Σωστός Διακομιστή!
Αλλά εξηγούμαι:δεν αναφέρομαι σε καθολική εισαγωγή των περιστατικών που βλέπει κανείς στα ΤΕΠ.Δεν εννοώ καν να το κάνεις εκδικητικά!Αλλά εκεί που για σένα το περιστατικό είναι γκρίζα ζώνη το βάζεις εισαγωγή(στην παθολογική εν προκειμένω αφού το "παίζουμε" παθολόγοι) και ας του δώσουν αυτοί αύριο εξιτήριο.Όσο για τις μεθοδεύσεις του τύπου "δεν έχω κρεββάτι","τι μου τον ανεβάζεις" και "πως τον ανεβάζεις χωρίς διάγνωση" προσωπικά θα με άφηναν αδιάφορο όπως αδιαφόρησαν για μένα και αυτοί που με τοποθέτησαν στα ΤΕΠ.Εξάλλου όλοι κατά καιρούς έχουμε κάνει ΤΕΠ και ας μην κοροιδευόμαστε,σπάνια υπάρχει διάγνωση.Συχνά η διάγνωση εισόδου είναι περιγραφή της κλινικής εικόνας ή εργαστηριακών εξετάσεων, πχ δύσπνοια,κεφαλαλγία,εμπύρετος μονο-πολυ αρθρίτιδα,αναιμία,ζάλη,ίκτερος,υπερκαλιαιμία κτλ.
Και ας μην ξεχνάμε πως ο ειδικευόμενος παθολόγος(που συνήθως κάνει ΤΕΠ) ή ο σε κρίση Επιμελητής Β' είναι υπόλογος στο Διευθυντή του(που μπορεί να είναι και μελλοντικός εξεταστής ή κριτής του) και στους "συναδέλφους" στην κλινική του ενώ εμείς όχι.
Όσο για το ποιός είναι εκτεθειμένος δε θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί από τη στιγμή που αποφασίζεις να κάνεις εισαγωγή περιστατικό σε γκρίζα ζώνη η ευθύνη είναι των "επάνω".Το τραγικότερο είναι να διώξεις περιστατικό στο σπίτι και να σου κάνει επιπλοκή αργότερα.Επίσης "εκτεθειμένος" μπορεί να είσαι αν σου έρθει υπερεπείγον περιστατικό που πρέπει να παρέμβεις ΑΜΕΣΑ όπου με τη συναισθηματική φόρτιση των συνοδών μπορει τα πράγματα να ξεφύγουν(κοινώς να φας και καμμία).Αλλά αυτα δε συμβαίνουν και κάθε μέρα στα ΚΥ που εφημερεύουμε?
Εν κατακλείδι:με χώνεις κύριε εφημερία στα ΤΕΠ και δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου?Καλώς...αλλά και εγώ δε θα βάλω το κεφάλι μου στον τροβά.Επί αμφιβολίας:ΕΙΣΑΓΩΓΗ!Και κάνε τον εσύ,ο επιστήμονας της κλινικής,εξιτήριο αύριο.Γιατί στο μπάχαλο χώρα που ζούμε το δίκιο σου μπορεί να μη το βρεις ποτέ αλλά να μην είμαστε και αδικημένοι και θύματα ταυτόχρονα υποτασσόμενοι στο φιλότιμο ή την ιατρική ματαιοδοξία μας για να εξυπηρετούμε τις κλινικές ή διευθυνταράδες που δεν πατάνε ποτέ σε εφημερίες και τελικά να καιγόμαστε εμείς.
To my balls εν τέλει ρε φίλε τι θα πει ο μ@λ@@@ς ο "ειδικός" από πάνω.Εγώ έτσι εκτίμησα.Δε σου κάνω κύριε?Στείλε με πάλι πίσω,στο ΚΥ.Δε ζήτησα να έρθω ούτε αυτη είναι η δουλειά μου.Αλλά αφού μου ζητάς να την κάνω τους κανόνες θα τους βάλω εγώ και αν κρίνω εισαγωγή είμαι αδιαπραγμάτευτος.Όσο για τα εργαστηριακά εννοείται πως έχεις στείλει όλο τον απαιτούμενο έλεγχο(εντάξει αυτό μπορείς να το κάνεις)ενώ η αγωγή που θα βάλεις θα είναι μια αρχική αγωγή και αφού ο ασθενής ανεβαίνει σε ειδική κλινική λογικά ο επιμελητής που ΟΦΕΙΛΕΙ να εφημερεύει επάνω ας την τροποποιήσει.Εφημερεύω στα ΤΕΠ δε σημαίνει πως εφημερεύω και στην κλινική ,"παντρεύομαι" το περιστατικό και το παρακολουθώ διαρκώς αλλά πέρα από την αρχόμενη δική μου αγωγή ο ασθενής αποτελει μια δυμαμική,εξελισόμενη κατασταση και ας ο κρίνει ο επιμελητής επάνω πιθανές τροποποιήσεις.Και καλά θα κάνει να είναι μέσα στην κλινική και όχι στο σπίτι του.Ο ρόλος μας στα ΤΕΠ αφορά μια αρχική υποδοχή-εκτίμηση-αντιμετώπιση και πιθανή σταθεροποίηση ασθενούς(κάτι που και στο ΚΥ κάνουμε αλλά με λιγότερα μέσα) αλλά από τη στιγμή που το περιστατικό εισήχθη είναι υπόλογος αυτό που το παρέλαβε.Εγώ έτσι απλά το βλέπω.Εδώ κρατάνε ΤΕΠ ειδικευόμενοι παθολόγοι 1ου και 2ου έτους μόνοι τους συχνά ...Απλά είναιι το άδικο που σε πνίγει και συχνά ο ρατσισμός "συναδέλφων" που ακόμη και εργαστηριακοί ή ακτινολόγοι όταν τους ζητήσει κάτι ακόμη και ειδικευόμενος παθολόγος υποτάσσονται σχετικά εύκολα ενώ αν το ζητήσει Γ.Ι. μπορεί και να κλωτσήσουν