Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 10:37:26

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών  (Αναγνώστηκε 630382 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Σεπτεμβρίου 2012, 17:07:46
Απάντηση #1770
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αληθεύει,έχω ακούσει,ότι όταν λήγει ένα σκεύασμα,ο φμφ το στέλνει πίσω στην αποθήκη λαμβάνοντας στο ακέραιο το ποσό της χονδρικής;;;;;;;;;; :( :o ??? :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Αληθεύει στις περισσότερες περιπτώσεις. Όχι όταν λήγει φυσικά, αλλά όταν έχει ακόμα 6-8 μήνες ζωής.
Πρόκειται για καθιερωμένη πρακτική στο κύκλωμα εμπορίας & διάθεσης του φαρμάκου.
Με τη σειρά της η αποθήκη το επιστρέφει στην εταιρεία.
Εσάς πως ακριβώς σας ενοχλεί;
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

3 Σεπτεμβρίου 2012, 17:14:24
Απάντηση #1771
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Στην τελική, γίνετε επιχειρηματίας αν υπάρχει μια περίπτωση να βγάλετε παραπάνω χρήματα.

Εδώ συγκρίνετε εσείς πράγματα που είναι ανόμοια. Ο φμφ δεν είναι επιχειρηματίας με την κυρίως ειπείν έννοια του όρου, αλλά κρατικοδίαιτος προμηθευτής του Δημοσίου που απολαμβάνει σκανδαλώδους, επιλεκτικού κρατικού προστατευτισμού χάρη σε μια σειρά νόμων και περιορισμών κομμένων και ραμμένων στα μέτρα του, που θεσπίστηκαν και εφαρμόστηκαν από φαύλους πολιτικούς, διαπλεκόμενους με τη συνδικαλιστική ηγεσία των φμφ.

Η σύγκριση του καφετζή με τον φμφ που επιχειρήθηκε από τη νεοφώτιστη στο Φόρουμ @stripe, είναι τουλάχιστον ατυχής αφού ο καφές και το Plavix διαφέρουν ως προς την αναγκαιότητα και το σκοπό για τον οποίο γίνεται η προμήθειά τους. Ο καφές σε μια καφετέρια της αρεσκείας αποτελεί προσωπική επιλογή του ασφαλισμένου σε αντίθεση με το φάρμακο που αποτελεί κοινωνικό αγαθό που επιβαρύνει την κοινωνική ασφάλιση, τουτέστιν το σύνολο των φορολογούμενων της χώρας, με εξαίρεση τους γνωστούς 11,000 που κερδίζουν από αυτό (οκ, συν την φαρμακοβιομηχανία που κερδίζει τα περισσότερα).

Η πολυαναμενόμενη μείωση των τιμών των φαρμάκων με το επικείμενο δελτίο τιμών θα αποκαλύψει για ακόμη μία φορά τη διάσταση συμφερόντων μεταξύ της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας και των γνωστών 11,000, αφού οι τελευταίοι εξετάζουν το φάρμακο κυρίως μέσα από το παραμορφωτικό πρίσμα του κέρδους (τους). Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα σταθεί για μία φορά πάνω από τα συμφέροντα των συντεχνιών και των προμηθευτών και θα προσφέρει μία πραγματική υπηρεσία στον απλό ασφαλισμένο με μία ουσιαστική μείωση των Λ.Τ. των φαρμάκων.

Όταν αρνείστε την επιχειρηματική διάσταση ενός φαρμακείου (ο μόνος είστε εξάλλου), τότε η συζήτηση αυτή δεν έχει νόημα. Εξηγεί δε και τις εμμονές σας.

Τα όποια δελτία τιμών βγαίνουν πλήττουν ευθέως τις προμηθεύτριες εταιρείες και όσους έχουν απόθεμα σε στοκ (αποθήκες και εταιρείες).
Πρέπει να είστε ιδιαίτερα εμπαθής η το λιγότερο καρα-άσχετος και να μην αντιλαμβάνεστε τη ζημιά που προκαλείται σε αυτές τις περιπτώσεις, ειδικά όταν δεν δίνεται ικανό διάστημα πώλησης του στοκ με τις αρχικές τιμές.... Αλλά εσείς επιζητάτε τη ζημιά ως εκδίκηση !

Αν δεν θέλετε να δείτε το φαρμακείο ως επιχείρηση (αλλά π.χ. ως φιλανθρωπικό ίδρυμα), στείλτε ένα υπόμνημα στο ΥΠΟΙΚ να μας απαλλάξετε και από τη σχετική γραφειοκρατία και φορολόγηση. Α, κάντε και τους φαρμακοποιούς δημοσίους υπαλλήλους (ναι, σαν αυτούς που δεν παύονται αλλά τίθενται σε ...αργία όταν ασελγούν επί ανηλίκων η αφήνουν κόσμο να πεθάνει) για να ολοκληρωθεί το σχέδιο.

3 Σεπτεμβρίου 2012, 17:14:55
Απάντηση #1772
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

E, να, καμιά φορά ο φμφ αντί να τα επιστρέψει, προσπαθεί να τα σπρώξει OTC (ειδικά όταν πρόκειται για αντιβιώσεις) και μετά οι ασφαλισμένοι έρχονται σε εμάς για ξέπλυμα...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Σεπτεμβρίου 2012, 17:20:25
Απάντηση #1773
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Όταν αρνείστε την επιχειρηματική διάσταση ενός φαρμακείου (ο μόνος είστε εξάλλου),

Καθόλου!

(Economist.gr)

Στα Κέντρα Υγείας πρέπει να αναπτύσσονται και να συνεργάζονται:

Όλες οι αναγκαίες υπηρεσίες υγείας και ασφάλειας της εργασίας, ψυχικής υγείας, προγεννητικού ελέγχου, δημόσιας υγείας, κατ΄ οίκον νοσηλείας, κοινωνικές υπηρεσίες, εργαστήρια, οδοντιατρεία, φαρμακεία. Να στελεχώνονται με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων, οικογενειακών και γενικών γιατρών, παθολόγων, παιδιάτρων, γυναικολόγων, ψυχιάτρων, εργαστηριακών, γιατρών άλλων ειδικοτήτων (ορθοπεδικών, οφθαλμίατρων κλπ.) με νοσηλευτές, μαίες, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να διαθέτουν πλήρη και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό για εργαστηριακές, διαγνωστικές εξετάσεις. Από τα φαρμακεία των Κέντρων Υγείας να παρέχονται όλα τα φάρμακα δωρεάν σε όλους τους ασθενείς καθώς και τα υγειονομικά υλικά. :-* Τα Κέντρα Υγείας να διαθέτουν κινητές μονάδες για την παροχή υπηρεσιών σε σχολεία, εργασιακούς χώρους, ομάδες πληθυσμού όπως μετανάστες, τσιγγάνους κλπ.

« Τελευταία τροποποίηση: 3 Σεπτεμβρίου 2012, 17:29:47 από Ο διακομιστής »

3 Σεπτεμβρίου 2012, 17:26:46
Απάντηση #1774
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Συγνώμη που μπαίνω στη συζήτηση.

Κατ αρχήν την παρεμβολή με τον άνεργο χωρίς ρεύμα την θεωρώ λαϊκισμό.
Εκείνο που με προβλημάτισε είναι από που προκύπτουν 20000-30000 ευρώ έξοδα το χρόνο σε ένα φαρμακείο. Το είδα και προσπάθησα να συγκρίνω ένα ιατρείο και ένα φαρμακείο αλλά δεν μου βγαίνει. να βοηθήσω λίγο:
α) Ο φαρμακοποιός έχει βοηθό φαρμακείου, ο γιατρός έχει γραμματέα (άρα ΙΚΑ, μισθοί κλπ είναι παρόμοιοι)
β) ο γιατρός αλλά και ο φαρμακοποιός έχει Η/Υ, κόστος χαρτιού, μελάνια αλλά για κάθε Α4 συνταγής υπάρχει Α4 εκτέλεσης, δηλαδή τα ίδια
γ) ενοίκιο,ΔΕΗ,τηλέφωνο,νερό, καθαρίστρια, θέρμανση-κλιματισμό έχει και ο γιατρός και ο φαρμακοποιός
δ) ο φαρμακοποιός έχει ψυγειάρα που καίει ρεύμα, ο ιατρός αναλώσιμα και ιατρικά μηχανήματα που κοστίζουν αδρα.
ξεχνάω κάτι; Γιατί εμένα δεν μου βγαίνουν 20000-30000 το χρόνο αλλά στο φαρμακοποιό βγαίνουν;

Είμαι καλύτερος στα οικονομικά; Δεν νομίζω. Τι ξεχνώ;

Επιτέλους κάποιος που θέλει να μάθει στην πράξη κάποια πράγματα και δεν λαϊκίζει.
Σας απαντώ με βάση όσα γνωρίζω και αναφέρομαι στο μέσο όρο:

α) By the book, ο βοηθός φαρμακείου έχει ΙΚΑ και επικουρικά και ο τυπικός μισθός ξεκινά από 1000€ μικτά. Στα ιατρεία έχω δει κάτι κοπελίτσες φοιτήτριες που είναι ζήτημα αν τους δίνουν 400-500 ευρώ. Επίσης, συνήθως ο βοηθός φαρμακείου "φαίνεται" ως εργαζόμενος, δεν είναι αδήλωτος. Να πω για κάποια ιατρεία;
β) Ο φαρμακοποιός συγκεντρώνει συνταγές από πολλούς γιατρούς, συνεπώς τα έξοδα σε Α4, μελάνια, χρήση Η/Υ, κλπ είναι μάλλον υψηλότερα. Επιπλέον η σύνδεση στο Internet είναι υποχρεωτικά ADSL λόγω ανάγκης εκτέλεσης των συνταγών. Εσείς γράφετε και καμιά χειρόγραφη άμα λάχει :) (χωρίς παρεξήγηση).
γ) Τα έξοδα λειτουργίας ενός καταστήματος είναι σαφώς υψηλότερα από ότι ενός ιατρείου. Τα τετραγωνικά, ο φωτισμός, το ηλεκτρικό, AC/θέρμανση, η κίνηση ασθενών γενικώς είναι μεγαλύτερη από ότι σε ένα ιατρείο. Περισσότερες είναι και οι ώρες λειτουργίας, μεγαλύτερο είναι το ενοίκιο, υψηλότερα είναι τα πάγια έξοδα εξοπλισμού (κατάστημα δε). Και ναι αυτά φαίνεται να είναι άπαξ, όμως με 4 διαρρήξεις σε ένα έτος, και 1000€ τη γυάλινη πόρτα κάθε φορά, αντιλαμβάνεστε...

Ξανακάντε λοιπόν τους υπολογισμούς σας και θα δείτε. Μόνο τα έξοδα μισθοδοσίας & εισφορών βοηθού φαρμακείου είναι περίπου 18000...

3 Σεπτεμβρίου 2012, 17:28:06
Απάντηση #1775
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Νομίζω ότι η ίδρυση και λειτουργία κρατικών φαρμακείων πρέπει να εξεταστεί σοβαρά.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

3 Σεπτεμβρίου 2012, 17:37:38
Απάντηση #1776
Αποσυνδεδεμένος

stripe

Συγνώμη που μπαίνω στη συζήτηση.

Κατ αρχήν την παρεμβολή με τον άνεργο χωρίς ρεύμα την θεωρώ λαϊκισμό.
Εκείνο που με προβλημάτισε είναι από που προκύπτουν 20000-30000 ευρώ έξοδα το χρόνο σε ένα φαρμακείο. Το είδα και προσπάθησα να συγκρίνω ένα ιατρείο και ένα φαρμακείο αλλά δεν μου βγαίνει. να βοηθήσω λίγο:
α) Ο φαρμακοποιός έχει βοηθό φαρμακείου, ο γιατρός έχει γραμματέα (άρα ΙΚΑ, μισθοί κλπ είναι παρόμοιοι)
β) ο γιατρός αλλά και ο φαρμακοποιός έχει Η/Υ, κόστος χαρτιού, μελάνια αλλά για κάθε Α4 συνταγής υπάρχει Α4 εκτέλεσης, δηλαδή τα ίδια
γ) ενοίκιο,ΔΕΗ,τηλέφωνο,νερό, καθαρίστρια, θέρμανση-κλιματισμό έχει και ο γιατρός και ο φαρμακοποιός
δ) ο φαρμακοποιός έχει ψυγειάρα που καίει ρεύμα, ο ιατρός αναλώσιμα και ιατρικά μηχανήματα που κοστίζουν αδρα.
ξεχνάω κάτι; Γιατί εμένα δεν μου βγαίνουν 20000-30000 το χρόνο αλλά στο φαρμακοποιό βγαίνουν;

Είμαι καλύτερος στα οικονομικά; Δεν νομίζω. Τι ξεχνώ;

Ξεχνας οτι προκειται για ΜΑΓΑΖΙ, και εχει αλλες αναλογιες ισως, και αλλα ωραρια λειτουργιας γενικα που πρεπει να αποσβεσει. Τα 55000 ευρω ειναι μικτο κερδος, δηλαδη τι προκυπτει αν αφαιρεσεις τιμη που πουλας μειον τιμη που αγοραζεις. Σου λεω παραδειγμα για να καταλαβαινομαστε:

Εστω 15 ευρω αγοραζω χονδρικη το klaricid. Πολλαπλασιαζω επι 32,5% την Χ.Τ. και αυτο ειναι το μικτο κερδος μου=4,87ευρω. Στο ποσο αυτο (19,9ευρω) θα μπει το ΦΠΑ 6,5% (1,3ευρω σε μεταφραση που εχω ηδη αποδωσει κατα την αγορα απο την αποθηκη και θα μου τα αποζημιωσει ο αγοραστης που θα του πουλησω) και θα προκυψει η τελικη λιανικη τιμη. Το 55000 που αναφερεται ειναι το μικτο κερδος μου, τα 4,87ευρω πολλαπλασιαμενα επι τις πωλησεις εν ολιγοις χοντρα-χοντρα.
Τωρα παμε να σου πω πως οταν καταθετω ταμεια ερχεται ενα νταβατζιλικι που λεγεται rebate και μου παιρνει στα 55000 ευρω που αναφερονται ενα 3%, δηλαδη βγαλε 1650ευρω και κανε τα 53500, ετσι για την πλακα.Εμμεσα ριχνει το ποσοστο κερδους  ακομα παρακατω, και δεν ακουω κανεναν να μιλαει γιαυτο.
Απο τα 53500 αφαιρεσε:
Νοικι ισογειου καταστηματος (800ευρω χ12=10000 το χρονο)
Ασφαλιση (2-3000 το χρονο)
Υπαλληλο (10000 το χρονο)
ΔΕΗ κτλ (300 χ12μηνες=3600 το χρονο)- btw το ψυγειο δεν καιει τιποτα σε συγκριση με τις ταμπελες.
Αναλωσιμα θα ειναι αστειο και να τα προσθεσω καν σε αυτον τον υπολογισμο.
 Για να το στρογγυλοποιησω, μενει ενα 30000 το χρονο πανω στο οποιο και θα φορολογηθεις και ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να το αποκρυψεις, μην κοβοντας αποδειξεις, γιατι ζητας στα ταμεια να σε πληρωσουν με νομιμα ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ.

Μια δουλεια σαν ολες ειναι, για να μην τα πολυλογω.
Ποια η προκληση λοιπον, τελοσπαντων; Το οτι οι παλιοι πλουτιζανε απο την πολυφαρμακια; Ναι, αυτο συνεβαινε, οι γιατροι το προκαλουσατε, live with it και ξεπεραστε το, εδω δεν κοπτομαι εγω που δεν προλαβα ουτε στο ελαχιστο το παρτυ αυτο (ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΠΕΡΙΦΑΝΗ γιαυτο). Τωρα εχουν αλλαξει τα πραγματα και ειναι προκλητικη η επιθεση στον φαρμακοποιο γιατι ειμαστε εκτελεστικα οργανα. Δε φταιω εγω που γραφετε losec με καθε αντιβιοτικο που εκτελω, ποιος ανεβαζει τη δαπανη λοιπον; Το οτι πλεον εκτελω τοσα eucreas οσα σχεδον ta glucophage πρεπει να σας λεει κατι. Προσωπικα το θεωρω ξεφτιλα και δε βρισκω τη λυση μονο στη μειωση της τιμης του eucreas εις βαρος του φαρμακειου, if you know what i mean.

ΥΓ: Οπως σας φαινονται πολλα τα 4,87ευρω στο klaricid , να σας φαινονται και λιγα στα φαρμακα που κοστιζουν πανω απο 200 ευρω, οπου ο φαρμακοποιος εχει fixed κερδος 30ευρω και τελος. Και γιατι να σας φαινονται λιγα;;; Γιατι κανεις μη παρανοικος φαρμακοποιος δε θα αγορασει ενα φαρμακο 1000ευρω για να παρει (ΑΝ θα του τα πληρωσει ο ΕΟΠΥΥ ποτε) μετα απο 3μηνες 1030ευρω, και να φορολογηθει κιολας σ'αυτα. Γιατι ετσι δεν κινειται η αγορα, προσωπικα θα προτιμουσα να φαω το χιλιαρικο κεφαλαιου σε κατι πιο κερδοφορο.

ΥΓ2: Αν πεσουν οι τιμες κι αλλο, θα εχουμε το φαινομενο της ασπιρινης ακομα πιο εντονο. Εδω να κανει 70 λεπτα και στη Γερμανια 4ευρω (ή 7ευρω;) , με τις εταιριες να τις στελνουν σωρηδον εξω. Δεν εχει μονο δυο διαστασεις η αγορα, ουτε μαυρο και ασπρο.

YΓ3: Ειναι αξιολυπητο να μιλαω με μορφωμενους ανθρωπους για το χ θεμα και να πρεπει να απαντησω στο επιχειρημα του "εχουμε να φαμε 6μερες". Αλλα αντ'αλλα της Παρασκευης το γαλα. Γι'αυτο σταματαω εδω την κουβεντα. Ευχαριστω τον κ.Κουναλακη για το ερεθισμα που μου εδωσε να απαντησω.

ΥΓ4: Γιατροι, διεκδικηστε το επιπεδο σας. Ειναι τραγικο αυτο που ζειτε, οργανωθειτε.Αν δε μιλαγαμε για 80 ευρω εφημεριας ισως να μην υπηρχε καν αυτη η κουβεντα, οπως και εκεινη για τα φακελλακια, τα eucreas κτλ......

3 Σεπτεμβρίου 2012, 17:39:57
Απάντηση #1777
Αποσυνδεδεμένος

tasath

E, να, καμιά φορά ο φμφ αντί να τα επιστρέψει, προσπαθεί να τα σπρώξει OTC (ειδικά όταν πρόκειται για αντιβιώσεις) και μετά οι ασφαλισμένοι έρχονται σε εμάς για ξέπλυμα...

Μα δεν είναι υποχρεωμένος να τα επιστρέψει ! Διευκόλυνση του κάνει η αποθήκη (και η εταιρεία) για να ανακυκλώνεται το στοκ και να μην λήγουν φάρμακα.
Τι σχέση έχει αυτό που γράφετε;

« Τελευταία τροποποίηση: 3 Σεπτεμβρίου 2012, 17:51:09 από tasath »

3 Σεπτεμβρίου 2012, 17:43:24
Απάντηση #1778
Αποσυνδεδεμένος

stripe

Παιζει ο Διακομιστης να ειναι του Μεγκα και να θελει να φανατισει τους γιατρους εναντι των φαρμακοποιων συναδελφων τους;   ???   :o

3 Σεπτεμβρίου 2012, 17:48:33
Απάντηση #1779
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Νομίζω ότι η ίδρυση και λειτουργία κρατικών φαρμακείων πρέπει να εξεταστεί σοβαρά.

Σαφώς, τώρα που θα γυρίσουμε στη δραχμή, ας κρατικοποιηθούν τα πάντα. Λεφτά ...θα υπάρχουν !
Εξάλλου τα τελευταία 30 χρόνια κατέδειξαν την άριστη εφαρμογή του κρατισμού (και κομματισμού) στη χώρα μας.

3 Σεπτεμβρίου 2012, 17:51:47
Απάντηση #1780
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Παιζει ο Διακομιστης να ειναι του Μεγκα και να θελει να φανατισει τους γιατρους εναντι των φαρμακοποιων συναδελφων τους;   ???   :o

Μπα, 2 χρόνια τώρα το ίδιο κάνει. Θα τον είχαν απολύσει από το κανάλι :)

3 Σεπτεμβρίου 2012, 18:26:44
Απάντηση #1781
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Μπα, 2 χρόνια τώρα το ίδιο κάνει

Για να σας διευκολύνω, στο φόρουμ γράφω από τον Φεβρουάριο του 2008.
Μοιραία επομένως, έχω καλύψει και με το παραπάνω το σύνολο των ζητημάτων που θέτει η έμπλεη ιερού -ωστόσο τυφλού- μένους, νεόκοπη στο φόρουμ φμφ @stripe στα >4.5Κ ποστ μου, στα οποία και την παραπέμπω.

Ακόμη και σε αυτό το ζήτημα:

α) By the book, ο βοηθός φαρμακείου έχει ΙΚΑ και επικουρικά και ο τυπικός μισθός ξεκινά από 1000€ μικτά. Στα ιατρεία έχω δει κάτι κοπελίτσες φοιτήτριες που είναι ζήτημα αν τους δίνουν 400-500 ευρώ. Επίσης, συνήθως ο βοηθός φαρμακείου "φαίνεται" ως εργαζόμενος, δεν είναι αδήλωτος.

οι πρώτοι διδάξαντες είναι και πάλι οι φμφ που αξιοποιούν συζύγους (no hint intented), πεθερικά, τέκνα, συγγενείς, φίλους και γενικά όποιον διαθέσιμο υπάρχει, στο ευγενές σπορ της συλλογής συνταγών αλλά ακόμη και σε αυτό της εκτέλεσής τους. Ένα θέμα, στην ανάδειξη του οποίου έχει πρωτοπορήσει και πάλι το φόρουμ με αυτό εδώ το θρεντ:

« Τελευταία τροποποίηση: 3 Σεπτεμβρίου 2012, 18:29:29 από Ο διακομιστής »

3 Σεπτεμβρίου 2012, 18:37:59
Απάντηση #1782
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Όντως συμβαίνει.
Όμως η απάντησή μου ήταν περί εξόδων φαρμακείου. Ο αδήλωτος εργαζόμενος δεν φαίνεται στα έξοδα.
Και είμαι βέβαιος ότι αν πάρουμε την αναλογία αδήλωτων βοηθών σε φαρμακεία και ιατρεία, και το ύψος του μισθού ειδικά αυτή την περίοδο, τα αποτελέσματα θα μας/σας εκπλήξουν.

3 Σεπτεμβρίου 2012, 18:43:24
Απάντηση #1783
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator

Σαφώς, τώρα που θα γυρίσουμε στη δραχμή, ας κρατικοποιηθούν τα πάντα. Λεφτά ...θα υπάρχουν !
Εξάλλου τα τελευταία 30 χρόνια κατέδειξαν την άριστη εφαρμογή του κρατισμού (και κομματισμού) στη χώρα μας.

Θα έλεγα το αντίθετο. Ο ιδιωτικός τομέας έχει επιδείξει μία εξίσου αξιοσημείωτη ανωριμότητα, συμπλέοντας (ή και συμπλεκόμενος) με τις παθογένειες του κρατικού τομέα.
Δε νομίζετε ότι είναι παράλογο ένας τόσο ευαίσθητος τομέας όσο η διάθεση φαρμάκου να μην έχει μία ασφαλιστική δικλείδα;
Δε νομίζετε ότι τουλάχιστον τα φαρμακεία των Νοσκομείων και του ΙΚΑ θα πρέπει να εκτελούν συνταγές με τον ίδιο τρόπο που μπορούν να διεκπεραιώσουν εξετάσεις;
Είναι σα να λέμε να καταργηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός υγείας.
Και μένα θεωρητικά με βλάπτει επαγγελματικά να λειτουργεί Νοσοκομείο ή ΙΚΑ ή Κ.Υ. ή αγροτικά ιατρεία. Είναι λογική αυτή;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

3 Σεπτεμβρίου 2012, 18:44:54
Απάντηση #1784
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Προσωπικά, μπήκα τώρα στο χώρο (και τον χορό),
................................
ΥΓ2: Μάθαμε και τους ΦχΦ που ψωμολυσσάνε βλέπω. Χαίρομαι, γιατί μέχρι πριν λίγες μέρες που ήμουν και γω ένας από αυτούς με είχαν όλοι γραμμένη.

Ουφ! Προς στιγμή νόμισα ότι είστε η φμφ σύζυγος τακτικού θαμώνα του θρεντ.