Γενικά > Γενική συζήτηση
Η κατανομή του Ιατρικού δυναμικού στη χώρα και οι ανισορροπίες στις ειδικότητες
aterpos:
Μια και πρόσθεσα ορισμένους συνδέσμους στο topic για τη νέα ηγεσία του υπ. Υγείας, ας προσθέσω και εδώ κάποιους που έχουν σχέση με τον ιατρικό πληθωρισμό.
Στο blog αυτό Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος (κάτω από το -Β- με τίτλο "Ιατρικός Πληθωρισμός και συναφή") έχω βάλει 7-8 συνδέσμους μεταξύ των οποίων το 3. είναι μια Αναφορά του ΙΣΑ την οποία έχω σκανάρει για να υπάρχει και ηλεκτρονικά (ελπίζω να μην με κυνηγήσουν - αν και η διάθεση του εντύπου έγινε σε όλους τους γιατρούς-μέλη του).
Στο 2. έχω κάνει ένα compilation όπου περιλαμβάνω και κάποιες σκαναρισμένες σελίδες από μια σπάνια έκδοση του 1976, που αναφέρονται στους αριθμούς και τις σκέψεις της τότε εποχής (αυτά έγιναν κάποια στιγμή για να υποστηρίξω επιχειρήματα σε κάποια συζήτηση στο Greek Meds Forum).
Από την έκδοση αυτή ("Πρόγραμμα Αναπτύξεως 1976-1980: 12. ΥΓΕΙΑ", Έκθεση Ομάδας Εργασίας, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Αθήναι 1976, 460 σελίδες), ξεκίνησε ο Δοξιάδης και μπήκε σε δρόμο το όραμα του ΕΣΥ (για το οποίο ΕΣΥ, μια εισήγηση είχε γίνει νωρίτερα στον Καραμανλή από τον υπουργό Δερδεμέζη αλλά οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες - αν βρω το δημοσίευμα θα το προσθέσω).
Συμφωνώ στο ότι οι στατιστικές και οι κατανομές δεν έχουν μεγάλη πρακτική σημασία στο σχεδιασμό για την κάλυψη των αναγκών (ίσως χρειάζεται cluster analysis κατά περιοχές) αλλά δεν χάνουν την περιγραφική τους αξία. Αποτελούν ενδείξεις που όταν δεν έχεις σε βάθος ανάλυση, δεν μπορείς να μην τις λάβεις υπ' όψη.
anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτο blog αυτό Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος (κάτω από το -Β- με τίτλο "Ιατρικός Πληθωρισμός και συναφή") έχω βάλει 7-8 συνδέσμους μεταξύ των οποίων το 3. είναι μια Αναφορά του ΙΣΑ την οποία έχω σκανάρει για να υπάρχει και ηλεκτρονικά (ελπίζω να μην με κυνηγήσουν - αν και η διάθεση του εντύπου έγινε σε όλους τους γιατρούς-μέλη του).
Ενδιαφέρουσες συζητήσεις και σχόλια στο GreekMeds (link1, link2)
--- Τέλος παράθεσης ---
Και γαμώ τις συζητήσεις, ειδικά τα σχόλια.
Φαντάζομαι να μην μεταφερθούν τα αίσχη του greekmeds στο forum αυτό. ;)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση