Γενικά > Ενδιαφέροντα Links

colostrum (πρωτογαλα)

<< < (2/2)

Δ. Κουναλάκης:
Το πρωτόγαλα του ανθρώπου δεν είναι το ίδιο με της αγελάδας. Οι πρωτεϊνες είναι διαφορετικές από τις ανθρώπινες. Όσο περισσότερο διαφορετικές είναι από τις ανθρώπινες τόσο αυξάνει και η πιθανότητα αλλεργίας σε άτομα με γονιδίωμα που προδιαθέτει για αλλεργίες. Οι αγελάδα έχει πολύ διαφορετικές και εκεί οφείλεται και η αυξημένη πιθανότητα για αλλεργία σε παράγωγα του αγελαδινού γάλακτος σε σχέση με άλλα γάλατα. Λυπάμαι που δεν μπορείτε να το καταλάβετε αυτό το τόσο απλό.

Σχετικά με τις ουσίες που αναστέλλουν την άμυνα. Δεν ξέρουμε ακόμη το πως λειτουργεί το αμυντικό σύστημα. Έχουμε κατανοήσει μόλις ένα 30% της λειτουργίας του σύμφωνα με αισιόδοξες εκτιμήσεις. Δεν ξέρουμε σχδόν καθόλου τι γίνεται με συγκεκριμένες μεταλλάξεις που οδηγούν σε αλλεργίες. Δεν έχει αποκλειστεί ακόμη το εξής απλό: Δίνοντας ένα πεπτίδιο σαν αυτό που αναφέρετε εκεί που περιμένουμε σε φυσιολογικό άτομο να υπάρξει μείωση της άμυνας και κατά συνέπεια της αλλεργικής αντίδρασης, σε ένα άτομο με μεταλλάξεις στο γονιδίωμα που προκαλούν αλλεργίες ίσως να ενεργοποιηθεί ένα παράλληλο μονοπάτι οξείας φάσης και να έχουμε μια θανατηφόρο αλλεργικό σοκ.

Όλες οι πρωτεϊνες (και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και τα αντισώματα) πέπτονται (δηλαδή διασπώνται) στο στομάχι από πρωτεάσεις και τα παράγωγα αυτών συχνά είναι άγνωστο εάν απορροφώνται από το έντερο, εάν συνδέονται με πρωτεϊνες στο έντερο (και ο θεός ξέρει τι ενεργοποιούν) ή εαν απορροφώνται και εκφράζονται μερικώς στο βακτηριακό τοίχωμα μέρους βακτηριδίων της εντερικής χλωρίδας. Σε παιδιά πάνω του έτους και ενήλικες ίσως όλος αυτός ο πανικός από πρωτεϊνες ξένες στον ανθρωπινο οργανισμό που περιέχει το αγελαδινό γάλα ίσως να αυξάνει την υπεργαμασφαιριναιμία και να έχεις καλύτερη ανοσία αλλά και περισσότερες αλλεργίες σε αλλεργικά άτομα.

Όσο περισσότερα κατανοούμε στην λειτουργία του αμυντικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού τόσο αυξάνει σε σημασία το γονιδιακό υλικό που κουβαλάει καθένας μας αλλά η χημική συμπεριφορά της βακτηριακής χλωρίδας που έχουμε παντού. Παράλληλα μειώνεται η υποτιθέμενη αξία που έχουν ματζούνια όπως το πρωτογαλα. Συνεπώς, εάν έχετε σωστά σχεδιασμένες και οργανωμένες πολυπληθείς μελέτες το συνεχίζουμε.
Εάν δεν έχετε καταλάβει τα παραπάνω που γράφω, σας παρακαλώ όχι άλλες εξίσου ανεδαφικές απόψεις του όποιου συναδέλφου.
Μπορείτε να συνεχίσετε να παίρνετε ότι αντέχει η τσέπη σας και γουστάρει η όρεξη σας με δική σας ευθύνη.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση