Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Νοεμβρίου 2024, 03:25:48

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών  (Αναγνώστηκε 631351 φορές)

0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Μαρτίου 2011, 10:14:50
Απάντηση #420
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Έ ...έ ...έρχονται τα ΚΑΦΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ!
Μάλλον πρόκειται για τα 543 φάρμακα της αρνητικής λίστας, που πλέον ( ; ) δεν αποζημιώνονται από τα Ταμεία.

Αν έχει δει κανείς κάποιο από αυτά να έχει καφέ κουπόνι, ας καταθέσει τη μαρτυρία του για να ξέρουμε κι εμείς τί γίνεται. Πάντως, οι ΦμΦ φαίνονται ιδιαίτερα θορυβημένοι:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τις τελευταίες μέρες καταφθάνουν στα φαρμακεία φάρμακα με καφέ κουπόνια. (προάγγελος της νέας λίστας φαρμάκων) Σύμφωνα με πηγές από το ΙΚΑ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κοπούν τέτοιου είδους συνταγές καθώς υπάρχει εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία φάρμακα με καφέ κουπόνια δεν καλύπτονται.
Συμβουλή μας είναι ΜΗΝ ΧΟΡΗΓΕΊΤΕ φάρμακα με καφέ κουπόνια. 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Μαρτίου 2011, 13:00:04
Απάντηση #421
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Στο προσκήνιο και πάλι η απελευθέρωση του ελληνικού φαρμακείου:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Χωρίς αποφασιστικότητα εμφανίζεται η κυβέρνηση

Σε μια κρίσιμη καμπή για την εφαρμογή του Μνημονίου και σε μια στιγμή που λαμβάνονται ζωτικής σημασίας αποφάσεις για την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η κυβέρνηση εμφανίζεται αδύναμη να προωθήσει με ταχύτητα και αποφασιστικότητα τις διαρθρωτικές αλλαγές. Τα κλειστά επαγγέλματα «μισάνοιξαν», αφού διατηρήθηκαν τα καθορισμένα περιθώρια κέρδους των φαρμακοποιών, οι κατώτατες αμοιβές για δικηγόρους και μηχανικούς καθώς και άλλοι περιορισμοί. Στον τομέα της ενέργειας, η κυβέρνηση φοβάται τη σύγκρουση με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και αναζητεί τρόπους όχι απλώς να καθυστερήσει την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και να ενισχύσει το μονοπώλιο της ΔΕΗ. Η ίδια στασιμότητα παρατηρείται και στην άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα. Οι θεσμικές παρεμβάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και αδειοδότησης επιχειρήσεων είτε δεν εφαρμόζονται είτε δεν έχουν πάρει καν τη μορφή νομοσχεδίου. Στα χαρτιά παραμένουν και οι αλλαγές στον ΟΣΕ και τις άλλες ΔΕΚΟ. Ολα αυτά ενισχύουν τον προβληματισμό της τρόικας και των Ευρωπαίων για την ικανότητα της Ελλάδας να φέρει σε πέρας το Μνημόνιο.

Διαβάζουμε ακόμη:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και οι αγορές αμφισβητούν την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το Μνημόνιο

Οταν τον περασμένο Νοέμβριο οι εκπρόσωποι της τρόικας προειδοποιούσαν ότι το Μνημόνιο είχε εισέλθει στην πιο κρίσιμη φάση του, αυτή της υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών, το έκαναν γιατί διαπίστωναν ότι ήδη η κυβέρνηση εμφάνιζε τα πρώτα σημάδια κόπωσης. Στην αξιολόγηση του Φεβρουαρίου ήταν πλέον εμφανές ότι το Μνημόνιο ήταν υπόθεση δύο, το πολύ τριών υπουργών.

Η θεσμοθέτηση των διαρθρωτικών μέτρων για τη δημοσιονομική προσαρμογή και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας καθυστερεί. Ακόμη και όταν παίρνουν μορφή νόμου, οι εκπτώσεις είναι μεγάλες σε σχέση με το γράμμα και το πνεύμα των όσων συμφωνήθηκαν με την τρόικα, ενώ η υλοποίησή τους εκκρεμεί επί μακρόν εν αναμονή της έκδοσης υπουργικών αποφάσεων, προεδρικών διαταγμάτων και εγκυκλίων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι αγορές αμφισβητούν πλέον την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το Μνημόνιο και η κυβέρνηση από την πλευρά της δίνει όσα επιχειρήματα χρειάζονται εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων είναι η χρεοκοπία. Η υπουργός Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη δημιουργεί διάφορα προσκόμματα σε ό, τι αφορά τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Τα κλειστά επαγγέλματα μισάνοιξαν. Οι φαρμακοποιοί, οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι μηχανικοί, οι ορκωτοί λογιστές διατήρησαν επί της ουσίας το προστατευμένο από το κράτος επαγγελματικό καθεστώς τους, κάνοντας κάποιες επί μέρους παραχωρήσεις.

Η πολιτική στον στρατηγικό τομέα της ενέργειας, που θα μπορούσε να κινητοποιήσει ελληνικές και ξένες επενδύσεις, χαράσσεται σε συνεργασία με τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ. Οι αλλαγές στον ΟΣΕ ψηφίστηκαν, αλλά ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί. Ούτε το νέο εταιρικό σχήμα έχει διαμορφωθεί ούτε οι μετατάξεις έχουν γίνει ούτε οι νέες συμβάσεις εργασίας έχουν συμφωνηθεί.

Σε επίπεδο εξαγγελιών έχουν μείνει και τα μέτρα που θα ενίσχυαν την επιχειρηματικότητα. Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης αθροίζει και ξαναθροίζει τις επιδοτήσεις και τις επιχορηγήσεις που θα δοθούν. Την ίδια ώρα, ο νόμος για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί, ενώ το νομοσχέδιο για την ταχύτερη αδειοδότηση των επιχειρήσεων, που είναι και το σημαντικότερο, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Υ.Γ: Τα βλέπεις, Βασιλάκη;
Βασιλάκη, η συμμόρφωση με το Μνημόνιο γίνεται για να αποδώσει αποτελέσματα και όχι για φαίνεται ότι συμμορφωνόμαστε.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Μαρτίου 2011, 13:20:07 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Μαρτίου 2011, 13:15:32
Απάντηση #422
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Βασιλάκη, ιδού τα ανδραγαθήματα σου:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Πεννυ Mπουλουτζα

Χωρίς μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, με διατήρηση του υφιστάμενου ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα φαρμακεία και με προαιρετική τη λειτουργία τους το Σάββατο και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, «απελευθερώθηκε» το φαρμακευτικό επάγγελμα. Σύμφωνα με τα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα και περιγράφονται στον νόμο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας», δεν αλλάζει ουσιαστικά τίποτα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακοποιών και δεν περιορίζεται η δυνατότητα της ντε φάκτο κληρονομικής μεταβίβασης της άδειας λειτουργίας των φαρμακείων, καθώς και της ευχέρειάς τους να πωλούν την άδεια κατά την αποχώρησή τους από το επάγγελμα. Στον διάλογο που προηγήθηκε της ψήφισης των μέτρων, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος είχε θέσει θέμα άρσης αυτών των προνομίων. Τελικά, έπειτα από πρόταση των ίδιων των φαρμακοποιών, προκρίθηκε η δυνατότητα συστέγασης φαρμακείων.

Επίσης, δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών (35% κατά την κυβέρνηση, 23,4% κατά τους φαρμακοποιούς), αφού επελέγη από την αρχή του σχετικού διαλόγου η «λύση» της καθιέρωσης κλιμακωτού ποσοστού επιστροφής χρηματικού ποσού (rebate) επί των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων (από 0% έως 8% ανάλογα με το ποσό των οφειλών). Δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι το μέτρο έχει δυσκολίες εφαρμογής, αφού δεν έχουν μηχανογράφηση όλα τα φαρμακεία και με δεδομένη την «κακή εμπειρία» του παρελθόντος με το rebate των φαρμακοβιομηχανιών προς τα Tαμεία. Αναφορικά με τη λειτουργία των φαρμακείων το Σάββατο και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, η διατύπωση της σχετικής ρύθμισης δεν είναι δεσμευτική. Οπως αναφέρεται, «όλα τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν το Σάββατο και κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και της Τετάρτης», ενώ παραπέμπονται οι λεπτομέρειες της ρύθμισης σε υπουργική απόφαση.

Προς τη λογική του «ανοίγματος» του επαγγέλματος είναι η αλλαγή των πληθυσμιακών κριτηρίων από 1 φαρμακείο προς 1.500 κατοίκους σε 1 προς 1.000, αλλά και η δυνατότητα διπλασιασμού του αριθμού των φαρμακείων κοντά στα νοσοκομεία, μέτρα που εκτιμάται ότι θα «ανοίξουν» έως και 1.500 νέα φαρμακεία.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Μαρτίου 2011, 13:25:29 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Μαρτίου 2011, 14:53:35
Απάντηση #423
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επίσης, δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών (35% κατά την κυβέρνηση, 23,4% κατά τους φαρμακοποιούς), αφού επελέγη από την αρχή του σχετικού διαλόγου η «λύση» της καθιέρωσης κλιμακωτού ποσοστού επιστροφής χρηματικού ποσού (rebate) επί των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων (από 0% έως 8% ανάλογα με το ποσό των οφειλών). Δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι το μέτρο έχει δυσκολίες εφαρμογής, αφού δεν έχουν μηχανογράφηση όλα τα φαρμακεία και με δεδομένη την «κακή εμπειρία» του παρελθόντος με το rebate των φαρμακοβιομηχανιών προς τα Tαμεία.

Νομίζω ότι η αρθρογράφος δεν είναι ακριβής. Το ποσοστό επιστροφής (rebate) θα ισχύσει από 1/4/2011 μαζί με τις υπόλοιιπες διατάξεις του νέου νόμου.

Αν υπάρχει μια δυσκολία εφαρμογής, αυτή δεν έχει να κάνει με τη μηχανογράφηση ή όχι των φαρμακείων (άσχετο τελείως και παραπλανητικό).
Αλλά με την τήρηση της εμπρόθεσμης πληρωμής των οφειλών των ταμείων, που είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή του rebate όπως αναγράφεται στη σχετική διάταξη. Αυτή είναι η "κακή εμπειρία" του παρελθόντος και του παρόντος.
Πάντως για τις φαρμακοβιομηχανίες είναι σωστό, το rebate 3% ακόμα το χρωστούν σε ένα μεγάλο ποσοστό εδώ και 3-4 χρόνια. Όμως και εκείνες μπορούν να επικαλεστούν τις καθυστερήσεις πληρωμών των νοσοκομείων.
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

6 Μαρτίου 2011, 20:51:01
Απάντηση #424
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (tromaktiko)
Η πρώτη ανάρτηση, στο ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝ, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Όταν οι οικονομίες ανθούν, κάποιος λόγος υπάρχει...
Με αναλογία 1/1.200, δηλαδή από τις μικρότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κύπρος ζητά μόνο τα αυτονόητα για να λειτουργήσει κάποιος Φαρμακοποιός το δικό του Φαρμακείο. Στην Ελλάδα του Λοβέρδου, του Τιμοσίδη, του Βαγιωνά, του Αμπατζόγλου, του Λουράντου, του Κούβαρη, του Θεοδοσιάδη και των άλλων μελών της συντεχνίας, μας φταίει "ο κακός μας ο καιρός" που δεν θα πάμε ποτέ μπροστά...

1. Ποιές είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να εγγραφεί κάποιος ως φαρμακοποιός και να ασκήσει το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Κύπρο;

Ποιές είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να εγγραφεί κάποιος ως Φαρμακοποιός και να ασκήσει το επάγγελμα του Φαρμακοποιού στην Κύπρο;

1) Να έχει συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του (Πιστοποιητικό γεννήσεως)
2) Να είναι πολίτης ή σύζυγος ή τέκνο πολίτη της Δημοκρατίας που έχει την συνήθη διαμονή του στην Κύπρο ή υπήκοος άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε.
3) Να καταθέσει Πιστοποιητικό Ιθαγένειας (π.χ. διαβατήριο)
4) Να καταθέσει Πιστοποιητικό ληξιαρχικής πράξης γάμου, όπου εφαρμόζεται
5) Να είναι κάτοχος ενός από τα διπλώματα, πιστοποιητικά η άλλου τίτλου που αναφέρεται στο παράρτημα Ι του Νόμου 178(Ι)/2002 όπως εκάστοτε τροποποιείται (Παράρτημα V της οδηγίας 2001 / 19/ΕΚ) ή να είναι κάτοχος διπλώματος, πιστοποιητικού ή άλλου τίτλου που είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις του Παραρτήματος ΙΙ του Νόμου 178(Ι)/2002 όπως εκάστοτε τροποποιείται (Άρθρο 2 της οδηγίας 85/432/ΕΟΚ), αναγνωρίζεται από το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ. (Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών) και εγκρίνεται από το Συμβούλιο Φαρμακευτικής. Επιπλέον πρέπει να προσκομίσει βεβαίωση! ότι το δίπλωμα του είναι σύμφωνο με τις οδηγίες 85/432/ΕΟΚ και 85/433/ΕΟΚ και τις εκάστοτε τροποποιήσεις.
Οι αιτητές που δεν κατέχουν δίπλωμα, πιστοποιητικό η άλλο τίτλο που αναφέρεται στο παράρτημα Ι πρέπει:
α) Να επιτύχουν στις εξετάσεις Δικαστικής Φαρμακευτικής
β) Να έχουν πρακτική εξάσκηση τουλάχιστον ενός έτους
γ) Να καταθέσουν Πιστοποιητικό λευκού ποινικού μητρώου που έχει εκδοθεί μέχρι τρεις (3( μήνες πριν την αίτηση.
δ) Να καταθέσουν Βεβαίωση από ιατρό του κράτους μέλους καταγωγής ότι είναι άτομο με την απαραίτητη ψυχική υγεία για την άσκηση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, νοουμένου ότι δεν έχουν παρέλθει τρεις μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της
ε) Να πληρώσει Τέλη εγγραφής πέντε (5) κυπριακών λιρών

Τέλος, το πρόσωπο που διεξάγει την επιχείρηση Φαρμακοποιού -Φαρμακείο- πρέπει να έχει επαρκή γνώση της Ελληνικής γλώσσας και επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον έξι (6) μηνών στην Κυπριακή Δημοκρατία ή σε Κράτος μέλος της Ε.Ε..

Στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν "άνοιξε" το φαρμακευτικό επάγγελμα για όλους τους πτυχιούχους Φαρμακοποιούς που κατέχουν Άδεια άσκησης επαγγέλματος, αλλά ο κ. Α. Λοβέρδος -με την ανοχή... του κ. Πρωθυπουργού- ε π έ τ ρ ε ψ ε με Νόμο να συνεχίζεται η κληρονομικότητα των κρατικών Αδειών των Φαρμακείων, καθώς και η -παράνομη, αντισυνταγματική και "μαύρη"- πώληση από ιδιώτες Φαρμακοποιούς, κρατικών Αδειών. Αλήθεια κύριε... Λοβέρδο.., πόσο μεγάλο... ήταν το... φακελάκι... που πήρατε... για να "σφραγίσετε"... περισσότερο... το φαρμακευτικό επάγγελμα της συντεχνίας..;
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Μαρτίου 2011, 18:00:32
Απάντηση #425
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ως "υπερβολικό" κρίνουν οι ΦμΦ Θεσ/νίκης το ποσό των 100 ευρώ που τους παρακρατήθηκε από το Σύλλογό τους, προκειμένου να καλυφθούν τα "έξοδα" του "αγώνα" να πειστεί ο Βασιλάκης να μην ανοίξει το επάγγελμά τους. Σε ιστοσελίδα ΦμΦ, διαβάζουμε:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτό το μήνα παρακρατήθηκαν 100 ευρώ από κάθε λογαριασμό για έξοδα αγώνα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επίθεση που έγινε κατά τις μέρες της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα φαρμακεία. Πολλοί συνάδελφοι που δε παρευρίσκονταν στη συγκεκριμένη γενική συνέλευση που ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα παρακρατήσει από τους φαρμακοποιούς 100 ευρώ απορημένοι διαπίστωσαν γιατί τους παρακρατήθηκαν 100 ευρώ καθώς δεν ειδοποιήθηκαν και δεν ερωτήθηκαν αν θέλουν να δώσουν τα χρήματα. Το ποσό των 120.000 χιλιάδων ευρώ που μαζεύτηκε πάντως αυτές τις μέρες θεωρείται υπερβολικό από πολλούς. Εσείς τι λέτε ?   

Διαβάστε την επιστολή Ξανθόπουλου για το θέμα προς το πρόεδρο του Φ.Σ.Θ.


Αξιότιμε κ Πρόεδρε,

Επειδή έγινα αποδέκτης πολλών και έντονων διαμαρτυριών για την αιφνιδιαστική σας πρόταση στη Γ.Σ. της 15/01/2011 περί εκτάκτου εισφοράς από τους συναδέλφους μας με το ποσό των 100 ευρώ μέσω του ΔΙ.ΛΟ.Φ. διαχωρίζω τη θέση μου όχι μόνο επί της ουσίας αλλά και επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε διότι:
α. Δεν ήταν το αποτέλεσμα συνεδριάσεως του Δ.Σ.
β. Πολλοί εκ των συναδέλφων, και δικαιολογημένα,  θα μπορούν να δηλώσουν άγνοια λόγω της απουσίας τους από την Γενική Συνέλευση με ότι αυτό συνεπάγεται.
γ. Η υπερβολή του ποσού των 125.000 ευρώ δημιούργησε κάποια σχόλια που δεν είμαι διατεθειμένος ούτε να δεχτώ, ούτε να αποδεχτώ και πολύ περισσότερο να χρεωθώ.
Προτείνω τη σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. από το οποίο θα ληφθεί απόφαση επί της προτάσεως σας και εάν γίνει αποδεκτή, να κοινοποιηθεί στους συναδέλφους και εάν συμφωνούν να το βεβαιώσουν και εγγράφως προς αποφυγή πάσης παρεξηγήσεως και αμφισβητήσεως.
Δια της επιστολής μου αυτής, την οποία κοινοποιώ και μέσω του διαδικτύου, θεωρώ ότι επιτελώ το καθήκον μου, όχι μόνο έναντι των συναδέλφων που με τίμησαν δια της ψήφου τους αλλά και όλων αδιακρίτως των συναδέλφων μου.
Υπήρξε δέσμευση προεκλογική την οποία δεν παραβιάζω μετεκλογικά.

Με εκτίμηση ,
Χρήστος Ξανθόπουλος
Φαρμακοποιός
Μέλος Δ.Σ. ΦΣΘ
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Μαρτίου 2011, 18:10:02 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Μαρτίου 2011, 18:56:10
Απάντηση #426
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


ΦμΦ και απελευθέρωση των φαρμακείων: Όταν το πρόβλημα μάχεται τη λύση του.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Tο πιο κρίσιμο στοίχημα για την ελληνική οικονομία, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στις ΔEKO, κινδυνεύει να χάσει η κυβέρνηση εξαιτίας των δραματικών καθυστερήσεων στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων, αλλά και των κρυφών συμβιβασμών που έγιναν. Oι εξελίξεις στην υπόθεση της απελευθέρωσης μιας σειράς επαγγελμάτων, αλλά και στη γενναία περιστολή των δαπανών σε εταιρείες δημοσίου χαρακτήρα, χαρακτηρίζονται πλέον ως μια επικίνδυνη «φούσκα».

Φαρμακεία

Οι περιορισμοί είναι εδώ

Σχεδόν ένα μήνα μετά τη νομοθετική παρέμβαση οι φαρμακοποιοί χαμογελούν με νόημα. Ξέρουν ότι το «άνοιγμα του επαγγέλματος» ελάχιστα τους επηρέασε. Mια προστασία που αγγίζει τα όρια της πρόκλησης, καθώς η «οικογένεια» των φαρμακοποιών διαχειρίζεται 7 δισ. ευρώ από τα 9 δισ. της συνολικής εθνικής φαρμακευτικής δαπάνης και δηλώνει στην εφορία μόλις 450 εκατ. ευρώ!... Kρύβουν δηλαδή -αν υπολογίσουμε μόνο το διασφαλισμένο κέρδος το 35% που απολαμβάνουν- 2 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα

Iδιοκτησιακό. O νόμος επαναλαμβάνει τον περιορισμό: ιδιοκτησία και διεύθυνση του φαρμακείου από φαρμακοποιό. Aυτό σημαίνει ότι η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου δίνεται μόνο σε φαρμακοποιούς και όχι σε επιχειρηματίες που ιδρύουν φαρμακεία και προσλαμβάνουν φαρμακοποιούς ως υπεύθυνους. Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί έχουν εξασφαλίσει το απόλυτο δικαίωμα στη μεταβίβαση της άδειας που στις περισσότερες περιπτώσεις πωλούνται έως και 300.000 ευρώ, ενώ σε άλλες «περνάνε» κληρονομικά στους απογόνους.
Nομική μορφή. Tα φαρμακεία είναι μόνο ατομικές επιχειρήσεις ή εταιρείες OE ή EΠE και μόνο μεταξύ φαρμακοποιών. Aποκλείονται οι AE, οι οποίες -σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς- μπορεί να περάσουν σε χέρια φαρμακευτικών εταιρειών και η διακίνηση να γίνει ανεξέλεγκτη. Kάτι τέτοιο, βέβαια, θα οδηγούσε σε σκληρό ανταγωνισμό και σε «πτώση» τιμών.

Πληθυσμιακό και χωροταξικό. Για το άνοιγμα φαρμακείων εξακολουθούν να ισχύουν πληθυσμιακοί και χωροταξικοί όροι. H μοναδική παρέμβαση που έγινε στο νόμο είναι η μείωση των ορίων από ένα φαρμακείο ανά 1.500 κατοίκους σε ένα ανά 1.000.

Παραμένει η σταθερή λιανική τιμή, δηλαδή να μην επιτρέπεται να πουλάει κανείς φάρμακα σε τιμή χαμηλότερη της λιανικής. Σε συνδυασμό με το ποσοστό κέρδους (35% επί της λιανικής) που επίσης δεν μεταβάλλεται, οι φαρμακοποιοί έχουν εξασφαλίσει τα «προς τα ζην» χωρίς κόπο. H μοναδική... απώλεια για το κλάδο είναι η καθιέρωση ποσοστού έκπτωσης προς τα ταμεία (μεσοσταθμικά 4,5%) η καταβολή της οποίας ωστόσο λόγω τεχνικών θεμάτων (ηλεκτρονική συνταγογράφηση και μηχανογράφηση) θεωρείται αδύνατη.

Tα λεγόμενα MHΣYΦA, (μη διπλογραφούμενα φάρμακα) αλλά και άλλα είδη (όπως συμπληρώματα διατροφής, κλ.π.) παραμένουν στα φαρμακεία για τα οποία έχουν εξασφαλίσει σταθερή τιμή με υψηλό κέρδος. H επέκταση του ωραρίου το Σάββατο και τα απογεύματα Δευτέρας και Tετάρτης είναι τελικά προαιρετική.

« Τελευταία τροποποίηση: 9 Μαρτίου 2011, 18:59:01 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Μαρτίου 2011, 09:27:31
Απάντηση #427
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


βρε ζηλεια με τα φαρμακεια.....μηπως να τα πουλαμαι εμεις????????????
εμεις ομως ποτε θα πληρωθουμαι????????????
καναμαι κατι γι αυτο?????????????????
ουτε εφημεριες στα νοσοκομεια.........ουτε οπαδ στου ιδιωτες κλπ,κλπ,κλπ
ΕΜΕΙΣ τι αγωνες καναμαι?????????????????????????

10 Μαρτίου 2011, 11:40:45
Απάντηση #428
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
πουλαμαι
πληρωθουμαι
καναμαι  
καναμαι

Επίτηδες το κάνεις συναδελφε?
Γειατοί μπωρό να το κάνο κε γο...

10 Μαρτίου 2011, 12:19:30
Απάντηση #429
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ



10 Μαρτίου 2011, 15:37:27
Απάντηση #430
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έ ...έ ...έρχονται τα ΚΑΦΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ!

Ήρθαν τα ΚΑΦΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ!!!!

Διαβάζουμε σχετικά σε ιστοσελίδα ΦμΦ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επομένως: Καφέ κουπόνι = το πληρώνει ο ασφαλισμένος εξ ολοκλήρου!!

 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Μαρτίου 2011, 15:52:35
Απάντηση #431
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Σε άλλο σάιτ ΦμΦ, διαβάζουμε για τις αδιέξοδες ανησυχίες τους: Σύμφωνα με τη συλλογιστική τους, το χρέος των Ταμείων απέναντι τους είναι τόσο μεγάλο, που είναι αδύνατο να εξοφληθεί. Φυσικά, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξόφλησή τους και όχι η σωτηρία του Κράτους, όπως ακριβώς ένα φίδι που δαγκώνει το χέρι που το ταΐζει. Διαφορετικά, θα σπεύδανε να το συνδράμουν με διακανονισμό-rebate-κούρεμα των οφειλών, απελευθέρωση αδειών και περιορισμών και, κυρίως, μείωση του ποσοστού κέρδους τους . Αλλά πού...


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Για να ξεκαθαρίσουμε την στρατηγική.Για να πληρωθούν τα όμολογα από το 2012 και μετά το κράτος κάνει το εξής απλό.Εξοικονομεί χρήματα για τα ομόλογα  χωρίς να πληρώνει τα χρέη των υπολοίπων.Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χρήματα για να πληρωθούμε δεν υπάρχουν και ούτε θα βρεθούν.

παράδειγμα:

Είναι σα να έχουμε 1000 ευρω μισθό και να χρωστάμε στην τράπεζα 700 για το δανειο του σπιτιου.Με τα υπόλοιπα θα πρέπει να περάσουμε το μήνα.Συνεπώς δίνουμε 700 ευρω για να μη χάσουμε το σπίτι μας και με τα υπόλοιπα 300 προσπαθούμε να περάσουμε το μήνα.Και επειδή οι λογαριασμοί ΔΕΗ,ΟΤΕ(στην περίπτωση του κράτους μισθοί-συντάξεις) δεν δίνουν πίστωση αναπόφευκτα θα μπήξουμε το μπακάλι,το μανάβη και τους υπόλοιπους που μπορούν να μας δωσουν πιστώσεις.

Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι ότι όσο πιο πολύ καιρός περνάει ο νοικοκύρης πλέον τόσο χρέος θα μζεύει στους μικροεπαγγελματίες.Φυσικά στο τέλος δε θα μπορεί να πληρώσει το χρέος του σε κανέναν αφού επαγωγικά από την στιγμή που δεν μπορεί να το πληρώσει στα αρχικά στάδια που είναι χαμηλό στα τελικά δε θα καταφέρει να το αποπληρώσει παρά μονο αν κερδίσει το Λόττο.

Και επειδή η ΕΕ δεν πρόκειται να κληρώσει Λόττο όσο νωρίτερα κόψουμε το βερεσέ τόσο λιγότερες οι μελλοντικές απώλειες.Δεν ξέρουμε αν ο ΦΣΑ έκανε την αναστολή λόγω ενστίκτου ή μετά από μελέτη αλλά τα εύσημα πρέπει να του τα αναγνωρίσουμε μιας και τέτοιες πολύπλοκες οικονομικές αποφάσεις σπάνια προκρίνονται με επιτυχία σε συνδικαλιστικά όργανα.Σίγουρο είναι ότι επειδή δεν έπραξε σα μπακάλης δε θα έχει και την τυχη του μπακάλη.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Μαρτίου 2011, 16:12:32 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Μαρτίου 2011, 16:16:13
Απάντηση #432
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Και μέσα στο γενικό χαμό, μερικοί ΦμΦ παραμένουν αμετανόητοι.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ άδεια λειτουργίας, τιμή 400.000 ευρώ 6982/94087 2

Τιμή: 400.000,00 €
Αγγελία Ιδιώτη

(πηγή: blog ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝ)
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Μαρτίου 2011, 16:20:19 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Μαρτίου 2011, 22:47:22
Απάντηση #433
Αποσυνδεδεμένος

timex


Πραγματικα χρυση ευκαιρια....

12 Μαρτίου 2011, 17:32:06
Απάντηση #434
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Του Αποστολου Λακασα

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων στην Ελλάδα μοιάζει λίγο με την ιστορία του... λύκου που τον βάζει ο βοσκός να φυλάει τα πρόβατα. Είναι τυχαίο που η απελευθέρωση για τα κλειστά επαγγέλματα των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων αποφασίστηκε τελικά, αλλά νομοθετήθηκε με πολλά «παραθυράκια» - εξαιρέσεις; Δεν νομίζω, εάν σκεφτούμε ότι ένας στους τέσσερις βουλευτές έχει κάνει νομικές σπουδές. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα επαγγέλματα (για παράδειγμα μηχανικοί, φαρμακοποιοί) που βρίσκονται στη λίστα των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά έχουν ισχυρή, συντεχνιακού χαρακτήρα, υποστήριξη βουλευτών, οι οποίοι ασκούν το ίδιο επάγγελμα. Δηλαδή, είναι σαν να ζητάμε από τους Ελληνες βουλευτές να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να πάρουν μία αποφαση παραμερίζοντας τα οφέλη τα δικά τους, των συναδέλφων τους και της εκλογικής τους πελατείας...

Ειδικότερα, τα ευρήματα της έρευνας που έκαναν οι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού της εταιρείας Orientum - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας κ. Σπύρος Μιχαλούλης και Νίκος Παυλάκος δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν ειρωνικά αλλά και πικρά σχόλια για τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές περγαμηνές των 300 της ελληνικής Βουλής. Συγκεκριμένα, 77 (ποσοστό 25,6%) έχουν σπουδάσει σε μία από τις τρεις νομικές σχολές της χώρας (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή). Αλλοι 44 βουλευτές σπούδασαν οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό. Τρίτος πληθυσμιακά επαγγελματικός κλάδος στη Βουλή είναι οι γιατροί· είναι 35 μεταξύ των 300. Στα βουλευτικά έδρανα βρίσκουμε, επίσης, πολλούς ακόμη εκπροσώπους κλειστών επαγγελμάτων, όπως οι μηχανικοί (πολιτικοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι, ηλεκτρονικοί, μεταλλειολόγοι, τοπογράφοι, χημικοί) και οι φαρμακοποιοί. Οι συνολικά 208 δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, γιατροί και φαρμακοποιοί πλειοψηφούν. Ως εκ τούτου, η χώρα θα έπρεπε να έχει απελευθερώσει την αγορά των υπηρεσιών, θα έπρεπε να έχει καλή οργάνωση των οικονομικών της και θα όφειλε να έχει λύσει τα προβλήματα του συστήματος υγείας, τα οποία οι βουλευτές γνωρίζουν ενδελεχώς...

Ολόκληρο το άρθρο στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος