Γενικά > Γενική συζήτηση

Εξέταστρο 3 ->5 ->? Ευρώ στα Κ. Υγείας

<< < (15/25) > >>

deleteduser:
1η εφημερία μετά από πολλά χρόνια στο δημόσιο. Και μετά έκπληξης διαπιστώνω ότι πληρώνουν το 5ευρω όλα τα επείγοντα περιστατικά και φυσικά ότι εγώ είμαι υποχρεωμένος να τους ενημερώνω (ευτυχώς όχι και να τα εισπράττω). Στη δικαιολογημένη απορία και αντίδρασή μου  οι απάντησεις που πήρα από το προσωπικό ήταν:
με βάση εντολή του διοικητή του Γ.Ν. Βόλου ως επείγοντα περιστατικά κρίνονται μόνο όσα θα διακομιστούν με ασθενοφόρο (εκδοχή 1) ή μόνο όσα θα διακομιστούν και εισαχθούν στο Γ.Ν. Βόλου (εκδοχή 2).
Μάλιστα το προσωπικό φαίνεται να το έχει πάρει προσωπικά καθώς από ότι πληροφορήθηκα:
Ο διοικητής προειδοποίησε ότι αν τα έσοδα του Κ.Υ. δεν είναι επαρκή (εκδοχή 1) ή αν ο εισπραχτκός μηχανισμός δε λειτουργεί σωστά (εκδοχή 2) τότε το Κέντρο Υγείας θα σταματήσει να εφημερεύει (εκδοχή 1) ή το κέντρο υγείας θα εφημερεύει μέχρι τις 11 (εκδοχή 2) ή μέρος του διοικητικού προσωπικού θα αποσπαστεί στο Βόλο και θα σταλούν διοικητικοί υπάλληλοι (προφανώς κατάλληλα εκπαιδευμένοι) από το Βόλο για να αναλάβουν την είσπραξη του. Οι εκδοχές 1 και 2 συνοδεύονται και με την προειδοποίηση ότι μέρος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θα αποσπαστεί στο Βόλο.

Πρώτη εφημερία χτες πρώτη μέρα στο Κ.Υ. σήμερα και το συναίσθημα που μου μεινε είναι πικρία και οργή. Οργή όχι μόνο για τη στάση του Διοικητή (που δεν έχω επαληθεύσει είναι η αλήθεια - αλλά στο κάτω κάτω δεν περιμένω και τίποτα καλύτερο), αλλά για τη στάση του προσωπικού το οποίο όχι μόνο μετατρέπεται εύκολα σε κομμάτι ενός ακόμη φοροσειπρακτικού μηχανισμού, όχι μόνο κατηγορεί και καθυβρίζει τους εξυπηρετούμενους που αρνούνται να πληρώσουν, αλλά μέρος του συνειδητά (ελπίζω το μεγαλύτερο εν αγνοία) ουσιαστικά παρανομεί υπέρ του κράτους (και της θεσούλας του) και κατά των συμπολιτών τους προσπαθώντας να αποδειχτεί βασιλικότερος του Βασιλέως.

Επειδή αύριο θέλω να πάω στο Κ.Υ. με τη σχετική εγκύκλιο (θέλω να κεράσω κι εγώ με τη σειρά μου τσιγάρο τον διοικητικό υπάλληλο που φιλικά με προειδοποίησε να είμαι πιο συνεργάσιμος στο θέμα του εξέταστρου προτού το θέμα φτάσει στο διευθυντή - μπρρρρρ) μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια νεότερη διευκρινιστική εγκύκλιος για τα Κέντρα Υγείας μετά την Y3α/ΓΠ/10784 της 8/4/11 που έχει αναφερθεί και παραπάνω;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος1η εφημερία μετά από πολλά χρόνια στο δημόσιο. Και μετά έκπληξης διαπιστώνω ότι πληρώνουν το 5ευρω όλα τα επείγοντα περιστατικά και φυσικά ότι εγώ είμαι υποχρεωμένος να τους ενημερώνω (ευτυχώς όχι και να τα εισπράττω).

--- Τέλος παράθεσης ---

Απορώ γιατί δεν σου έχει ανατεθεί να τα εισπράττεις! Υπάρχει διοικητικό προσωπικό (επιφορτισμένο με την είσπραξη) σε όλη τη διάρκεια της εφημερίας;
Διαφορετικά να φροντίζεις να πηγαίνεις με "ρέστα" στην εφημερία.
Απορία 1: Ούτε οι παθήσεις που αναφέρονται παραπάνω που εξαιρούνται από το εξέταστρο τη γλιτώνουν;
Απορία 2: Κάποιος που έρχεται με ένα τραύμα, γίνεται συρραφή και φεύγει, πληρώνει; Προκαταβολικά ή μετά τη συρραφή; Κι αν δεν έχει χρήματα μαζί του ή γενικότερα; Τον αφήνουν με το τραύμα χωρίς συρραφή μέχρι να φέρει το χρήμα;
Απορία 3: Αν κάποιος δηλώσει ότι δεν πληρώνει (είτε γιατί δεν έχει, είτε γιατί δεν θέλει) τι γίνεται;

Show me the money λοιπόν;

deleteduser:
Δεν έχει αναλάβει μόνο το διοικητικό προσωπικό την είσπραξη, αλλά και το παραϊιατρικό. Το πρωί ήρθε η μαία στο ταμείο και το απόγευμα διοικητικός. Τα χρήματα τα παρέλαβε η βραδινή νοσηλευτρια βάρδιας η οποία δεν έχω διευκρινήσει αν εισέπραττε εισιτήριο από τα περιστατικά που εξετάσαμε με τη συνάδελφο μετά τις 23:00.

Απορία 1 Στα επείγοντα σίγουρα πληρώναν όλοι και σήμερα το πρωί κανονικά. Για τα τακτικά ιατρεία δεν γνωρίζω.
Απορία 2 &3 Στην εφημερία οι περισσότεροι πληρώναν εκ των υστέρων. Σήμερα το πρωί στα επείγοντα πλήρωναν εκ των προτέρων. Η υπόδειξη που έγινε σήμερα στον μικρό "ψαρωμένο" γιατρουδάκο ήταν να εξετάζονται μόνο όσοι έχουν κόψει εισιτήριο. Χτες κάποιοι αρνήθηκαν να πληρώσουν. Όταν μου αναφέρθηκε το γεγονός τους επισήμανα ότι δεν εμπίπτει στις δικές μου αρμοδιότητες ούτε να αρνηθώ εξέταση σε καποιον που δεν έχει πληρώσει ούτε φυσικά να τον κυνηγήσω στο διαδρόμο να πληρώσει. Σε μία περίπτωση η διοικητικός που ήταν στο ταμείο πήρε τον ασθενή στο σπίτι του να έρθει να πληρώσει.
Κοινώς μπάχαλο.

Denominator:
Θα μου επιτρέψετε μία ερώτηση:
Τα 5 ευρώ πληρώνουν και όσοι έχουν ασφάλεια που αμοίβει κατά πράξη και περίπτωση (π.χ. ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΕΤΑΑ, ΥΕΘΑ, ΤΑΥΕΤΥΚΩ κ.λ.π.);
Αν ναι, γνωρίζετε αν τους αποδίδεται η δαπάνη από τα ταμεία τους;

timex:
Αρχίζω να ντρέπομαι που ζω σε αυτή τη χώρα...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση