Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα

Ο καλός, οι κακοί και οι άσχημοι... δεν διορθωνονται με αλόη πάντως...

(1/5) > >>

anastasios theodoridis:
Διαγραφή μηνύματος

Δημήτρης Μακρέας:
Τι συμπεριφορά είναι αυτή? Ντροπή!
Εξηγήστε πρώτα το placebo και μετά χλευάστε ότι αγνοείτε.
Λες και η Ιατρική που υπηρετούμε δεν .εχει λύσει όλα τα προβλήματα.
Μάλλον έχει δημιουργήσει περισσότερα.

deleteduser:
Συμφωνώ 100% με το συνάδελφο Μακρέα. Η συμπεριφορά μας με αποκορύφωμα το τελευταίο post του συναδέλφου Θεοδωρίδη είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Παρακαλώ το συντονιστή όπως το κατεβάσει καθώς υποβιβάζει όλους όσους συμμετέχουμε σε αυτό το forum εδώ και χρόνιαι

Θαυμάζω την περίσσεια επιστημοσύνη (αλήθεια αυτό πως γράφεται ορθογραφικώς;) σας συνάδελφοι. Η αλαζονεία του επιστήμονα ως φορέα,μιας μοναδικής αδιαμφισβήτης και υπερβατικής αλήθειας είναι πολύ επικίνδυνη και έρχεται σε αντίφαση με το ρόλο του θεραπευτή υπο οποιοδήποτε πρίσμα θέλετε (εκτός ολοκληρωτικών καθεστώτων).

Προσωπικά χρησιμοποιώ το χυμό της αλόης απευθείας από το φυτό παιδιόθεν σε δερματικούς ερεθισμούς με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Και φυσικά το προτείνω και ως εναλλακτική και στους ασθενείς μου. Δηλαδή οι γνωστές μαντζουνοκρέμες θεωρείτε ότι είναι πιο αποτελεσματικές;
Εν γένει τα βότανα προσφέρουν θεραπευτικές δυνατότητες άγνωστες σε μας για πολλούς και γνωστούς λόγους. Ούτε θαύματα κάνουν ούτε πανάκεια είναι.
Τι κρίμα που στη σχολή δεν υπήρχε ούτε ένα σχετικό μάθημα (πέραν της γνωστής ομάδας του Γ. Παπαδόπουλου, του επονομαζόμενου και "Μούσια"). Και πάλι όλοι γνωρίζουμε γιατί.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔηλαδή οι γνωστές μαντζουνοκρέμες θεωρείτε ότι είναι πιο αποτελεσματικές;

--- Τέλος παράθεσης ---

Όχι. Όμως έχουν πάρει κουπόνι και συνταγογραφούνται, ενώ η αλόη, εξ΄όσων γνωρίζω, θεωρείται καλλυντικό και δεν συνταγογραφείται.
Από την άλλη, είναι αλήθεια ότι η αλόη μπορεί να ανακουφίσει από δερματικούς ερεθισμούς π.χ. ελαφρά εγκαύματα, δημιουργώντας μια αίσθηση δρόσου - σίγουρα όμως δεν μπορούμε και να της αποδώσουμε θεαματικές ή μυστηριώδεις "θεραπευτικές" ιδιότητες. Προσωπικά, πράγματι προτιμώ έναν αφρό ξυρίσματος που περιέχει αλόη, αλλά όχι και οδοντόκρεμα με αλόη επειδή δεν μου αφρίζει αρκετά.

Επίσης, για κνησμώδεις δερματοπάθειες (π.χ. γεροντική κνύζα, αποφoλιδωτική δερματοπάθεια Hoffmann κ.α.), συνιστώ στους ασφαλισμένους α) σαπωνισμό του σώματος με σαπούνι βρώμης (το γνωστό δημητριακό) και κατόπιν β) επάλειψη με λοσιόν που περιέχει μέντα. Τόσο το σαπούνι όσο και η λοσιόν δεν καλύπτονται από τα Ταμεία, αλλά ανακουφίζουν από (μακριά η βαρύγδουπη λέξη "θεραπεύουν") τον κνησμό.

Ο διάσημος για τη δράση του στη Γαλλική Επανάσταση J. P. Marat, εκδότης της εφημερίδας "Ο Φίλος του Λαού" ("Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος"), προκειμένου να απαλλαγεί από μια ενοχλητική δερματοπάθεια από την οποία έπασχε, κατεύφευγε σε συχνά, καθημερινά μπάνια με θειάφι - για να τον βρει ο θάνατος ακριβώς στη μπανιέρα του από το στιλέτο της Charlotte Corday. Νταξ, ο καθένας ό,τι του λάχει.

anastasios theodoridis:
Διαγραφή μηνύματος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση