Ας τα πάρουμε από την αρχή :
α. Περί του ύφους των προσωπικών δημοσιέυσεω σε τούτο δω το forum
β. Περί ανάκλησης χαρακτηρισμού προς φυσικό πρόσωπο [ κ. Θεωδορίδη ]
Εισαγωγή
Πριν πολύ καιρό ανώνυμα μόνο, επισκεπτόμουν ιατρικά forums προς ενημέρωση εφ’όλης της ύλης. Νοσοκομείο, 1 γεμάτο τρίωρο [ 365 ημέρες / χρόνο ] στοχευμένο σε αυτά που είδα στην πράξη, έ και το υπόλοιπο προσωπικός χρόνος. Νορμάλ πράγματα, ούτε υπότονα ούτε υπέρτονα, ούτε ισότονα, απλά νορμάλ.
Σε ομιλίες του αναπληρωτή συντονιστή στο νοσοκομείο όπου εκπαιδεύομαι συγκράτησα τα εξής :
Α. Σαφής διαφορετική οπτική γωνιά της πρωτοβάθμιας από τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια ως προς την προσέγγιση και διαχείρηση του περιστατικού
Β. Εφ’όσον επέλεξα αυτό το επάγγελμα, υπάρχουν πράγματα που είμαι υποχρεωμένος να τα ξέρρω
Γ. Πρώτα πρέπει να είναι κτήμα μου το βιβλίο αναφοράς [ Harrison – cecil – τομέας – κλπ ] και έπειτα μπορώ να αποπειραθώ να αξιολογήσω μια μονογραφία φαρμάκου, ένα άρθρο, το τι κάνει, πως το κάνει, πότε το κάνει και γιατί το κάνει ο συνάδελφος δίπλα στον οποίο εκπαιδεύομαι : όσο αφορά στην όποια ιατρική πράξη στα πλαίσια διαχείρησης περιστατικού : Ώστε στο τέλος να δύναμαι να συγκρατήσω εκείνα τα εφόδια που θα μου φανούν πολύτιμα στο μέλλον
Ομολογώ σοκαρίστηκα, εκνευρίστηκα για τη λανθασμένη μέθοδο μελέτης μου όλο αυτό το διάστημα, το είδα σαν πρόκληση, αισθάνθηκα ολίγον tea ηλίθιος για μια στιγμή, συγκέντρωσα τα βιβλία αναφοράς, φωτοτυπίες από παλιά θέματα και δειλά δειλά το πήρα αλλιώς. Δύσκολο αλλά είχε φάση. Κάποια από αυτά που διάβαζα τα αποθήκευα στον εξής τόπο : Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
ΕίσοδοςΜετά από 1 χρόνο και πάλι σε ομιλία στα πλαίσια των εβδομαδιαίων μετεκπαιδευτικών μαθημάτων στο νοσοκομείο όπου ασκούμαι, ομιλητής λοιπός συντονιστής σε λοιπό νοσοκομείο της ίδιας πόλης με θέμα ‘’ πλάνο συνεχιζόμενης μελέτης ιατρού’’ με τελικό συμπέρασμα : κάνε 1 βάση δεδομένων, να ανατρέχεις σε τακτικά χρονικά διαστήματα, συμπλήρωνε τροποποιήσεις εαν αλλάξουν τα guidances, κράτα αυτό που σου είναι χρήσιμο στην πρωτοβάθμια
Η φρίκη ήταν φοβερή. Είχε ωραίο καιρό, λιακάδα εκείνη την Πέμπτη. Φέυγοντας από το μάθημα μου ερχόντουσαν φλασιές
- ‘ διάβασε Sloane ‘
- [ Rάδιο αρβύλα ] σχετικά με παλαιά θέματα : ζιδοβουδίνη, πόσων χερζ διαπασών απαιτείται για αξιολόγηση βαρηκοϊας αγωγιμότητας, αρχές λειτουργίας μηχανήματος ακτινογραφικού προς αξιολόγηση καταγμάτων μακρών οστών, σε τι θερμοκρασία αποστειρώνει ο κλίβανος τα χειρουργικά εργαλεία, .......
Μα ρε συ, @αμώ το φελέκη μου, αυτά δεν τα έχει κανένα από τα παραπάνω εγχειρίδια
- Α! Βρε εσύ ! διάβασε και κατευθυντήριες οδηγίες
- Είσαι υποχρεωμένος να τα ξέρρεις
Εκεί, οδηγώντας στον περιφεριακό προς τα Δυτικά, με τέλειο ήλιο, όλα αυτά να στριφογυρνάνε στο κεφάλι μου,με τον Sinatra να σκούζει fly me to the moon, έπαθα ΕΜΠΛΟΚΗ
>> Περί του ύφους των προσωπικών δημοσιέυσεω σε τούτο δω το forum
Μετά τα παραπάνω γεγονότα κάθησα και σκέφθηκα να ανοίξω ένα topic σε ιατρικό φόρουμ όπου να δημοσιεύω αφιλτράριστα όσα δεν μου κάθονταν συγκρίνοντας το κιτάπι με την καθημερινή ιατρική πράξη. Σίγουρα θα’ χει κι άλλους σαν εμένανε που θα βλέπουν τσίτσιδο το βασιλιά και όχι με καταπληκτική αόρατη φορεσιά. Μπορεί να έβρισκα μια άκρη. Εκεί μέσα έπαθα εμπλοκή επίσης, συνειδητοποιώντας ότι υπάρχουν τζιμάνια ειδικευόμενοι που όχι μόνο παίζουν στα δάκτυλα τη θεωρία αλλά βρίσκουν άκρη και με θέματα διοίκησης [ συντάξεις, μισθοδοσία, άδειες , ..... ]. Ένα λάθος που αναγνωρίζω στον εαυτό μου εκεί μέσα είναι πως δεν διάβαζα και πολύ λοιπά topics να ξεστραβωθώ παρά μόνο μελέταγα τα δικά μου και κατέγραφα ότι μου φαινότανε αταίριαστο μεταξύ βιβλίου αναφοράς και καθημερινής πράξης. Πολλά μέλη μου την είπανε, αλλά αυτό που ζήταγα δεν μου το είπανε. Ήλπιζα κάποιος να με ξεστραβώσει. Το ανταγωνιστικό γουρούνι που κρύβεται μέσα μου, δηλαδή εγώ, έβλεπα από τη μια συναδέλφους να παίζουν μπάλα σε υψηλότερα κλιμάκια και από την άλλη το δικό μου θέμα να μην κουνιέται φύλλο, αποτέλεσμα μηδέν : από που @κατά να διαβάσω για τις εξετάσεις ειδικότητας ; Στο atls ας πούμε όλες μα όλες οι απαντήσεις υπάρχουν μέσα στο βιβλίο που χορηγείται. Εγώ ρε συ γουστάρω να αριστεύσω σε 1 χρόνο που θα πάω να δώσω, ποιο είναι το βιβλίο να το σκίσω !!!! ποιό !;
Το Forum όπου έλαβαν χώρα όλα αυτά : greek meds
Topic : πλάνο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης ειδικευομένου / ειδικού ιατρού επιστήμονα
Αφού λοιπόν δεν είδα χαϊρι και προκοπή εκεί μέσα, απόλυτα έχοντας συνείδηση του τόπου και του χρόνου ακολούθησα την ίδια συνταγή εδώ στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος στο κλασικό και επενδυμένο με οπτικοακουστικό υλικό topic : Σχετικά με την τέχνη της κλινικής εξέτασης. Σε ένα φόρουμ όπου συμμετέχουν ανθρώποι που κάμουν διοίκηση στην πρωτοβάθμια και όχι μόνο. Γνωρίζοντας πως η διοίκηση μιας κλινικής είναι ένα πολύ δικτακτορικό καθεστώς. Είναι λογικό άνθρωποι που διαχειρίζονται ανθρώπινους πόρους / έμψυχο υλικό όπως θες πες το, να έχουν μια ατζέντα βεβαρημένη και καθώς ο χρόνος είναι τρέχων, με απλή λογική η προσέγγιση τους δεν είναι ότι το πιο εύκολο εάν δε σε ξέρρει η μάνα σου [ βιογραφικό μηδέν ]. Εδώ μέσα όμως είναι αλλιώς Στο κέντρο εκπαίδευσης υγειονομικού : Άρτα β΄λόχος υπάρχει κέντημα σε κάδρο : ‘’ ο νέος πρέπει να ‘ ναι τολμηρός ‘’
Αν ήμουν υπάλληλος του υπουργείου αμύνης ή στον Ο.Σ.Ε. θα ήμουν σχεδόν συνταξιούχος στα 36 μου χρόνια. Αλλά ιεραρχικά δεν είμαι ούτε καν δεκανεύς, ειδικευόμενος είμαι με κενά τόσο στην θεωρία όσο και στην εκτέλεση ιατρικών πράξεων με ευχέρεια. Τόλμησα λοιπόν ως νέος ετών σχεδόν 37 να είμαι τολμηρός εδώ μέσα
Σχετικά με τα βιντεάκια του youtube : τα κομβία δυνατότητας επισύναψης οπτικοακουστικού υλικού εδώ στο pfy.gr είναι πραγματικός πειρασμός, από την άλλη όποιος έχει πολύ μέλι, δεν το χρησιμοποιεί και για εντριβή, το δέχομαι.
Σχετικα με το ύφος των αναρτήσεων : τρώω αρκετή ώρα εδώ μέσα, το χώρο εργασίας τον νοιώθω σπίτι μου επαγωγικά και εδώ μέσα αισθάνομαι σε περιβάλλον εργασίας και συνάμα περιβάλλον οικείο. Θα μου πεις τους συγγενείς δεν τους διαλέγουμε, σωστό και αυτό. Αισθάνομαι λοιπόν οικεία και ρισκάρω να εκφράζομαι γραπτά μεν αλλά αφιλτράριστα όπως εκφράζομαι προφορικά στο οικείο περιβάλλον μου.
Εν τέλει σχετικά με εμένα. Συχνά παρευρίσκομαι σε συζήτηση σχολιασμού απώντος από τρίτα πρόσωπα. Αν δεν είναι δικοί μου, πάω παραδίπλα, μετράω καμιά πίεση, βλέπω εργαστηριακά. Με δικούς μου ανθρώπους είναι αλλιώς. Σε καμιά περίπτωση δε θα τους την πω αλλά θα πω κανένα ανέκδοτο, απο΄δω απο ΄κει θα γκρινιάξουν λίγο αλλά θα την αλλάξω την συζήτικσις. Αν δικό μου πρόσωπο είναι φάουλ κατά δεύτερο σκοπό του λέω 2 φωνήεντα εάν μου το ζητήσει. Για μένανε όμως έχω άλλα σταθμά, απαιτώ εάν με βλέπει φάουλ να μου το πεί μπας και προσγειωθώ, επαγωγικά ο τζακ οχάρα και ο
Θεωδορίδης ο Τάσος, εκλαμβάνω ότι λειτούργησαν με τον τρόπο που επιθυμώ να λειτουργούν οι φίλοι μου και οι συγγενείς μου. Mου είπαν : ‘’ έ, φιλαράκι ! εκτίθεσαι ‘’
>> Περί ανάκλησης χαρακτηρισμού προς φυσικό πρόσωπο [ κ. Θεωδορίδη ]
Η ένσταση για τα λεγόμενα του τζακ με τη φασολιά ήταν μια στρατηγική κίνηση με τελικό στόχο την ενεργό συμμετοχή επιφανών μελών του φόρουμ στο topic , πέρα από το να βλέπουν τις αναρτήσεις μου και αυτό είναι όλο. Εν μέρει : αποστολή εξετελέσθη.
Σχετικά με τον Τάσο : το εάν του είπα και τι του είπα σε π.μ .... [ ωχ ! γίνομαι κατίνα – άκυρο ]
Τι έλεγα ; α ! ναι : σχετικά με τον Τάσο : θεωρώ πως τούτο το κείμενο αποτελεί ψυχογράφημά μου. Έτσι επικαλούμενος τη δική μου οπτική γωνιά και το ευρύτερο ύφος μου στο topic μπορώ να ισχυριστώ πως ναι , πρόκειται για ΥΒΡΙ. Αλλά όχι στο φυσικό πρόσωπο, όχι στον ειδικευόμενο που αποδεδειγμένα ξέρρει πως να βρίσει το ζητούμενο έγκυρα και έγκαιρα [ κάτι στο οποίο υπολείπομαι και όσο το σκέφτομαι βγάζω καντήλες ] αλλά στην κατάσταση εκείνη όπου ένας ειδικευόμενος πλήρως καταρτισμένος και αύριο μεθαύριο ειδικός λειτουργεί ως υφιστάμενος κλινικής / φορέα όπου άλλα λένε οι διατάξεις, άλλο το βιβλίο αναφοράς και άλλα επιτάσσουν η πραγματικότητα, οι συγκυρίες και ο ειδικές περιπτώσεις και ενοχλείται απο τη σύνταξη και τη γραμματική και όχι από το περιεχόμενο του λόγου μου. Και όσο σκέφτομαι ότι τώρα που κουτσά στραβά ψιλοδιαβάζω κάπως πιο στοχευμένα, αντιλαμβάνομαι οτι και εγώ έτσι λειτουργώ στη δουλειά, ...... πολυχρόνη που δεν γίναμε ευζώνοι.
Ωστόσο εάν πρέπει να ανακαλέσω : ανακαλώ
Τάσε ! τζάκ ! [ θυμάστε το Βουτσά με περούκα, ντυμένο εγγλέζο από την Καλαμάτα ; ] μου είστε απόλυτα συμπαθείς. Ως κίνηση αβρότητας σας προσκαλώ σε επιδοτούμενο σεμινάριο με αντικείμενο : ‘’στατιστική εφαρμογή SPSS’’ – θα λάβει χώρα στο Κ.Ε.Π. του Α.Χ.Ε.Π.Α. αλλά πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον τουλάχιστο 40 #σαράντα# άτομα – δυστυχώς απευθύνεται μόνο σε ειδικευομένους [ πληροφορίες – πρωϊνές ώρες 2310 993711 ]
Ότι έφαγα τρίτη κόκκινη κάρτα και την άλλη Κυριακή δε βλέπω ούτε πάγκο, το εμπέδωσα
Αλλά τι το αντιαθλητικό έκαμα ;
[ Άσχετο : Τωρά είναι δουλειά αυτή ; να ανοίγω το μπαμπινιώτη κάθε λίγο και λιγάκι για να γράψω 5 αράδες. Άντε καθείστε καλά ]
Ειλικρινά χαίρομαι για τη συμμετοχή όλων σε αυτό το topic οπως και για το εάν τελικά η εικόνα που καλώς ή κακώς έχω δώσει, παραπέμπει τους συνομιλητές βάσει των εμπειριών τους στο να έχουν υψηλές προσωπικές απαιτήσεις από το άτομο μου και δικαιολογημένα ο ουδός της αντίδρασης τους να έχει πιάσει κόκκινο.
Δέχομαι την πρόκληση, όχι πια άλλη γκρίνια