Γενικά > Νομικά θέματα

Εφημερίες ιατρών Κ.Υ. και Π.Ι. σε νοσοκομεία, με απόφαση Δ.Σ.

<< < (10/13) > >>

Harper:
Το ερώτημα είναι τι σημαίνει ΤΕΠ!

Η έννοια ΤΕΠ αφορά εξειδικευμένους ιατρούς με εξοικείωση στο επείγον και με αποκλειστικη ενασχόληση με αυτό.Δε θεωρώ το επείγον καμμιά τρελή επιστήμη.Είναι μια σειρά τεχνικών(πχ διασωλήνωση) και πρωτοκόλλων που αν όμως δε τα εφαρμόζει κανεις συχνά μπορεί να αποβεί μοιραίο.Επειγοντολογία δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει.Όποιος λέει πως μπορεί να σταθει σε ΤΕΠ πρέπει να μπορεί να σταθεί τουλάχιστον και σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.Δε μπορει να λες πως κανεις ΤΕΠ αν δεν μπορεις να διασωληνώσεις.Ή αν δεν ξέρεις παραμέτρους αναπνευστηρα.Είναι αστειο.Το επείγον όμως απαιτεί κάποια εξειδίκευση,ψυχραιμία και επαναληψιμότητα.Αν δε τα κάνει όλα αυτά bye bye.Μπορεί να είσια τέρας γνώσεων αλλά αν δε τις εφαρμόζεις κάθε μέρα ή σαν προσωπικότητα δεν είσαι ψυχραιμος ασχολήσου με κάτι άλλο.Δεν κάνουν τα ΤΕΠ για όλους μας.Πως να το κάνουμε.Όπως και όλοι δεν κάνουμε για χειρούργοι.Οπότε για να καταλήγουμε κάπου:σε μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της ο ιατρός ΤΕΠ είανι ιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας ,με εξειδικευση στα ΤΕΠ και το σύστημα δεν επιλέγει ποιός θα κάνει ΤΕΠ αλλά ο ιατρός επιλέγει ο ίδιος αν θα κάνει ΤΕΠ(φανταστείτε αύριο αν επειδή οι Γεν Ιατροί περάσαμε από χειρουργική να μας καλέσουν να κάνουμε μικροεπεμβάσεις πχ σκουλίκια ή βουβωνοκήλες.Δε θα ήταν παράλογο?)

Και πάμε τώρα στη γ@@@@@@η ελληνική πραγματικότητα ,στη χώρα που ΟΛΑ γίνονται και ΤΙΠΟΤΑ δε γίνεται.Επειγοντολόγοι δεν υπάρχουν.Πως καλύπτουμε λοιπόν τις τρύπες?Μα φυσικά με επινοήσεις ελληνικού τύπου (the Greek way),με γιατρούς που "βαπτίζω" γιατρούς ΤΕΠ.Ο γενικός ιατρός είναι μια καλή περίπτωση.Είναι ΠΑΝΙΑΤΡΟΣ και το σύστημα δεν έχει αποφασίσει που θα τον αξιοποίησει.Είναι γιατρός ΠΦΥ.Αυτο σημαίνει πως ναι μεν βλέπει και πιέσεις-σάκχαρα αλλά σε ένα πληθυσμό είναι και η πρώτη γραμμή άμυνας για το επείγον(μου θυμίζει τον τίτλο "το πρωί μαθήτρια το βράδυ πόρνη").Κοινώς πολύ συχνά είναι αυτός που θα υποδεχθει πρώτος το επείγον.Κατά την γνώμη μου ο Γενικός ιατρός οφείλει να είναι εξοικειωμένος με το επείγον.Είναι στη φυση της δουλειάς μας και στην φύση της ΠΦΥ.Δε μπορούμε να το αφορίσουμε.Η ειδοποιός διαφορά όμως είναι η ποιότητα αντιμετώπισης του επείγοντος.Είναι τόσο τεράστιο το αντικέιμενο εργασίας μας που δεν είμαστε αποκλειστικής απασχόλησης ιατροί επειγοντολογίας για να είμαστε αποτελεσματικοί πλήρως.Εκεί που συνταγογραφείς τη μια στιγμή ξαφνικά σου έρχεται το ΟΕΜ!!!Μόνο εμείς και οι αγροτικοί έχουμε αυτό το προνόμιο.Κανονικά σαν ιατροί ΤΕΠ θα έπρεπε να κάναμε και θρομβολύσεις και διασωληνώσεις και να παροχετεύσουμε αιμο-πνευμοθώρακα.Τα καταφέρνουμε όμως?Μάλλον όχι όλοι και μάλλον ΄όχι και τ΄σο καλά....Παπάρια εκπαίδευση από τη μία και από την άλλη ασχολουμαστε με 1002 πράγματα....Χάος!!!.Οπότε τι κάνουμε?Επινοήσεις και εμείς τύπου GREEK...το πάμε λοιπόν το περιστατικό μέχρι ένα σημείο ,όσο μακριά θέλει ή μπορει ο καθένας και μετά "πάσα" αλλού.Κανονικά ιατρός ΤΕΠ πρέπει να αντιμετωπίζει πχ ΟΕΜ ή οξεία αναπν ανεπάρκεια ή πνευμονική εμβολή ή πνευμοθώρακα.Το να κάθομαι στα ΤΕΠ και να κάνω μεν διάγνωση αλλά να καλώ τον καρδιολόγο για θρομβόλυση ή τον αναισθησιολόγο για διασωλήνωση αυτό δε με κάνει ιατρό ΤΕΠ αλλά μάλλον ιατρό διαλογής(triage).Με αυτή τη θεώρηση και αποδοχή μπορώ προσωπικά καλλιστα να σταθώ στα ΤΕΠ και να το παίξω ιατρός ΤΕΠ πολύ καλύτερα από πολλούς.Αλλά δεν θα είμαι ποτέ ΤΕΠ και το ξέρω.Αν όμως με θέλουν έτσι και το θέλω και εγώ και ακόμη καλύτερα αν μπορώ να κάνω και πράγματα παραπάνω δε βλέπω κάτι κακο στο να δουλέψω στα ΤΕΠ

Οπότε συμφωνώ με τον κ.Δήμου πως ο καθένας αν το θέλει μπορεί να δουλέψει στα ΤΕΠ (ή στο ΕΚΑΒ ή να εξειδικευθεί στη ΜΕΘ) σε μια πραγματικότητα όπως την ελληνική αλλά και με τη Νεφέλη πως όποιος δε το θέλει απαγορευεται να τον εντέλλουν

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος......
...............
Σας παρακαλώ μην μου λέτε για παράδειγμα την Αγγλία.Ειναι γνωστο ότι το συστημα ΠΦΥ (οικογενειακός γιατρός) ΕΚΕΙ απέτυχε. 

--- Τέλος παράθεσης ---

;

Gatekeeper:
Βέβαια απέτυχε τόσο πολύ, που ολο το  budget της ΠΦΥ φεύγει από τα Primary Care Trusts (PCTs)  ( τα οποια καταργούνται σε 2 έτη) και πάει στα χέρια των GP's μεσω του GP commissioning.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Εξώδικο της ΕΙΝΑ για το θέμα των αποσπάσεων Γενικών Ιατρών για εφημερία στο Νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας":

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ένα εξαιρετικό νομικό κείμενο - ράπισμα στις αυθαιρεσίες των δοτών διοικητών Νοσοκομείων, που πρέπει όλοι να διαβάσουμε.
Επιτέλους το ζήτημα των αυθαίρετων αποσπάσεων Γ.Ι. τίθεται υπό εξέταση σε νομική βάση και ζητά επιτακτικά την οριστική, σύννομη διευθέτησή του. 

ΛΙΛΑ:
Υπάρχει κάποια εξέλιξη μετά το εξώδικο της ΕΙΝΑ;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση