Γενικά > Νομικά θέματα
Εφημερίες ιατρών Κ.Υ. και Π.Ι. σε νοσοκομεία, με απόφαση Δ.Σ.
Ν.ΔΗΜΟΥ:
Για 4η χρονιά είμαι αποσπασμένος μετά από δική μου θέληση σε οργανωμένο(αναγνωρισμμένο) ΤΕΠ επαρχιακού νοσοκομείου.Η σύνθεση του έιναι η ακόλουθη
Διευθυντης Αναισθησιολογος
-Αν Διευθυντής Πνευμονολόγος
-Επιμ.Α Γενικός Γιατρός(εγω)
- Επιμ β Παθολογος
- επιμ.β Παθολογος(επικουρικός)
- επιμ β Χειρουργός(επικουρικός)
-επιμ β Ορθοπαιδικός(επικουρικός)
Κατά την διαρκεια του 24ωρου αν χρειαστεί καλούνται στα ΤΕΠ ιατροί αλλων ειδικοτητων αν χρειαστεί(φυσικα εφημερεύουν μέσα στο Νοσοκομείο)
Προβλήματα με τις εισαγωγές δεν υπάρχουν.Η απόφαση του γιατρού του ΤΕΠ αφορά
1 Αγωγή στον ασθενη και στο σπίτι
2 Παραμονή του ασθενή στην μονάδα βραχείας νοσηλειας
3 Εισαγωγή σε κλινική
4 Διακομιδή σε 3βαθμιο νοσοκομείο
Στα ΤΕΠ εφημερεύουν σ μονιμη βάση 2 ειδικευόμενοι παθολογοι,2 ειδικευόμενοι χειρουργοί,1 ειδικευόμενος καρδιολόγος,1 ειδικευόμενος ορθοπεδικός.Επιπλέον καλούνται αν χρειαστεί οι ειδικευόμενοι οφθάλμο,ΩΡΛ,Μ-Γ.Οι ειδικεόμενοι ΓΙ εφημερεύουν στα ΤΕΠ καλύπτοντας τα τμήματα που ακολουθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης
ZArk:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια 4η χρονιά είμαι αποσπασμένος μετά από δική μου θέληση σε οργανωμένο(αναγνωρισμμένο) ΤΕΠ επαρχιακού νοσοκομείου.Η σύνθεση του έιναι η ακόλουθη
Διευθυντης Αναισθησιολογος
-Αν Διευθυντής Πνευμονολόγος
-Επιμ.Α Γενικός Γιατρός(εγω)
- Επιμ β Παθολογος
- επιμ.β Παθολογος(επικουρικός)
- επιμ β Χειρουργός(επικουρικός)
-επιμ β Ορθοπαιδικός(επικουρικός)
Κατά την διαρκεια του 24ωρου αν χρειαστεί καλούνται στα ΤΕΠ ιατροί αλλων ειδικοτητων αν χρειαστεί(φυσικα εφημερεύουν μέσα στο Νοσοκομείο)
Προβλήματα με τις εισαγωγές δεν υπάρχουν.Η απόφαση του γιατρού του ΤΕΠ αφορά
1 Αγωγή στον ασθενη και στο σπίτι
2 Παραμονή του ασθενή στην μονάδα βραχείας νοσηλειας
3 Εισαγωγή σε κλινική
4 Διακομιδή σε 3βαθμιο νοσοκομείο
Στα ΤΕΠ εφημερεύουν σ μονιμη βάση 2 ειδικευόμενοι παθολογοι,2 ειδικευόμενοι χειρουργοί,1 ειδικευόμενος καρδιολόγος,1 ειδικευόμενος ορθοπεδικός.Επιπλέον καλούνται αν χρειαστεί οι ειδικευόμενοι οφθάλμο,ΩΡΛ,Μ-Γ.Οι ειδικεόμενοι ΓΙ εφημερεύουν στα ΤΕΠ καλύπτοντας τα τμήματα που ακολουθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης
--- Τέλος παράθεσης ---
Πού βρίσκεται αυτή η "Η χώρα του ποτέ" ; Μου ακούγεται επιστημονική φαντασία όλο αυτό συνάδελφε.
Συνήθως θέλουν έναν Γενικό ιατρό και 1-2 ειδικευόμενους στα επαρχιακά νοσοκομεία. Α, ναι και 3-4 "ειδήμονες" - βλέπε παθολόγους καρδιολόγους, χειρουργούς- σε κατ'οίκον ανάπαυση και δια τηλεφώνου επίβλεψη .
Ν.ΔΗΜΟΥ:
Το νοσοκομείο είναι το Γ.Ν.Χαλκίδας,το σύστημα λειτουργεί με αρκετές ατέλειες ακόμη κυρίως σε θέματα οργανωτικά,αλλά γίνονται συνεχώς βελτιώσεις,δεν είναι ευκολο να είναι όλα ιδανικά από την αρχή....Μεράκι υπάρχει,προχωράμε...
Γ.Κτιστάκης:
Αυτά που εν συντομία περιγράφει ο Κουναλάκης Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος τα κάνεις στο ΤΕΠ? Μάλλον όχι άρα παύεις να είσαι γενικός ιατρός αλλά κάτι άλλο . Ο παθολόγος και οι άλλοι έχουν πεδίο εφαρμογής της ειδικότητάς τους στην κλινική. Εσύ που??
Ν.ΔΗΜΟΥ:
Φυσικά,το επείγον δεν αλλάζει στο ΚΥ από τα ΤΕΠ.
Ιδια αντιμετώπιση πρέπει να έχει.Μόνο που στο ΤΕΠ έχεις δυνατότητες(εργαστηρια) που στο ΚΥ δεν έχεις.Αυτο δεν σημαίνει ότι ο Γ.Ι. που ξέρει να χρησιμοποιεί τις υποδομές δεν έχει θέση στα ΤΕΠ.Οσο για τα υπόλοιπα που αναφέρει ο Δημήτρης κανένας δεν είπε ότι ΟΛΟΙ οι ΓΙ πρέπει να είναι σε ΤΕΠ.
Πρέπει να είναι και στην κοινότητα,και δίπλα στην οικογένεια κλπ
Αλλοστε τα συνδικαλιστικά μας όργανα είχαν παρέμβει όταν γινόταν ο νόμος για τα ΤΕΠ,ΏΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ ΟΙ Γ.Ι. ΣΤΑ ΤΕΠ
Και κάτι άλλο.ΔΕΝ είμαι ιδιώτης που περιγράφει ο Δημήτρης,αλλα αυτο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.Εκείνο που δεν κατάλαβα ,είναι τι θέλεις να πείς όταν γράφεις ότι ο παθολόγος έχει πεδίο εφαρμογής της ειδικότητας του την κλινική;
Οι γιατροί των ΤΕΠ δεν έχουν καμμιά σχέση με τις κλινικές
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση