Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 12:38:47

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών  (Αναγνώστηκε 631131 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Ιουλίου 2011, 09:17:17
Απάντηση #750
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Σωστός @Δουβή

Πάντως παρατηρώ ότι από τότε που έκοψαν τα πολλά πάρε-δώσε οι "φαρμακάδες", κάποιοι έχουν λυσσάξει...
Η ίδια κατσαρόλα όμως χωράει τους πάντες (γιατρούς, φαρμακοποιούς, ιατρικούς επισκέπτες)...

Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

12 Ιουλίου 2011, 09:49:49
Απάντηση #751
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πάντως παρατηρώ ότι από τότε που έκοψαν τα πολλά πάρε-δώσε οι "φαρμακάδες", κάποιοι έχουν λυσσάξει...

Δεν ξέρω αν ως "λυσσασμένοι" φωτογραφίζονται κάποιοι χρήστες του Φόρουμ - ελπίζω πως όχι.

Οι "φαρμακάδες" κουβαλούν νερό στο μύλο των φμφ, οπότε ήταν και είναι πάντοτε ανεπιθύμητοι. (Σεβαστό βέβαια ότι κάνουν τη δουλειά τους, αλλά μέχρι ενός σημείου.)

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Ιουλίου 2011, 09:59:05
Απάντηση #752
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςη
Πεννυ Μπουλουτζα (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων το Σάββατο και το απόγευμα της Δευτέρας και της Τετάρτης είναι το ζητούμενο για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που προβλέπονται από τον νόμο 3918/11 του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον οποίο περιγράφονται τα μέτρα ανοίγματος του φαρμακευτικού επαγγέλματος.

Ωστόσο, ακόμα εκκρεμεί η έκδοση της υπουργικής απόφασης που θα ρυθμίζει το συγκεκριμένο ζήτημα, αν και το υπουργείο διαμηνύει ότι στοχεύει στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, στην οποία αντιδρούν εντόνως οι φαρμακοποιοί. Εκτός από το ωράριο, το θεσμικό πλαίσιο άλλαξε τα πληθυσμιακά κριτήρια και έδωσε τη δυνατότητα συστέγασης στο ίδιο κατάστημα λειτουργούντος με υπό ίδρυση φαρμακείο. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες περίπου 800 αιτήσεις από νέους φαρμακοποιούς που θέλουν να ανοίξουν φαρμακείο, ενώ έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 300.

Επιπλέον, καθιερώθηκε κλιμακωτό ποσοστό επιστροφής χρηματικού ποσού από τα φαρμακεία, επί των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων (μεσοσταθμικά 4,5%), λύση που επιλέχθηκε έναντι της μείωσης του ποσοστού κέρδους. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στο αναθεωρημένο Μνημόνιο, το ζητούμενο της μείωσης του ποσοστού κέρδους επανέρχεται με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του, καθώς, όπως αναφέρεται, «αρχίζοντας από το 2012, το περιθώριο κέρδους των φαρμακείων υπολογίζεται ως ένα ενιαίο σταθερό ποσό ή μία ενιαία σταθερή προμήθεια, συνδυασμένη με ένα μικρό περιθώριο κέρδους, με στόχο το συνολικό ποσοστό κέρδους να μην ξεπερνά το 15%». Σήμερα το σχετικό ποσοστό των φαρμακείων είναι 23,4% (κατά τους φαρμακοποιούς).

12 Ιουλίου 2011, 11:58:48
Απάντηση #753
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Δεν ξέρω αν ως "λυσσασμένοι" φωτογραφίζονται κάποιοι χρήστες του Φόρουμ - ελπίζω πως όχι.

Οι "φαρμακάδες" κουβαλούν νερό στο μύλο των φμφ, οπότε ήταν και είναι πάντοτε ανεπιθύμητοι. (Σεβαστό βέβαια ότι κάνουν τη δουλειά τους, αλλά μέχρι ενός σημείου.)

Φαντάζομαι είναι σεβαστό όταν σου προσφέρουν ένα δωρεάν ταξιδάκι ή ένα ψυγείο, έτσι;   ;)
Το νερό δεν φτάνει στο μύλο των γιατρών;

Έχεις χιούμορ τελικά.

12 Ιουλίου 2011, 12:13:43
Απάντηση #754
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Φαντάζομαι είναι σεβαστό όταν σου προσφέρουν ένα δωρεάν ταξιδάκι ή ένα ψυγείο, έτσι;   ;)
Το νερό δεν φτάνει στο μύλο των γιατρών;

Έχεις χιούμορ τελικά.

Εσύ καθόλου. Και πάλι κάνεις λάθος.

Είμαι σίγουρος ότι τα συρτάρια σου είναι γεμάτα με βιβλιάρια πεθαμένων.

Άντε τώρα να κρύψεις κάνα φορτίο φάρμακα στο πηγάδι σου. Και πού 'σαι... το νου σου στους σπηλαιολόγους!
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιουλίου 2011, 12:25:05 από Ο διακοσμητής »

12 Ιουλίου 2011, 12:40:24
Απάντηση #755
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Τουλάχιστον δεν είδα εκπομπή όπως το "Κουτί της Πανδώρας" να ασχοληθεί με πηγάδια και λοπές κοιλότητες.
Όμως για "δωράκια" σε γιατρούς και όλο το σχετικό κύκλωμα το έκανε επισταμένως και σχετικά πρόσφατα.

Να σε ρωτήσω κάτι μιας και δεν ξέρω που και με ποια ιδιότητα δουλεύεις:
Περαίωση πλήρωσες; Εγώ όχι γιατί είμαι σίγουρος για το ποιόν μου και αναμένω έλεγχο χωρίς κανένα απολύτως άγχος.
Αλλά τι σε ρωτάω, ούτε ΦΠΑ δεν βάζεις στις αποδείξεις (αν κόβεις και από δαύτες)...

Παρεμπιπτόντως, όποτε θες έλα να δεις τα συρτάρια, τα βιβλία και τα λοιπά κατάστιχα...

12 Ιουλίου 2011, 13:18:53
Απάντηση #756
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Λοιπόν, συγγνώμη για το... διάλειμμα!

Παραθέτω ένα περιστατικό το οποίο εκτυλίχθηκε σε φαρμακείο τουριστικής περιοχής στο οποίο ήμουν αυτόπτης μάρτυρας:

- Το παιδί έχει τα λαιμά του και έχει και πυρετό. Τι έχει από αντιβίωση να του δώσουμε;
- Μμμμ... Σε σιρόπι, ε;
- Ναι, ναι, είναι 11 χρονών και δεν καταπίνει χάπια.
- Λοιπόν... Ciproxin... (κενό λίγων δευτερολέπτων ενώ συνεχίζεται το ψάξιμο...).
- Όχι Ciproxin. Τίποτε άλλο;
- Ναι, βρήκα και Ceclor, Zinadol, Procef...
- Procef! Αυτό θα πάρω.
- Ξέρετε πώς θα το πάρετε;
- Ναι, ναι, έχει αρρωστήσει ξανά το παιδί...

Εκείνη την ώρα χτύπησε το κινητό και αναγκάστηκα να δώσω οδηγίες για έναν ασθενή μου, οπότε "ξεσκεπάστηκε" η ιδιότητά μου. Αλλιώς ετοιμαζόμουν να ρωτήσω τι είναι αυτό που έχει το Ciproxin και το κάνει τόσο καλό για παιδιά.

Κανείς καμιά ιδέα; 
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

12 Ιουλίου 2011, 13:50:44
Απάντηση #757
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Οκ μεγάλα παιδιά είμαστε και μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα:

- Ιστορίες "τρόμου" μπορεί ο καθένας να διηγηθεί για πολλούς επαγγελματίες. Π.χ. είναι γνωστή η έφεση αρκετών γυναικολόγων-μαιευτήρων στη "χασαπική" και όχι πάντα για καλό σκοπό. Προσοχή, δεν λέω ότι δεν είναι αληθές το συμβάν, αλλά δεν ορίζει παγίως και αναμφιβόλως 12000 επαγγελματίες φαρμακοποιούς. Δεν συμφωνούμε; Εκτός αν δεν καταλαβαίνω το σκοπό του post.

- Δεν είναι πολύ πιθανό να ΜΗΝ πέσατε σε φαρμακοποιό αλλά σε άσχετο; Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσω ότι ήταν έτοιμος να δώσει ciproxin; Και μάλιστα χωρίς την απαραίτητη συνοδευτική συνταγή (τουλάχιστον δεν διαφαίνεται από την ιστορία). Προφανώς δεν αποκλείω καθόλου τον παράγοντα "τιμή". Αλλά επαναλαμβάνω το προηγούμενο σχόλιό μου.

12 Ιουλίου 2011, 13:54:41
Απάντηση #758
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Κανείς καμιά ιδέα; 

Μάλλον επειδή αναστέλλει την ανάπτυξη των συζευκτικών χόνδρων;

Στον παραπάνω διάλογο, δεν είναι (σε εμένα τουλάστιχο) κατανοητό το ποιοί διαλέγονται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η χορήγηση φαρμάκων από μη ιατρούς (π.χ. από τον φμφ), συνιστά αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, και διώκεται με Μεταξικό Νόμο και συγκεκριμένα με το Άρθρο 112 Ν.1565/1939:
"Πάν πρόσωπον το οποίο χωρίς να κέκτηται τα... προσόντα προς άσκηση της ιατρικής (που δεν κατέχει την άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος) και το οποίο πρόσωπο επιλαμβάνεται έστω και επί παρουσία ιατρού, της διαγνώσεως ή θεραπείας αρρώστων.... θεωρείται ότι ασκεί παρανόμως την ιατρική."

12 Ιουλίου 2011, 14:00:50
Απάντηση #759
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Ανακοινωση που βρήκα σε ΠΙ σήμερα και αφορά το μοναδικό φαρμακείο τους Δημοτικού διαμερίσματος

Παράθεση
ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Από την επόμενη εβδομάδα 4 Ιουλίου το φαρμακείο θα το ανοίγει η Κατερίνα
Κάθε Τρίτη πρωί 8:30 - 2:30
Τετάρτη πρωι 8:30 - 2:30
Απόγευμα 5:30 - 9:30

Πεμπτη πρωι 8:30 - 2:30

Δευτέρα Παρασκευή και Σάββατο θα είναι κλειστό

Απορίες:
1. Η Κατερίνα (που δεν είναι φαρμακοποιός) μπορεί να ανοίγει το φαρμακείο απουσία του φαρμακοποιού;
2. Καταλάβατε πότε σταματάει αυτό;
3. Προβλέπεται αυτό το ωράριο και με τι διαδικασία;
4. Εάν μπορεί να ανοίγει μόνη της μια υπάλληλος μη φαρμακοποιός το φαρμακείο γιατί να μην μπορεί να πουλάει φάρμακα και ένα σουπερ-μαρκετ;

ΥΓ Δεν είμαι υπερ του να πουλάνε τα φάρμακα στα σουπερ-μαρκετ. Αλλά τέτοια περιστατικά με κάνουν να πιστεύω ότι όλα είναι εφικτά σε αυτή τη χώρα.

Φωτογραφία επισυνάπτεται.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιουλίου 2011, 14:03:15 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

12 Ιουλίου 2011, 14:08:30
Απάντηση #760
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Εγώ πάλι γιατί θα έλεγα ότι σηκώνει καταγγελία;
Η έστω ερωτήσεις τύπου:

1. Ποια είναι επιτέλους η Κατερίνα και τι επαγγέλλεται;
2. Έχει πάρει άδεια από τη Νομαρχία για αυτά που γράφει;
3. Ποιο είναι το προβλεπόμενο ωράριο στην περιοχή;
4. Γιατί η χριστιανή (ή μουσουλμάνα ή άθεη) δεν παίρνει την καλοκαιρινή της άδεια (όπως δικαιούται) να κλείσει το ρημάδι και να μην γράφουμε ό,τι γράφουμε;

12 Ιουλίου 2011, 14:35:02
Απάντηση #761
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Εγώ θα προσπαθήσω να παραστήσω τον συνήγορο του φμφ:

1. Γιατί δλδ να είμαι ανοικτός τις μέρες που δεν έχω συνταγογράφο στο Π.Ι. ΜΟΥ; Αξίζει να είμαι ανοικτός για 5-10 πελάτες, που μπορούν να έρθουν και την επομένη; Άσε που υπάρχουν και αλλού φαρμακεία. Τρεις μέρες, σας φτάνουν και σας περισσεύουν (για θερινή σαιζόν).
2. Επειδή τυγχάνω κάτοχος της μοναδικής (αποκλειστικής) και κληρονομικής άδειας ιδρύσεως φαρμακείου ΜΟΥ, του πληθυσμού ευθύνης ΜΟΥ, πάει να πει ότι δεν πρέπει να πάω ποτέ διακοπές; Εσύ γιατί πας διακοπές, ντόκτορ;
3. Η Κατερίνα, έστω και αν δεν είναι φαρμακοποιός, μπορεί να εκτελεί συνταγές όπως κι εγώ. Δηλαδή, εγώ τί παραπάνω κάνω;
4. Ακόμη και να στείλετε αναφορά στον Φαρμακευτικό Σύλλογο όπου ανήκω, δεν πρόκειται να πετύχετε τίποτε. Άλλωστε και οι συνάδελφοί μου, το ίδιο με μένα κάνουν.
5. Αυτός ο ντουνιάς έχει και μάγκες και κορόιδα, κι εγώ απ' τους δεύτερους δεν είμαι. Αν δεν μπορείς να χαρείς τα λεφτά σου, μη τα βγάζεις κιόλας.
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Ιουλίου 2011, 19:17:08 από Ο διακοσμητής »

12 Ιουλίου 2011, 14:56:49
Απάντηση #762
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Μάλλον επειδή αναστέλλει την ανάπτυξη των συζευκτικών χόνδρων;
Για το λόγο αυτό το Ciproxin είναι (αν δεν κάνω λάθος) το μοναδικό αντιβιοτικό σε μορφή σιροπιού που δεν προορίζεται για παιδιατρική χρήση αλλά για ενήλικες με προβλήματα κατάποσης.

Και για να λύσω και τη δεύτερη απορία, ο διάλογος διεμείφθη μεταξύ εμού (αγοραστής) και του πωλητή. Φυσικά και δεν είχα κανένα πρόβλημα να δηλώσω την ιατρκή μου ιδιότητα εξ' αρχής, αλλά η πρώτη απάντηση με αφόπλισε...      
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

12 Ιουλίου 2011, 18:03:29
Απάντηση #763
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

oi φαρμακαδες πανε σχεδον αποκξλειστικα σε γιατρους φιλτατε και οχι σε φμφ

13 Ιουλίου 2011, 19:11:40
Απάντηση #764
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Directorate-General for Internal Policies) σχετικά με το κόστος των φαρμακευτικών προϊόντων στην Ευρώπη.
Ρίξτε μια ματιά, ειδικά στα γραφήματα που δείχνουν ότι μάλλον υπάρχουν χώρες με σοβαρότερα προβλήματα...

EDIT: Επειδή αυτό το link έχει μόνο τις πρώτες 10 σελίδες, ιδού άλλο με ολόκληρο το κείμενο: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Προς διευκόλυνση παραπέμπω σε γραφήματα:

- Σελίδα 11 (και 22), η απίστευτη αύξηση της κατά κεφαλήν φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα μας μεταξύ 2000-2008. Κοινώς γίναμε όλοι αρρωστούληδες.
- Σελίδα 12, πόσο κοστίζει ένα καλάθι 150 φαρμάκων στην Αμερική, οεο; Στη χώρα της πλήρους ελευθερίας και των 24x7 αλυσίδων φαρμακείων;
- Σελίδα 30, τα τραγικά ποσοστά R&D της Ελλάδας (φαίνεται δεν συνυπολογίζουν τα "έξοδα κίνησης και τουρισμού"). Που είναι η περίφημη ντόπια παραγωγή;
- Σελίδα 35, συνοπτικός πίνακας όλων των μορφών περιορισμών στο χώρο του φαρμάκου για τα διάφορα μέλη-κράτη. Έκπληξη;
- Σελίδα 51, μικτά ποσοστά κέρδους φαρμακαποθηκών (πριν τη μείωση στις δικές μας). Βρε τους Ολλανδούς, έχουν συγκεντρώσει την αγορά κανονικότατα.
- Σελίδα 52, μικτά ποσοστά κέρδους φαρμακείων. Μήπως με γελάν τα μάτια μου;;;  Και οι Σουηδοί πάνω από 20%;
- Σελίδα 62, αναλογία πωλήσεων generics. Α όχι, εμείς προτιμάμε το επώνυμο (ΠΟΠ) !
- Σελίδα 85 (παράρτημα), τιμή πώλησης ανά μονάδα γνωστών δραστικών στα κράτη-μέλη. Μήπως είμαστε φτηνοί τελικά;