Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 06:38:54

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών  (Αναγνώστηκε 631070 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Ιανουαρίου 2011, 16:44:05
Απάντηση #135
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Αφού μας έδωσες αυτή την κατατοπιστικότατη λίστα θα μπορούσες άραγε να μας δώσεις και στοιχεία σε ποια μέρη άνοιξαν τα νέα φαρμακεία; Τι ποσοστό αυτών είναι στις πόλεις και τι ποσοστό στα χωριά; Και τι ποσοστό από τα "νέα" φαρμακεία που άνοιξαν στις πόλεις τυχαίνει ο νέος φαρμακοποιός να έχει το ίδιο επίθετο με τον προηγούμενο;
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

8 Ιανουαρίου 2011, 16:51:30
Απάντηση #136
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Πολύ καλές ερωτήσεις, αλλά πρέπει να τις απευθύνετε στις αρμόδιες υπηρεσίες που έδωσαν τη λίστα.
Εγώ απλά ψάχνω να βρω που είναι η αλήθεια μεταξύ 2 απόψεων που διαφέρουν παρασάγγας.
Η μία άποψη μόλις έδωσε την εν λόγω λίστα. Η άλλη;
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

8 Ιανουαρίου 2011, 16:56:41
Απάντηση #137
Αποσυνδεδεμένος

Black Mamba

Εμεις εμπιστευόμαστε την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.. Όλα τ'άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση των ΦμΦ...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μοιάζουν με τα Greek Statistics που έδινε η Κυβέρνηση Καραμανλή!!!!!!!!!

8 Ιανουαρίου 2011, 16:57:23
Απάντηση #138
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
@ tasath

Η λίστα αυτή μου θυμίζει τη λίστα με τους διορισμούς των ιατρών. Τη λίστα με τις αποχωρήσεις των ιατρών ποτέ δεν την είδαμε. Για να καταρρέει το σύστημα πιθανολογώ πως διορίζονται λιγότεροι από αυτούς που αποχωρούν. Οπότε η λίστα με τους διορισμούς είναι "στάχτη" στα μάτια αυτών που δε γνωρίζουν την αλήθεια. Παρόμοια είναι και η λίστα που έδωσε ο Π.Φ.Σ.
Την αλήθεια ευτυχώς τη γνωρίζουμε όλοι, δεν είναι ανάγκη να μας ενημερώσει ο Π.Φ.Σ.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2011, 16:59:12 από anastasios theodoridis »

8 Ιανουαρίου 2011, 16:59:04
Απάντηση #139
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Eπιπλέον, αν το επάγγελμά σας είναι ανοιχτό όπως λέτε, γιατί σας πειράζει η απελευθέρωσή του και την πολεμάτε με τόση λύσσα;

bonus: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2011, 17:03:56 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Ιανουαρίου 2011, 17:08:35
Απάντηση #140
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο ΠΦΣ δίνει χαλκευμένα στοιχεία. Άντε και ο PGEU ή ο EFPIA (όπως μου είχε πει κάποτε ο @Meletis).
Κάνει το ίδιο και το ΤΣΑΥ (που αναφέρεται επίσης ως πηγή);
Ας υποθέσουμε ότι η ΕΣΥΕ είναι η πλέον σωστή (έστω ότι αφήνω στην άκρη τα γνωστά "greek statistics" για τα οποία η ΕΣΥΕ πρακτικά επανιδρύεται).
Με στοιχεία του 2006 (!) πως να γίνει διάλογος;

Μήπως επιλέγουμε πηγές κατά το πως μας διευκολύνει;

Ο διάλογος για κάποιο θέμα πρέπει να στηρίζεται σε έγκυρα και επικαιροποιημένα στοιχεία. Αλλιώς είναι λόγια του αέρα. Αν εγώ, ως τρίτος προς το χώρο, μπορώ να βρω μέρος αυτών των στοιχείων (χωρίς να διεκδικώ την εγκυρότητά τους), εσείς - που είστε μέσα στο χώρο - δεν μπορείτε να φέρετε κάτι πιο ολοκληρωμένο και τελεσίδικο;

Μπορεί κάποιος υπεύθυνα να πει πόσα φαρμακεία υπάρχουν ΤΩΡΑ; Πόσα άνοιξαν τα τελευταία 10 χρόνια;
Και να απαντήσει ταυτόχρονα και στις "ποιοτικού χαρακτήρα" ερωτήσεις του κ. Θεοδωρίδη που είναι πολύ σωστές;

Επίσης να μου απαντήσει κάποιος - εφόσον γνωρίζει - αν ο κ. Σάββας Κυριαζής της ΠΕΦ είναι ο ίδιος με το Γενικό Διευθυντή της Norma Hellas....

8 Ιανουαρίου 2011, 17:14:52
Απάντηση #141
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Και να απαντήσει ταυτόχρονα και στις "ποιοτικού χαρακτήρα" ερωτήσεις του κ. Θεοδωρίδη που είναι πολύ σωστές;
Εγώ μπορώ να δώσω στοιχεία όσο αφορά το Δήμο Εορδαίας. Τα τελευταία 3 χρόνια άνοιξαν 12 νέα φαρμακεία. Τα 11 στα χωριά του δήμου, το ένα στο κέντρο της πρωτεύουσας του δήμου Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα. Οι 11 νέοι φαρμακοποιοί δεν είχαν γονείς φαρμακοποιούς, ο ένας που άνοιξε στην Πτολεμαΐδα είναι τέκνο φαρμακοποιών.

Το λες εσύ αυτό κλειστό επάγγελμα; Όχι φυσικά....12 νέα φαρμακεία τα λες αυτά. ;)

8 Ιανουαρίου 2011, 17:21:40
Απάντηση #142
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Δεν ξέρω πως να το πω. Είναι πράγματι θέμα ερμηνείας.
Σε τι συνολικό αριθμό άνοιξαν 12;
Αφήνοντας το κληρονομικό, τα 11 είναι νέα ή αναπληρώνουν άλλα που έκλεισαν λόγω συνταξιοδότησης;
Μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι στο Δήμο Εορδαίας συνολικά δεν μπορεί επ' ουδενί ένας φαρμακοποιός να ανοίξει φαρμακείο;
Αυτό που μπορεί να ισχυριστεί είναι ότι, με δεδομένους τους περιορισμούς, δεν μπορεί να ανοίξει στο κέντρο της Πτολεμαίδας.
Παρά μόνο αν "διαδεχθεί" έναν συνταξιοδοτούμενο φαρμακοποιό (ως παιδί του ή ως τρίτος αγοράζοντας την επιχείρηση).

8 Ιανουαρίου 2011, 17:29:08
Απάντηση #143
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Μου έκανε εντύπωση σε ένα από τα ποσταρίσματα του tasath που αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου-ΤΣΑΥ πως εδώ και πολλά χρόνια στους καταλόγους του ΟΑΕΔ δεν υπάρχει ούτε ένας εγγεγραμένος φαρμακοποιός.Αλήθεια,αν αυτό ισχύει, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί συμβαίνει?

Επίσης έχω να ρωτήσω,πάντα καλοπροαίρετα,για έναν πτυχιούχο φαρμακοποιό πέρα από την προφανή επιλογή του να ανοίξει ιδιωτικό φαρμακείο-επιχείρηση τι άλλες επαγγελματικές διέξοδοι υπάρχουν?Μπορεί να διορισθεί στο δημόσιο πχ νοσοκομείο ή σε κάποια φαρμακευτική ελληνική εταιρεία(έχουν ανοίξει τόσες πολλές).Μπορεί να δουλέψει κάπου αλλού πιο επιστημονικά και λιγότερο επιχειρηματικα?Θέλω να πω υπάρχουν άλλες επιλογές,είναι εύκολες-προσβάσιμες και αν ναι γιατί επιλέγουν όλοι την οδό της ατομικής επιχείρησης-φαρμακοπωλείου όπου θάβονται επιστημονικά?Δηλ.όταν κάποιος εισάγεται στην φαρμακευτική -μιά ομολογουμένως δύσκολη σχολή-το όνειρό του είναι να ανοίξει σε 5 χρόνια που θα τελειώσει φαρμακείο?Δεν έχει εναλλακτικές?
+

8 Ιανουαρίου 2011, 17:31:22
Απάντηση #144
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Για να ανοίξεις φαρμακείο σε οποιοδήποτε σημείο στην πόλη της Πτολεμαΐδας θα πρέπει να "μεταβιβαστεί" η άδεια του συνταξιούχου γονιού στο τέκνο ή να πωληθεί η επιχείρηση (ράφια, καρέκλες.....και ΑΔΕΙΑ λέω εγώ) στο νέο φαρμακοποιό) έναντι του ευτελούς ποσό των 250.000 με 300.000 ευρώ (στην πόλη μας συνηθίζεται τα ράφια να είναι από χρυσό).

Για να ανοίξεις φαρμακείο σε χωριό του ευρύτερου πλέον δήμου Εορδαίας θα πρέπει να ακολουθήσεις τη "νόμιμη" οδό.....

Υπάρχουν 32 φαρμακεία στην πόλη αν θυμάμαι καλά τον αριθμό....βλέπεις είχα "στενή συνεργασία" κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως αγροτικός στο Π.Ι. Πτολεμαΐδας. Θα την ονόμαζα "σχέση αγάπης" αλλά φοβάμαι πως μπορεί και να παρεξηγηθώ ;D

8 Ιανουαρίου 2011, 17:35:57
Απάντηση #145
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Επίσης να επισημάνω στις θέσεις κάποιων φΧφ που ποστάρουν εδώ μέσα πως διακρίνω την εύλογη και σεβαστή αγωνία τους να δοθούν παραπάνω άδειες αλλά δεν είδα να παίρνουν θέση για τα ποσοστά κέρδους των φαρμακείων και τι προτείνουν για αυτό.Αγοράζει ο Ελληνας ακριβό φάρμακο ή όχι?
+

8 Ιανουαρίου 2011, 17:46:49
Απάντηση #146
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

αν ο κ. Σάββας Κυριαζής της ΠΕΦ είναι ο ίδιος με το Γενικό Διευθυντή της Norma Hellas....

Σιγά τα ωά... Εδώ επί σειρά ετών ο Πρόεδρος του ΕΟΦ ήταν ο ίδιος με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, ο Πρόεδρος του ΙΦΕΤ ο ίδιος με τον πρόεδρο του ΦΣΑ, και ο Διοικητής του ΙΚΑ ο ίδιος με τον Αντιπρόεδρο (και νυν πρόεδρο) του ΠΦΣ. Όμορφος κόσμος, κλειστά, συντεχνιακά πλασμένος. 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Ιανουαρίου 2011, 17:56:19
Απάντηση #147
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Προσωπικά οι φΧφ θα μου είσαστε πιο συμπαθείς αν πέρα από τον "αγώνα" και την αγωνία για την εξασφάλιση άδειας φαρμακείου και το άνοιγμα επιχείιρησης δείχνατε πιο ευαισθητοποιημένοι και ενοχλημένοι από τα περιθώρια κέρδους σας.
Δείχνει σαφώς να σας νοιάζει το να ανοίξετε φαρμακείο αλλά "κουβέντα" για τα εξωφρενικά ποσοστά κέρδους.Οσο θα διεκδικείτε μονοδιάστατα προσωπικά δε θα με συγκινείτε και αρνούμαι σε αυτό τον εμφύλιο φΜφ και φΧφ να λάβω θέση όπως ποτέ κανένας φαρμακοποιός δεν πήρε θέση στις μεγάλες αναμονές και αγωνίες των ειδικευομένων ιατρών που δουλεόυν γκαρσόνια και στις άθλιες συνθήκες εργασίας των υπολοίπων μας καθημερινά στα νοσοκομεία και τα ΚΥ.
Εκφράζω τη συμπάθειά μου απέναντι στην αγωνία κάποιων που ζητάνε δικαίωμα στην εργασία,ένα ιερό δικαίωμα,αλλά θα ακουγόσατε πιο πειστικοί και θα είχατε περισσσότερους συμμάχους αν είχατε πέρα από επαγγελματική και κοινωνική ευαισθησία για αυτούς που πληρώνουν το φάρμακο χρυσάφι και εσείς για κάθε κουτί που πουλούσατε περιορίζατε το κέρδος σας.
+

8 Ιανουαρίου 2011, 17:58:49
Απάντηση #148
Αποσυνδεδεμένος

Black Mamba

@jack

Σπανια βλεπω γιατρο εναντια των ΦχΦ...Ας είναι όμως...θα σου απαντήσω, μια και ήταν μια θέση που την αποφασίσαμε σε Συνέλευση που είχαμε.

Είμαστε υπέρ του κλιμακωτού ποσοστού κέρδους και ελπίζω να σε κάλυψα!!

Όσον αφορά τον ΟΑΕΔ, όφειλες να γνωρίζεις οτι σε ασφαλισμένους του ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ κλπ, δεν πιστοποιειται ανεργία, δεν αξιώνουν επίδομα, ούτε ασφάλιση!!

8 Ιανουαρίου 2011, 18:00:11
Απάντηση #149
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
τι εννοεις κλιμακωτό ποσοστό κέρδους?
+