Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Ποσοστά συμμετοχής ασφαλισμένου

(1/1)

EzeΤΡΟΛ:
Ανοίγει ο δρόμος για την εκλογίκευση-εξορθολογισμό των ποσοστών συμμετοχής ασφαλισμένων.
Γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ εισηγείται ποσοστό συμμετοχής 75% για τα φάρμακα διακοπής καπνίσματος (και 25% αν έχουν συνοδό νόσο ΧΑΠ, ΣΝ κ.λπ.)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και "φυσικά", αυτοί που θα αποφασίζουν εάν θα πρέπει να χορηγούνται τα φάρμακα αυτά μέσω των ταμείων, θα είναι οι γιατροί των δημόσιων ιατρείων διακοπής του καπνίσματος (και όχι ο κάθε "τυχαίος", βεβαίως - βεβαίως).

tasath:
Να κάνω μια καλοπροαίρετη ερώτηση, αν κατάλαβα καλά το άρθρο:

Ως γνωστόν, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν μία.
Γιατί πρέπει να πληρώνουν - έστω και 25% - για αυτού του είδους τα φάρμακα;
Δηλαδή τι είναι, κίνητρο προς τους καπνιστές συμπολίτες μας για να κόψουν μια συνήθεια που οι ίδιοι επέλεξαν (και όχι ασθένεια που απέκτησαν);

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα κάνω μια καλοπροαίρετη ερώτηση, αν κατάλαβα καλά το άρθρο:

Ως γνωστόν, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν μία.
Γιατί πρέπει να πληρώνουν - έστω και 25% - για αυτού του είδους τα φάρμακα;

--- Τέλος παράθεσης ---

Μήπως "κάποιοι" χτύπησαν προσοχές στα κελεύσματα των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών; Μπααααα, γίνονται αυτά τα πράγματα στην Ελ;  :D

Μια -καλοπροαίρετη- απορία που έχω, ωστόσο: Σε εσάς τους φαρμακοποιούς, δεν κουβαλάνε νερό στο μύλο σας τέτοιες αποφάσεις αφού αυξάνουν την κατανάλωση των συγκεκριμένων φαρμάκων; Σας βρίσκουν σύμφωνους ή αντίθετους;

tasath:
@Διακομιστή, όπως έχω ξαναγράψει δεν είμαι φαρμακοποιός.

Οπότε θα σου απαντήσω ως πολίτης, ότι είμαι αντίθετος σε αυτή την απόφαση.
Εδώ ο κόσμος καίγεται και θα πληρώνω και ποσοστό στον καπνιστή για να κόψει τη συνήθειά του;
Ο πατέρας μου - 35 χρόνια καπνιστής - το έκοψε σε μια μέρα (αλλά δεν απέφυγε τελικά το bypass).

Κατά δεύτερον, νισάφι με την καραμέλα "εσείς οι φαρμακοποιοί" κλπ. Ας τα αφήσουμε σε άλλο thread αυτά  :)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση