Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 23:29:35

Αποστολέας Θέμα: aloe vera  (Αναγνώστηκε 11427 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Σεπτεμβρίου 2010, 22:13:01
Αναγνώστηκε 11427 φορές
Αποσυνδεδεμένος

tax2684


γεια σας!
θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας  τα ωφελη της αλοης!!
μια φυσικη εναλλακτικη προταση .

 Aloe Vera το θαύμα της φύσης

AloeveragelAloe Vera το δώρο της φύσης για την υγεία μας.

"Τέσσερα είναι τα βασικά συστατικά για την υγεία του ανθρώπου, τα δημητριακά, το σταφύλι, η ελιά και η αλόη.

Το πρώτο τρέφει, το δεύτερο ανυψώνει το πνεύμα, το τρίτο δίνει αρμονία και το τέταρτο θεραπεύει."

Cristoforo colombo 1451-1506

Το φυτό θαύμα Aloe Vera προκαλεί πολλές εκπλήξεις και έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα μελέτης, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, από διάφορα επιστημονικά ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια.

Με μια πρώτη ματιά θυμίζει κάκτο αλλά δεν είναι. Ανήκει στην οικογένεια των λειλιδών, στην ίδια οικογένεια με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Υπάρχουν περισσότερες από 300 ποικιλίες αλόης, λίγες όμως είναι οι θεραπευτικές. Η Aloe Barbadensis Miller έχει βρεθεί ότι περιέχει τα περισσότερα ζωτικά συστατικά τα οποία μπορούν να απορροφηθούν στο σύνολο τους από τον οργανισμό ανθρώπων και ζώων. Το όνομα Aloe Vera δόθηκε σε αυτό ακριβώς το φυτό το 1720 από τον Carl Von Linne για να ξεχωρίσει αυτή την άκρως θεραπευτική ποικιλία.

Καταγεγραμμένες, οι θεραπευτικές ιδιότητες της Αλόης από την αρχαιότητα βρίσκονται σε εκατοντάδες πετρώματα, τοιχογραφίες, παπύρους και βιβλία. Η αλόη δεν αποτελεί ξαφνική ανακάλυψη του σύγχρονου κόσμου.

Οι πρώτες καταγραφές της παρουσίας της οι οποίες διασώζονται μέχρι σήμερα ξεκινούν το 2.500 π.Χ. από τους Σουμέριους οι οποίοι τη χρησιμοποιούσαν ευρέως για χαλάρωση σε όλο το σώμα, για θεραπεία των πληγών αλλά και δερματικών προβλημάτων. Σίγουρα ο λαός αυτός παρατήρησε τον τρόπο που η ίδια η αλόη κλείνει μόνη της τις πληγές της μέσα σε λίγες ώρες. Ίσως το ίδιο μπορούσε να κάνει και σ’ αυτούς. Και το έκανε.

Προσπερνάμε εκατοντάδες μαρτυρίες για να φτάσουμε στον δικό μας Μέγα Αλέξανδρο.

Ο Αλέξανδρος δύο φορές θεραπεύθηκε από το χυμό της αλόης. Από μια λοίμωξη όταν ήπιε την αλόη και από ένα τραυματισμό με βέλος όπου το τραύμα επουλώθηκε μέσα σε λίγες μέρες μετά από συνεχείς επαλείψεις με λάδι αλόης. Ο δάσκαλος του Αριστοτέλης περιέργως κατείχε μοναδική γνώση για την αλόη, προέτρεψε τον Αλέξανδρο να καταλάβει το νησί Σοκότρα, νότια της Υεμένης όπου η αλόη είναι αυτοφυής σε τεράστιες  ποσότητες.

Στην αρχαιότητα η Σοκότρα λεγόταν Διοσκορίδιος νήσος λόγω ενός δικού μας Έλληνα βοτανολόγου (του πατέρα της Βοτανολογίας) Διοσκορίδη. Ο Διοσκορίδης στα Βιβλία του «Περι ύλης Ιατρικής» αναφέρει για την Αλόη “αποτοξινώνει το στομάχι, βοηθά στο έλκος, στη φαγούρα, στους ερεθισμούς του δέρματος, στις αιμορροΐδες, στα κτυπήματα και στους μώλωπες, σταματά την τριχόπτωση, τους στομαχικούς πόνους, την αιμορραγία από πληγές, τις αρρώστιες στόματος και ματιών και την αμυγδαλίτιδα” . Οι παραπάνω περιπτώσεις έχουν πλέον σήμερα επαληθευτεί και επιστημονικά.

Τα βιβλία του Διοσκορίδη είναι τόσο σημαντικά που είναι το δεύτερο βιβλίο που τυπώθηκε στην ιστορία της τυπογραφίας μετά την Αγία Γραφή.

Η Αλόη βοήθησε στην περιποίηση των τραυμάτων του Χριστού όταν το σώμα του κατέβηκε από το σταυρό. Από το Ευαγγέλιο φαίνεται η εκτίμηση που τρέφανε για την Αλόη κατά την αρχαιότητα, αφού οι μαθητές του Χριστού

έπλυναν το νεκρό σώμα του δασκάλου τους με περίπου 100 λίτρα Αλόης

"Ήλθε δε και Νικόδημος ... φέρων μίγμα σμύρνης και αλόης. " Έλαβαν ούν το σώμα του Ιησού και έδησαν αυτό εν οθονίοις μετά των αρωμάτων ... ". Κατά Ιωάννην ιθ' 39-40.

Στο Μεσαίωνα η αλόη βοηθούσε τους ναυτικούς επουλώνοντας τα εγκαύματα από τον ήλιο από τις άπειρες ώρες δουλειάς πάνω στο καράβι αλλά και σαν διατροφικό συμπλήρωμα για να μην πεθάνουν από σκορβούτο. Ο Χριστόφορος Κολόμβος σε όλα τα ταξίδια του μετέφερε στα πλοία του γλάστρες αλόης την οποία ονόμασε «τον γιατρό στη γλάστρα».

Εκατοντάδες ιστορικές προσωπικότητες γνώριζαν και χρησιμοποίησαν τις θεραπευτικές δυνάμεις της Αλόης. Ενδεικτικά να αναφέρουμε μερικά ονόματα.

Η Νεφερτίτη, μητριά του Φαραώ Τουταγχαμών, η βασίλισσα Κλεοπάτρα, ο φυσικός Κέλσιος, ο παθολόγος Πλίνιος, ο Ιπποκράτης, ο βασιλιάς Σολόμωντας την αναφέρει 4 φορές, ο Άραβας φιλόσοφος και φυσικός Al Kindi, ο Ινδός Φιλόσοφος Gandhi, η Ζοζεφίνα, ο Μέγας Ναπολέων κ.α.

Σήμερα η μοντέρνα επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει όλες τις  θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν αναφερθεί κατά καιρούς.

Ο γνωστός Ρώσος οφθαλμίατρος Vladimir Philatov θεράπευσε στην δεκαετία του 1950 χιλιάδες περιπτώσεις καταρράκτη, κάνοντας ενέσεις ενεργοποιημένης αλόης κατ’ ευθεία μέσα στο μάτι. Ο Philatov ανέπτυξε την θεωρία ότι η αλόη είναι βιοδιεγέρτης (διεγείρει το βίο).

Στα επόμενα χρόνια αποδείχθηκε και επιστημονικά ο λόγος για τον οποίο η αλόη επουλώνει γρήγορα τραύματα και πληγές, εγκαύματα και θεραπεύει δερματοπάθειες με τη χρήση του τζελ της εξωτερικά. Επίσης αποδείχθηκε επιστημονικά ο λόγος για τον οποίο η αλόη σαν φυσικός χυμός λαμβανόμενος σε μικρές ποσότητες βοηθάει στην πρόληψη, θεραπεία ή καταπράυνση περίπου 100 διαφορετικών ασθενειών.

1861aloe

ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Η αλόη είναι γνωστή με την ονομασία ¨Το θαύμα της Φύσης¨ και όχι άδικα. Το μοναδικό αυτό φυτό καταφέρνει να δημιουργήσει μέσα του περίπου 200 διαφορετικά συστατικά, κάποια από αυτά είναι πολύ σπάνια στη φύση. Η συνέργια αυτών των συστατικών (που από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν), αλλά και ότι η αλόη αποτελεί μια φυσική πηγή (και όχι χημική εργαστηριακή όπως σε πολλά συμπληρώματα διατροφής σε χάπια) είναι το μυστικό της θεραπευτικής της δύναμης. Ερευνητές προσπάθησαν να αναπαραγάγουν το τζελ της αλόης συνδυάζοντας τα συστατικά της σε τεχνητή χημική μορφή αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Από όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν παγκοσμίως σε όλες τις χώρες, η αλόη περιέχει το 25% των συστατικών τους, με πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είναι σε φυσική μορφή και όχι χημική. Αυτό μεταφράζεται και αλλιώς. Το 25% όλων των φαρμάκων περιέχει συστατικά της Αλόης!!!!

Η Αλόη είναι μια σημαντική πηγή βιταμινών, ειδικά τις A, C, E, σημαντικές βιταμίνες που ενεργοποιούν τις διαδικασίες αυτοκαθαρισμού του οργανισμού και είναι γνωστές ως αντιγηραντικές. Βοηθούν στην ανάπτυξη υγιούς δέρματος, μαλλιών, δοντιών, ούλων.

Ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού απέναντι στους ιούς αλλά και προλαμβάνουν τις καρκινογενέσεις που γίνονται καθημερινά μέσα στον οργανισμό μας. Βελτιώνουν την ενεργητικότητα μας και βοηθούν την γονιμότητα (η Βιταμίνη Ε λέγεται και τοκοφερόλη δηλαδή φέρω-τοκετό). Η βιταμίνη Ε έχει αποδεδειγμένα ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.

Βιταμίνες της ομάδας Β (Β1, Β2, Β3, Β6, Β12 και φυλλικό οξύ). Πολύτιμες βιταμίνες βοηθούν στην καλή καρδιακή λειτουργία, την όραση, την καλή λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος, βελτιώνουν τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την ισορροπία.

Θεωρούνται ως φυσικό ηρεμιστικό του οργανισμού και είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της αναιμίας. Είναι η πιο σημαντική φυτική πηγή της Β12 η οποία βρίσκεται μόνο σε ζωικές πηγές και παρατηρείτε έλλειψη της σε χορτοφάγους. Επίσης το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του DNA και του RNA του οργανισμού.

Μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως

- Ασβέστιο που σε συνδυασμό με το μαγνήσιο ρυθμίζει τη λειτουργία της καρδιάς και είναι απαραίτητο για την πήξη του αίματος.

- Μαγνήσιο που βοηθάει στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των νεύρων, των μυών και των οστών. Επίσης βοηθάει στην κατάθλιψη και είναι ευεργετικό για τις μυϊκές κράμπες.

Επίσης: Νάτριο, Κάλιο, Χαλκός, Σίδηρος, Ψευδάργυρος, Μαγγάνιο και Θείο. Πολύτιμα συστατικά που ρυθμίζουν την ισορροπία του νερού στο σώμα μας, παίζουν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία της ελαστίνης (μαζί με τη βιταμίνη C), βοηθούν τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα και εκατοντάδες άλλες ζωτικές λειτουργίες.

Η αλόη περιέχει 18 αμινοξέα (σημαντικούς λίθους που κατασκευάζεται η πρωτεΐνη του κρέατος μας). Τα 8 βασικά αμινοξέα που ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του υπάρχουν σε αφθονία στην αλόη. To αμινοξύ Λυσίνη που φαίνεται να αποτρέπει τις μεταστάσεις του καρκίνου αλλά και τον έρπη ζωστήρα υπάρχει στην αλόη σε φυσική μορφή.

Η αλόη περιέχει σημαντικά ένζυμα που ενεργοποιούν διαδικασίες στον οργανισμό. Η αμυλάση διασπά τους υδατάνθρακες για την καλύτερη πέψη τους και η Λιπάση διευκολύνει την διάσπαση και απορρόφηση του λίπους. Γι’ αυτό το λόγο άνθρωποι που πίνουν αλόη κάνουν καλύτερη χώνευση. Επίσης η λιπάση απομακρύνει τα τριγλυκερίδια από τα τριχοειδή αγγεία. Η Φωσφοκινάση έχει σαν προορισμό της να μεταφέρει φώσφορο και βοηθάει στην επιδιόρθωση των μυών. Η κρεατινίνη δίνει ενέργεια στους μύες και μειώνει την κόπωση. Η καταλάση αποτρέπει τον σχηματισμό ελευθέρων  ριζών (δηλαδή της σκουριάς τους οργανισμού).

Στον χυμό της Αλόης βρίσκονται σε μικρές ποσότητες συστατικά που λέγονται Ανθρακινόνες. Οι Ανθρακινόνες έχουν αναλγητικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιασικές, αντιιικές, αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Πρόκειται για συστατικά που δρουν σαν φυσικά αντιβιοτικά και αποτελούν μια ασπίδα προστασίας ενάντια σε μύκητες, βακτηρίδια και ιούς.

Σημαντική ανθρακινόνη είναι η αλοϊνη που είναι υπεύθυνη για την εξυγίανση του εντέρου, τη δημιουργία σωστών συσπάσεων και έχει ήπια καθαρτική δράση.

Επιδημιολογική Ιαπωνική Έρευνα έδειξε ότι η Αλόη εμποδίζει την ανάπτυξη καρκίνου των πνευμόνων. Επίσης μελέτες έδειξαν ότι η Αλοϊνη είχε άμεση δράση κατά των όγκων, ενώ η Αλόη Εμοδίνη είχε σαφή κυτταροστατική δράση σε ορισμένα λευχαιμικά κύτταρα»

Επίσης: Μπαρμαλοϊνη, Ισομπαρμαλοϊνη, Ανθρανόλη, Ανθρακίνη, Ρεσιστανόλη, Αλοϊνικό οξύ, Χρυσοφανικό οξύ.

Η αλόη περιέχει στεροειδή, δηλαδή τύπο φυσικής κορτιζόνης, χωρίς καμία από τις παρενέργειες της χημικής κορτιζόνης, γι’ αυτό έχει πολύ καλό αποτέλεσμα ενάντια στις αλλεργικές αντιδράσεις του οργανισμού, αλλά και βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης. Επίσης περιέχει Λιπαρά οξέα τα οποία και αυτά βοηθούν στο να έρθει η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια στις φυσιολογικές τιμές.

Η αλόη περιέχει Γλυκοζαμίνη. Θεωρείται αναμφισβήτητα αποτελεσματική στην προστασία των χόνδρων των αρθρώσεων καθώς αποτελεί την λιπαντική τους ουσία. Γι’ αυτό το λόγο η αλόη βοηθάει στην γρήγορα ανακούφιση των αρθριτικών και την αναστροφή της νόσου.

Η αλόη περιέχει Γαλακτοζαμίνη η οποία είναι συστατικό της χονδροϊτίνης. Η χονδροϊτίνη είναι η ουσία που προστατεύει και αναπλάθει τους χόνδρους των αρθρώσεων. Σε συνεργασία με τη Γλυκοζαμίνη βοηθάνε στην αρθρίτιδα.

aloeleafgel_opΕπίσης η Αλόη περιέχει

- Σαλυκιλικό οξύ, το βασικό συστατικό της ασπιρίνης, που έχει παυσίπονη δράση. Γι’ αυτό όταν την τοποθετούμε σε ανοικτή πληγή, σε δόντι που πονάει, σε περιοχή του δέρματος που τσούζει κλπ σταματά ο πόνος.

- Μαλικό οξύ, το οποίο βοηθάει τους σακχαροδιαβητικούς να ρυθμίσουν το σάκχαρο στο αίμα τους.

- Σαπονίνη, φυσική ουσία με καθαριστικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

- Λιγνίνη, που παίζει ρόλο στο μεταβολισμό και την παχυσαρκία. Επίσης βελτιώνει τη διεισδυτικότητα των καλλυντικών προϊόντων στο δέρμα.

- Αιθέρια Έλαια. Αντισηπτικά, βακτηριοκτόνα και μπορούν να δρουν κατά των ιών. Δεν αναπτύσσουν αντοχή τα μικρόβια σ’ αυτά και δεν έχουν παρενέργειες.

ACEMANNAN

Ένα από τα θαυματουργά συστατικά της αλόης είναι το Acemannan το οποίο δίνεται σε περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας. Δρα σαν ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας.

Διεγείρει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθάει στην εξόντωση βακτηριδίων, ιών, μυκήτων και παρασίτων. Βοηθάει στην απορρόφηση του νερού.

Βελτιώνει τον συνολικό μεταβολισμό και τη λειτουργία του κυττάρου. Διεγείρει τη δραστηριότητα του μυελού των οστών. Βελτιώνει την αλλεργική συμπεριφορά του οργανισμού. Διεγείρει την παραγωγή ινοβλαστών για την απελευθέρωση κολλαγόνου.

Προκαλεί λιπαντική δράση στις αρθρώσεις. Επισκευάζει τα τοιχώματα των κυττάρων ώστε να γίνεται σωστά η ανταλλαγή των ουσιών. Διορθώνει τα τοιχώματα του εντέρου ώστε να μην τραβάει τοξίνες στο αίμα.

Ανακαλύφθηκε το 1993 από την φαρμακευτική εταιρία Carrington Laboratories όταν έκανε έρευνες για να βρει τον λόγο που η αλόη δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

του οργανισμού. Κατά την έρευνα της βρήκε το Acemannan το οποίο πατεντάρισε ώστε να μπορεί μόνο αυτή να το χρησιμοποιήσει σε χημική μορφή. Έτσι κατασκεύασε το φάρμακο Carrysin, νοσοκομειακό φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας και ασθένειες που δημιουργούνται από ιούς όπως το AIDS. Ακόμα μια περίπτωση που κάποιο συστατικό της αλόης γίνεται φάρμακο.

Μπορει μια ομαδα επιστημονων να συγκεντρωθει και να σου μιλησει,
για ολες τις επιστημονικες αποδειξεις οτι ολες οι μπανανες ειναι πικρες
Δεν εχεις παρα να δοκιμασεις μια μπανανα για να δεις οτι ειναι γλυκια !!

20 Σεπτεμβρίου 2010, 13:58:02
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Πες μας τώρα και το σκευασμα.... Να το αγορασουμε να δέσει το γλυκό   >:(
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

20 Σεπτεμβρίου 2010, 20:36:04
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

tax2684


αν αυτο καταλαβατε ,τοτε ισως εγω εκανα λαθος που το κατεβασα.
θα περιμενα μια επιστημονικη γνωμη για την αλοη.
αληθεια τι γνωμη εχετε για την αλοη?




Μπορει μια ομαδα επιστημονων να συγκεντρωθει και να σου μιλησει,
για ολες τις επιστημονικες αποδειξεις οτι ολες οι μπανανες ειναι πικρες
Δεν εχεις παρα να δοκιμασεις μια μπανανα για να δεις οτι ειναι γλυκια !!

20 Σεπτεμβρίου 2010, 20:58:06
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
αν αυτο καταλαβατε ,τοτε ισως εγω εκανα λαθος που το κατεβασα.
θα περιμενα μια επιστημονικη γνωμη για την αλοη.
αληθεια τι γνωμη εχετε για την αλοη?

Όσα αναφέρεις παραπάνω για την αλόη, πως αποδεικνύονται επιστημονικά;
Ποιες είναι οι επιστημονικές πηγές σου;


21 Σεπτεμβρίου 2010, 16:28:35
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτριος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
αν αυτο καταλαβατε ,τοτε ισως εγω εκανα λαθος που το κατεβασα.
θα περιμενα μια επιστημονικη γνωμη για την αλοη.
αληθεια τι γνωμη εχετε για την αλοη?






αυτη που εχει το uptodate 18.2 λχ

21 Σεπτεμβρίου 2010, 18:34:02
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

tax2684



βιβλιο "αλοη: η τρυφερη θεραπευτρια" του δρ.Γ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ ιατρου-μαιευτηρα-γυναικολογου,διδακτορα του πανεπιστημιου αθηνων και μελους του Δ.Σ του ιατρικου συλλογου
ΑΘΗΝΩΝ.
επισης στο ιατρικο site : Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (νομιζω οτι θα σας καλυψει πληρως)
υποψιν οτι στο πρωην ανατολικο μπλοκ η αλοη υπαρχει επισημα στο συστημα υγειας, και επισης υπαρχει και σε ενεσιμη μορφη.


υ.γ
δεν προσπαθω να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν,απλως θελω να σε γνωση και προβληματισμο τα ωφελη που ειδα απο την αλοη.
 
Μπορει μια ομαδα επιστημονων να συγκεντρωθει και να σου μιλησει,
για ολες τις επιστημονικες αποδειξεις οτι ολες οι μπανανες ειναι πικρες
Δεν εχεις παρα να δοκιμασεις μια μπανανα για να δεις οτι ειναι γλυκια !!

21 Σεπτεμβρίου 2010, 20:19:58
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Πάντως όπως κάθε φάρμακο, έτσι και η αλόη θέλει προσοχή:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Σεπτεμβρίου 2010, 20:30:53
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Προσωπικά θα χρησιμοποιήσω την Αλόη για να αλείψω το σώμα όποιου έχει πεθάνει. Για αυτό δεν έχω κανένα ενδοιασμό. Εκτός κι αν τους ανασταίνει κιόλας οπότε δεν ξέρω εάν θα τους αλείψω όλους αδιακρίτως.

Τώρα το κείμενο του Αργύρη για το πως μπορείς να πάθεις ζημιά στο ήπαρ από την Αλόη το διαβάσατε....
Να προσθέσω και εγώ ένα ακόμη: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και πείτε μου μήπως υπό προϋποθέσεις κάνει και πιο γρήγορη την γήρανση με καταστροφή του DNA (αλήθεια τα τελομερή σας λένε κάτι;)

Όμως σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτό το θέμα συζήτησης καθώς πάντα είχα την εξής απορία:
Τι διαφορά έχει μια ουσία με συγκεκριμένη χημική ένωση με καθαρότητα 100% εάν προέρχεται από φυτικό προϊόν ή εάν προέρχεται από το εργαστήριο; Οι γνώσεις μου λένε ΚΑΜΙΑ. Μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι; Θα είχατε την καλοσύνη να μου εξηγήσετε το εξής:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ερευνητές προσπάθησαν να αναπαραγάγουν το τζελ της αλόης συνδυάζοντας τα συστατικά της σε τεχνητή χημική μορφή αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Από όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν παγκοσμίως σε όλες τις χώρες, η αλόη περιέχει το 25% των συστατικών τους, με πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είναι σε φυσική μορφή και όχι χημική.

Έχω κι άλλες απορίες αλλά ας ξεκινήσουμε από αυτό.

Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

22 Σεπτεμβρίου 2010, 11:39:30
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

tax2684


*  μια διευκρινηση,οχυμος της αλοης ΔΕΝ ειναι φαρμακο.
αυτη που χρησιμοποιοω εγω περιεχει μονο το ζελε των φυλλων του φυτου και δεν περιεχει καθολου αλοϊνη.(πιστοποιηση απο institut FRESENIUS),ειναι 100% φυσικος χυμος.

*  απ'ολες τις αναλυσεις βρισκετε καποιες αρνητικες και απαντατε(δεστε τις θετικες!)
    *  αφου εχει πεθανει απο την πολυφαρμακια!!
    *  τωρα το αν ανασταινει η αλοη (αστειο),δεν εχετε παρα να ακουσετε προσωπικες ιστοριες απο ανθρωπους που τους αλαξε την ζωη.

    δεν αναφερομε μονο στον χυμο της αλοης,υπαρχει μια ολοκληρη σειρα προιοντων(σπρευ,συμπυκνωμα αλοης,οδοντοκρεμα,αλοιφη ειδικη για τις αρθρωσεις κλπ)
    * στο περιδικο NEXUS ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 γινεται εκτενης αναφορα για την τελομεραση(το υπερ-ενζυμο που υποσχεται υγεια και αιωνια νεοτητα)απο τον ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΡΑ.

    ενα ποτηρι με νερο μεχρι την μεση καποιος το βελπει μισοαδειο και καποιος αλλος μισογεματο.
Μπορει μια ομαδα επιστημονων να συγκεντρωθει και να σου μιλησει,
για ολες τις επιστημονικες αποδειξεις οτι ολες οι μπανανες ειναι πικρες
Δεν εχεις παρα να δοκιμασεις μια μπανανα για να δεις οτι ειναι γλυκια !!

22 Σεπτεμβρίου 2010, 11:44:56
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
*  μια διευκρινηση,οχυμος της αλοης ΔΕΝ ειναι φαρμακο.

Πώς ορίζεις την έννοια του φαρμάκου;
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Σεπτεμβρίου 2010, 11:47:04 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Σεπτεμβρίου 2010, 15:47:13
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Όταν αρχίζουμε την διαφήμιση και δεν υπάρχει συζήτηση τα διαφημιστικά μηνύματα διαγράφονται. Είναι στους κανόνες λειτουργίας του forum.

Υγεία και νεότητα υπόσχεται και το sex. Μπορείς ας πουμε να βάλεις στο pubmed τους όρους "sexual endorphins" και θα δεις ότι ακόμη και σε ένα τόσο taboo θέμα υπάρχει βιβλιογραφία. Όταν μάλιστα μιλάμε για ματζούνι που πουλιέται τα πάντα θα βρεις. Φαντάζομαι ότι η ανάσταση θα είναι λίγο πιο δύσκολο να διασταυρωθεί σε μελέτες η επιτυχία της αλόης.

Να ξαναγυρίσουμε σε δύο βασικά ερωτήματα για να δουμε που θα βαλουμε την aloe?

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πώς ορίζεις την έννοια του φαρμάκου;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τι διαφορά έχει μια ουσία με συγκεκριμένη χημική ένωση με καθαρότητα 100% εάν προέρχεται από φυτικό προϊόν ή εάν προέρχεται από το εργαστήριο; Οι γνώσεις μου λένε ΚΑΜΙΑ. Μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι; Θα είχατε την καλοσύνη να μου εξηγήσετε το εξής:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ερευνητές προσπάθησαν να αναπαραγάγουν το τζελ της αλόης συνδυάζοντας τα συστατικά της σε τεχνητή χημική μορφή αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Από όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν παγκοσμίως σε όλες τις χώρες, η αλόη περιέχει το 25% των συστατικών τους, με πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είναι σε φυσική μορφή και όχι χημική.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

22 Σεπτεμβρίου 2010, 19:47:34
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

tax2684


*δεν ειναι φαρμακο με την στενη εννοια του ορου,ειναι το ζελε που εχει μεσα του το φυτο,δεν ειναι εργαστηρικα φτιαγμενο.
  με αυτη την ενοια και το χαμομηλι ειναι φαρμακο.
*δεν ηταν δυνατον εργαστηριακα να παραξουν ολα αυτα τα συστατικα που εμπεριεχει το φυτο μαζι , ή δεν μπορεσαν να καταφερουν τα ιδια αποτελεσματα.
  μεμονομενα ή γκρουπ στοιχειων φυσικα εχουν παρασκευαστει.
*παντως ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι αυτη απαξιωση για ενα φυτικο προιον,οταν ενδεχομενως δεν εχετε ασχοληθει επισταμενα με το θεμα για να εχετε και ποιο ξεκαθαρη αποψη.
 εγω δεν μιλησα απαξιωτικα για τα φαρμακα(μαντζουνια,ανασταση κλπ.)παρολο που και αυτα εχουν ενα σωρο παρενεργειες,και οπως τονισα στην αρχη ΔΕΝ ειμαι γιατρος για να μπω σε μια
εξειδικευμενη συζητηση οπου παντα θα υπαρχει και η αντιθετη αποψη(ομως αντικειμενικα).
αν οντως και παλι λεω θελετε μια ποιο εμπερηστατομενη αποψη και φυσικα να εκφρασετε τις αντηρησεις σας δεν εχετε παρα να μου ζητησετε να σας φερω σε επαφη με συναδελφους σας
που φυσικα θα σας λυσουν και τις οποιες αποριες.
σε ενα ξενοδοχειο στην θεσσαλονικη στις 29/9/10 και ωρα 7.00 θα μιλησει ενας στρατιωτικος γιατρος (καρδιολογος-ομοιοπαθητικος),γενικα για την αλοη και οχι μονο.
(δεν αναφερω το ξενοδοχειο για να μην θεωρησετε οτι κανω διαφημηση),αν παντως θελει καποιος να παρευρεθει μπορει να μου το ζητηση (στο email ).
ευχαριστω και συνγωμη αν σας κουρασα.
Μπορει μια ομαδα επιστημονων να συγκεντρωθει και να σου μιλησει,
για ολες τις επιστημονικες αποδειξεις οτι ολες οι μπανανες ειναι πικρες
Δεν εχεις παρα να δοκιμασεις μια μπανανα για να δεις οτι ειναι γλυκια !!

22 Σεπτεμβρίου 2010, 22:41:15
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Και εμείς ευχαριστούμε. bye bye
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

22 Σεπτεμβρίου 2010, 22:52:50
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

σε ενα ξενοδοχειο στην θεσσαλονικη στις 29/9/10 και ωρα 7.00 θα μιλησει ενας στρατιωτικος γιατρος (καρδιολογος-ομοιοπαθητικος),γενικα για την αλοη και οχι μονο.


Να φανταστώ πως ο στρατιωτικός καρδιολόγος -ομοιοπαθητικός με την ομιλία σου θα δωσει κύρος στην αλόη;

26 Σεπτεμβρίου 2010, 23:09:16
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
κλειδώνεται μέχρι να έχουμε μια απάντηση εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

25/10/2010

Επειδή το φόρουμ επισκέπτονται και μη υγειονομικοί, θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας για κάθε θέμα που αφορά την υγεία σας και να μην στηρίζεστε σε εμπορικές διαφημιστικές καταχωρήσεις. Προϊόντα βασισμένα σε φυτικής προέλευσης υλικό που δεν ελέγχονται όπως τα φάρμακα μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας.

Η αλόη σαν gel χρησιμοποιείται σήμερα περιστασιακά σαν ήπιο ανακουφιστικό που βελτιώνει την αιμάτωση σε εγκαύματα καθώς και σε ήπιες μορφές ψωρίασης. Όμως μπορεί η ίδια η αλόη σε κάποιους να ανθρώπους να προκαλέσει η ίδια έγκαυμα ή να χειροτερέψει ένα υπάρχον έγκαυμα ή την ψωριαση. Συνεπώς η χρήση της απαιτεί την παρακολούθηση από κάποιο ειδικό.
Όλα τα άλλα παρασκευάσματα έχουν απαγορευτεί σαν φάρμακα (και ιδιαίτερα αυτά για την δυσκοιλιότητα) καθώς δημιουργείται φαρμακευτική ανοχή και απαιτείται όλο και μεγαλύτερη δόση μέχρι που υπάρχει τοξικότητα από την χρήση αυτών των σκευασμάτων και πιθανότατα προκαλούν καρκίνο.

Η κυβερνητική υπηρεσία που παρέχει πληροφόρηση στους υγειονομικούς στις ΗΠΑ έχει χαρακτηρίσει την αλόη ως "ΠΙΘΑΝΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ" για την δυσκοιλιότητα και την ψωρίαση (ήπιες μορφές). Για όλα τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι προσφέρει θεραπευτικά κάτι.
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Οκτωβρίου 2010, 01:51:35 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
4000 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιανουαρίου 2021, 17:55:35
από Argirios Argiriou