Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Ιανουαρίου 2025, 08:30:10

Αποστολέας Θέμα: Για κάποιους δεν υπάρχουν ...μονόδρομοι  (Αναγνώστηκε 7051 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Νοεμβρίου 2010, 00:24:46
Αναγνώστηκε 7051 φορές
Αποσυνδεδεμένος

iGP

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

26 Φεβρουαρίου 2011, 18:43:19
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

iGP

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

26 Φεβρουαρίου 2011, 20:46:57
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Για εξήγησε μας λίγο αυτό....
El petróleo representa el 40% de las exportaciones y contribuye a mantener una balanza comercial positiva. Desde finales de los años 60, la explotación del petróleo elevó la producción y sus reservas se calculan en unos 280 millones de barriles aproximadamente. La balanza comercial total para enero del 2010 alcanzó un superávit de casi 5,000 millones de dólares, una cifra gigantesca comparada con el superávit de 2007, que alcanzó un superávit de 5,7 millones de dólares, el superávit tuvo una disminución de alrededor de 425 millones comparado con el del 2006. Esta circunstancia se dio ya que importaciones, crecieron más rápido que las exportaciones. La balanza comercial petrolera generó una cifra positiva de 3,295 millones de dólares en el 2008; mientras la no petrolera fue negativa por un monto de 2,842 millones de dólares. Esto permitió un déficit comercial, sin considerar el petróleo, de un 19% en relación al año pasado. La balanza comercial con Estados Unidos, Chile, la Unión Europea y los países europeos que son socios de Ecuador, Bolivia, Perú,Brasil, es positiva México, Argentina, Colombia, Asia, es negativa.

Από: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Θα σε βοηθήσω: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Υπάρχει και η αιτιολογία του Κορέα που του έδινε το ατιμώρητο παγκοσμίως για την άρνηση να πληρώσει:

Αποκήρυξη εθνικού χρέους

Το Δεκέμβριο του 2008 απαρνήθηκε το εθνικό χρέος, χαρακτηρίζοντάς το παράνομο επειδή συσσωρεύτηκε μέσω συμφωνιών που υπέγραψαν στρατιωτικά καθεστώτα και υποσχέθηκε να προσφύγει σε διεθνή δικαστήρια για το θέμα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Προς θεού δεν υποστηρίζω την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά με ενδιαφέρουν παραδείγματα που ταιριάζουν με εμάς και όχι άσχετα.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Φεβρουαρίου 2011, 20:55:00 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

26 Φεβρουαρίου 2011, 21:09:40
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

iGP

Επώνυμοι
Εγώ μόνο άσχετα παραθέτω.Υπάρχει πρόβλημα;

Το νήμα έχει τίτλο "Για κάποιους δεν υπάρχουν ...μονόδρομοι".
Οι κάποιοι είναι οι ηγέτες της κάθε χώρας και οι μονόδρομοι είναι της χώρας τους.
Διαβάζοντας τα άρθρα, αυτό που πρέπει να μείνει είναι το σθένος κάποιων και όχι το διαδικαστικό.Κατάλαβες;Παραδείγματα πολιτικής βούλησης αναφέρουν τα άρθρα.Τα παραδείγματα δεν παρατίθενται για να πει κάποιος "θα κάνω ό,τι έκανες" σε επίπεδο λύσης προβλήματος, αλλά για να απαντήσει, όταν του υποδεικνύονται μονόδρομοι, "εγώ θα χαράξω δύο-τρεις δικούς μου νέους δρόμους".
Δεν υπάρχουν παραδείγματα που να ταιριάζουν με εμάς.Εμείς είμαστε η ένδοξη χώρα των "Ελ" και οι πολιτικοί μας είναι από άλλο πλανήτη   ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Φεβρουαρίου 2011, 22:00:46 από Βέρρας Οδ. »
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

26 Φεβρουαρίου 2011, 22:25:48
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Κι όμως  μερικά παραδείγματα δεν απέχουν και πολύ από εμάς.
1.Το  Εκουαδόρ έχει πετρέλαια (αν και τη μικρότερη παραγωγή από  τις   χώρες του ΟΠΕΚ), αλλά όντως έχει πετρέλαια.
2 Όμως μέχρι το 2010 το κράτος απολάμβανε μόνο το 20% των αποθεμάτων πετρελαίου και το υπόλοιπο 80% της παραγωγής   όπως και οι εγκαταστάσεις εξόρυξης ήταν στην κυριότητα και αξιοποίηση πολυεθνικών του πετρελαίου με προεξάρχουσα την περιβόητη TEXACO.Σήμερα δραστηριοποιούνται η ιταλική "Agip", η βραζιλιανή "Petrobras", η ισπανο-αργεντίνικη "Repsol", και η κινεζική "CNPC". Με την εθνικοποίηση της παραγωγής οι πετρελαϊκές εταιρείες παρέχουν πλέον στην κυβέρνηση τις υπηρεσίες τους μόνον και η κυβέρνηση τους δίνει  ένα μόνο μικρό ποσοστό από τα κέρδη που έχει από την πώληση του πετρελαίου γι αυτές τις υπηρεσίες  , ενώ το σύνολο των εγκαταστάσεων,  αποθεμάτων και των κοιτασμάτων του προϊόντος αποτελεί κρατική περιουσία".Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
3.Ποιος σας είπε ότι  Η Ελλάδα δεν έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές και μάλιστα μεγάλες που μπορεί να αξιοποιήσει ;
Παραθέτω ένα άρθρο του κ .Μάρτη (πρώην υπουργού) με τον οποίον μπορεί να διαφωνώ μαζί του από πολιτική  σκοπιά, αλλά παρέχει σημαντικές πληροφορίες .Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παραθέτω επίσης δυο άρθρα
ένα άρθρο για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ένα άρθρο που εκτιμά σε 2 τρις δολάρια τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είμαστε ψωροκώσταινα. Κάποιους βόλευε για δεκαετίες να είμαστε.
Μπορούμε μια χαρά να σταθούμε και μόνοι μας στα πόδια μας,  όταν υπάρξει πολιτική βούληση  από την εξουσία και το αποφασίσει και η ίδια η κοινωνία μας.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

26 Φεβρουαρίου 2011, 22:48:45
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Το 40% της παραγωγής σαν έθνος είναι πετρέλαιο με έτοιμες εγκαταστάσεις για να βγει Αγωνιστική και αυτό σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες τιμές τους έκατσε πολύ καλά. Όπως θα δεις η μόνη χρονιά που ζορίστηκαν ήταν όταν έπεσε η τιμή του πετρελαίου. Αυτό σημαίνει ότι είχαν μια "αγελάδα" να αρμέξουν για να ζήσουν.

Το άλλο που μας χωρίζει είναι αυτό που είπες. Δεν είμαστε Ψωροκώσταινα σε αντίθεση με αυτούς το 2007. Ξέρεις όταν το 60% του πληθυσμού είναι στο ζω-πεθαίνω έχεις περίοδο χάριτος να κάνεις ότι θέλεις για να τα μαζέψεις. Σε μια χώρα όμως που κυριαρχεί η μεσαία τάξη και το μέσο εισόδημα του 60% των Ελλήνων είναι 10πλάσιο αυτού του Ισημερινού το 2007 δεν είναι καθόλου εύκολο σε μια χρονιά να πεις τα ψεχναμε όλα (αν και εκεί θα καταλήξουμε στο τέλος). Αυτοί τουλάχιστον είναι 50% παραγωγή σαν έθνος (και 80% σαν πληθυσμός) τη γεωργία, εμείς μπορούμε αύριο να πουμε ότι στηριζόμαστε στη γεωργία μας για να ζήσουμε μέχρι να ορθοποδίσουν τα πράγματα;

Δεν σου λεω ότι δεν έχουμε πλουτοπαργωγικές πηγες αλλά δεν έχουμε τεχνογνωσία να τις αξιοποιήσουμε. Και είμαι σίγουρος ότι ξέρεις ότι για όλες τις εταιρίες του εξωτερικού κάθε τεχνολογία αιχμής για χρήση σε άλλο κράτος παίρνει κυβερνητική άδεια για να έρθει. Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει αυτό τι υποδούλωση είναι και δεν είναι καθόλου καινούργιο. Συνεπώς, είμαστε ένα βήμα πριν να μπορούμε να πουλήσουμε τσαμπουκα.

Προσωπικά, αυτή η κατάσταση του σήμερα δεν μου αρέσει καθόλου και μου θυμίζει εποχές που ζήσαν παπούδες-πατεράδες μας. Και ξέρεις φαντάζομαι, ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, όχι με την καλύτερη εκδοχή της πάντα.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

27 Φεβρουαρίου 2011, 13:23:04
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
1.Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω για το μέγεθος της μεσαίας τάξης και των μεσαίων στρωμάτων στην Ελλάδα.
Ένα δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας  το 2005 υπολογίζει το ότι μόνο το 30% του Πληθυσμού ανήκει στα μεσαία  στρώματα.Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και πρόσφατες έρευνες. Έρευνα της ΕΣΥΕ π.χ. δείχνει ότι τα τελευταία έτη η μεσαία τάξη στην Ελλάδα έχει συρρικνωθεί κατά 10% ενώ υπολογίζεται ότι μόνο το 30% του πληθυσμού ανήκει στα μεσαία στρώματα».
Αλλά ας μην αντιδικούμε για τα νούμερα. Ήδη αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο θα συρρικνώσει  έτι περαιτέρω το μέγεθος των μεσαίων στρωμάτων.
Έχω την άποψη, από στοιχεία  που μαζεύουμε όλο αυτό το διάστημα, ότι σε λίγο , έτσι όπως πάνε τα πράγματα η πλειοψηφία του πληθυσμού θα ανήκει στο "ζω-πεθαίνω" και εδώ θα συμφωνήσω.
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ένα μέρος αυτών των μεσαίων στρωμάτων (δεν μπορώ να υπολογίσω το ακριβές μέγεθος) ήταν μεσοστρώματα-φούσκα.
Δηλαδή μεσοστρώματα που αναδείχτηκαν μέσα από υπερδανεισμό από το σχετικά φθηνό χρήμα που έπαιρναν  οι ελληνικές τράπεζες από τις γερμανικές λόγω των πλεονασμάτων που είχαν. Είναι γνωστά άλλωστε τα  Cayenne που αγοράστηκαν με μηδέν  (0! ) προκαταβολή και…2000 μηνιαίες δόσεις με εγγυήσεις τραπεζικών ομίλων ή οι  μεζονέτες που αγοράστηκαν με δάνεια 200-300 χιλιάδων ευρώ από μισθωτούς των 1500 ευρώ ή τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις που στήθηκαν με μηδέν κεφάλαιο και όλα με δάνεια και επιδοτήσεις.
Φαντάζομαι ότι και εσείς θα γνωρίζετε στον κοινωνικό σας περίγυρο τέτοιες στρεβλώσεις. Αυτά τα μεσαία στρώματα –φούσκα  σε ένα χρόνο το πολύ από το τώρα... θα κοιμούνται σε παγκάκια στις πλατείες!

Τελικό συμπέρασμα ένα μεγάλο ,μέρος του πληθυσμού σε λίγο δεν θα έχει να χάσει τίποτα γιατί δεν θα έχει τίποτα.

2.Είναι αλήθεια ότι εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση δεν υπάρχουν δρόμοι στρωμένοι με ροδοπέταλα.
Όποια λύση και να δοθεί θα περάσει μέσα από …δύσβατα μονοπάτια.
Οι δρόμοι κατά την άποψή μου είναι δυο :
a.Αυτός που επιλέγουν μέχρι τώρα οι κρατούντες, που οδηγεί σε αιώνια λιτότητα τους μισθωτούς , σε διάλυση τα μεσαία στρώματα, σε καταστροφή και σε αιώνια εξάρτηση στο σύνολό  της  της  ελληνικής οικονομίας , είτε με επίσημη χρεοκοπία είτε  χωρίς επίσημη αναγγελία χρεοκοπίας ,αλλά  με αναδιαρθρώσεις επί αναδιαρθρώσεων του δημοσίου χρέους  στους αιώνες ,που ποτέ δεν θα αποσβεστεί. Στην ουσία επίσης se  αιώνια περιθωριοποίηση  της χώρας.

b.Αυτός που με διάφορές μορφές προβάλλεται και λέει:
Ελέγχουμε από διεθνή επιτροπή το χρέος, βρίσκουμε πιο είναι επαχθές και  ληστρικό ή πήγε σε μίζες( δεν κομίζω γλαύκας εις Αθήνας αν αναφέρω ότι πχ  χρεωνόμασταν ως χώρα τεράστια ποσά από Γερμανικές και άλλες  τράπεζες κλπ  για να αγοράζουμε ότι μας σέρβιραν οι Γερμανοί αλλά και άλλα κράτη  από τεθωρακισμένα και πολεμικά αεροσκάφη μέχρι υποβρύχια και καταναλωτικά αγαθά) και προχωράμε σε παύση πληρωμών  (που δεν σημαίνει χρεοκοπία)  και επαναδιαπραγματευόμαστε τη πληρωμή μέρους του χρέους  αφού θα έχουμε σβήσει το επαχθές. Και αυτό  ακριβώς έκανε ο Κορέα στον Ισημερινό.

Ταυτόχρονα προχωράμε σε μια εκ νέου σχεδίαση πλήρους ανάπτυξης χώρας με αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών  πηγών της  προς όφελος του λαού όμως και όχι των επιχειρηματικών ομίλων .

