Μου έκανε εντύπωση σε ένα από τα ποσταρίσματα του tasath που αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου-ΤΣΑΥ πως εδώ και πολλά χρόνια στους καταλόγους του ΟΑΕΔ δεν υπάρχει ούτε ένας εγγεγραμένος φαρμακοποιός.Αλήθεια,αν αυτό ισχύει, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί συμβαίνει?
Επίσης έχω να ρωτήσω,πάντα καλοπροαίρετα,για έναν πτυχιούχο φαρμακοποιό πέρα από την προφανή επιλογή του να ανοίξει ιδιωτικό φαρμακείο-επιχείρηση τι άλλες επαγγελματικές διέξοδοι υπάρχουν?Μπορεί να διορισθεί στο δημόσιο πχ νοσοκομείο ή σε κάποια φαρμακευτική ελληνική εταιρεία(έχουν ανοίξει τόσες πολλές).Μπορεί να δουλέψει κάπου αλλού πιο επιστημονικά και λιγότερο επιχειρηματικα?Θέλω να πω υπάρχουν άλλες επιλογές,είναι εύκολες-προσβάσιμες και αν ναι γιατί επιλέγουν όλοι την οδό της ατομικής επιχείρησης-φαρμακοπωλείου όπου θάβονται επιστημονικά?Δηλ.όταν κάποιος εισάγεται στην φαρμακευτική -μιά ομολογουμένως δύσκολη σχολή-το όνειρό του είναι να ανοίξει σε 5 χρόνια που θα τελειώσει φαρμακείο?Δεν έχει εναλλακτικές?