Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 05:20:14

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ιατρών Κ.Υ. και Π.Ι. σε νοσοκομεία, με απόφαση Δ.Σ.  (Αναγνώστηκε 39381 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Μαρτίου 2011, 23:04:31
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Το ερώτημα είναι τι σημαίνει ΤΕΠ!

Η έννοια ΤΕΠ αφορά εξειδικευμένους ιατρούς με εξοικείωση στο επείγον και με αποκλειστικη ενασχόληση με αυτό.Δε θεωρώ το επείγον καμμιά τρελή επιστήμη.Είναι μια σειρά τεχνικών(πχ διασωλήνωση) και πρωτοκόλλων που αν όμως δε τα εφαρμόζει κανεις συχνά μπορεί να αποβεί μοιραίο.Επειγοντολογία δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει.Όποιος λέει πως μπορεί να σταθει σε ΤΕΠ πρέπει να μπορεί να σταθεί τουλάχιστον και σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.Δε μπορει να λες πως κανεις ΤΕΠ αν δεν μπορεις να διασωληνώσεις.Ή αν δεν ξέρεις παραμέτρους αναπνευστηρα.Είναι αστειο.Το επείγον όμως απαιτεί κάποια εξειδίκευση,ψυχραιμία και επαναληψιμότητα.Αν δε τα κάνει όλα αυτά bye bye.Μπορεί να είσια τέρας γνώσεων αλλά αν δε τις εφαρμόζεις κάθε μέρα ή σαν προσωπικότητα δεν είσαι ψυχραιμος ασχολήσου με κάτι άλλο.Δεν κάνουν τα ΤΕΠ για όλους μας.Πως να το κάνουμε.Όπως και όλοι δεν κάνουμε για χειρούργοι.Οπότε για να καταλήγουμε κάπου:σε μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της ο ιατρός ΤΕΠ είανι ιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας ,με εξειδικευση στα ΤΕΠ και το σύστημα δεν επιλέγει ποιός θα κάνει ΤΕΠ αλλά ο ιατρός επιλέγει ο ίδιος αν θα κάνει ΤΕΠ(φανταστείτε αύριο αν επειδή οι Γεν Ιατροί περάσαμε από χειρουργική να μας καλέσουν να κάνουμε μικροεπεμβάσεις πχ σκουλίκια ή βουβωνοκήλες.Δε θα ήταν παράλογο?)

Και πάμε τώρα στη γ@@@@@@η ελληνική πραγματικότητα ,στη χώρα που ΟΛΑ γίνονται και ΤΙΠΟΤΑ δε γίνεται.Επειγοντολόγοι δεν υπάρχουν.Πως καλύπτουμε λοιπόν τις τρύπες?Μα φυσικά με επινοήσεις ελληνικού τύπου (the Greek way),με γιατρούς που "βαπτίζω" γιατρούς ΤΕΠ.Ο γενικός ιατρός είναι μια καλή περίπτωση.Είναι ΠΑΝΙΑΤΡΟΣ και το σύστημα δεν έχει αποφασίσει που θα τον αξιοποίησει.Είναι γιατρός ΠΦΥ.Αυτο σημαίνει πως ναι μεν βλέπει και πιέσεις-σάκχαρα αλλά σε ένα πληθυσμό είναι και η πρώτη γραμμή άμυνας για το επείγον(μου θυμίζει τον τίτλο "το πρωί μαθήτρια το βράδυ πόρνη").Κοινώς πολύ συχνά είναι αυτός που θα υποδεχθει πρώτος το επείγον.Κατά την γνώμη μου ο Γενικός ιατρός οφείλει να είναι εξοικειωμένος με το επείγον.Είναι στη φυση της δουλειάς μας και στην φύση της ΠΦΥ.Δε μπορούμε να το αφορίσουμε.Η ειδοποιός διαφορά όμως είναι η ποιότητα αντιμετώπισης του επείγοντος.Είναι τόσο τεράστιο το αντικέιμενο εργασίας μας που δεν είμαστε αποκλειστικής απασχόλησης ιατροί επειγοντολογίας για να είμαστε αποτελεσματικοί πλήρως.Εκεί που συνταγογραφείς τη μια στιγμή ξαφνικά σου έρχεται το ΟΕΜ!!!Μόνο εμείς και οι αγροτικοί έχουμε αυτό το προνόμιο.Κανονικά σαν ιατροί ΤΕΠ θα έπρεπε να κάναμε και θρομβολύσεις και διασωληνώσεις και να παροχετεύσουμε αιμο-πνευμοθώρακα.Τα καταφέρνουμε όμως?Μάλλον όχι όλοι και μάλλον ΄όχι και τ΄σο καλά....Παπάρια εκπαίδευση από τη μία και από την άλλη ασχολουμαστε με 1002 πράγματα....Χάος!!!.Οπότε τι κάνουμε?Επινοήσεις και εμείς τύπου GREEK...το πάμε λοιπόν το περιστατικό μέχρι ένα σημείο ,όσο μακριά θέλει ή μπορει ο καθένας και μετά "πάσα" αλλού.Κανονικά ιατρός ΤΕΠ πρέπει να αντιμετωπίζει πχ ΟΕΜ ή οξεία αναπν ανεπάρκεια ή πνευμονική εμβολή ή πνευμοθώρακα.Το να κάθομαι στα ΤΕΠ και να κάνω μεν διάγνωση αλλά να καλώ τον καρδιολόγο για θρομβόλυση ή τον αναισθησιολόγο για διασωλήνωση αυτό δε με κάνει ιατρό ΤΕΠ αλλά μάλλον ιατρό διαλογής(triage).Με αυτή τη θεώρηση και αποδοχή μπορώ προσωπικά καλλιστα να σταθώ στα ΤΕΠ και να το παίξω ιατρός ΤΕΠ πολύ καλύτερα από πολλούς.Αλλά δεν θα είμαι ποτέ ΤΕΠ και το ξέρω.Αν όμως με θέλουν έτσι και το θέλω και εγώ και ακόμη καλύτερα αν μπορώ να κάνω και πράγματα παραπάνω δε βλέπω κάτι κακο στο να δουλέψω στα ΤΕΠ

Οπότε συμφωνώ με τον κ.Δήμου πως ο καθένας αν το θέλει μπορεί να δουλέψει στα ΤΕΠ (ή στο ΕΚΑΒ ή να εξειδικευθεί στη ΜΕΘ) σε μια πραγματικότητα όπως την ελληνική αλλά και με τη Νεφέλη πως όποιος δε το θέλει απαγορευεται να τον εντέλλουν
+

16 Μαρτίου 2011, 01:02:06
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
......
...............
Σας παρακαλώ μην μου λέτε για παράδειγμα την Αγγλία.Ειναι γνωστο ότι το συστημα ΠΦΥ (οικογενειακός γιατρός) ΕΚΕΙ απέτυχε. 

;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

16 Μαρτίου 2011, 15:17:05
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Βέβαια απέτυχε τόσο πολύ, που ολο το  budget της ΠΦΥ φεύγει από τα Primary Care Trusts (PCTs)  ( τα οποια καταργούνται σε 2 έτη) και πάει στα χέρια των GP's μεσω του GP commissioning.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

18 Μαρτίου 2011, 21:28:07
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Εξώδικο της ΕΙΝΑ για το θέμα των αποσπάσεων Γενικών Ιατρών για εφημερία στο Νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας":

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ένα εξαιρετικό νομικό κείμενο - ράπισμα στις αυθαιρεσίες των δοτών διοικητών Νοσοκομείων, που πρέπει όλοι να διαβάσουμε.
Επιτέλους το ζήτημα των αυθαίρετων αποσπάσεων Γ.Ι. τίθεται υπό εξέταση σε νομική βάση και ζητά επιτακτικά την οριστική, σύννομη διευθέτησή του. 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Μαρτίου 2011, 19:58:03
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

ΛΙΛΑ


Υπάρχει κάποια εξέλιξη μετά το εξώδικο της ΕΙΝΑ;

30 Μαρτίου 2011, 00:31:25
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

ilkarametos

Επώνυμοι
Καλησπερα, ειχα καιρο να γραψω αλλα παρακινηθηκα ιδιως σε αυτο το θεμα.
Συμφωνω με το συναδελφο  κ. Δήμου αν και δεν τον γνωριζω.
Ολα τα αλλα ειναι " αμπελοσοφιες". Ολοι εχουμε ζησει την καταντια των κεντρων υγειας, τους "Διευθυντες τους" , τους παλιοτερους απο εμας δηθεν γενικους που ασχολουνται με την ολιστικη ιατρικη..........τα ειδαμε και τα ειδαν και τα ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ!!!!
Ας ασχοληθει κανενας με αυτο που του αρεσει  και ας ειναι ΤΕΠ  (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙ)
ευχαριστω

15 Μαΐου 2011, 21:30:10
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Με αφορμή ερώτημα που έλαβα σε π.μ. (και παρακαλώ να θέτουμε εδώ τον προβληματισμό μας γιατί θα ωφεληθούν και άλλοι, όπως επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και άλλες σκέψεις) και παραθέτω τα βασικά του σημεία, χωρίς στοιχεία, κάνω μία τοποθέτηση σχετικά με το πώς βλέπω εγώ να προσεγγίζει το θέμα η νομοθεσία και πώς νομίζω ότι πρέπει να κινείτε κανείς, σχετικά με τις αποσπάσεις –μετακινήσεις- των Γ.Γ. στο νοσοκομείο.

"κ.Μιχάλη είμαι γενική ιατρός σε ΠΙ σ… ….. .
Από το Δεκέμβριο λαμβάνουμε εντολή από τη διοίκηση του νοσοκομείου στο οποίο ανήκουμε να εφημερεύουμε στα επείγοντα του νοσοκομείου. Επειδή, γνωρίζω ότι έχετε ασχοληθεί με αυτά τα θέματα και μάλιστα πρόσφατα διάβασα έγγραφό σας  από το 2007, όταν ήσασταν στην Ένωση, το οποίο περιγράφει ακριβώς ό,τι συμβαίνει και σε μας τώρα (εφημερίες σε ανύπαρκτα "ΤΕΠ" -ειδικοί νοσοκομείου στο σπίτι κλπ) θα ήθελα τη συμβουλή σας σε κάτι.
Έχουμε ήδη από το Δεκέμβριο καταθέσει έγγραφα αντιρρήσεων ατομικά και ομαδικά και εξώδικο, χωρίς να λάβουμε καμία απάντηση.
Ένας ντόπιος δικηγόρος, αλλά και δικηγόρος του ΠΙΣ (στον οποίο απευθύνθηκε ο τοπικός ιατρικός σύλλογος) κρίνουν ότι με το νόμο  3329/2005 έχουν αυξηθεί οι αρμοδιότητες του διοικητή του νοσοκομείου και μπορεί να μας εντέλει να εργαστούμε στο νοσοκομείο παρόλο που είμαστε γιατροί του ΚΥ και των ΠΙ, χωρίς αυτό να είναι (ή να απαιτείται) μετακίνηση ή απόσπαση.
Αν ισχύει αυτό τότε καταργείται η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας το 1998 "ότι τα ΚΥ αποτελούν αυτοτελείς αρχές έναντι του νοσοκομείου στο οποίο ανήκουν και η μεταφορά ιατρού δεν αποτελεί μετακίνηση αλλά απόσπαση κλπ."  Γνωρίζετε κάτι περισσότερο πάνω στο θέμα;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας."


Απάντηση:
Όχι ο διοικητής του νοσοκομείου. Αυτός μπορεί να μετακινεί προσωπικό στα Τμήματα του νοσοκομείου (που όμως δεν έχουν αυτόνομο οργανισμό).
Όμως, αυτό μπορεί να το κάνει ο Διοικητής της ΥΠΕ. Αυτός να σας μετακινεί –έτσι ήταν και τότε που αναφέρεις που είχαμε κάνει το έγγραφο.
Η διαφορά είναι ότι τα λεγόμενα ΤΕΠ δεν είναι ΤΕΠ (όπου δεν είναι). Είναι επείγοντα ιατρεία ειδικοτήτων. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο μπορείτε να πατάτε. Καλείστε λοιπόν να λειτουργήσετε ιατρεία άλλων ειδικοτήτων.
Αν ήταν ΤΕΠ (που σημαίνει παντελώς ανεξάρτητο Τμήμα με δική του στελέχωση και που χρησιμοποιεί μεν ιατρούς από τα Τμήματα, αλλά, τονίζω, είναι ανεξάρτητο Τμήμα με δικούς του γιατρούς και Δ/ντή, και ο κάθε γιατρός βλέπει όλα τα περιστατικά, ασχέτως ειδικότητας, αφού τα βλέπει σαν «επειγοντολόγος» όπου δεν έχει καμία σημασία η επιμέρους ειδικότητα.
(το πώς είναι αυτά τα Τμήματα ορίζεται σαφέστατα με Π.Δ. το οποίο μπορείς να βρείς στο φόρουμ).

Αν λοιπόν σας καλέσει εκεί να εφημερεύσετε –αν είχε τέτοιο- και για όσο διάστημα του δίδει ο νόμος το δικαίωμα (γιατί δεν είναι επ’ άπειρον), τότε, όντως δεν θα μπορούσατε να κάνετε τίποτε, αφού η ειδικότητα της Γ.Ι. (έστω και με μετεκπαίδευση στα επείγοντα) προβλέπεται στο σχετικό Π.Δ. σαν μία από τις ειδικότητες που στελεχώνουν τα ΤΕΠ.

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΕΠ κατά το νόμο αλλά ΚΑΤ’ ΕΥΦΗΜΙΣΜΟΝ, αφού είναι ΙΑΤΡΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ.
Εκεί θα πατήσετε (όσο καιρό ακόμη μπορείτε, γιατί τώρα με τις συγχωνεύσεις θα δούν πολλά τα μάτια σας).
Όσο για το ότι δεν σας απάντησαν σε έγγραφα και εξώδικα, γιατί δεν προχωράτε σε αγωγή, όπως απειλούσατε –υποθέτω- στο εξώδικο? Απειλείτε και μετά δεν ενεργείτε?
Έχουν 2 παρανομίες
1.   Σας καλούν να πάτε στο νοσοκομείο (αυτό είναι νόμιμο) αλλά να κάνετε δουλεία άλλης ειδικότητας (αυτό είναι παράνομο).
2.   Καταθέσατε –λες- έγγραφα στα οποία δεν απάντησαν. Η οποιαδήποτε διοίκηση έχει υποχρέωση από το νόμο να απαντά. Η μη απάντηση μετά από ορισμένο διάστημα (2 μήνες νομίζω για την περίπτωσή σας) είναι παράβαση καθήκοντος και διώκεται τόσο πειθαρχικά (αυτό δεν είναι δική σας υπόθεση) όσο και ποινικά (αυτό είναι δικό σας θέμα.

Εγώ προσωπικά, όσους στέλνουν εξώδικο αλλά δεν προχωράνε, τους θεωρώ σκύλους που γαβγίζουν και αδιαφορώ.
Όταν στέλνεις εξώδικο και απαιτείς να σε δεί σαν σοβαρό αντίπαλο ο άλλος, αν δεν πάρεις την απάντηση που απαιτείς και θεωρείς δίκαιη, πρέπει να προχωράς και στο επόμενο βήμα, την αγωγή, αλλιώς αδειάζεις τον εαυτό σου απέναντί του.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

15 Μαΐου 2011, 22:27:18
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Απάντηση:
Όχι ο διοικητής του νοσοκομείου. Αυτός μπορεί να μετακινεί προσωπικό στα Τμήματα του νοσοκομείου (που όμως δεν έχουν αυτόνομο οργανισμό).

Παράθεση

Καταθέτω την απόφαση ΣτΕ 2844_2003 για προβληματισμό:

Τα περιφερειακά ιατρεία λειτουργούν ως αποκεντρωμένες μονάδες των κέντρων υγείας στα οποία ανήκουν, ενώ τα κέντρα υγείας λειτουργούν ως αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες των νοσοκομείων στα οποία έχουν υπαχθεί. Τα περιφερειακά ιατρεία και τα κέντρα υγείας δεν αποτελούν αυτοτελείς δημόσιες αρχές αλλά οργανικές μονάδες ενταγμένες σε μία δημόσια αρχή που είναι το νοσοκομείο στο οποίο έχουν υπαχθεί. Οι θέσεις δε του προσωπικού των ως άνω οργανικών μονάδων αποτελούν θέσεις του νοσοκομείου δηλαδή μιάς ενιαίας δημόσιας αρχής. Η μεταβολή της θέσεως ενός υπαλλήλου από περιφερειακό ιατρείο σε άλλη οργανική μονάδα του νοσοκομείου αποτελεί απλή μετακίνηση από θέσεως σε θέση της αυτής δημόσιας αρχής και ενεργείται δι' αποφάσεως του προϊσταμένου αυτής
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

16 Μαΐου 2011, 00:03:24
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Όντως υπάρχει και αυτή η «μελανή απόφαση». Και λέω μελανή γιατί πού αλλού στο δημόσιο υπάρχουν μονάδες με αυτοτελή οργανισμό που όμως δεν είναι «δικές τους οι θέσεις» και δεν αποτελούν «αυτοτελή μονάδα»?
Ασφαλώς η εν λόγω απόφαση εξυπηρετούσε σκοπιμότητες.
Όμως, έφτασε η ώρα που όλα θα είναι παρελθόν. Όλοι θα μπορούν να μετακινούνται παντού με τα νέα δεδομένα.

Εκείνο όμως που μένει και επιμένω σε αυτό είναι ότι τα ΤΕΠ στα περισσότερα νοσοκομεία δεν είναι ΤΕΠ, αλλά ιατρεία επειγόντων ειδικοτήτων. Αν είναι πραγματικά ΤΕΠ, τότε το παιγνίδι είναι παιγμένο.

Εκεί επιμένω να εστιάσουμε.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

16 Μαΐου 2011, 00:16:49
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Το παρακάτω πρόσφατο έγγραφο του υπουργείου, που πραγματεύεται διαφορετικό θέμα βέβαια με αυτό που συζητάμε, δείχνει ξεκάθαρα ότι τα κέντρα υγείας είναι στην αρμοδιότητα της ΥΠΕ και όχι του νοσοκομείου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

16 Μαΐου 2011, 09:46:34
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εκείνο όμως που μένει και επιμένω σε αυτό είναι ότι τα ΤΕΠ στα περισσότερα νοσοκομεία δεν είναι ΤΕΠ, αλλά ιατρεία επειγόντων ειδικοτήτων. Αν είναι πραγματικά ΤΕΠ, τότε το παιγνίδι είναι παιγμένο.

Εκεί επιμένω να εστιάσουμε.


Σε πολλά από τα νοσοκομεία της επαρχίας (π.χ. Γ.Ν. Αιγίου), στον οργανισμό τους, το ΤΕΠ είναι διατομεακό. Έτσι είναι δύσκολο για έναν γενικό γιατρό, που ανήκει στον Παθολογικό Τομέα, να αρνηθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ένα πραγματικά διατομεακό ΤΕΠ. Στην περίπτωση αυτή οι εφημερίες στο ΤΕΠ καθορίζονται από τον Διευθυντή του Παθολογικού Τομέα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

17 Μαΐου 2011, 21:50:16
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

ilkarametos

Επώνυμοι
Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω την εξής αφελή ερώτηση:
Γιατί απεύχεστε το ΤΕΠ σαν ο " διάολος το θυμίαμα"???

17 Μαΐου 2011, 22:08:47
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω την εξής αφελή ερώτηση:
Γιατί απεύχεστε το ΤΕΠ σαν ο " διάολος το θυμίαμα"???

Όσον αφορά εμένα το ερώτημά σου, ξεκαθαρίζω ότι προσωπικά λατρεύω τα ΤΕΠ και μου αρέσει να δουλεύω σε αυτά (είμαι 1 από τους 3 πρώτους Γ.Γ. που έκαναν μετεκπαίδευση στην ΕΠΙ).
Αν ήταν ανεξάρτητα μάλιστα Τμήματα όπως έπρεπε και δούλευαν με επειγοντολόγους, τότε, οι Γ.Γ. θα ήταν από τους πιο κατάλληλους να εργάζονται (έχοντας μετεκπαιδευτεί γι’ αυτό) σε αυτά, θέση που υποστηρίζουν και πολλοί επιστημονικοί φορείς προηγμένων χωρών που εμπλέκονται με το επείγον.
Με τη σημερινή κατάσταση που καλείσαι να κάνεις το λαντζιέρη του παθολόγου και του χειρουργού έχω πρόβλημα.

Εξ’ άλλου, όσα είπα έχουν να κάνουν με το επιστημονικώς ορθόν, ήτοι το να καλείσαι να κάνεις τον γιατρό επείγοντος παθολογικού ιατρείου, επείγοντος χειρουργικού ιατρείου κ.λ.π. και όχι το γιατρό –μη λαντζιέρη, αλλά ίσου προς ίσον- ενός Τμήματος Επειγόντων.
Σε τελευταίο προσωπικά βάζω όλα τα λεφτά. Στο προηγούμενο, ούτε πενηνταράκι.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

17 Μαΐου 2011, 22:27:13
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω την εξής αφελή ερώτηση:
Γιατί απεύχεστε το ΤΕΠ σαν ο " διάολος το θυμίαμα"???

Το ΤΕΠ είναι ένας ιδιαίτερα αγχώδες περιβάλλον εργασίας το οποίο απαιτεί και έναν άλλο τρόπο ιατρικής σκέψης.
Όσοι έχουν εκπαιδευθεί στο ATLS και στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον για το απλούστατο λόγο ότι ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν στις ακραίες συνθήκες που βρίσκεται ο ασθενής. Αυτή η εκπαίδευση απαιτείται από όλα τα σοβαρά νοσοκομεία του κόσμου. Στην Ελλάδα επιπλέον στα ΤΕΠ γίνεται κυριολεκτικά της κακομοίρας. Επεμβαίνουν όλοι (από τον Διοικητή μέχρι την καθαρίστρια) και επιτείνεται το άγχος το γιατρού.
Με μια επαγγελματική οργάνωση (είδος εν ανεπαρκεία στη χώρα μας) το ΤΕΠ μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό περιβάλλον εργασίας για τον γενικό γιατρό
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

17 Μαΐου 2011, 22:48:01
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

ilkarametos

Επώνυμοι
Η αφελής ερώτησή μου δεν αφορούσε πρόσωπο αλλά το σύνολο των συναδέλφων που είδα ότι είχαν άποψη επί του θέματος, το οποίο δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης αλλά διαλόγου και θα εξηγήσω τι εννοώ σύμφωνα με τη δική μου άποψη.
Είδα μεγαλεπίβολες τοποθετήσεις πιο πάνω για την γενική ιατρική (την οποία έκανα γιατί είχα πιστέψει κάποτε) και μπορεί να μην είμαι καλός  "διαβητο-υπερτασιο-λιπιδιο-χαπ-οστεοπορο-κτλ λόγος " γενικός ιατρός αλλά έμαθα αρκετά καλά να αντιμετωπίζω το επείγον  οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε τύχε.
ΈχετΕ δει πολλούς  να το κάνουν σωστά στα Κ.Υ. που εργάζεστΕ?
Νομίζω ότι το γεγονός ότι συμπεριλαμβανόμαστε στους γιατρούς ΤΕΠ σαν ειδικότητα μας δίνει κύρος και υπόσταση.Μακάρι να γίνουν αυτόνομα δεν αντιλέγω αλλά δεν νομίζω ότι  πρέπει να σταθούμε στον τύπο. Λαντζέρης υπήρξα και στο ΚΥ όταν "κάποιοι" παλαιότεροι (που φοβόταν με το τότε καθεστώς εφημέρευσης  μην τους πάρουμε τις εφημερίες και μας βάζαν στη λίστα των αγροτικών και αναγκαστικά παίρναμε από τα παιδιά τους αγροτικούς  τη θέση....οι συνταγές αλλάζαν με το μήνα από το ένα ιατρείο στο άλλο.... και άλλα που θλίβομαι όταν τα αναφέρω-γιατί με άλλες φιλοδοξίες πήγα στο Κ.Υ. και άλλα βρήκα) λιάζοταν στον περίβολο!!
Είστε ευχαριστημένοι από την εκπαίδευση και τα σχόλια των άλλων? Φυσικά και δεν συμφωνώ με την βίαιη μετακίνηση και τοποθέτηση χωρίς την θέληση κάποιου αλλά γιατί να λιθοβολείται αυτός που θέλει να ασχοληθεί με το τεπ και όχι ο διαβητο-υπερτασιο-λιπιδιο-χαπ-οστεοπορο-λόγος αλλά νομίζω την απάντηση την ξέρετε!!!
Τέλος τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην , δεν θα είμαστε οι πρωταγωνιστές της ΠΦΥ , δεν ξέρω τι θα γίνει με τα Κ.Υ. και τα Π.Ι. (όσα έχουν απομείνει) γιατί βλέπω γενικούς ιατρούς σε χωριά με μέσο όρο κίνηση ασθενών 50 το μήνα!!! , εδώ αν θα διαπρέψει η ολιστική προσέγγιση του ασθενούς....
Δημιουργείται πρόβλημα επιβίωσης , ο ΕΟΠΥ δεν θα είναι εύκολος για ιδιωτη οπότε το ΤΕΠ  είναι μια ακόμη ευκαιρία για αυτούς  που τους αρέσει το επείγον.
Είμαι δεκτικός σε απόψεις....

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
46884 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
17 Απαντήσεις
12742 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιανουαρίου 2012, 22:18:47
από Δ. Κουναλάκης
204 Απαντήσεις
160848 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Σεπτεμβρίου 2015, 22:28:58
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
4911 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Νοεμβρίου 2014, 12:15:58
από Ορθοπαιδικός
2 Απαντήσεις
7045 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιανουαρίου 2015, 15:14:25
από ΑΡΗΣ