ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων
Φαρμακοποιοι και δυο κουτάκια αντιβίωσης...
timex:
Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος ,αν οι ειδικευόμενοι μπορούν να γράψουν συνταγή με 2 κουτάκια αντιβίωσης.
Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί σε εφημερία έγραψα σε ασθενή 2 κουτάκια και με έχει τρελάνει ο φαρμακοποιός στα τηλέφωνα(απορώ που βρήκε το τηλέφωνό μου) για να του διορθώσω τη συνταγη και να βάλω γνωμάτευση, επειδή λέει οι ειδικευόμενοι δεν μπορούν να γράψουν πάνω απο ένα κουτάκι!!!
Και ερωτω, εφόσον για να ολοκληρώσει την θεραπεία χρειάζονται 2 κουτάκια, πως θα γράφουμε ένα;
Ρώτησα αν υπάρχει σχετικός νόμος και αποφεύγει να μου τον φέρει...
Επειδή το έψαξα λίγο , τέτοιος νόμος ,που να λεει πως οι ειδικευόμενοι ιατροί δεν μπορουν να συνταγογραφούν πάνω απο ένα κουτάκι αντιβίωσης, δεν υπάρχει.
Υπάρχει ένα π.δ. που αναφέρεται μόνο σε αγροτικούς.
Ξέρει κάποιος κάτι σχετικό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ο περιορισμός σε 1 κουτί ισχύει σε όλους τους ανειδίκευτους.
Άρα, σωστά σε "κυνηγάει" ο φαρμακοποιός.
Εκτός από τις περιπτώσεις που το 1 κουτί αντιστοιχεί σε 1 δόση π.χ. 1 κουτί Netromycin 300 mg αντιστοιχεί σε 1 αμπούλα οπότε εκεί μπορείς να γράψεις παραπάνω για να αρχίσει θεραπεία.
Το σκεπτικό (αν υπάρχει, λέμε τώρα) είναι ότι ως ανειδίκευτος δίνεις την αγωγή για την αρχική αντιμετώπιση του περιστατικού αλλά στη συνέχεια θα ζητηθεί η γνώμη του ειδικευμένου για την ορθότητα της αγωγής που έδωσε ο ανειδίκευτος και την συνέχιση ή αλλαγή της.
Βέβαια το γεγονός ότι η υγεία πολλών ανθρώπων και ολόκληρων νησιών στην επαρχία είναι, κυριολεκτικά, στα χέρια ανειδίκευτων αγροτικών επειδή δεν υπάρχουν ειδικευμένοι σε άμεση πρόσβαση δεν απασχολεί καθόλου τον νομοθέτη.
Ούτε το γεγονός ότι το σύστημα έχει ξεχειλώσει τόσο που ο κάθε ανειδίκευτος γράφει ότι θέλει, όσα θέλει γράφοντας απλά πάνω στη συνταγή "βάσει γνωμάτευσης του τάδε ειδικευμένου". (φυσικά ανύπαρκτη γνωμάτευση)
timex:
Ίσως να έχεις δίκιο.
Το ότι το π.δ. αναφέρεται μόνο σε αγροτικους γιατρούς και όχι ειδικευόμενους δεν μετράει;
Τεσπα θα γράφω ένα κουτάκι και απο κάτω θα γράφω 1x3 για δέκα μέρες πχ.
Να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και ο ασθενής να ψάχνει μετά να βρει κάποιον να του γράφει το δεύτερο κουτάκι.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
karampelas:
Το γεγονος πως ο εκπαιδευομενος ρωτα εδω, αντι για τον εκπαιδευτη του,μονο εγω το προσεξα?
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο γεγονος πως ο εκπαιδευομενος ρωτα εδω, αντι για τον εκπαιδευτη του,μονο εγω το προσεξα?
--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι μόνο εσείς το προσέξατε.
Εγώ πάλι έχω προσέξει ότι η έννοια "εκπαιδευτής" σηκώνει πολύ συζήτηση.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση