Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 00:17:26

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών  (Αναγνώστηκε 630997 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Δεκεμβρίου 2010, 17:54:48
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μεχρι στιγμης, ο υπουργος υγειας, τους κανει το χατηρι με τις δηλωσεις του.

Tότε γιατί κλαψουρίζουν Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος;
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Δεκεμβρίου 2010, 18:21:52
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Γιατί ρε παιδιά, το θέμα είναι πρωτίστως οικονομικό για αυτούς.
Με το προτεινόμενο rebate (μάλλον υψηλό αλλά θα παζαρευτεί) και την πιθανή διακοπή των εκπτώσεων από τις φαρμακαποθήκες, τα φαρμακεία θα χάσουν επιπλέον χρήματα.
Κι έπειτα είναι αυτό το "κουλό" με τα Σάββατα. Λες και αυτό έλειπε από την αγορά...

By the way, θα πέσει τρελλό τσεκούρι στις φαρμακαποθήκες και ΣΥΦΑ.
Από 150+ που είναι σήμερα στην Ελλάδα, δεν ξέρω πόσα θα μπορέσουν να παραμείνουν. Μόνο που η συμπίεση του κέρδους τους ενδεχομένως να οδηγήσει σε αύξηση των εξαγωγών και σε μείωση κάποιων υπηρεσιών (π.χ. αριθμός δρομολογιών την ημέρα).
Θα δείξει.

Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

7 Δεκεμβρίου 2010, 18:46:24
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

Meletis

Γιατί ρε παιδιά, το θέμα είναι πρωτίστως οικονομικό για αυτούς.

Στα λογια μου ερχεσαι...

Κι έπειτα είναι αυτό το "κουλό" με τα Σάββατα. Λες και αυτό έλειπε από την αγορά...

Καθολου κουλο. Τα Σαββατα σταματαει να αρρωσταινει ο κοσμος; Γιατι ειναι υποχρεωμενος να ψαχνει να βρει εφημερευον φαρμακειο σε καποια χιλιομετρα απο το σπιτι του, και να περιμενει μιση ωρα στην ουρα; Αν λες οτι αγωνιζεσαι για τη δημοσια υγεια και την απροσκοπτη προσβαση στα φαρμακα, πρεπει να το αποδεικνυεις κι ολας....

7 Δεκεμβρίου 2010, 18:49:20
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

Black Mamba

Δακρυσε η Ελλάδα με το δράμα των ΦμΦ. Προτεινω απο αυριο να κυκλοφορουν με μαυρες σημαιες στα Cayenne....
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Δεκεμβρίου 2010, 19:02:10 από Black Mamba »

7 Δεκεμβρίου 2010, 19:03:17
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Καθολου κουλο. Τα Σαββατα σταματαει να αρρωσταινει ο κοσμος; Γιατι ειναι υποχρεωμενος να ψαχνει να βρει εφημερευον φαρμακειο σε καποια χιλιομετρα απο το σπιτι του, και να περιμενει μιση ωρα στην ουρα; Αν λες οτι αγωνιζεσαι για τη δημοσια υγεια και την απροσκοπτη προσβαση στα φαρμακα, πρεπει να το αποδεικνυεις κι ολας....

Και όμως, αν είχες δουλέψει Σάββατο θα έβλεπες ότι ουσιαστικά είναι μια "νεκρή" μέρα.
Καταρχήν, πουλάς γάλατα, καλλυντικά, depon και ό,τι π@π@ριά θυμηθεί κάποιος που μπαίνει στα πλαίσια της Σαββατιάτικης βόλτας του.
Κατά δεύτερο, δεν έχεις συνταγές (εκτός από νοσοκομεία), άρα μάνι-μάνι 70% κάτω η πελατεία.
Κατά τρίτο, το σύστημα των εφημεριών μπορεί να το καλύψει άνετα (όπως γίνεται εν μέρει και τώρα). Απλά με μικρή αύξηση των εφημερευόντων. Αυτό δεν είναι το ίδιο με το να πρέπει να ανοίγουν όλα τα φαρμακεία. Είναι γνωστό ότι Σάββατο ανοίγουν και όσα φαρμακεία εφημερεύουν Κυριακή.

Με τη λογική που λες, ο κόσμος αρρωσταίνει και Κυριακές. Θα ανοίγουν και τότε;
Λογική super market...

7 Δεκεμβρίου 2010, 19:04:56
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Δακρυσε η Ελλάδα με το δράμα των ΦμΦ. Προτεινω απο αυριο να κυκλοφορουν με μαυρες σημαιες στα Cayenne....

Άσε, γιατί έτσι όπως πάει, έρχεται το δράμα των ΦχΦ...
Μια χαρά είμαστε με το Jimny.

7 Δεκεμβρίου 2010, 19:44:52
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

Meletis

Και όμως, αν είχες δουλέψει Σάββατο θα έβλεπες ότι ουσιαστικά είναι μια "νεκρή" μέρα.
Καταρχήν, πουλάς γάλατα, καλλυντικά, depon και ό,τι π@π@ριά θυμηθεί κάποιος που μπαίνει στα πλαίσια της Σαββατιάτικης βόλτας του.
Κατά δεύτερο, δεν έχεις συνταγές (εκτός από νοσοκομεία), άρα μάνι-μάνι 70% κάτω η πελατεία.
Κατά τρίτο, το σύστημα των εφημεριών μπορεί να το καλύψει άνετα (όπως γίνεται εν μέρει και τώρα). Απλά με μικρή αύξηση των εφημερευόντων. Αυτό δεν είναι το ίδιο με το να πρέπει να ανοίγουν όλα τα φαρμακεία. Είναι γνωστό ότι Σάββατο ανοίγουν και όσα φαρμακεία εφημερεύουν Κυριακή.

Με εχεις μπερδεψει!! Πληροφορικαριος με γνωση του τζιρου της αγορας του φαρμακειου!!

Εγω παντως, οσες φορες εχω παει Σαββατοκυριακο σε φαρμακειο, ολοι με τη συνταγη στο χερι ειναι!

7 Δεκεμβρίου 2010, 20:39:08
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Πληροφορικαριος με γνωση του τζιρου της αγορας του φαρμακειου λόγω γυναίκας φαρμακοποιού.
:)

Σάββατο πρωί -> ακόμα και οι μύγες βαριούνται να πετάξουν...
Σάββατο & Κυριακή βράδυ -> καθεστώς εφημερίας όπου έρχονται τα επείγοντα & οι συνταγές από νοσοκομεία

Αν και με αυτά που έχω δει, η έννοια του "επείγοντος" είναι πολύ σχετική σε αυτή τη χώρα.
Να σου χτυπάνε το κουδούνι 3 τα ξημερώματα και αντί για φάρμακα να σου ζητάνε προφυλακτικά ή παιδικό γάλα (σπόντα για τους πατεράδες που μονίμως ξεχνάνε να αγοράσουν εγκαίρως...).

7 Δεκεμβρίου 2010, 20:51:53
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

Black Mamba

Επειδη τα μωρα πρεπει να φανε κι επειδη καποιοι και μπορουν και θελουν να δουλεψουν, καλο ειναι οι μανατζερς -συζυγοι να προτεινουν σε οποιον βαριεται, να κατσει να βαραει τις μυγες στο σπιτι του. Επισης, να προτεινει στην συζυγο, να πει στον ΠΦΣ, να στειλει 2000 αδειες φαρμακειων των 70αρηδων και ανω πισω στη Νομαρχια, γιατι δεν προκειται να αγοραστει καμια... Να ανασανει και η αγορα να δουλεψει και κανενας αλλος και να μην κινδυνευει η Δημοσια Υγεια απο ανοϊκους, γλαυκωματικους φαρμακοποιους...

7 Δεκεμβρίου 2010, 22:17:25
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

Meletis

Πληροφορικαριος με γνωση του τζιρου της αγορας του φαρμακειου λόγω γυναίκας φαρμακοποιού.
:)

Σάββατο πρωί -> ακόμα και οι μύγες βαριούνται να πετάξουν...
Σάββατο & Κυριακή βράδυ -> καθεστώς εφημερίας όπου έρχονται τα επείγοντα & οι συνταγές από νοσοκομεία

Αν και με αυτά που έχω δει, η έννοια του "επείγοντος" είναι πολύ σχετική σε αυτή τη χώρα.
Να σου χτυπάνε το κουδούνι 3 τα ξημερώματα και αντί για φάρμακα να σου ζητάνε προφυλακτικά ή παιδικό γάλα (σπόντα για τους πατεράδες που μονίμως ξεχνάνε να αγοράσουν εγκαίρως...).

Εισαι με τα καλα σου?? Ξερεις τι ειναι να ξεμεινεις απο προφυλακτικα πανω που εχεις "ψησει" το προσωπο??
Αληθεια, γιατι σνομπαρεις τα παραφαρμακα? Ποσο ειναι το ποσοστο κερδους σε αυτα?

8 Δεκεμβρίου 2010, 00:28:25
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Επειδη τα μωρα πρεπει να φανε κι επειδη καποιοι και μπορουν και θελουν να δουλεψουν, καλο ειναι οι μανατζερς -συζυγοι να προτεινουν σε οποιον βαριεται, να κατσει να βαραει τις μυγες στο σπιτι του. Επισης, να προτεινει στην συζυγο, να πει στον ΠΦΣ, να στειλει 2000 αδειες φαρμακειων των 70αρηδων και ανω πισω στη Νομαρχια, γιατι δεν προκειται να αγοραστει καμια... Να ανασανει και η αγορα να δουλεψει και κανενας αλλος και να μην κινδυνευει η Δημοσια Υγεια απο ανοϊκους, γλαυκωματικους φαρμακοποιους...

Μαζί σου για τις άδειες, αλλά όταν τις δεις στη Νομαρχία, γράψε μου...

Μου αρέσει το "manager-σύζυγος", θα το βάλω στην κάρτα μου :)

8 Δεκεμβρίου 2010, 07:44:20
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

Meletis

Μαζί σου για τις άδειες, αλλά όταν τις δεις στη Νομαρχία, γράψε μου...

Μου αρέσει το "manager-σύζυγος", θα το βάλω στην κάρτα μου :)

Ας τις κανουν κορνιζα τοτε. Γιατι το κληρονομικο και η αγοραπωλησια, θα ειναι σε λιγο μια γλυκια αναμνηση γι΄αυτους... Αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

8 Δεκεμβρίου 2010, 15:55:13
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Μαζί σου, αλλά από που προκύπτει η σιγουριά σου;
Θέλω να πω ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα Λοβέρδου και το προσχέδιο νόμου, πουθενά δεν αναφέρεται η αλλαγή του τρόπου αδειοδότησης ή η άρση των γεωπληθυσμιακών περιορισμών. Κατ' εμέ, έγινε συμβιβασμός (σου αφήνω το ιδιοκτησιακό και τους περιορισμούς, μου δίνεις το rebate).

Το μόνο που θα εξορθολογίσει την αγορά είναι:
- Σταδιακή μείωση του αριθμού των φαρμακείων λόγω μη ικανοποιητικής κερδοφορίας μέσα σε διάστημα 1-2 ετών
- Επιστροφή των αδειών στη Νομαρχία (και αυτές των 70+ φαρμακοποιών) και τήρηση επετηρίδας

Τα παραπάνω μοιραία θα οδηγήσουν σε περισσότερες άδειες προς διάθεση σε νέους συναδέλφους και σε πρακτική κατάργηση της αγοραπωλησίας τους.

8 Δεκεμβρίου 2010, 17:03:53
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

Meletis

Μαζί σου, αλλά από που προκύπτει η σιγουριά σου;
Θέλω να πω ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα Λοβέρδου και το προσχέδιο νόμου, πουθενά δεν αναφέρεται η αλλαγή του τρόπου αδειοδότησης ή η άρση των γεωπληθυσμιακών περιορισμών. Κατ' εμέ, έγινε συμβιβασμός (σου αφήνω το ιδιοκτησιακό και τους περιορισμούς, μου δίνεις το rebate).

Το μόνο που θα εξορθολογίσει την αγορά είναι:
- Σταδιακή μείωση του αριθμού των φαρμακείων λόγω μη ικανοποιητικής κερδοφορίας μέσα σε διάστημα 1-2 ετών
- Επιστροφή των αδειών στη Νομαρχία (και αυτές των 70+ φαρμακοποιών) και τήρηση επετηρίδας

Τα παραπάνω μοιραία θα οδηγήσουν σε περισσότερες άδειες προς διάθεση σε νέους συναδέλφους και σε πρακτική κατάργηση της αγοραπωλησίας τους.

Κανε λιγη υπομονη και θα δεις..... ;)

9 Δεκεμβρίου 2010, 16:39:34
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

Black Mamba

Από το 27' περιπου, ο Βαγιωνας παλι αναφερει τα βολεμενα παιδακια του...και τι θα "υποφερουν" με την μειωση του ποσοστου και το ριμπειτ... Η οικογενειοκρατια καλα κρατειι!! Να τον χαιρονται...
Απλα καποιος να του πει οτι και οι αλλοι Ελληνες εχουν παιδια, που ειναι ανεργα, που παρακαλανε για μια δουλεια, που δεν παιρνουν ουτε επιδομα ανεργιας, ουτε εχουν ασφαλιση για κατι κακο... Να του πει, οτι αυτα τα παιδια δεν σπουδασαν Βουλγαρια οπως τα δικα του και βρισκονται χωρις ενσημα κανοντας λαντζα στα φαρμακεια τους.. Να του πει καποιος οτι αυτα τα παιδια ειναι περιπου 3000 και δεν ξερουν τι τους ξημερωνει...

Φτανει πια κ.Βαγιωνα... Ο κομπος εφτασε στο χτενι!!!!!!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Δεκεμβρίου 2010, 16:47:13 από Black Mamba »