Γενικά > Νομικά θέματα
Εφημερίες ιατρών Κ.Υ. και Π.Ι. σε νοσοκομεία, με απόφαση Δ.Σ.
Σπ. Α. Μάρκου:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕκείνο όμως που μένει και επιμένω σε αυτό είναι ότι τα ΤΕΠ στα περισσότερα νοσοκομεία δεν είναι ΤΕΠ, αλλά ιατρεία επειγόντων ειδικοτήτων. Αν είναι πραγματικά ΤΕΠ, τότε το παιγνίδι είναι παιγμένο.
Εκεί επιμένω να εστιάσουμε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Σε πολλά από τα νοσοκομεία της επαρχίας (π.χ. Γ.Ν. Αιγίου), στον οργανισμό τους, το ΤΕΠ είναι διατομεακό. Έτσι είναι δύσκολο για έναν γενικό γιατρό, που ανήκει στον Παθολογικό Τομέα, να αρνηθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ένα πραγματικά διατομεακό ΤΕΠ. Στην περίπτωση αυτή οι εφημερίες στο ΤΕΠ καθορίζονται από τον Διευθυντή του Παθολογικού Τομέα.
ilkarametos:
Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω την εξής αφελή ερώτηση:
Γιατί απεύχεστε το ΤΕΠ σαν ο " διάολος το θυμίαμα"???
D-Michalis:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα, θα ήθελα να κάνω την εξής αφελή ερώτηση:
--- Τέλος παράθεσης ---
Όσον αφορά εμένα το ερώτημά σου, ξεκαθαρίζω ότι προσωπικά λατρεύω τα ΤΕΠ και μου αρέσει να δουλεύω σε αυτά (είμαι 1 από τους 3 πρώτους Γ.Γ. που έκαναν μετεκπαίδευση στην ΕΠΙ).
Αν ήταν ανεξάρτητα μάλιστα Τμήματα όπως έπρεπε και δούλευαν με επειγοντολόγους, τότε, οι Γ.Γ. θα ήταν από τους πιο κατάλληλους να εργάζονται (έχοντας μετεκπαιδευτεί γι’ αυτό) σε αυτά, θέση που υποστηρίζουν και πολλοί επιστημονικοί φορείς προηγμένων χωρών που εμπλέκονται με το επείγον.
Με τη σημερινή κατάσταση που καλείσαι να κάνεις το λαντζιέρη του παθολόγου και του χειρουργού έχω πρόβλημα.
Εξ’ άλλου, όσα είπα έχουν να κάνουν με το επιστημονικώς ορθόν, ήτοι το να καλείσαι να κάνεις τον γιατρό επείγοντος παθολογικού ιατρείου, επείγοντος χειρουργικού ιατρείου κ.λ.π. και όχι το γιατρό –μη λαντζιέρη, αλλά ίσου προς ίσον- ενός Τμήματος Επειγόντων.
Σε τελευταίο προσωπικά βάζω όλα τα λεφτά. Στο προηγούμενο, ούτε πενηνταράκι.
Σπ. Α. Μάρκου:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα, θα ήθελα να κάνω την εξής αφελή ερώτηση:
--- Τέλος παράθεσης ---
Το ΤΕΠ είναι ένας ιδιαίτερα αγχώδες περιβάλλον εργασίας το οποίο απαιτεί και έναν άλλο τρόπο ιατρικής σκέψης.
Όσοι έχουν εκπαιδευθεί στο ATLS και στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον για το απλούστατο λόγο ότι ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν στις ακραίες συνθήκες που βρίσκεται ο ασθενής. Αυτή η εκπαίδευση απαιτείται από όλα τα σοβαρά νοσοκομεία του κόσμου. Στην Ελλάδα επιπλέον στα ΤΕΠ γίνεται κυριολεκτικά της κακομοίρας. Επεμβαίνουν όλοι (από τον Διοικητή μέχρι την καθαρίστρια) και επιτείνεται το άγχος το γιατρού.
Με μια επαγγελματική οργάνωση (είδος εν ανεπαρκεία στη χώρα μας) το ΤΕΠ μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό περιβάλλον εργασίας για τον γενικό γιατρό
ilkarametos:
Η αφελής ερώτησή μου δεν αφορούσε πρόσωπο αλλά το σύνολο των συναδέλφων που είδα ότι είχαν άποψη επί του θέματος, το οποίο δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης αλλά διαλόγου και θα εξηγήσω τι εννοώ σύμφωνα με τη δική μου άποψη.
Είδα μεγαλεπίβολες τοποθετήσεις πιο πάνω για την γενική ιατρική (την οποία έκανα γιατί είχα πιστέψει κάποτε) και μπορεί να μην είμαι καλός "διαβητο-υπερτασιο-λιπιδιο-χαπ-οστεοπορο-κτλ λόγος " γενικός ιατρός αλλά έμαθα αρκετά καλά να αντιμετωπίζω το επείγον οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε τύχε.
ΈχετΕ δει πολλούς να το κάνουν σωστά στα Κ.Υ. που εργάζεστΕ?
Νομίζω ότι το γεγονός ότι συμπεριλαμβανόμαστε στους γιατρούς ΤΕΠ σαν ειδικότητα μας δίνει κύρος και υπόσταση.Μακάρι να γίνουν αυτόνομα δεν αντιλέγω αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε στον τύπο. Λαντζέρης υπήρξα και στο ΚΥ όταν "κάποιοι" παλαιότεροι (που φοβόταν με το τότε καθεστώς εφημέρευσης μην τους πάρουμε τις εφημερίες και μας βάζαν στη λίστα των αγροτικών και αναγκαστικά παίρναμε από τα παιδιά τους αγροτικούς τη θέση....οι συνταγές αλλάζαν με το μήνα από το ένα ιατρείο στο άλλο.... και άλλα που θλίβομαι όταν τα αναφέρω-γιατί με άλλες φιλοδοξίες πήγα στο Κ.Υ. και άλλα βρήκα) λιάζοταν στον περίβολο!!
Είστε ευχαριστημένοι από την εκπαίδευση και τα σχόλια των άλλων? Φυσικά και δεν συμφωνώ με την βίαιη μετακίνηση και τοποθέτηση χωρίς την θέληση κάποιου αλλά γιατί να λιθοβολείται αυτός που θέλει να ασχοληθεί με το τεπ και όχι ο διαβητο-υπερτασιο-λιπιδιο-χαπ-οστεοπορο-λόγος αλλά νομίζω την απάντηση την ξέρετε!!!
Τέλος τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην , δεν θα είμαστε οι πρωταγωνιστές της ΠΦΥ , δεν ξέρω τι θα γίνει με τα Κ.Υ. και τα Π.Ι. (όσα έχουν απομείνει) γιατί βλέπω γενικούς ιατρούς σε χωριά με μέσο όρο κίνηση ασθενών 50 το μήνα!!! , εδώ αν θα διαπρέψει η ολιστική προσέγγιση του ασθενούς....
Δημιουργείται πρόβλημα επιβίωσης , ο ΕΟΠΥ δεν θα είναι εύκολος για ιδιωτη οπότε το ΤΕΠ είναι μια ακόμη ευκαιρία για αυτούς που τους αρέσει το επείγον.
Είμαι δεκτικός σε απόψεις....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση