η συγκεκριμενη θεση ειναι η τελευταια μου επιλογη καθοτι εχω δηλωσει και για αλλες θεσεις που ακομα εκκρεμουν ή δεν εχουν εκπνευσει οι προθεσμιες υποβολης δικαιολογητικων. Να σας πω ακομα οτι η θεση που εχω στη Γερμανια ειναι εμμισθη και πολυ καλη, αλλα επιθυμω να επιστρεψω στην Ελλαδα γιατι απο οσα ακουω και διαβαζω η πορτα του ΕΣΥ μαλλον κλεινει ή εχει ηδη κλεισει αλλα και για σοβαρους οικογενειακους λογους. Θελω διακαως να παραμεινω στη Γερμανια μεχρι το Μαιο για να ολοκληρωσω την μετεκπαιδευση που κανω. Τα ερωτηματα που θα ηθελα να υποβαλλω ειναι τα εξης:
α) Μεχρι ποτε μπορω να παραιτηθω χωρις ποινη απο τη θεση που εχω ηδη κριθει? Μεχρι τη δημοσιευση του ΦΕΚ ή ηδη δεν μπορω γιατι με ειδοποιησαν τηλεφωνικα απο το νοσοκομειο οτι παιρνω τη θεση? .
β)Με δεδομενο οτι οπως μαθαινω απο φιλους εχει επιταχυνθει πολυ η διαδικασια για θεσεις που κριθηκαν το τελευταιο διαστημα, μπορω να απευθυνθω καπου στο υπουργειο για να μαθω την πορεια του φακελου μου και κυριως μπορω να ζητησω να επιβραδυνθει η διαδικασια για καποιες εβδομαδες ωστε να παρουσιαστω αρχες του Μαη?
γ) αν εν τω μεταξυ κριθω για μια θεση που ειναι ψηλοτερα στις επιλογες μου, μπορω να παραιτηθω και μετα τη δημοσιευση του ΦΕΚ ή και την αναληψη υπηρεσιας στο πρωτο νοσοκομειο και να παω εκει που προτιμω περισσοτερο? θα εχω καποια ποινη για αυτο?
δ)αν αρνηθω το διορισμο στο πρωτο νοσοκομειο αφου μου εχει ερθει στο σπιτι γιατι εν τω μεταξυ εχω επιλεγει για αλλο νοσοκομειο, μπορω να παω εκει που προτιμω ή θα εχω προβλημα με το δευτερο διορισμο?
Σας παρακαλω πολυ για τη βοηθεια σας καθοτι στο υπουργειο δεν μπορεσα να βγαλω ακρη καθοτι δεν απαντουσαν τηλεφωνα ή δηλωναν αναρμοδιοι και τα πρωινα ο χρονος μου ειναι πολυ περιορισμενος μεταξυ των χειρουργειων για να τηλεφωνω ασταματητα στην Ελλαδα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων και καλη χρονια σε ολους.