Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Στο ιδιωτικό Ιατρείο έχουμε δύο ειδών αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

(1/1)

Argirios Argiriou:
Στο ιδιωτικό Ιατρείο έχουμε δύο ειδών αποδείξεις παροχής υπηρεσιών:

1)   Τις απλές διπλότυπες αποδείξεις που τις χρησιμοποιούμε όταν κόβουμε απόδειξη για απλή επίσκεψη ασθενούς στο Ιατρείο. Τα μπλοκ αυτών των αποδείξεων τα παραγγέλνουμε συνήθως σε μεγάλες ποσότητες από τυπογραφείο. Αυτές οι αποδείξεις δεν χρειάζεται να θεωρηθούν από την εφορία.

και

2)   Τις διάτρητες τριπλότυπες αποδείξεις που τις χρησιμοποιούμε για μεγάλα ποσά π.χ. όταν μας πληρώνουν τα διάφορα Ασφαλιστικά Ταμεία όπως π.χ. ο ΟΠΑΔ ή Η Διεύθυνση Συγκοινωνιών και όταν κόβουμε απόδειξη για επισκέψεις κατ’οίκον. Τότε το πρώτο φύλλο  (το πρωτότυπο) από κάθε απόδειξη το δίνουμε σε αυτόν που μας πληρώνει, το δεύτερο το φύλλο (αντίγραφο) το παίρνει ο λογιστής για να συμπληρώσει τα λογιστικά βιβλία, και το τρίτο φύλλο (αντίγραφο) μένει μέσα στο μπλοκ. Τα μπλοκ αυτά τα αγοράζουμε συνήθως από βιβλιοπωλεία. Τα μπλοκ με τις αποδείξεις αυτές πρέπει να θεωρούνται από την εφορία πριν χρησιμοποιηθούν.

Τις αποδείξεις τις κάνουμε συνήθως να είναι με αυτογραφικό χαρτί (καρμπονιζέ) δηλαδή το αντίγραφο/α να βγαίνει/ουν μέσω καρμπόν. Για τον λόγο αυτό πρέπει να βάζει κανείς ένα χαρτόνι κάτω από το τελευταίο αντίγραφο όταν γράφει κάθε απόδειξη.

Δ. Κουναλάκης:
Αργύρη επειδή αυτή τη απορία την είχα και εγώ ρώτησα και μου είπαν από την εφορία το εξής:
Για ότι χρήματα λαμβάνεις χωρίς να εγγράφεται εγγραφή στο βιβλίο ασθενών ή παρέχεις υπηρεσία εκτός του ιατρείου κόβεις θεωρημένη απόδειξη (δηλαδή διάτρητη)
Για όπιον ασθενή βλέπεις στο ιατρείο και τον γράφεις στο βιβλίο ασθενών δίνεις αθεώρητη.

Προσοχή λίγο σε αυτό γιατί οι εφοριακοί αφορμή ψάχνουν

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑργύρη επειδή αυτή τη απορία την είχα και εγώ ρώτησα και μου είπαν από την εφορία το εξής:
Για ότι χρήματα λαμβάνεις χωρίς να εγγράφεται εγγραφή στο βιβλίο ασθενών ή παρέχεις υπηρεσία εκτός του ιατρείου κόβεις θεωρημένη απόδειξη (δηλαδή διάτρητη)
Για όπιον ασθενή βλέπεις στο ιατρείο και τον γράφεις στο βιβλίο ασθενών δίνεις αθεώρητη.

Προσοχή λίγο σε αυτό γιατί οι εφοριακοί αφορμή ψάχνουν

--- Τέλος παράθεσης ---

Ναι Δημήτρη έχεις δίκιο. Μόλις έκανα και τις σχετικές διορθώσεις στο αρχικό μου κείμενο.

tsoukase:
Προσοχή όλα τα μπλοκ να είναι Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών και όχι Είσπραξης. Επίσης προσοχή να συμφωνούν οι αθεώρητες αποδείξεις με το βιβλίο ασθενών. Τέλος το θεωρημένο μπλοκ είναι τύπου Α.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση