Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Θέματα σχετικά με το forum

Διαφημίσεις ή όχι, σε αυτό το φόρουμ;

(1/2) > >>

Argirios Argiriou:
Το πρόβλημα είναι ότι αρκετές φορές είναι δύσκολο να κρίνει κανείς πότε πρόκειται για διαφήμιση και πότε πρόκειται για θετική γνώμη κάποιου για κάτι.

Αν υποθέσουμε ότι απαγορεύουμε τις διαφημίσεις στο φόρουμ, τότε θα μπορούσα εγώ που σαν γιατρός έχω δοκιμάσει τον τάδε φορητό καρδιογράφο και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτόν, να νιώθω περιορισμένος να ανεβάσω την εμπειρία μου αυτή στο φόρουμ για να μη θεωρηθεί διαφήμιση. Με αυτό τον τρόπο, και εγώ θα αισθανόμουν περιορισμένος αλλά και τους αναγνώστες του φόρουμ θα τους στερούσα από κάτι που ίσως τους βοηθούσε στην άσκηση του επαγγέλματός τους.

Προσωπικά νομίζω ότι πρέπει κανείς να είναι ελεύθερος να γράφει στο φόρουμ ότι θέλει αρκεί να μη προσβάλει άλλους. Από κει και πέρα επαφίεται στην κρίση των αναγνωστών να κρίνουν κατά πόσο το κάθε δημοσίευμα είναι έγκυρο ή όχι. (Έτσι δεν γίνεται άλλωστε με κάθε τι που δημοσιεύεται, στο διαδίκτυο τουλάχιστον; ). Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, το αν ο συγγραφέας είναι ανώνυμος ή επώνυμος, το αν προσέχει την ορθογραφία του και την σύνταξή του, η ιστορία που έχει ο καθένας μέσα στο φόρουμ, όλα αυτά αλλά ίσως και άλλα που μου διαφεύγουν, επηρεάζουν την τελική κρίση του κάθε αναγνώστη σχετικά με την εγκυρότητα κάποιου δημοσιεύματος.

Επίσης στο φόρουμ υπάρχει η δυνατότητα (και πρέπει να την ενθαρρύνουμε) να απαντούν οι αναγνώστες στον κάθε επίδοξο διαφημιστή και πιθανώς η διαφήμιση που προσπαθεί να κάνει ο επίδοξος διαφημιστής να του γυρίσει μπούμεραγκ όπως π.χ. έγινε με την περίπτωση του colostrum ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ) από τον tax2684 και τις απαντήσεις που πήρε από τον Δημήτρη τον Κουναλάκη.

Οι παραπάνω σκέψεις μου πάντως δεν διεκδικούν το αλάθητο και πιθανόν να χρειαστεί να τις τροποποιήσω στο μέλλον.

alfie:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Δεν έχουν μπει διαφημίσεις, πιστεύω ότι είναι καλύτερα και όσο το αντέχει η τσέπη μου θα παραμείνει έτσι.

--- Τέλος παράθεσης ---

Κύριε Κουναλάκη επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Το να μπουν διαφημίσεις σε ένα ιατρικό φόρουμ είναι τόσο κακό, όσο να μπαίνουν χορηγοί σε ιατρικά συνέδρια (δυστυχως ή ευτυχώς απαραίτητοι για την ύπαρξη των τελευταίων, σε υψηλό επίπεδο ομολογουμένως).
Δεν είναι μεμπτό, ούτε κατακριτέο - εγώ προσωπικα το επικροτώ και θεωρω οτι οι διαφημισεις εδω μεσα θα αποτελεσουν σημαντικη πηγη αναβαθμισης του φορουμ, χωρις να ματωνει κανεις οικονομικα.
Ολοκληρη επιβιωση του ολυμπιακου ιδεωδους (με τα καλά και τα μυρια κακά του) έγινε με τους χορηγους και την πληρη εμπορευματικοποιηση του προιοντος, ο κοσμος όλος γυρίζει, ζει και αναπνέει απο τη διαφημιση.
Και να βαλετε διαφημισεις εδω μεσα, κανεις νοημων δεν θα το χλευάσει ή θα το καταδικάσει...

iGP:
Θα πρότεινα, αντί για διαφημίσεις, να γίνουμε εμείς τα ίδια τα μέλη χορηγοί και να υπάρχει η δυνατότητα "donation" (χωρίς καμία υποχρέωση), ώστε να συνεισφέρουμε ό,τι νομίζουμε και μπορούμε.

alfie:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα πρότεινα, αντί για διαφημίσεις, να γίνουμε εμείς τα ίδια τα μέλη χορηγοί και να υπάρχει η δυνατότητα "donation" (χωρίς καμία υποχρέωση), ώστε να συνεισφέρουμε ό,τι νομίζουμε και μπορούμε.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είναι κακή ιδέα αλλα θεωρω οτι θα στεφθεί με απόλυτη αποτυχια και θα ευτελισει πολλα πραγματα εδω μεσα με νοοτροπιες του στυλ:
"Εδωσα λεφτα, νομιμοποιουμαι να γραψω οτι κατεβασει η γκλαβα μου..."
"Με τα λεφτα μου ρεεεε?" και αλλα τετοια ομορφα...

Σκεφτείτε το λίγο. Στην καχύποπτη Ελλάδα ζούμε.

iGP:
Καλά, μία πρόταση έκανα.
Άλλωστε, σημείωσα "χωρίς καμία υποχρέωση", εννοώντας εκατέρωθεν...
Υπάρχουν και οι κανόνες του φόρουμ, τους οποίους αποδεχόμαστε με την εγγραφή μας και δε μπορούμε να γράψουμε ό,τι κατεβάσει η γκλάβα μας.Δικλείδες ασφαλείας πάντα υπάρχουν, αν το θέλει κάποιος.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση