Γενικά > Νομικά θέματα
Εφημερίες ιατρών Κ.Υ. και Π.Ι. σε νοσοκομεία, με απόφαση Δ.Σ.
timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ χρήση των Γ.Ι. ως φελών που βουλώνουν τρύπες , δεν την θεωρώ "τεμεναδες"
>:(
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν έχεις άδικο. Εγω θα έλεγα ως στόκων...
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Τελικά η "εντολή" σε ιατρούς από Κ.Υ. ή/και Π.Ι. για εφημερίες στο νοσοκομείο είναι σύννομη όταν γίνεται με απόφαση Διοικητή ή Δ.Σ. ή χρειάζεται απόφαση από τον ΔΥΠΕάρχη όπως ορίζει ο νόμος για μετακινήσεις ιατρών;
ZArk:
Διαμαντή εκτελείς και αναφέρεσαι, όπως στο στρατό. Δεν είναι σύννομη πάντως.
Αρκαδιανή:
Διαμαντή και συνάδερφοι που αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, να θέλουν να σας φορτώσουν όλη τη δουλειά του νοσοκομείου, ψάχνοντας να βρουν τρόπο να σας μετακινήσουν.
Επιχειρήθηκε αυτό κι από το ΔΣ ΤΟΥ Νοσοκομείου, που ανήκει το Κέντρο Υγείας μας. Δεν τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα. Όλοι οι συνάδερφοι Γενικοί Ιατροί κρατήσαμε κοινή στάση ,διαμαρτυρηθήκαμε εγγράφως, κάναμε διοικητική προσφυγή με δικηγόρο, ανακατέψαμε και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και πάνε μόνο μερικοί, ατύπως, που το θέλουν. Δεν είναι νόμιμο να εφημερεύει Γενικός Ιατρός σε νοσοκομείο σε ιατρείο άλλης ειδικότητας τακτικό ή εφημερίας. Πίσω από την πόρτα του παθολογικού ιατρείου πρέπει να υπάρχει παθολόγος ιατρός. Δυστυχώς για χρόνια τα νοσοκομεία της περιφέρειας στηρίζονταν στους αγροτικούς ιατρούς για όλα τα ιατρεία στην εφημερία και τώρα θέλουν να χρησιμοποιήσουν εμάς ως αγροτικούς. Κακά τα ψέμματα, αυτό το θέλουν κυρίως οι ειδικευμένοι ιατροί των άλλων ειδικοτήτων, που καθώς οι Γενικοί Ιατροί παίρνουν τις θέσεις των αγροτικών, έχασαν ξαφνικά τα σκλαβάκια τους, που κοιμόντουσαν μέσα κι αυτοί εφημέρευαν... νομίζω πως όλοι ξέρετε πώς. Οι διοικήσεις πάλι των νοσοκομείων , ας μου λύσει κάποιος την απορία γιατί, αντί να πιέσουν τους νοσοκομειακούς ιατρούς να εφημερεύουν κανονικά πιέζουν τους ΓΙ. Η λύση συνάδερφοι είναι να είμαστε ενωμένοι και να κρατάμε κοινή γραμμή. Και για μερικά ευρώ παραπάνω το μήνα να μην ξεφτυλίζουν κάποιοι την ειδικότητα στο επίπεδο το παιδί για όλες τις δουλειές ή το βούλωμα σε κάθε τρύπα.
karampelas:
Η λύση για εμένα είναι πάρα πολύ απλή.
Αν πρέπει να πάμε και να βρισκόμαστε στα επείγοντα του νοσοκομείου ας πάμε αλλά με όρους τους οποίους προβλέπει και ο νόμος.
Δεν ειναι μόνο ο γενικός ιατρός και οι ειδικευόμενοι οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται στα επείγοντα αλλα και οι ειδικοί των υπόλοιπων ειδικοτήτων νομίζω.
Δεν γίνονται επειγοντα χωρίς να βρίσκετε μόνιμα μέσα παθολόγος καρδιολόγος χειρούργος ορθοπεδικός
Αυτη τη στιγμή απο όσο ξερω στα περισσότερα νοσοκομεία της επαρχίας ένας ιατρος κρατάει κλινική και επείγοντα ταυτόχρονα.
Οταν απαιτήσει ο γενικός ιατρός μαζί του να βρίσκονται 'κάτω' και οι υπόλοιποι σύμφωνα με τον νομο τότε τι πιστεύεται πως θα γίνει?
Ή εγώ τα έχω καταλάβει λάθος?
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση