Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Το ελληνικό σχολείο στην ψηφιακή εποχή.
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠέρσι αν θυμάστε είχε δοθεί σε όλους τους μαθητές Α' Γυμνασίου laptop.
Φέτος τι έγινε; Τα έφαγε η κρίση ή/και η αλλαγή κυβέρνησης; (ή μήπως ότι φάγανε φάγανε; )
Και η ψηφιακή εποχή τι έγινε;
--- Παράθεση ---- Ηλεκτρονικός υπολογιστής σε 400 σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό τι σημαίνει και ανακοινώνεται ξεχωριστά; Για να δουν πως είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής οι (υπανάπτυκτοι) μαθητές των (υπανάπτυκτων) απομακρυσμένων περιοχών;
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό ήταν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα-ιδέα που έγινε σε πολλά κράτη. Τα αποτελέσματα αξίζουν μελέτης. Δείχνουν πάνω από όλα τις δυνατότητες κάθε χώρας στον εκπαιδευτικό τομέα. Για την Ελλάδα μόνο η λέξη απογοήτευση αξίζει να ειπωθεί.
Ίσως το μόνο που ξέρουν οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι το word στην Ελλάδα. Οι μόνες υποδομές που ήθελε το περίφημο laptop ήταν μια πρίζα να φορτίζει με ρεύμα. Αυτό που χρειαζόταν επίσης ήταν υλικό για να δουλευτεί. Και εδώ υπάρχει η απορία.
Η Ελλάδα διαθέτει το πιο εύπλαστο και το πιο άπλαστο υλικό μαζί στον ίδιο χώρο: τους μαθητές και τους καθηγητές. Είναι αδύνατο να συνεχίσουν δια βίου να παιδαγωγούνται οι παιδαγωγοί σε αυτή τη χώρα, είναι ιεροσυλία. Να τους βάλεις και πράγματα που δεν τα μάθανε στη σχολή; Δεν θα μου κάνει εντύπωση να αξιοποιηθούν τα laptop σε ότι οι μαθητές βρουν διαθέσιμο αφού οι εκπαιδευτικοί ανεπαρκούν.
Για όσους βιαστούν να με πουν υπερβολικό ή ότι άλλο τους κατέβει ίσως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι στο ρόλο του εκπαιδευτικού:
Υπάρχουν δύο περιπτώσεις "εκπαιδευτικού":
α) Αυτός που παράγει ο ίδιος το εκπαιδευτικό υλικό που θα χρησιμοποιήσει στο μάθημα, και δικαιούται μια ώρα προετοιμασίας για κάθε ώρα εκπαίδευσης πληρωμένη στο μισθό του.
β) Αυτός που του παρέχουν έτοιμο εκπαιδευτικό υλικό και διδάσκει 7ωρο καθημερινά.
Η Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες έχει επιλέξει το (α), άρα μην περιμένουν οι εκπαιδευτικοί έτοιμο υλικό για το laptop. Πληρώνονται και για να το προετοιμάσουν. Θα μπορούσαν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους υλικό που έχουν φτιάξει. Κάποιοι το κάνουν. Κάποιοι άλλοι το αγοράζουν.
Οι υπολογιστές στα απομακρυσμένα σχολεία είναι για να κάνουν κάποια απλά βασικά πράγματα. Για να μην έχουν χειρόγραφα ακόμη και τις φωτοτυπίες που δίνουν στα παιδιά.
Δημήτριος:
κυρ-Διαχειριστα ειναι πολυ φυσικο να τα ακουμε οι εκπαιδευτικοι ΕΙΔΙΚΑ απο τους γιατρους και μιλαω σοβαρα αλλα πειτε μου:σε ποια χωρα διδασκουν επι 7 ωρο καθημερινα;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑμφιβάλλω εάν υπάρχει περιοχή με συμβεβλημένο ιατρό που δεν έχει adsl.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δημήτρη,όπως έγραψες κι εσύ για το θέμα του ΟΑΕΕ, έτσι κι εγώ αμφιβάλλω αν υπάρχει σχολείο χωρίς υπολογιστή.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι υπολογιστές στα απομακρυσμένα σχολεία είναι για να κάνουν κάποια απλά βασικά πράγματα. Για να μην έχουν χειρόγραφα ακόμη και τις φωτοτυπίες που δίνουν στα παιδιά.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι κάποια απομακρυσμένα σχολεία δεν έχουν υπολογιστή το ερώτημα είναι γιατί δεν έχουν; Επειδή είναι απομακρυσμένα; Ποιος προμήθευσε τα κεντρικά σχολεία κι άφησε απ’ έξω τα απομακρυσμένα;
Ακόμη κι αν χρειάζονται υπολογιστή γι’ αυτά τα απλά βασικά πράγματα που λες, έχουν και τον ανάλογο συνοδό εξοπλισμό; (εκτυπωτές, μελάνια, φωτοτυπικά μηχανήματα) ή καταλήγουν μόνο για να παίζουν πασιέντζες;
Εγγραφή ή Είσοδοςπραγματα φανταχτερα και μιζερα μαζι..δωσαν λαπτοπ στα μαθητουδια που ακομα κουβαλαγαν νοοοτροπια Δημοτικου χωρις να υπαρχουν και οι αντιστοιχες υλικες υποδομες..οπως φυσικα το περιμενα με βαση καταγεγραμμενη εμπειρια απο ΝΥ η δουλεια στραβωσε διοτιαλλα απο αυτα χαλασαν μονα τους και αλλα απο αυτα τα χαλσαν οι μαθητες (τα φαγανε οι τσοντες μηπως;)
--- Τέλος παράθεσης ---
Κι εμείς αν ήμασταν παιδιά σ’ αυτή την εποχή ή αν είχαμε υπολογιστές όταν ήμασταν παιδιά, πάλι τσόντες θα βλέπαμε όποτε μπορούσαμε. Ας μην κρυβόμαστε.
Αυτά που χάλασαν, δεν είχαν εγγύηση; Ούτε χρόνος δεν πέρασε. Άσε που διαβάζω ότι το Ευρωπαϊκό δίκαιο λέει ότι η ελάχιστη χρονική διάρκεια εγγύησης είναι 2 έτη άσχετα αν κάποιοι επιμένουν να αναφέρουν 1 έτος. Κι όσοι το κυνήγησαν πέτυχαν κάλυψη για 2 έτη. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή Είσοδοςκυρ-Διαχειριστα ειναι πολυ φυσικο να τα ακουμε οι εκπαιδευτικοι ΕΙΔΙΚΑ απο τους γιατρους και μιλαω σοβαρα αλλα πειτε μου:σε ποια χωρα διδασκουν επι 7 ωρο καθημερινα;
--- Τέλος παράθεσης ---
Ιδιωτικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης σε πολλά κράτη όπου το υλικό έρχεται έτοιμο.
Ο δημόσιος τομέας συνήθως κινείται σε λιγότερες ώρες από τις επτά και συνήθως 5-6 ώρες, βλέπε πχ ΗΠΑ
Δημήτριος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςκυρ-Διαχειριστα ειναι πολυ φυσικο να τα ακουμε οι εκπαιδευτικοι ΕΙΔΙΚΑ απο τους γιατρους και μιλαω σοβαρα αλλα πειτε μου:σε ποια χωρα διδασκουν επι 7 ωρο καθημερινα;
--- Τέλος παράθεσης ---
Ιδιωτικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης σε πολλά κράτη όπου το υλικό έρχεται έτοιμο.
Ο δημόσιος τομέας συνήθως κινείται σε λιγότερες ώρες από τις επτά και συνήθως 5-6 ώρες, βλέπε πχ ΗΠΑ
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγω υπηρετω στο δημοσιο..σον ιδιωτικο τομεα ως ΜΙΣΘΩΤΟΣ εχω εργαστει για 0 (μηδεν) ωρες συνολικα..σημερα ρωτησα σχετικα και μου ειπαν πειριπου τα ιδια για τα δημοσιο σχολεια της Ευρωπης.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση