Γενικά > Νομικά θέματα
Εφημερίες ιατρών Κ.Υ. και Π.Ι. σε νοσοκομεία, με απόφαση Δ.Σ.
Αρκαδιανή:
Συνάδερφοι. το θέμα της εφημέρευσης γενικών ιατρών ΚΥ και ΠΙ σε νοσοκομεία είναι σε εξέλιξη και νομίζω ότι για μια ακόμα φορά πρέπει να προασπίσουμε την ειδικότητά μας και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας γενικότερα. Πιστεύω ότι, ούτε το ΔΣ ενός Νοσοκομείου. ούτε μια ΥΠΕ. ούτε ακόμα ένας υπουργός Υγείας δεν είναι πάνω από τους νόμους και το Σύνταγμα σε μια Δημοκρατία. Το ερώτημα λοιπόν, που θα ήθελα να θέσω στο φόρουμ είναι το εξής
Κάτι το οποίο δεν είναι νόμιμο, νομιμοποιείται , όταν γίνεται προαιρετικώς;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Φαίνεται ότι με τη νέα χρονιά έρχεται και η δική μου σειρά για μετακίνηση(; ), απόσπαση(; ), στο νοσοκομείο.
Προς το παρόν θολό τοπίο.
Κάποιοι με θέλουν για «ΤΕΠ» (μόνο πρωί).
Κάποιοι με θέλουν για «ΤΕΠ» (πρωί και εφημερίες).
Κάποιοι με θέλουν για εφημερίες στην Παθολογική (και το πρωί «ΤΕΠ»).
Κάποιοι με θέλουν για εφημερίες στην Παθολογική (και το πρωί ιατρείο στο χωριό).
Πρέπει να παραδεχτώ ότι είμαι «περιζήτητος».
Απ’ ότι βλέπετε τα ΤΕΠ εντός εισαγωγικών αφού τα επείγοντα έχουν την εικόνα που έχουν στα περισσότερα μικρομεσαία περιφερικά νοσοκομεία. Ουσιαστικά δεν υφίστανται και αποτελούν εξωτερικά ιατρεία επειγόντων διαφόρων ειδικοτήτων.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας στην τροφοδότηση με επίσημα έγγραφα που θα μου δώσουν επιχειρήματα για το θέμα:
1. Η «κλήση» για εφημερίες μόνο στο Νοσοκομείο πως χαρακτηρίζεται; Απόσπαση; Μετακίνηση; Τίποτα από τα παραπάνω; Τι;
2. Θυμάμαι ότι αυτοτελή τμήματα ΤΕΠ δικαιολογούνται (και συστήνονται) σε νοσοκομεία από ένα αριθμό κλινών και πάνω (δε θυμάμαι τον αριθμό). Έχει κάποιος το σχετικό νόμο;
3. Είναι δυνατόν να υπάρχει ΤΕΠ ως διατομεακό τμήμα όπως μου αναφέρθηκε; Χωρίς σύσταση και «οργανόγραμμα»;
4. Έχει κάποιος το έγγραφο του Υπουργού με την αναφορά σε λάθος άρθρο που αναφέρθηκε παραπάνω;
--- Παράθεση ---Οχι, ο γενικός Γραμματέας αναφέρεται στο άρθρο 8 παρ 21 του Ν.3868. Το άρθρο 7 δεν έχει παράγραφο 21!!!!!!!!!!!!!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Το ψάχνω και δεν το βρίσκω.
5. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠληροφορηθήκαμε ότι κυκλοφορεί πρόσφατο έγγραφο οδηγία του ΥΥΚΑ που δίνει τη δυνατότητα στους Διοιηκητές των Νοσοκομείων, σε έκατακτη ανάγκη, να "χαρακτηρίσουν" τα επείγοντα της Παθολογικής κλινικής ως ΤΕΠ και να βάζουν ΓΙ από ΚΥ να εφημερεύουν εκεί...Μήπως γνωρίζει κανένας κάτι παραπάνω για το θέμα;
.....................................................................
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπάρχει κάτι σχετικό με το θέμα που αναφέρθηκε;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
J. Walker:
Διαμαντή,
και στο δικό μας νομό επιχειρείται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου να καλυφθούν όλες οι εφημερίες στα (ανύπαρκτα) ΤΕΠ με ΓΙ των ΚΥ και των ΠΙ.
Αντιδρούμε και σε συνεργασία με την ΕΛΕΓΕΙΑ και την ΕΝΩΣΗ καταθέσαμε πρόσφατα εξώδικο εναντίον της απόφασης αυτής.
Αρχικά μας είχε ζητηθεί να εφημερεύουμε στην Παθολογική κλινική (με το σκεπτικό τί Παθολόγος τί Γενικός Ιατρός, όλα το ίδιο είναι...). Όταν διαμηνύσαμε ότι δεν μπορούμε να εκτελούμε έργο άλλης ειδικότητας, τότε μας προειδοποιήσαν ότι θα ονομάσουν τα Επείγοντα του Παθολογικού ως "ΤΕΠ" και θα μας βάλουν εκεί- όπως και επιχειρούν να το κάνουν.
Τελικά, δεν υπάρχει έγγραφο σαν αυτό που περιέγραφα στο προηγούμενο μήνυμά μου- ήταν απλώς ένα τέχνασμα της διοίκησης για να μας πείσει να εφημερεύουμε στην Παθολογική.
Επισυνάπτω ΦΕΚ σχετικό με τα ΤΕΠ.
Πάντως, πιστεύω ότι ο ρόλος του Γενικού Ιατρού είναι έξω από το Νοσοκομείο.
timex:
Πως αλλάζουν οι εποχές ... παλιά μας είχαν στο "φτύσιμο"... τώρα μας κάνουν "τεμενάδες"...
ZArk:
Η χρήση των Γ.Ι. ως φελών που βουλώνουν τρύπες , δεν την θεωρώ "τεμεναδες"
>:(
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση