Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 21:45:09

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών  (Αναγνώστηκε 631199 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Ιουνίου 2011, 12:05:07
Απάντηση #645
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ελ ιδιωτικών φαρμακείων, είναι εξόχως κουπονοκεντρικό, και αυτό οδήγησε στο γνωστό ανηλεές κυνηγητό κουπονιών.

Να όμως που οι φμφ επιδιώκουν να διατηρήσουν το μονοπώλιο και σε μη κουπονοφόρα προϊόντα, όπως οι βρεφικές τροφές, προφανώς για να υποχρεώνουν τους γονείς να τρέχουν μέχρι ...την Κατερίνη, προκειμένου να βρουν ανοιχτό φαρμακείο το πρωί του Σαββάτου.

Η τοποθέτηση του @τασαθ επί του θέματος, είναι, όπως περιμέναμε, πλήρως ευθυγραμμισμένη με Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος των συνδικαλιστών φμφ.

Η ελληνική κοινωνία όμως, ωρίμασε.

Που είδες εσύ τώρα ότι η τοποθέτησή μου είναι ευθυγραμμισμένη με αυτή του Θεοδοσιάδη, είναι ένα άλυτο μυστήριο...
Και αυτό με τα κουπόνια, τι είναι πάλι; Μπας και σου έχουν κάνει πλύση τα άπειρα εκπτωτικά sites που κυκλοφορούν (τύπου groupon και λοιπά);

Εγώ δεν μίλησα για μονοπώλιο ή δικαστικές προσφυγές αλλά αμφισβήτησα τους ευσεβείς πόθους του ΥΠΑΝ περί μείωσης τιμών.  
Και έθεσα ένα εύλογο ερώτημα περί ασφαλείας για ένα τόσο εξειδικευμένο προϊόν.

Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

3 Ιουνίου 2011, 12:06:53
Απάντηση #646
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Με τον όρο "ασφάλεια" αναφέρομαι στη δυνατότητα του πελάτη να διευκρινίσει τα περί βρεφικού σκευάσματος με τον φαρμακοποιό για να μην γίνει κάποιο λάθος.
Αυτό το σημείο είναι αρμοδιότητα του παιδιάτρου και όχι του φαρμακοποιού ούτε βέβαια και του σούπερ-μάρκετ.

Προφανώς και όταν ξέρει ο πελάτης τι θα αγοράσει, δεν τρέχει μία.
Γνωρίζεις όμως ότι αρκετές φορές αυτό δεν συμβαίνει; Η χρειάζεται τηλεφωνική συνεννόηση με τον παιδίατρο; Η απλά ...δεν υπάρχει παιδίατρος;
Και για να σε προλάβω: έχεις δει τσιγγάνο ή πακιστανό να ψωνίζει βρεφικό γάλα;

Ρωτάω λοιπόν: με τη νέα διάταξη, γιατί ένα Super Market να μην μπορεί να εισάγει π.χ. κινέζικο γάλα (ελπίζω χωρίς μελαμίνη) και να το "πασάρει" ως προσφορά σε κάποιον αδαή;

Anyway, δεν θα το λύσουμε εμείς το θέμα...

3 Ιουνίου 2011, 12:26:31
Απάντηση #647
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Και για να σε προλάβω: έχεις δει τσιγγάνο ή πακιστανό να ψωνίζει βρεφικό γάλα;

Ε, χμ, εδώ υπάρχει μια ρατσιστική απόχρωση. Προς ενημέρωση, να σημειώσω ότι ουδέποτε μου είχαν ψωνίσει ο γονείς μου βρεφικό γάλα.

Ρωτάω λοιπόν: με τη νέα διάταξη, γιατί ένα Super Market να μην μπορεί να εισάγει π.χ. κινέζικο γάλα (ελπίζω χωρίς μελαμίνη) και να το "πασάρει" ως προσφορά σε κάποιον αδαή;

Κι εγώ ρωτάω: Γιατί να μην πάρει ο γονιός το γάλα που θα του υποδείξει ο/η παιδίατρος ...από το σούπερ-μάρκετ;
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Ιουνίου 2011, 12:37:54
Απάντηση #648
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Ε, χμ, εδώ υπάρχει μια ρατσιστική απόχρωση. Προς ενημέρωση, να σημειώσω ότι ουδέποτε μου είχαν ψωνίσει ο γονείς μου βρεφικό γάλα.

Οκ Τσακ Νόρις, φαίνεται ότι στη λακτόζη δεν είχες δυσανεξία.
Καμία ρατσιστική απόχρωση δεν υπάρχει, απλά κάποιοι δεν πάνε σε παιδίατρο...

Κι εγώ ρωτάω: Γιατί να μην πάρει ο γονιός το γάλα που θα του υποδείξει ο/η παιδίατρος ...από το σούπερ-μάρκετ;

Μωρέ ας το πάρει και από τα Jumbo στη τελική, αρκεί να έχει την υπόδειξη/επιβεβαίωση κάποιου επιστήμονα και όχι ενός άσχετου υπαλλήλου που τρέχει και δεν φτάνει...

3 Ιουνίου 2011, 12:40:33
Απάντηση #649
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Μέσο δηλωθέν εισόδημα 2010 (έτος κρίσης): 58.110,76 !!!  :o  :o

Βιάζεσαι να ρίξεις κόσμο στην πυρά. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

- Καταρχήν, τα νούμερα δεν αναφέρονται στο 2010 (έτος κρίσης) γιατί προφανώς δεν έχουν υποβληθεί ακόμα οι δηλώσεις. Περίμενε λίγους μήνες και θα δεις τι γίνεται φέτος (-30% το υπολογίζω).
- Πιστεύεις ότι όλοι πρέπει να έχουν εισόδημα κάτω από ένα όριο; Θες να το ορίσεις;
- Θεωρείς πραγματικά ότι το ανωτέρω μέσο δηλωθέν εισόδημα είναι εξωφρενικό; Ξέρεις π.χ. το αντίστοιχο εισόδημα ενός στελέχους στα ΕΛΠΕ, ενός δικαστικού λειτουργού, ενός εργαζομένου στη Βουλή, ενός κοπρόσκυλου σε κάποιο δήμο; Δεν είναι τυχαία τα παραδείγματα που φέρνω και εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα σε 2ο συνεχόμενο έτος κρίσης.
- Γνωρίζεις ότι "μέσο δηλωθέν εισόδημα" σημαίνει προ φόρων; Βγάλε λοιπόν ένα 25% περίπου.
- Αντιλαμβάνεσαι επίσης ότι δεν είναι μαύρο (όπως π.χ. το αντίστοιχο πολλών συναδέλφων σου σε έτος κρίσης) και θα φορολογηθεί δεόντως;
- Γνωρίζεις ότι το εισόδημα είναι "στα χαρτιά", καθώς ένα μέρος του αφορά σε οφειλές ταμείων που δεν έχουν ακόμα εισπραχθεί; Παρ' όλα αυτά θα φορολογηθεί κανονικά;

Παρεμπιπτόντως, η ανακοίνωση αυτή διαψεύδει επισήμως και πλήρως τους αλαλάζοντες περί εισοδημάτων εκατομυρίων, για βίλες, σαλέ, κότερα, χλιδή, καμαριέρες, κλπ κλπ.

3 Ιουνίου 2011, 12:49:08
Απάντηση #650
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Ξέρεις π.χ. το αντίστοιχο εισόδημα ενός δικαστικού λειτουργού;
Εσείς για ποιό λόγο συγκρίνεστε με έναν δικαστικό λειτουργό;;    ??? ??? ??? ??? 

3 Ιουνίου 2011, 13:26:59
Απάντηση #651
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Τόσο καιρό που αλληλογραφούμε, είπα να σε προλάβω σχετικά με τις αναφορές σου σε "κρατικοδίκαιες δραστηριότητες " :)

Μιας και συζητάμε για κρίση και τρόπους μείωσης των δαπανών του κράτους, εγώ δεν έχω δει κάτι να γίνεται στο στενό/ευρύτερο κομμάτι του δημοσίου τομέα (2 δουλεύουν 10 κάθονται, μισθολογικές δαπάνες, ενιαίο μισθολόγιο, επιδόματα, αναδρομικά, κλπ κλπ).

3 Ιουνίου 2011, 13:31:46
Απάντηση #652
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Μιας και συζητάμε για κρίση και τρόπους μείωσης των δαπανών του κράτους, εγώ δεν έχω δει κάτι να γίνεται στο στενό/ευρύτερο κομμάτι του δημοσίου τομέα (2 δουλεύουν 10 κάθονται, μισθολογικές δαπάνες, ενιαίο μισθολόγιο, επιδόματα, αναδρομικά, κλπ κλπ).

Για τους υπεράριθμους και/ή ανάξιους υπαλλήλους, ας όψονται τα δυο μεγάλα κόμματα.

Αν εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο και κοπούν τα επιδόματα κ.λπ., θα πέσουμε σε επίπεδα αποδοχών Βουλγαρίας (μισθός: 250 ευρώ, συντάξεις: 100) και τότε δεν μας σώζει ...ούτε το ΕΚΑΣ. Και γύρευε τότε πόσοι θα μπορούν ν' αγοράζουν βρεφικά γάλατα...

3 Ιουνίου 2011, 13:52:27
Απάντηση #653
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Παρεμπιπτόντως, σχετικά με τα βρεφικά γάλατα υπάρχει και απόφαση της ΕΕ (από το 1995) για την αποκλειστική διάθεσή τους από τα φαρμακεία.
Μήπως ο Θεοδοσιάδης έχει δίκιο να θέλει να πάει στα δικαστήρια;

Σχετικό link απόφασης: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

3 Ιουνίου 2011, 17:41:17
Απάντηση #654
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Που είδες εσύ τώρα ότι η τοποθέτησή μου είναι ευθυγραμμισμένη με αυτή του Θεοδοσιάδη, είναι ένα άλυτο μυστήριο...

Παρεμπιπτόντως, σχετικά με τα βρεφικά γάλατα υπάρχει και απόφαση της ΕΕ (από το 1995) για την αποκλειστική διάθεσή τους από τα φαρμακεία.

Το μυστήριο λύθηκε!!  :D

3 Ιουνίου 2011, 18:08:43
Απάντηση #655
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Το μυστήριο λύθηκε!!  :D

Άλλο συμφωνώ με κάτι και το υποστηρίζω και άλλο παραθέτω άρθρο στα πλαίσια ενημέρωσης που ενδέχεται να δικαιολογεί κάποιες σκέψεις ή ενέργειες.
Όμως φαίνεται ότι στο μυαλό σου είναι το ίδιο και το αυτό...

Αν ήσουν διευθυντής σύνταξης σε εφημερίδα, η εφημερίδα θα ήταν κάτι μεταξύ Ριζοσπάστη και Αυριανής...
Αν ζούσες στη Γαλλία πριν το 1789, θα είχες σίγουρα ξεπαστρέψει το Βολταίρο...
(μου θυμίζει το "παντού εχθροί" πνεύμα του efimereyon)

3 Ιουνίου 2011, 21:46:28
Απάντηση #656
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Αν ήσουν διευθυντής σύνταξης σε εφημερίδα, η εφημερίδα θα ήταν κάτι μεταξύ Ριζοσπάστη και Αυριανής...
Αν ζούσες στη Γαλλία πριν το 1789, θα είχες σίγουρα ξεπαστρέψει το Βολταίρο...

Mήνις τάσαθ = Τρώ(λ)ων αντεπίθεσις

Κατά την ταπεινή μου εκτίμηση, μετά από αυτά που διαβάσαμε παραπάνω, το θρεντ έχει μετατραπεί σε πεδίο ασύδοτης έκφρασης αχαλίνωτων φαντασιώσεων και ευκαιρία να καταγραφεί το ο,τιδήποτε - από κει και πέρα, η Ιστορία θα δείξει αν πρόκειται περί εμπνευσμένης (διορατικής) τοποθέτησης ή περί παπαριάς ολκής (όπως τα παραπάνω).

Μετά από το παραπάνω quote, θα μπορούσα ad hominem να απαντήσω κι εγώ με διάφορα ifs:

- Αν είχε να επιλέξει ο Μεταξάς ανάμεσα σε Μανιαδάκη και τασαθ για Υπουργό Δημοσίας Τάξης, ο πρώτος θα έπινε ρετσινόλαδο στη Μακρόνησο όπου θα τον είχε εξορίσει ως αθεοαναρχοκομμουνιστή ο δεύτερος
- Αν ο τασαθ είχε φαρμακείο στην Θεσσαλονίκη κατά την Κατοχή, ο Μαξ Μέρτεν θα ψώνιζε μόνο απ' αυτόν
- Αν ο τασαθ είχε φαρμακείο στην Κύπρο το 1955-59, ο Χάρντινγκ θα έκλεινε με διάταγμα όλα τ' άλλα φαρμακεία, για να μείνει μόνο αυτός
- Αν ο τασαθ ζούσε στην Καμπότζη των Ερυθρών Χμερ, ο Πολ Ποτ θα τον είχε διορίσει υπουργό προπαγάνδας
και άλλες π@π@ριές καμαρωτές

Θεωρούσα τον τάσαθ λογικό και νηφάλιο άθρωπο. Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, θαρρώ ότι το πήγε πιο μακριά από ότι έπρεπε. Ας του δώσουμε μια ευκαιρία όμως: αν υπέκυψε σε κάτι, είναι ακούσιος ψυχαναγκασμός υπό το κράτος της αυτοσυντήρησης. Να προσέξει όμως ως προς το πού βαδίζει, διότι το βόλεμα υπνωτίζει, και ο ιός της μισανθρωπίας (έναντι των συνανθρώπων του που ζητούν μια μοίρα στον ήλιο) μπαίνει στο αίμα σιγά σιγά, χωρίς να το καταλαβαίνει, ανεπαισθήτως που λέει ο ποιητής.  

4 Ιουνίου 2011, 01:14:17
Απάντηση #657
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Ως νηφάλιος και λογικός άνθρωπος λοιπόν, που τόσο καιρό διαβάζω τις συνεχείς, μονόπλευρες και απίθανες κατηγορίες σου εναντίον των φαρμακοποιών-εχθρών σου, παραθέτω άλλο ένα φρέσκο ενδιαφέρον αρθράκι για το ποιοι πραγματικά φούσκωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα.

Αποτελεί πλέον γεγονός ότι ο κλάδος σου έχει τεράστιες ευθύνες στην οικονομική αφαίμαξη της χώρας.
Και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κούφια λόγια περί "εξωφρενικού κέρδους" και "προνομιούχων συντεχνιών".
Και πλέον δεν με νοιάζει αν ανήκεις σε υπο-κλάδο ή επιμέρους κατηγορία (π.χ. ΕΣΥ versus ΙΚΑ).
Από τη στιγμή που βάζεις τους φαρμακοποιούς σε ένα τσουβάλι, είσαι έτοιμος να υποστείς το ίδιο.

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε σένα και τους "χειροκροτητές" των όσων - διασκεδαστικών κατά τ' άλλα - έγραψες:

ΟΑΕΕ: Σε 20 ιατρούς το 6% των συνταγών

Σε μόλις 20 γιατρούς του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, αντιστοιχεί το 6% των συνταγών που αφορούν στον Οργανισμό.

Το στοιχείο αυτό αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στα αποτελέσματα από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ο διοικητής του ΟΑΕΕ και πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, σε ομιλία του στο επιχειρηματικό συνέδριο Pharma Conference 2011, την Τετάρτη και στην παρέμβαση που έκανε την χθες σε επιστημονική διημερίδα της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. για τα Οικονομικά της Υγείας και την φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα.

4 Ιουνίου 2011, 08:05:23
Απάντηση #658
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αγαπητοί μου,

Παρακολουθώ τις τελευταίες ώρες την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων μεταξύ σας, έστω και αν ο ζήλος σας φορτίζει την κουβέντα. Χωρίς να κάνω παράθεση, μολονότι μπήκα στον πειρασμό να σχολιάσω πολλά, αναφέρω τα εξής προς αναθέρμανση και ανατροφοδότηση του διαλόγου:
1) Η εμπειρία μου ως ελεγκτού του πρώην ΤΕΒΕ (2006-2008) έδειξε ότι το μέσο φαρμακείο στην Ξάνθη έκανε τζίρο από 4 έως 5000 ευρώ ανά μήνα σε ασθενείς του νυν ΟΑΕΕ (που αποτελούν περίπου το 3,8% των σφαλισμένων του Νομού). Εύκολα μπορούν να γίνουν αναγωγές και για τα υπόλοιπα ταμεία. Σημειώνω δε ότι αυτές οι φαρμακευτικές δαπάνες ήταν ιδιαίτερα κατεσταλμένες διότι ο μεν προϊστάμενος του πρώην ΤΕΒΕ Ξάνθης κ. Ματζινός θεωρούνταν από τους πλέον σκληροπυρηνικούς (αλλά και δίκαιους) ως προς την εφαρμογή των διατάξεων, ο δε υποφαινόμενος, για τον ίδιο πάνω κάτω λόγο, είχε φτάσει να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα από φαρμακοποιούς (γεγονός που απετέλεσε και το λόγο που δεν έκανε αίτηση ανανέωσης της σύμβασής του - τα σχετικά έγγραφα που προηγήθηκαν προς τη διοίκηση είναι διαθέσιμα σε όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται να δει την κορυφή του παγόβουνου).
2) Κατά τη μικρή μου θητεία ως ειδικός παθολόγος (τα τελευταία 7 χρόνια) έγινα μάρτυρας πολλών μικρών τραγελαφικών ιστοριών από (φίλους, γιατί οι άλλοι δεν τολμούσαν) φαρμακοποιούς, Συνοψίζω τις εμπειρίες μου σε λίγα σημεία: α) Βασιλάκη, έχω κάτι αδέσποτα, γράψε μου τα ρε συ σε αυτά τα δύο βιβλιάρια του ΟΠΑΔ και μη στεναχωριέσαι, κόψε και συ καναδυό χαρτάκια, δε θα πει τίποτε ο μάστορας, φίλος είναι... (τα αδέσποτα, για όσους κάνουν ότι δεν κατέχουν το θέμα, είναι κουπόνια που αφαιρέθηκαν από φάρμακα που πληρώθηκαν κανονικά, κυρίως από ασθενείς του ΙΚΑ, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και φυσικά καμμιά ελπίδα να γράψουν συνταγή δωρεάν), β) Ρε Μπίλυ, ο τάδε μου πήρε δυο κουτιά και με άφησε ρέστο, που να τον ψάχνω τώρα, θα σου στείλω της γυναίκας μου να τα περάσεις, γ) Ο δικηγόρος κ. τάδε χρωστάει τρία κουτιά από το αντιϋπερτασικό του, γράψε συνταγές για δυο μήνες μπροστά (αφού κανένας δεν εφαρμόιζει τη διάταξη περί καταχώρησης μέσα σε 5 εργάσιμες), δ) Ρε συ, έχω μειον τέσσερα Tavor και δυο Stedon, πώς θα γίνει να τα τακτοποιήσουμε, και που είσαι, δώσε εσύ τη μονόρριγη και μην τα γράφεις αν έχεις πρόβλημα (τι να τα κάνεις τα δύο ευρώ αφού αυτά στη μαύρη πάνε 50 και 60...). Θα μπορούσα να συνεχίσω τον ενδιαφέροντα αυτόν κατάλογο αλλά μάλλον θα με προσεγγίσει ο εισαγγελέας και πραγματικά είναι τόσα πολλά τα γεγονότα που έχω πια συγκεχυμένη άποψη για το ποιος έκανε τι, το μόνο που ξέρω είναι ότι κάτι δεν πάει καλά στα σίγουρα.
3) Και έρχομαι στο δια ταύτα: Η ευθύνη για το ξεχείλωμα των φαρμακοποιών βρίσκεται στους γιατρούς. Χωρίς την ασύδοτη πρακτική ορισμένων από αυτούς (που είναι η μειονότητα όπως αποδεικνύει και το γνωστό και ενδιαφέρον άρθρο που παρέθεσε ο tastath - ένα 6% ήταν οι επίορκοι και στιγμάτισαν και το υπόλοιπο 94%) οι φαρμακοποιοί θα περιορίζονταν σε εκτέλεση ιατρικών εντολών και η παρέμβασή τους θα περιορίζονταν σε μη φαρμακευτικά προϊόντα (γάλατα, αντιηλιακά, παπούτσια κ.λ.π.) αφού έτσι το επέλεξαν κλαδικά - δεν άκουσα, εκτός κι αν κάνω λάθος, να έχουν ποτέ πρωτεύον αίτημα τη δυνατότητα παρέμβασης επί της ιατρικής συνταγής στο θέμα της επιλογής του σκευάσματος.
4) Κατόπιν των ανωτέρω ρωτώ λοιπόν τους συναδέλφους μου: Αξίζει, για μία μικρή πραγματικά μερίδα επίορκων, που ούτως ή άλλως υπάρχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό σε όλες τις εκφάνσεις της ελληνικής κοινωνίας, να δίνουμε το δικαίωμα όχι μόνο στους φαρμακοποιούς, αλλά και σε οποιουσδήποτε, να μέμφονται το ιατρικό λειτούργημα; Γιατί δε φροντίζουμε να απομονώσουμε, να νουθετήσουμε, να παρέμβουμε, αλλά και να μη διαστάσουμε να ακυρώσουμε τέτοιες πρακτικές από ῾συναδέλφους῾ μας που κάνουν τεράστια ζημιά στον κλάδο, ιδιαίτερα σε μία τόσο κρίσιμη και ευαίσθητη περίοδο;
Σημείωση: Μετά από 7 έτη ζυμώσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των φαρμακοποιών στην Ξάνθη είναι καλοί φίλοι, αναγνωρίζοντας ότι ο αγώνας μου στο ΤΕΒΕ δεν είχε στόχο αυτούς, αλλά την αποκατάσταση της ηθικής ακεραιότητας και της δυναμικής των εν πολλοις κοινών συμφερόντων ιατρών και φαρμακοποιών. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε, εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρει αν ο φαρμακοποιός μου τζιράρει 80.000 το μήνα (γιατί τόσα τζιράρει) ενώ εγώ τρέχω από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδι με ένα διάλειμμα 3 με 5 το μεσημέρι να δω τον κόσμο με τιμές δημοσίου και συλλογή χαρτιών που δεν πληρώνονται παρά μόνο μετά από πολλή καθυστέρηση, καβγάδες, απειλές, δικηγορικές παρεμβάσεις, εισαγγελικές εντολές κ.λ.π. τζιράροντας 6 με 7000 το μήνα (μείον 3000 τα έξοδα και με δεδομένο ότι από το τζίρο τα μετρητά πολλές φορές είναι κάτω από 1200, καταλαβαίνετε...).

Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

4 Ιουνίου 2011, 13:05:16
Απάντηση #659
Αποσυνδεδεμένος

Black Mamba

Για να δείτε κι εσείς με ποιούς τα έχουμε βάλει και γιατί μπαίνουν όλοι οι χειροκροτητές τους στο ίδιο τσουβάλι...

Με τίτλο ο ΒΑΡΩΝΟΣ, σας αντιγράφω σχόλιο φαρμακοποιού...

Βαγιωνας στην πατρα
Ιούνιος 4, 2011 από Anonymous, 8 λεπτά 19 δευτερόλεπτα ago
Comment: 7271

Σκαει ο Βαγιωνας στην Πατρα λίγο μετά τη νίκη με το ιδιοκτησιακό. Είχαμε κοπή πίτας και λέει την εξής ατάκα δημοσια στο βήμα!!
"Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠΟΥ  ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ"

Καθονταν όλοι και τον κοιταγαν σα μαλακες στην αιθουσα αντι να τον πεταξουν με τις κλωτσες αυτον και το Ναυπακτιωτη τον Παπαθαναση που το παιζει μεγαλοπαραγοντας και παρασιτει σε ολες τις κινητοποιησεις της Πατρας.Αυτούς ψηφιζαμε ,αυτοί μας άξιζαν αυτοί μας εφτασαν εδώ που είμαστε και ποιος ξέρει που αλλού θα φτάσουμε...

« Τελευταία τροποποίηση: 4 Ιουνίου 2011, 13:07:02 από Black Mamba »