Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
23 Δεκεμβρίου 2024, 01:24:15

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών  (Αναγνώστηκε 640897 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Ιανουαρίου 2011, 09:56:29
Απάντηση #120
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η άδεια φαρμακείου που μπορεί να κληροδοτείται σε απογόνους αποτελεί ελληνική πατέντα που ούτε στις χώρες της Αφρικής δεν υπάρχει...

Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, έτσι και στη Γερμανία, εδώ και χρόνια όλα τα φαρμακεία είναι ανοιχτά και τα Σάββατα.
Οχι ολόκληρη την... ημέρα, αλλά μέχρι αργά το μεσημέρι. Μάλιστα, στις μεγάλες πόλεις όπως το Βερολίνο, υπάρχουν σε κεντρικά σημεία φαρμακεία που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Για παράδειγμα, το φαρμακείο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης δεν κλείνει ποτέ. Ανάλογα φαρμακεία υπάρχουν και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Οσο για την άδεια φαρμακείου, που θα μπορεί να κληροδοτείται σε απογόνους, αυτό αποτελεί ελληνική πατέντα που ούτε στις χώρες της Αφρικής δεν υπάρχει. Ολα αυτά θα έπρεπε να είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια και στην πατρίδα μας. Η Ελλάδα έχει μείνει σε πολλούς τομείς πίσω και σίγουρα δεν φταίει ούτε η Μέρκελ ούτε ο Στρος-Καν ούτε το Μνημόνιο.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Ιανουαρίου 2011, 10:46:45
Απάντηση #121
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


..............
Κατά το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος, δύσκολα θα εκφραστούν αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ, γιατί, όπως σηµείωσε, «ο κόσµος είναι υπέρ των αλλαγών και υπέρ του ανοίγµατος των κλειστών επαγγελµάτων. ∆εν µπορεί σε µια περίοδο µεγάλης κρίσης κάποιοι να πλουτίζουν, επειδή σε προηγούµενες καταστάσεις κατάφεραν να θωρακίσουν τα επαγγέλµατά τους και να τα µετατρέψουν σε απρόσβλητες συντεχνίες. Το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων θα δηµιουργήσει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας».

(από σημερινό Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος των "Νέων")
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Ιανουαρίου 2011, 10:51:16 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Ιανουαρίου 2011, 15:55:32
Απάντηση #122
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Φαίης Καραβίτη, Ημερησία

Tελευταία έχουμε χορτάσει από συντεχνιακές ιαχές. Ένας ένας οι εκπρόσωποι επαγγελματιών απειλούν με απεργίες, «αίμα», αγώνα μέχρις εσχάτων, προειδοποιούν ότι θα μείνουμε χωρίς φάρμακα, συμβόλαια, εκθέσεις Πολεοδομίας, ταξί, ίσως ακόμη και ψωμί. Όλα αυτά, φυσικά με το ευγενέστερο των κινήτρων, το καλό το δικό μας. Για το καλό το δικό μας, λοιπόν, όποιος μπορεί να μας χρησιμοποιήσει για να εκβιάσει το κράτος, το κάνει ευχαρίστως. Για το καλό το δικό μας, κάποιοι εννοούν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους. Kαι είναι φυσικά για το δικό μας καλό που θεωρούν ότι οφείλουν να προσέρχονται στο διάλογο με βασικό επιχείρημα το «όχι».

O πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Aττικής έχει αυτές τις μέρες την τιμητική του. Φαίνεται να έχει αντιληφθεί ότι έχουμε φτάσει στη βράση και βιάζεται να δει το σίδερο να κολλάει - κατά το συμφέρον του ιδίου και των συναδέλφων του. O Kωνσταντίνος Λουράντος ωρύεται εδώ και μερικές εβδομάδες σε τόνους και φρασεολογία που προδίδουν ακόμη και πολιτικές φιλοδοξίες. Tείνει δε να ξεχνά ότι δεν είναι έμπορος, αλλά επιστήμονας, καθώς και το γεγονός ότι δεν εκπροσωπεί όλους τους φαρμακοποιούς της Aττικής, παρά μόνο εκείνους οι οποίοι διατηρούν το δικό τους φαρμακείο ή αλλιώς τους Φαρμακοποιούς με Φαρμακείο (ΦμΦ).

Oι άλλοι, οι ΦχΦ, οι πτυχιούχοι φαρμακοποιοί που δεν έχουν ως τώρα βρει είτε γονέα φαρμακοποιό είτε καμιά τριακοσαριά χιλιάδες ευρώ, παραμένουν εκτός συλλόγων, εκτός επαγγέλματος και εκτός διαλόγου. Tο παράδοξο δε είναι ότι η συζήτηση που γίνεται για το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων αφορά κατ' εξοχήν εκείνους οι οποίοι βρίσκονται εκτός και έχουν κάθε συμφέρον να σπάσουν τα κάθε λογής δυσνόητα για την εποχή άβατα.

H κυβέρνηση μιλά για σημαντικά κέρδη από την απελευθέρωση περίπου 70 επαγγελμάτων, τα οποία ως τώρα απολαμβάνουν προνομιακό περιβάλλον. Mελέτες του IOBE προβλέπουν αύξηση του AEΠ αθροιστικά ακόμη και κατά 10%, κυρίως ως αποτέλεσμα του ελεύθερου ανταγωνισμού που θα προκύψει, ενώ η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή επιμένει ότι η σημερινή κατάσταση επιβαρύνει κάθε ελληνικό νοικοκυριό με τουλάχιστον 1.000 ευρώ το χρόνο, καθιστά την Eλλάδα μια από τις ακριβότερες χώρες της Eυρώπης και βεβαίως αυξάνει τα ποσοστά ανεργίας. Tίποτε από όλα αυτά όμως δεν φαίνεται να συγκινεί εκείνους που βρίσκονται ήδη «μέσα». H πανίσχυρη συντεχνιακή λογική, ίδια με εκείνη των ιδιοκτητών φορτηγών, οι οποίοι δεν επιθυμούν να «μοιραστούν» τις άδειές τους με τους καινούριους, επιβάλλει τους υψηλούς τόνους που παρακολουθούμε σήμερα από τον εκπρόσωπο των ΦμΦ της Aττικής.

O κ. Λουράντος μιλάει για κράτος υπό κατοχή, το οποίο δεν δικαιούται να ανακατεύεται στις υποθέσεις του, για «σταλινικού» τύπου πρακτικές, απειλεί με 48ωρες απεργίες των φαρμακείων και πώληση φαρμάκων μόνο τοις μετρητοίς και εμφανίζεται αποφασισμένος να διαφυλάξει το καθεστώς ιδιότυπης προστασίας που παραχώρησε κάποτε στον κλάδο του το κράτος.

Tον ακούμε εδώ και μήνες να υπερασπίζεται το δικαίωμα του φαρμακοποιού να αποφασίζει πού θα πωλήσει την επιχείρησή του (και μαζί την άδεια που δεν του ανήκει) όταν αποσυρθεί από το επάγγελμα, να θεωρεί απολύτως φυσιολογικό το προβάδισμα των γόνων των φαρμακοποιών έναντι των υπολοίπων και να μάχεται για τη διατήρηση του περιθωρίου κέρδους του φαρμακοποιού στο 35% (στην τιμή χονδρικής πώλησης) ή στο 23,8% (στην τιμή της λιανικής).

Δεν τον ακούσαμε ωστόσο ούτε μία φορά να μιλά για τις κομπίνες που στήνονται εδώ και χρόνια από συναδέλφους του σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και του κράτους. Δεν τον ακούσαμε να αναφέρεται στην ποιότητα των πτυχίων που προσκομίζουν πολλοί συνάδελφοί του από τα πρώην... σταλινικά καθεστώτα. Όπως δεν μιλά για το επίπεδο των σπουδών στις Φαρμακευτικές Σχολές της Eλλάδας ή για την ανάγκη διαρκούς κατάρτισης των φαρμακοποιών.

Mήπως οι ιδιοκτήτες ταξί αναφέρονται ποτέ στην άθλια κατάσταση πολλών από τα αυτοκίνητά τους και στην αθλιότερη ακόμη συμπεριφορά αρκετών οδηγών; Aντίστοιχα, οι περισσότεροι επαγγελματικοί κλάδοι «ξεχνούν» τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τις προοπτικές των νέων επαγγελματιών, τις ανάγκες του κράτους και των πολιτών και επιμένουν να βλέπουν μόνο το συμφέρον των «μαγαζιών» τους.

Στη συζήτηση που εξελίσσεται, θα ακουστούν πολλά και κάθε πλευρά θα επιχειρήσει να δημιουργήσει εντυπώσεις στην κοινή γνώμη. Oι μεν θα μιλούν για δικαιώματα, για κεκτημένα με κόπους και ιδρώτα, οι δε για απαράδεκτο καθεστώς και δημιουργία προνομιούχων, για δημιουργία ευκαιριών και αύξηση του πλούτου. H κοινή γνώμη όμως, αυτή που δίνει δουλειά σε φαρμακοποιούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, ταξιτζήδες και φουρνάρηδες, εκτός του ότι κατά βάση συμπαθεί τον ελεύθερο ανταγωνισμό, δεν συνηθίζει και να συγχωρεί εκείνους που επιχειρούν να την μετατρέψουν σε όμηρο. Tην ώρα μάλιστα που ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος χάνουν -οριζόντια- σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους, πιθανότατα να μη δείξουν ιδιαίτερη κατανόηση στην απληστία κάποιων επαγγελματιών.

Γι' αυτό και το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν οι συντεχνίες είναι να ευχαριστήσουν την τύχη τους και το κράτος που εξουδετέρωσε για λογαριασμό τους τον ανταγωνισμό διατηρώντας τεχνητά υψηλά τα εισοδήματά τους και να προτείνουν οι ίδιες το αύριο των κλάδων τους, με γνώμονα τη λογική, την υπευθυνότητα και τις ανάγκες των καιρών. Tόσο ως κράτος όσο και ως κοινωνία και ως επαγγελματίες ίσως έχει έρθει η ώρα να αποφασίσουμε αν θέλουμε οι λίγοι να κερδίζουν πολλά ή να κερδίζουν από λιγότερα οι πολλοί. Ό,τι όμως και αν απαντήσουμε, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων -με προϋποθέσεις, σύστημα και οργάνωση- δεν αφορά την επικράτηση μιας συντεχνίας ή μιας ντιρεκτίβας. Eίναι βαθιά και πρωταρχικά ζήτημα δικαιοσύνης και προοπτικής για τους νέους αυτής της χώρας.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Ιανουαρίου 2011, 23:48:56
Απάντηση #123
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Διαβάζοντας διάφορες αναλύσεις σχετικά με το φαρμακευτικό επάγγελμα στην Ελλάδα, θα ήθελα να εκθέσω και την δική μου άποψη και να καταδείξω τα κατάφωρα ψεύδη που διαδίδουν σκοπίμως οι σύλλογοι των φαρμακοπωλών.

Επειδή τα μέλη της σκληρότερης συντεχνίας που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος έχουν αναγάγει σε τέχνη την διαστροφή της αλήθειας προκειμένου να προστατέψουν το κέρδος, θα ήθελα να σας πληροφορήσω πως έχουν τα πράγματα.

Οι ιδιοκτήτες φαρμακείων, που αυτοπροβάλλονται και ως καλοκάγαθοι υπηρέτες της «Δημόσιας Υγείας», μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες αρνούνταν πεισματικά να βγουν σε σύνταξη, παρότι βρίσκονταν σε προχωρημένη ηλικία 70+ ετών. Χρειάστηκε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ώστε να τους ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ σε σύνταξη, με το αιτιολογικό της έκθεσης της δημόσια υγείας σε κίνδυνο λόγω ηλικίας! Ο μέχρι πριν λίγες ημέρες Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, παρότι πλησίαζε τα 75, συνέχιζε να διατηρεί το φαρμακείο του και να ηγείται του Πανελληνίου Συλλόγου! Έτσι αντιλαμβάνεστε την προστασία της δημόσιας υγείας;

Βέβαια οι παραπάνω φαρμακοποιοί, όπως και όλοι όσοι συνταξιοδοτούνται, δεν αποσύρονται, όπως θα περίμενε κάποιος, αφήνοντας το χώρο ελεύθερο σε νέα παιδιά. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο ΠΩΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ίδρυσης φαρμακείου για αμύθητα ποσά που ξεκινούν από τις 300.000 ευρώ και μπορούν να φτάσουν έως και 600.000. Προφανώς η «προστασία της δημόσιας υγείας» κοστολογείται ακριβά. Προσέξτε καλά, μιλάμε για ΑΔΕΙΑ, όχι για κατάστημα. Στα κλειστά επαγγέλματα, όπως αυτό του φαρμακείου, αυτό είναι που έχει αξία. Αναλογιστείτε, σε ένα κλειστό επάγγελμα, όπως αυτό του φαρμακείου, τί έχει αξία; Η άδεια, που αποτελεί και το εισητήριο εισόδου στο επάγγελμα, ή το κατάστημα (πάγκοι, φάρμακα, ράφια), που τα βρίσκει και ο ποιοσδήποτε, οποτεδήποτε; Την άδεια πωλούν (όπως φαίνεται και στις αγγελίες στο βίντεο) γιατί αυττή είναι που έχει την αξία. Η αξία της "επιχείρησής" τους θα ήταν μηδενική αν το επάγγελμα ήταν ανοιχτό.


Αντί να περιοριστούν στη μεταβίβαση όσων τους ανήκουν (επαγγελματικός χώρος, εξοπλισμός, φάρμακα) καταχρηστικά πουλάνε την άδεια, παρότι αφενός αποτελεί κρατική περιουσία και αφετέρου την έλαβαν δωρεάν. Είναι αυτή εικόνα λειτουργών της δημόσιας υγείας ή άπληστων μελών μιας συντεχνίας που προσπαθεί πάση θυσία να διατηρήσει τα προνόμιά της;

Παραδόξως υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία αποφοίτων φαρμακευτικής που δεν χρειάζεται ούτε να πληρώσουν μισό εκατομμύριο ευρώ για αγορά άδειας, ούτε να ψάξουν κάποιο σημείο στα πέρατα της Ελλάδας που δεν θα ενοχλεί τη συντεχνία των ιδιοκτητών φαρμακείων ώστε να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τα παιδιά των φαρμακοποιών. Ναι καλά διαβάζετε, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα υπάρχουν κληρονομικές άδειες, όπως μερικούς αιώνες πριν υπήρχαν κληρονομικοί τίτλοι ευγενείας. Είναι μήπως και αυτό στοιχείο του φαρμακοποιού - προστάτη της δημόσιας υγείας ή άπληστων μελών μιας συντεχνίας που προσπαθεί πάση θυσία να διατηρήσει τα προνόμιά της;

Τέλος, το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του το 2005, λαμβάνοντας υπόψη το Σύνταγμα της Ελλάδος, κατέληξε ότι οι περιορισμοί στην ίδρυση φαρμακείου ΔΕΝ συντελούν στην προστασία της δημόσιας υγείας παρά μόνο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ των υπαρχόντων φαρμακείων και τους ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ. Το γεγονός αυτό δεν άρεσε καθόλου στην συντεχνία των ιδιοκτητών φαρμακείων και με παρασκηνιακές κινήσεις, που σε μεγάλο βαθμό μοιάζουν με τις σημερινές, επέβαλε την επανεισαγωγή τους 3 μήνες αργότερα. Κανένας σεβασμός δηλαδή στο ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδος, πάνω στο οποίο στηρίχτηκε η απόφαση. Είναι λοιπόν αυτή εικόνα λειτουργών της δημόσιας υγείας ή άπληστων μελών μιας συντεχνίας που προσπαθεί πάση θυσία να διατηρήσει τα προνόμιά της;

Ψεύδονται ασύστολα όταν αναφέρουν ότι οι περιορισμοί του φαρμακευτικού επαγγέματος είναι κοινή πρακτική στην Ευρώπη. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα στις οποίες η Γερμανία, η Κύπρος, η Αγγλία, η Ιρλανδία, η Σουηδία, η Λιθουανία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Πολωνία κ.ά., δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑΝ περιορισμό στην ίδρυση φαρμακείου από πτυχιούχο φαρμακευτικής.

Οι συνεχείς αναφορές του κ. Λοβέρδου ότι η αύξηση του αριθμού των φαρμακείων οδηγεί σε αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, αποτελεί ομολογία ανικανότητας εύρεσης των παρανομούντων φαρμακοποιών. Επειδή κρίνει ότι είναι ανεπαρκής να αποκαλύψει και να οδηγήσει στην δικαιοσύνη αυτούς που αυξάνουν την φαρμακευτική δαπάνη, σκέφτηκε να απαγορέψει την είσοδο νέων επαγγελματιών στο χώρο! Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο... Από πότε η απάντηση στη διαφθορά ήταν η απαγόρευση εισόδου σε ένα επάγγελμα; Με αυτή τη λογική επειδή υπάρχουν κάποιοι γιατροί που παίρνουν φακελάκι, θα πρέπει να κλείσει και το ιατρικό επάγγελμα για να μην μπούν περισσότεροι επιρρεπείς στην διαφθορά γιατροί; Επειδή υπάρχουν κάποιοι δικηγόροι που τα πιάνουν θα έπρεπε να κλείσει και το δικηγορικό επάγγελμα και πάει λέγοντας….Ένα φαρμακείο που λειτουργεί νόμιμα ΔΕΝ αυξάνει την φαρμακευτική δαπάνη αλλά ξαναμοιράζει την πίτα με τα γειτονικά φαρμακεία. Αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται οι ιδιοκτήτες φαρμακείων και γι' αυτό αντιδρούν τόσο λυσσαλέα ακόμα και στο άκουσμα της λέξης άνοιγμα...
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

6 Ιανουαρίου 2011, 03:50:58
Απάντηση #124
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

1.     «Οι άδειες των Φαρμακείων κληρονομούνται». ΨΕΜΑΤΑ.

Οι άδειες Φαρμακείου είναι προσωπικές και επιστρέφονται στο Κράτος.

2.     «Οι παλιοί φαρμακοποιοί πουλάνε στους νέους την άδειά τους, που είναι Κρατική, με «μαύρα» λεφτά». ΨΕΜΑΤΑ.

Αυτό που πουλάνε οι φαρμακοποιοί είναι η επιχείρησή τους και είναι απολύτως νόμιμο να πωλείται όπως όλες οι επιχειρήσεις στον κόσμο, και να φορολογείται για αυτό (ν. 2238/1994).

3.     «Από την ώρα που θεσπίστηκαν οι πληθυσμιακοί περιορισμοί σταμάτησαν να εκδίδονται νέες άδειες και οι νέοι φαρμακοποιοί δεν μπορούν πια να ανοίξουν Φαρμακείο». ΨΕΜΑΤΑ.

Το 1998 είχαμε σε όλη την Ελλάδα 8.500 Φαρμακεία και σήμερα έχουμε πάνω από 12.000.

Και αυτά είναι ΜΟΝΟ τα νέα Φαρμακεία. Πολλές χιλιάδες άλλα έχουν αλλάξει φαρμακοποιό, με τον παλιό φαρμακοποιό να αποχωρεί και να παίρνει τη θέση του ένας νέος συνάδελφος.

4.     «Οι πληθυσμιακοί περιορισμοί είναι παράνομοι». ΨΕΜΑΤΑ.

Οι πληθυσμιακές ρυθμίσεις στα Φαρμακεία είναι ΝΟΜΙΜΕΣ, υπάρχουν ανάλογες σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης και έχουν κριθεί νόμιμες, απαραίτητες και επιβεβλημένες από το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ( C-570/07, 1-6-2010).
Χάρη σε αυτές τις ρυθμίσεις, παρόλο που έχουμε τα περισσότερα Φαρμακεία σε όλη την Ευρώπη, αυτά είναι ομοιόμορφα διεσπαρμένα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

5.     «Μόνο παιδιά φαρμακοποιών μπορούν να ανοίξουν Φαρμακείο, και έτσι αποκλείονται τα παιδιά όλων των άλλων Ελλήνων». ΧΥΔΑΙΑ ΨΕΜΑΤΑ.

Όλοι οι φαρμακοποιοί μπορούν να ανοίξουν Φαρμακείο, είτε είναι παιδιά φαρμακοποιών είτε όχι. Χιλιάδες φαρμακοποιοί σήμερα έχουν το δικό τους Φαρμακείο χωρίς να είχαν ούτε γονείς ούτε συγγενείς φαρμακοποιούς.

Οι κανόνες αδειοδότησης Φαρμακείων είναι κοινοί για όλους ανεξαιρέτως και δεν προβλέπονται ούτε εύνοιες ούτε αποκλεισμοί κανενός είδους.

Τα Φαρμακεία σήμερα στην Ελλάδα έχουν «ματώσει» δραματικά εξαιτίας της κρίσης και των παρενεργειών της. Πολλά από αυτά αντιμετωπίζουν πια πρόβλημα επιβίωσης και είναι αμφίβολο αν θα αποφύγουν το λουκέτο.

Συνεχίζουν όμως αγόγγυστα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον έλληνα ασθενή χωρίς να μετακυλήσουν τίποτα από τα προβλήματά τους σε αυτόν, επειδή οι φαρμακοποιοί καταλαβαίνουν την αποστολή τους και την τιμούν στο ακέραιο.

Παρόλ΄ αυτά, κάποιοι ολιγάριθμοι ανώνυμοι «συνάδελφοι», που αυτοαποκαλούνται «Φαρμακοποιοί χωρίς Φαρμακείο», πλημμυρίζουν με ψέματα και συκοφαντίες σαν τα παραπάνω τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη, σκοπεύοντας προφανώς να εκβιάσουν εξελίξεις νομοθετικής εύνοιας για ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Θέλουν να βολέψουν το μικροσυμφέρον τους, και στην απληστία τους να πετύχουν τον σκοπό τους ενδύονται τον μανδύα του «αθώου» και του «κατατρεγμένου» για να υποκλέψουν τη συμπάθεια των πολιτών.

Κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι, κανείς δεν ξέρει αν υποκινούνται από τρίτους, κανείς δεν ξέρει τίποτα για αυτούς.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι ανώνυμοι αυτοί «συνάδελφοι» προσπαθούν να προκαλέσουν θόρυβο στην Κυβέρνηση και στα ΜΜΕ βομβαρδίζοντας τους πάντες με μηνύματα γεμάτα ύβρεις, κροκοδείλια δάκρυα και απροκάλυπτα ψεύδη για εμάς.

Ήδη έχουν πλημμυρίσει με e-mail το Γραφείο του Πρωθυπουργού της Χώρας, μελών της Κυβέρνησης και δημοσιογράφων κραυγάζοντας εναντίον μας και δαιμονοποιώντας μας.

Και σχεδόν έχουν καταφέρει να παραπλανήσουν τους πάντες και να τους παρασύρουν εναντίον μας.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ;

Στείλτε όλοι μήνυμα στα:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος     (Γραφείο Πρωθυπουργού)

e-mail επικοινωνίας του ίδιου του πρωθυπουργού:    dialogue@politicalforum.gr

loverdos@hol.gr   (Υπουργός Υγείας)

καθώς και σε όποιον δημοσιογράφο και πολιτικό γνωρίζετε,

ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΠΡΕΠΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ!
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

6 Ιανουαρίου 2011, 09:59:38
Απάντηση #125
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
1.     «Οι άδειες των Φαρμακείων κληρονομούνται». ΨΕΜΑΤΑ.

Οι άδειες Φαρμακείου είναι προσωπικές και επιστρέφονται στο Κράτος.

2.     «Οι παλιοί φαρμακοποιοί πουλάνε στους νέους την άδειά τους, που είναι Κρατική, με «μαύρα» λεφτά». ΨΕΜΑΤΑ.

Αυτό που πουλάνε οι φαρμακοποιοί είναι η επιχείρησή τους και είναι απολύτως νόμιμο να πωλείται όπως όλες οι επιχειρήσεις στον κόσμο, και να φορολογείται για αυτό (ν. 2238/1994).

3.     «Από την ώρα που θεσπίστηκαν οι πληθυσμιακοί περιορισμοί σταμάτησαν να εκδίδονται νέες άδειες και οι νέοι φαρμακοποιοί δεν μπορούν πια να ανοίξουν Φαρμακείο». ΨΕΜΑΤΑ.

Το 1998 είχαμε σε όλη την Ελλάδα 8.500 Φαρμακεία και σήμερα έχουμε πάνω από 12.000.

Και αυτά είναι ΜΟΝΟ τα νέα Φαρμακεία. Πολλές χιλιάδες άλλα έχουν αλλάξει φαρμακοποιό, με τον παλιό φαρμακοποιό να αποχωρεί και να παίρνει τη θέση του ένας νέος συνάδελφος. (Mε τη γνωστή μέθοδο της "συστέγασης για μία μέρα" παππού και νέου φαρμακοποιού, κατόπιν μυστικής συμφωνίας οικονομικής αφαίμαξης του δεύτερου από τον πρώτο.)

4.     «Οι πληθυσμιακοί περιορισμοί είναι παράνομοι». ΨΕΜΑΤΑ.

Οι πληθυσμιακές ρυθμίσεις στα Φαρμακεία είναι ΝΟΜΙΜΕΣ, υπάρχουν ανάλογες σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης και έχουν κριθεί νόμιμες ( ; ), απαραίτητες ( ; ) και επιβεβλημένες ( ; ) από το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ( C-570/07, 1-6-2010). ( Η υπό αίρεση απόφαση, αναφέρεται στην επαρχία Asturias της Ισπανίας.)
Χάρη σε αυτές τις ρυθμίσεις, παρόλο που έχουμε τα περισσότερα Φαρμακεία σε όλη την Ευρώπη, αυτά είναι ομοιόμορφα διεσπαρμένα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

5.  «Μόνο παιδιά φαρμακοποιών μπορούν να ανοίξουν Φαρμακείο, και έτσι αποκλείονται τα παιδιά όλων των άλλων Ελλήνων». ΧΥΔΑΙΑ ΨΕΜΑΤΑ.

Όλοι οι φαρμακοποιοί μπορούν να ανοίξουν Φαρμακείο, είτε είναι παιδιά φαρμακοποιών είτε όχι. Χιλιάδες φαρμακοποιοί σήμερα έχουν το δικό τους Φαρμακείο χωρίς να είχαν ούτε γονείς ούτε συγγενείς φαρμακοποιούς. (Πληρώνοντας αέρα κοπανιστό μέχρι 1 εκ. ευρώ για την άδεια στον αποχωρούντα παππού ή γιαγιά φαρμακοποιό.)


Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ποιοί είναι οι ψεύτες...
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Ιανουαρίου 2011, 17:35:45 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Ιανουαρίου 2011, 11:14:06
Απάντηση #126
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (η Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος πήρε θέση...)

Το επάγγελμα του φαρμακοποιού είναι κλειστό.

Οι συνεχείς προσπάθειες των φαρμακοποιών ιδιοκτητών αφορούν αποκλειστικά και μόνο την προστασία του κέρδους τους που είναι 35% (μικτό) και 23,8% καθαρό.

Οι συντεχνίες πρέπει να πάψουν πλέον να υφίστανται σε ένα κράτος που βάλεται ποκοιλοτρόπως και συνήθως από τους ίδιους εργατοπατέρες φαρμακοποιούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν οι συνδικαλιστές φαρμακοποιοί της Ν.Δ. που εκτόξευσαν την φαρμακευτική δαπάνη να εμφανίζονται σήμερα μετά από 16 μήνες ως «εθνοσωτήρες». Οι τέως Πρόεδροι του ΕΟΦ1, ΙΦΕΤ2 και ο Διοικητής του ΙΚΑ3 επί Ν.Δ. κόπτονται σήμερα για τη δαπάνη που δημιούργησαν! Αυτοί που προστάτευαν και προστατεύουν τα πηγάδια του Λαυρίου, τα χιλιάδες αποθηκευμένα βιβλιάρια στα φαρμακεία του Βόλου, της Λάρισας και της Λαμίας έρχονται τώρα να μας πουν για φαρμακευτική δαπάνη! Αυτοί, που όταν ο ασθενής πληρώνει στη λιανική τιμή το φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα παρακρατούν και την ταινία γνησιότητας για να την επικολλήσουν σε συνταγή γνωστού ή και συγγενή τους ...κόπτονται για την φαρμακευτική δαπάνη!

Ας πάψουν πλέον οι υποκριτές να θέλουν ακόμη να διοικούν .....!!!

Σάββας Κυριαζής
Φαρμακοποιός
Γενικός Γραμματέας ΠΕΦ

1 Βαγιωνάς Δημήτριος
2 Λουράντος Κων/νος
3 Αμπατζόγλου Θεόδωρος
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Ιανουαρίου 2011, 11:20:38 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Ιανουαρίου 2011, 14:54:11
Απάντηση #127
Αποσυνδεδεμένος

Black Mamba


Δείτε πως εκφράζεται ο κ.Λουράντος στην ευγενέστατη ΦχΦ... Θα εχουμε συνεχεια!!!


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

7 Ιανουαρίου 2011, 17:41:45
Απάντηση #128
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Ακούγοντας την εκπομπή, πιστεύω ότι ο Πορτοσάλτε πατρονάρει τη συζήτηση (και την κυρία) μια χαρά.

Αν δούμε το θέμα λιγότερο συναισθηματικά, ο Λουράντος έχει κάποια δίκια. Και στο ότι δεν μεταβιβάζεται η άδεια (γιατί ο κάθε φαρμακοποιός έχει τη δική του) αλλά η επιχείρηση (ο αέρας, η θέση, πείτε το όπως θέλετε), αλλά και στο ότι υπάρχουν γεωπληθυσμιακοί περιορισμοί που δεν επιτρέπουν το ελεύθερο άνοιγμα φαρμακείων.

Εν ολίγοις, η συζήτηση αυτή ήταν άσκοπη διότι δεν πρόκειται για θέμα ατομικών απόψεων αλλά διατάξεων που ισχύουν ή όχι.
Δηλαδή, δεν προσθέτει κάτι στα ήδη γνωστά αλλά απλά ενισχύει την αρθρογραφία των τελευταίων ημερών περί κακού Λουράντου, συντεχνίας, κλπ.
Θα ήταν προτιμότερη μια συζήτηση με τον Λοβέρδο απευθείας για το θέμα των περιορισμών και της κληρονομικότητας, μιας και είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για να δώσει απαντήσεις αλλά και λύσεις.

Τώρα για τα 700.000 ευρώ ή το 1 εκατομύριο, ε ας μην είμαστε υπερβολικοί.
Ακόμα και έχουν ζητηθεί τέτοιες τιμές σε κεντρικά σημεία περιοχών (στη λογική ότι ο καθένας ζητάει ό,τι του καπνίσει, ειδικά αν έχει μεγάλη πελατεία και πλούσιο εμπόρευμα), δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.
Σε 2 άμεσα παραδείγματα που γνωρίζω δόθηκαν 60 χιλ πριν 8 χρόνια για φαρμακείο στο Ν. Ηράκλειο και 80 χιλ πριν 4 για Λάρισα για τη μεταβίβαση των επιχειρήσεων.
Λέτε να δεκαπλασιάστηκαν οι τιμές από τότε; Λίγο ψάξιμο παραπάνω...



Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

7 Ιανουαρίου 2011, 19:32:19
Απάντηση #129
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εν ολίγοις, η συζήτηση αυτή ήταν άσκοπη

Kατά την ταπεινή μου γνώμη, άσκοπη είναι η συζήτηση της Πολιτείας με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φαρμακείων (Λουράντοι, Αμπατζόγλου & σία) καθώς το Μνημόνιο 3 ορίζει σαφώς τί θα γίνει.
Επίσης, όλοι γνωρίζουμε ότι το μεγάλο διακύβευμα, δεν είναι άλλο από το ποσοστό κέρδους του φαρμακοποιού, που τώρα βρίσκεται σε εξωφρενικά ύψη, προσθέτοντας ένα ανυπέρβλητο φορτίο τόσο στα Ασφαλιστικά Ταμεία όσο και στους ασφαλισμένους, και που πρόκειται να συρρικνωθεί δραματικά, ακολουθώντας το Μνημόνιο 3 αλλά και τη μοίρα όλης της χώρας.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Ιανουαρίου 2011, 21:50:38
Απάντηση #130
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Θα σε διορθώσω: το τελικό διακύβευμα είναι οι συνολικές δαπάνες υγείας στη χώρα μας. Το ποσοστό κέρδους του φαρμακείου είναι ένα μόνο μέρος του.
Ας μην το ξεχνάμε αυτό, ειδικά όταν οι αντίστοιχες δαπάνες/σπατάλες στα νοσοκομεία αγγίζουν τα όρια της τρέλλας.
Στο τέλος θα φανεί αν υπάρχει τελικά γενικότερο σχέδιο "εξυγίανσης" ή αν εξαντλείται απλά στην κοστοβορική αντιμετώπιση και την αναδιανομή του πλούτου.
Εδώ θα είμαστε, θα το δούμε.

Και θα μου επιτρέψεις να πω ότι, έλεος πια με το "ποσοστό κέρδους του φαρμακοποιού, που τώρα βρίσκεται σε εξωφρενικά ύψη". Η νομοθετική ρύθμιση του κέρδους είναι αυτή που ενοχλεί, όχι το ύψος του.
Έχω να σου παραθέσω πάμπολλες περιπτώσεις τομέων με ποσοστά κέρδους πάνω από 100% και 200%.
Γιατρός είσαι, ξέρεις τι γίνεται στον τομέα υπηρεσιών...


Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

7 Ιανουαρίου 2011, 23:45:25
Απάντηση #131
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχω να σου παραθέσω πάμπολλες περιπτώσεις τομέων με ποσοστά κέρδους πάνω από 100% και 200%.
P.S.: Πάλι σου "διέφυγε" ότι το φάρμακο είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα, όπως μάλιστα εσείς οι ίδιοι βαυκαλίζεστε.

To καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να ξεκαβαλικέψετε γρήγορα από το καλάμι σας.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2011, 15:18:25 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Ιανουαρίου 2011, 16:28:38
Απάντηση #132
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Έλα τώρα, μην παίζουμε σαν παιδάκια με τις λέξεις.
Αναφερόμουν σε εμπορικούς όρους όπως το "ποσοστό κέρδους" που εσύ πρώτος έγραψες.
Και το φαρμακείο είναι επιχείρηση στο τέλος της μέρας.

Τώρα που το λες, μήπως θα ήταν καλύτερο να ήταν τα φαρμακεία ιδιοκτησία του κράτους και οι φαρμακοποιοί δημόσιοι υπάλληλοι (Σουηδία, μέχρι τις αρχές το 2010);


Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

8 Ιανουαρίου 2011, 16:32:00
Απάντηση #133
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Επειδή σε προηγούμενα posts αναφέρθηκε το "κλειστό" του επαγγέλματος, μπορεί κάποιος να σχολιάσει αυτό το άρθρο με επιχειρήματα και όχι αφορισμούς;

Για να δούμε που βρίσκεται η αλήθεια τέλος πάντων:

Απόσπασμα από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


...
Ακούγεται πως τις τελευταίες μέρες έχετε λάβει επιστολές από ανθρώπους που επικαλούνται αναληθή επιχειρήματα και αισχρά ψεύδη, επικαλούμενοι δακρύβρεχτες ιστορίες που μιλούν για φαρμακοποιούς αποκλεισμένους από την είσοδο στον επαγγελματικό χώρο του φαρμακείου. Το ψεύδος καταδεικνύεται από τους αριθμούς και μάλιστα τους επίσημους. Παρακαλώ διαβάστε τον παρακάτω απλό πίνακα.

Έτος Αριθμός Φαρμακείων
2000(τέλος) 9155
2001 9197
2002 9249
2003 9295
2004 9390
2005 9902
2006 10080
2007 10194
2008 10950
2009 11320
2010(τέλος) 11870

Πηγή: Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Τ.Σ.Α.Υ

Το 1999 το επάγγελμα του φαρμακοποιού υποτίθεται πως «έκλεισε» δια νόμου που επέβαλε πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια. Αυτό σας κάνει σήμερα να μιλάτε για ένα κλειστό επάγγελμα. Τα παραπάνω στοιχεία του πίνακα είναι επίσημα και μπορεί ο καθένας να τα βρει. Με βάση λοιπόν αυτά βλέπουμε πως το επάγγελμα κάθε άλλο παρά κλειστό ήταν τόσα χρόνια. Για να βοηθήσω στην κατανόηση του πίνακα πρέπει να αναφέρω πως τα 2175 φαρμακεία που άνοιξαν είναι νέες άδειες ιδρύσεως και δεν συμπεριλαμβάνουν συνταξιοδοτήσεις φαρμακοποιών, τις οποίες πρέπει να προσθέσουμε επιπλέον στον αριθμό των νέων φαρμακείων, αφού οι άδειές τους μεταβιβάστηκαν σε νέους συναδέλφους. Σύμφωνα με τα στατιστικά του Ταμείου Συντάξεως και  Ασφάσισης Υγειονομικών και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο αριθμός συνταξεοδοτήσεων φαρμακοποιών κατά έτος ανέρχεται στους 150. Άρα 1500 φαρμακοποιοί μεταβίβασαν την επιχείρησή τους σε νέους συναδέλφους στη διάρκεια μιας δεκαετίας.

Συνολικά δηλαδή 1500+2715=4215 νέες είσοδοι στο επάγγελμα σε μια δεκαετία, που σημαίνει 420 ανά έτος, σε ένα επάγγελμα που θεωρείται κλειστό. Ταυτόχρονα στα Ελληνικά πανεπιστήμια εισάγονται ετησίως 380 φοιτητές Φαρμακευτικής. Άρα συμψηφίζοντας και τους σπουδαστές εξωτερικού η αγορά καλύπτεται πλήρως τόσα χρόνια, δεν είναι τυχαίο πως ο Ο.Α.Ε.Δ. δεν έχει ούτε έναν εγγεγραμένο φαρμακοποιό στους καταλόγους του. Υπενθυμίζω τέλος πως επίκειται φέτος η Εθνική Απογραφή και αυτό αυτόματα θα αυξήσει κατά πολύ τον αριθμό των φαρμακείων που θα μπορούν να ιδρυθούν με βάση τα υπάρχοντα πληθυσμιακά κριτήρια.  Σήμερα οι ανάγκες του κράτους σε φαρμακεία είναι υπερκαλυμμένες, αντίθετα αυξάνονται ραγδαία οι ανάγκες των φαρμακείων να προσλάβουν φαρμακοποιούς ως υπαλλήλους. Δηλαδή τα σημεία πώλησης είναι υπέρ αρκετά, αλλά ως μονάδες πρωτοβάθμιας παροχής υγειονομικής περίθαλψης χρειάζονται περισσότερη εξειδίκευση η οποία μπορεί μόνο να επιτευχθεί μέσω της αύξησης και αναβάθμισης του προσωπικού τους.
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

8 Ιανουαρίου 2011, 16:42:42
Απάντηση #134
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (η Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος πήρε θέση...)

Το επάγγελμα του φαρμακοποιού είναι κλειστό.

Οι συνεχείς προσπάθειες των φαρμακοποιών ιδιοκτητών αφορούν αποκλειστικά και μόνο την προστασία του κέρδους τους που είναι 35% (μικτό) και 23,8% καθαρό.

Σάββας Κυριαζής
Φαρμακοποιός
Γενικός Γραμματέας ΠΕΦ



Μήπως γνωρίζει κανείς αν ο κύριος αυτός είναι ο ίδιος με το Γενικό Διευθυντή της Norma Hellas ή πρόκειται για συνωνυμία;
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2011, 16:49:29 από tasath »
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.