Ο δόμος αυτός παρά, επαναλαμβάνω, τις δυσκολίες που έχει , έχει μια αισιόδοξη προοπτική.
Να το πω λίγο πιο αδρά;
Τελικά αν  είναι να πεινάσουμε , να αξίζει το κόπο να πεινάσουμε βρε αδερφέ!

Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα διακρατικών και διεθνών  συμφωνιών.
Πχ ο Κορέα στον  Ισημερινό όταν έκανε διαγραφή μέρους του χρέους και πήγαν να τον στραγγαλίσουν οικονομικά, στράφηκε στους Κινέζους και όχι μόνο . Αξιοποίησε ό,τι know how διέθεταν  όλοι αυτοί για να σταθεί η οικονομία της χώρας του  στον πόλεμο που του γινόταν, με σχετικές παραχωρήσεις βεβαίως, που  όμως ήταν λιγότερο επώδυνες από αυτές που τους ετοίμαζαν αυτοί που ρήμαζαν τη χώρα του για δεκαετίες.
Πχ Επέτρεψε με μια συμφωνία να  μπει στη χώρα ένα κινεζικός κολοσσός που δραστηριοποιείται στα καύσιμα και εξασφάλισε άμεσο ρευστό για να καλύψει για  ένα εύλογο χρονικό διάστημα τις οικονομικές υποχρεώσεις του κράτους προς τους πολίτες.

3.Προσωπικά ασπάζομαι πολύ δραστικότερες και ριζοσπαστικότερες λύσεις αλλά νομίζω ότι ξέφυγα αρκετά από το θέμα του topic .
Όταν το θελήσουμε και το αποφασίσουμε μπορούμε άμεσα και χωρίς Μνημόνια  και χρεοκοπίες να δώσουμε μια άλλη προοπτική στην χώρα.
Γι αυτό συμφωνώ με  το τίτλο του νήματος και το πνεύμα του δημοσιεύματος που παρέθεσε ο συνάδελφος κ. Βέρρας
Δεν υπάρχουν ..μονόδρομοι.

ΥΓ . Ζητώ συγγνώμη από τους συμφορουμίστες και τους διαχειριστές για το μακροσκελές της ανάρτησης μου.


«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

27 Φεβρουαρίου 2011, 18:44:24
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Επέτρεψε μου να αμφισβητήσω το μέγεθος της μεσαίας τάξης στην Ελευθεροτυπία εάν είναι αυτό που δηλώνει η Εθνική στατιστική υπηρεσία. Αυτή δεν είναι η ΕΣΥΕ; το 60% το πήρα από μια μελέτη όπου με μαθηματικό μοντέλο με βάση τη σύγκριση τριών μεσογειακών χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία) στην κατανάλωση των ακριβών τσιγάρων (πχ Malboro) σε σχέση με το σύνολο καθώς και κάποια άλλα είδη ευρείας χρήσης υπολόγιζε ετήσιο εισόδημα. Μην μου πεις ότι στην Ελλάδα όποιος δεν έχει να φάει επιλέγει ακριβό τσιγάρο και όχι κάποιο φτηνότερο....

Κατά τα άλλα δεν διαφωνώ μαζί σου ούτε ως προς τον τίτλο ούτε γενικότερα ότι η παρούσα κατάσταση είναι επιλογή.
Διαφωνώ όμως στο γεγονός ότι ο Ισημερινός δεν είναι συγκρίσιμη χώρα με εμάς:
α) Το χρέος το κάναμε με εκλεγμένες από το λαό κυβερνήσεις. Πως θα το αρνηθούμε;
β) Δεν έχουμε την δυνατότητα να πουλήσουμε κάτι άμεσα που να θέλουν οι κινέζοι ή κάποιοι άλλοι μανιωδώς. Σκέφτεσαι κάτι που να μπορούσαμε να πουλήσουμε και να φέρει ΑΜΕΣΑ χρήματα;
γ) Δεν είμαστε συνηθισμένοι να ζούμε αυτοσυντηρούμενοι. Αυτοί κατά 80% ήταν αγρότες και ζουσαν από την γεωργία. Εμείς;

Προσωπικά, πιστεύω ότι η παρούσα κατάσταση είναι μια δοκιμή μέχρι να φτάσουμε στην πραγματική πτώχευση. Η πτώχευση έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια. Όταν το κράτος δεν μπορεί να τρέξει τα προγράμματα που επιχορηγεί η ΕΕ γιατί πρέπει να συνεισφέρει το 25% (και ξέρει ότι τουλάχιστον το 18% θα το πάρει άμεσα πίσω με το ΦΠΑ), όταν οι προμηθευτές του δημοσίου γενικώς από 4 μήνες αρχίζουν να πληρώνονται μετά από 1-2 χρόνια, όταν οι εφημερίες αρχίζουν να καθυστερούν 3-4 μήνες από ότι συνήθως να πληρωθούν, τι άλλο συμβαίνει;

Το ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε στάση πληρωμών και απαναδιαπραγμάτευση δεν θα ήταν κακό, αλλά θα σήμαινε επαναδιαπραγμάτευση για όλους: Οι δανειστές μας παίρναν τα χρήματα τους κουρεμένα, τα "εφάπαξ" αυτών που βγαίνουν σε σύνταξη θα πέφταν στο μισό, τα φάρμακα από την κοινωνική ασφάλιση θα ήταν με δελτίο, και άλλα διάφορα....

Υπάρχουν πολλά έξοδα που πληρώνουμε όλοι καθημερινά μέσω του προϋπολογισμού του κράτους και θα μειωνόντουσαν απότομα.... Να σου δώσω παράδειγμα από το χώρο μας;
α) Οικογένεια με δύο παιδιά (>16ετών) που πάσχουν φαινυλκετονουρία και χρήζουν ειδικής τροφής που καλύπτεται από το ταμείο τους. Μέσο κόστος ανά την Ελλάδα ανά παιδί 1300 ευρώ το μήνα. Μπορεί να επιλέγει τροφές που κάνουν 3000 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί και να απαιτεί να τα πληρώνει το ταμείο;
β) Μπορεί ο ορθοπεδικός να χειρουργεί τον ασθενή για ένα κάταγμα ισχύου και πριν βγει από το νοσοκομείο να τον στέλνει σε κέντρο αποκατάστασης με 150 ευρώ τη μέρα κόστος και να πρέπει αυτά να τα πληρώσει το ταμείο του ενώ οι συγγενείς απειλούν με μηνύσεις;
γ) Αξίζει τον κόπο να γράψεις σε ένα παχύσαρκο ασθενή ένα φάρμακο για το σάκχαρο που κοστίζει 70 ευρώ μηνιαία θεραπεία όταν με τα ίδια χρήματα μπορεί να κάνει ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής για να χάσει βάρος και να βελτιώσει πολύ καλύτερα το σάκχαρο του;

Σου λέω παραδείγματα που συνυπάρχουν μαζί με τα παραδείγματα για τους κλέφτες που βρίσκονται στη σφαίρα της πολιτικής και των διαπλεκόμενων. Και πιστεύω και εγώ μαζί σου ότι μια πιο απότομη χρεωκοπία που θα έβαζε όλους στη θέση τους θα ήταν κάτι που θα το προτιμούσα, καθώς σήμερα την πληρώνουν και πολλοί άνθρωποι που δεν φταίνε σε τίποτα για αυτή την κατάντια.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

28 Φεβρουαρίου 2011, 16:08:12
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Πριν συνεχίσω θα ήθελα να επαναλάβω, γιανα μην παρεξηγηθώ,  ότι δεν υπάρχουν δρόμοι στρωμένοι με ροδοπέταλα από δω και πέρα.

Όποιος δρόμος και να επιλεγεί θα έχει δυσκολίες.

Το ερώτημα που απομένει να  απαντηθεί από τον καθένα μας είναι, αν υπάρχει αισιόδοξη προοπτική  με κάποιον από αυτούς  τους δρόμους ,για τους εργαζόμενους , για το λαό μας , για τους πολίτες , για τη χώρα μας γενικότερα.

Όταν μιλάμε για διαγραφή χρέους και μιλάμε για το λεγόμενο απεχθές χρέος (odious debt) -δεν εξετάζεται αν το καθεστώς ήταν αυταρχικό (δικτατορία) ή προέκυψε από εκλογές.
Τρία είναι τα κλασσικά  κριτήρια τα οποία πρέπει να ικανοποιούνται:
 1) τα δάνεια που έχουν συναφθεί να μην ήταν προς όφελος του πληθυσμού της χώρας,
 2) να μην ήταν εις γνώσιν αυτού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να τα εγκρίνει, ούτε να τα απορρίψει, και
3) όλα αυτά να ήταν εις γνώσιν των πιστωτών.

Θα μπορούσαν να συσταθούν και στην Ελλάδα  επιτροπές ελέγχου από πολίτες και ειδικούς  με διεθνή συμμετοχή  , με την απαίτηση μέρος του χρέους να κηρυχτεί απεχθές;

Δια στόματος λοιπόν του προέδρου του Eurogroup Γιουνκέρ έχουμε την εξής μαρτυρία: «Ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές για αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση». Κοντολογίς, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι συνέχιζαν εν γνώσει τους να μας δανείζουν διότι « κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα». Η δήλωση αυτή εμπίπτει σε έναν από τους τρεις λόγους σύμφωνα με τους οποίους ένα χρέος μπορεί να χαρακτηριστεί απεχθές.

Οι δανειακές συμβάσεις, οι λόγοι σύναψης, οι όροι, καθώς και τα επιτόκια δανεισμού, ουδέποτε έγιναν γνωστά στον ελληνικό λαό, ούτε και είναι προσβάσιμα, ακόμα και τώρα, εν μέσω μάλιστα του πυρετού της «open gov» και της «Διαύγειας».
 Άρα, ένας ακόμα όρος του επαχθούς χρέους φαίνεται να ικανοποιείται.

Ωφέλησαν όμως τα δάνεια αυτά τον ελληνικό λαό; Το εάν και κατά πόσον, θα πρέπει να διερευνηθεί. Υπάρχουν όμως τρεις τουλάχιστον γνωστές και ύποπτες υποθέσεις που σχετίζονται με διακίνηση μαύρου χρήματος, με δωροδοκία, σπατάλη και με ιλιγγιώδεις υπερχρεώσεις. Αυτές είναι:
α) οι προμήθειες του δημόσιου τομέα (π.χ. περίπτωση Siemens, με ομολογίες Χριστοφοράκου, Τσουκάτου κ.α.),
β) οι εξοπλισμοί, όπου έχουμε τις μαρτυρίες του αναπληρωτή υπουργού εθνικής άμυνας. Λέει λοιπόν ο κ. Μπεγλίτης: «Κάποιοι έγιναν πλούσιοι και βρίσκονται εντός και εκτός του Πενταγώνου». Μιλάει για «κατασκευασμένες αμυντικές δαπάνες», για  «πανηγύρι εξοπλισμών»,  για το ότι «φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες», και
γ) οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι είναι γνωστό ότι κόστισαν πολλές φορές πάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό, μπορεί και 20 δις ευρώ, και για τους οποίους η συναίνεση υφαρπάχτηκε μέσα από έντονη και κατευθυνόμενη προπαγάνδα.
 
Το τελευταίο δε δάνειο των 110 δις αρχίζει ήδη να αποκτά τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα μπορούσαν να το τοποθετήσουν στην κατηγορία του απεχθούς. Δεν είναι προς όφελος του ελληνικού λαού, αλλά των πιστωτριών τραπεζών και παρέχεται σε μια ήδη υπερχρεωμένη χώρα

Άρα κατα την άποψή μου η επιτροπή ελέγχου μπορεί να στηθεί.

Από πού θα βρούμε χρήματα τώρα  για εσωτερική χρηματοδότηση των αναγκών του κράτους...

Υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που πιθανά δεν το γνωρίζει ο πολύς κόσμος.
Η συντριπτική πλειοψηφία του τροϊκανού δανείου των 110 ευρώ δεν πάει, όπως ισχυρίζονται πολλά ΜΜΕ, στις εσωτερικές  πληρωμές του δημοσίου, αλλά για την αναχρηματοδότηση ομολόγων που λήγουν.
Δηλαδή, το δημόσιο παίρνει λεφτά από την τρόικα, (και σε αντιστάθμισμα εφαρμόζει το Μνημόνιο),  μόνο και μόνο για  να αποπληρώσει (τοκοχρεολύσια)  τους πιστωτές του, (δηλαδή τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εγχώρια και αλλοδαπά ), για παλαιότερα δάνεια!
Ένας από τους λόγους που υποτίθεται ότι «επιβλήθηκε» το μνημόνιο  ήταν  για να εξασφαλίσουν οι εξωτερικοί πιστωτές (ξένα ιδρύματα ) ότι θα δεν θα χάσουν τα χρήματα τους.
Το τροϊκανό  δάνειο λοιπόν  δεν χρησιμοποιείται για κάλυψη εσωτερικών   αναγκών του προϋπολογισμού αλλά για πληρωμές τοκοχρεολυσίων παλαιών δανείων Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν έχουμε  ιδιαίτερο πρόβλημα -και είναι αναληθές αυτό που κατά κόρον προβάλλεται από ΜΜΕ και κυβερνητικούς αξιωματούχους -  να καλύψουμε τις  εσωτερικές  ανάγκες  του ελληνικού κράτους. Δεν έχουμε  ιδιαίτερο  πρόβλημα να πληρώσουμε μισθούς ή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Γιατί  όποια προβλήματα ρευστότητας έχει κατά καιρούς για τέτοιου είδους υποχρεώσεις, το ελληνικό δημόσιο τα καλύπτει εδώ και δεκαετίες  μια χαρά  με εσωτερικό δανεισμό, που εξακολουθεί να γίνεται ανελλιπώς (έντοκα γραμμάτια δημοσίου) τα οποία παρέχονται με επιτόκιο μεγαλύτερο από αυτό των προθεσμιακών καταθέσεων των τραπεζών

Άρα όταν περάσουμε σε παύση πληρωμών  με δικούς μας  όμως όρους (η οποία ξανατονίζω δεν είναι χρεοκοπία ) και αφού διαγράψουμε, με τη διαδικασία που ανέφερα στη προηγούμενη μου ανάρτηση,  ένα μεγάλο μέρος του χρέους,   δεν θα χρειάζεται πλέον ούτε   το τροϊκανό δάνειο ούτε  τα μνημόνια. Αφού το χρέος θα ελαττωθεί  σε τέτοιο επίπεδο που θα μπορεί πολύ πιο εύκολα να αποπληρωθεί.

Επαναλαμβάνω ότι προσωπικά υιοθετώ και άλλες ταυτόχρονα πολύ πιο δραστικές και ριζοσπαστικές λύσεις, που εκείνη την περίοδο της δοκιμασίας (γιατί δεν αμφισβητώ ότι θα είναι περίοδος  δοκιμασίας)   δεν θα αφήσουν περιθώρια για στραγγάλισμα της οικονομίας.Ταυτόχρονα αυτές οι ριζοσπαστικές λύσεις μπορούν να είναι και άμεση πηγή ρευστού , αν χρειαστεί κάτι τέτοιο το ελληνικό δημοσιο.
Τέτοια μέτρα είναι :
Εθνικοποίηση τραπεζών, εθνικοποίηση όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας,   Έλεγχος αγορών και κίνησης κεφαλαίων, πλήρης εθνικοποίηση - αξιοποίηση της τεράστιας  εκκλησιαστικής περιουσίας ,επιστροφή κερδοφόρων ΔΕΚΟ στο δημόσιο έλεγχο, ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση δικαιότερη κατανομή φορολογικών βαρών, με πάταξη φοροδιαφυγής και φοροκλοπής και αύξηση φορολογίας «εχόντων και κατεχόντων», προώθηση παραγωγικής ανασυγκρότησης, με ευρύ πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ορθολογική διαχείριση πόρων, καταπολέμηση καρτέλ και ασυδοσίας πολυεθνικών κλπ κλπ

και εάν  όλα αυτά φοβίζουν κάποιους από εμάς  ή τα θεωρείτε ακραία ή  δεν τα υιοθετεί η πλειοψηφία, υπάρχουν και λύσεις που βρίσκονται μέσα στο υπάρχον status quo,  -έξω όμως   από τις δικές μου λογικές- αλλά φέρνουν και άμεσο ρευστό αν χρειαστεί  (επαναλαμβάνω όμως ότι χρήματα για την  άμεση κάλυψη των εσωτερικών αναγκών του κράτους υπάρχουν)

«Ψήνονται» κυριολεκτικά  διάφοροι εκτός ΕΕ και ΗΠΑ (Κινέζοι, Ρώσοι ) για πρόσβαση στη χώρα.
Άμεσες συμφωνίες λοιπόν  παραχώρησης χρήσης (Εμπορικά Λιμάνια , ναυπηγεία , στρατιωτικές διευκολύνσεις  κλπ) για ένα χρονικό διάστημα με αντάλλαγμα άμεσο  ρευστό(προπληρωμή) αν χρειαστεί.

Και αν  και αυτά δεν υιοθετούνται, ευχαρίστως να ακούσω κάποιο άλλο εναλλακτικό σχέδιο

Τέλος να σημειώσω και κάτι άλλο.
Η κυβέρνηση που θα αναλάβει μια τέτοια διαδικασία πρέπει να έχει σαφέστατα εντελώς  διαφορετικές προτεραιότητες και προσανατολισμούς από την παρούσα,να έχει κότσια και βεβαίως θα πρέπει να έχει την πιο ισχυρή στήριξη  από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.
Διότι θα σπάσει αυγά!

Μερικές επισημάνσεις ακόμα.
1.Έχει πολύ μεγάλη διαφορά η έννοια της παύσης πληρωμών και διαγραφής του χρέους ολόκληρου ή μέρους αυτού με δική μας πρωτοβουλία κινήσεων  ( που προσωπικά την υιοθετώ και υποστηρίζω),  από την αναδιάρθρωση - επιμήκυνση και στην ουσία ελεγχόμενη χρεοκοπία μέσω της υπαγωγής στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας   την οποία ετοιμάζουν οι κυβερνώντες και η τρόικα και στην οπόια  η πρωτοβουλία ανήκει σε αυτούς.

 Στην  επιμήκυνση –αναδιάρθρωση του χρέους ,  οι όροι θα  είναι  επαχθέστεροι και προφανώς και το επιτόκιο επαχθέστερο, οπότε στην ουσία μιλάμε για ελεγχόμενη χρεοκοπία και πλήρη οικονομική ι επιτήρηση και εξάρτηση για παρα πολλά  χρόνια.

2.Να μην ξεχνάμε τους δυο βασικούς λόγους για τους οποίους επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό το Μνημόνιο.
α.Η παγκόσμια οικονομική κρίση ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των αγορών (τράπεζες κλπ) που είχαν αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, οι οποίες αγορές φοβήθηκαν ότι με το χρέος της Ελλάδας να φτάνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό  επι του ΑΕΠ σε συνδυασμό με τα υψηλά ελλείμματα του Ελληνικού Κρατους θα  έθετε εν αμφιβόλω τη δυνατότητα να πάρουν τα χρήματα τους (μαζί με τους τόκους )  πίσω.
β.Η επιθυμία  των αγορών και  κατόχων μεγάλων κεφαλαίων στη Ελλάδα, να δημιουργηθεί ένα εργασιακό τοπίο Κίνας, για να επενδύσουν επικερδώς τα λιμνάζοντα κεφάλαιά τους.


Μερικά παραλειπόμενα:
Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι περίπου κατά τα δύο τρίτα εξωτερικό και κατά το ένα τρίτο εγχώριο. Δηλαδή και oι Ελληνικές τράπεζες παίρνουν δάνεια από τη ΕΚΤ με επιτόκιο 1% και αγοράζουν ελληνικό χρέος ( ομόλογα του δημοσίου) με  επιτόκιο 5,2%! Δηλαδή  χρήμα  το οποίο έχουν πάρει με 1% το δανείζουν στο ελληνικό δημόσιο  με 5,2%! Τουτέστιν οι ελληνικές τράπεζες κερδοσκοπούν παίζοντας με τον πόνο του χρέους  του ελληνικού δημοσίου. Και το ελληνικό δημόσιο, ως μαζόχα, παίρνει την τροϊκανή βοήθεια των 110 δις (με την υποχρέωση εφαρμογής των διαδοχικών μνημονίων) και ένα μέρος της το δίνει στις ελληνικές τράπεζες για αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων παλιότερων δανείων , ενώ ταυτόχρονα βάσει μνημονίου είναι υποχρεωμένο να χρηματοδοτεί (με ρευστό η εγγυήσεις)  από τον προϋπολογισμό του  με  δεκάδες δις ευρώ τις τράπεζες, για μην  καταρρεύσουν από τηΝ κρίση.
Τρέλα ε;

Η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών σε ελληνικό δημόσιο χρέος φτάνει στα 107,1 δισ. ευρώ.
Οι περισσότερες τράπεζες που έχουν αγοράσει ελληνικό χρέος είναι οι γερμανικές, με ομόλογα 17,6 δισ. ευρώ, ενώ ακολουθούν οι γαλλικές με ομόλογα ύψους 11 δισ. ευρώ. Ακολουθούν οι Κυπριακές με ελληνικό χρέος στα χαρτοφυλάκια τους που φτάνει τα 4,8 δισ. ευρώ, ενώ εκτεθειμένες είναι και οι βελγικές με 4,7 δισ. ευρώ. Μικρότερη είναι η συμμετοχή της Ολλανδίας, με 3 δισ. ευρώ και της Μ. Βρετανίας με 4,1 δισ. ευρώ. Τα ποσοστά συμμετοχής στο ελληνικό χρέος είναι μικρότερα για τις ιταλικές, πορτογαλικές, ισπανικές και αυστριακές τράπεζες. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το εγχώριο χρέος είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό ομολογιακό και κατέχεται από ελληνικές τράπεζες, από ασφαλιστικά ταμεία, από  ιδιώτες και από   επιχειρήσεις.
Σύνολο ελληνικού χρέους σε ελληνικές τράπεζες: 46,9 δισεκατομμύρια, μεγαλύτερο κατά πολύ απ’ το σύνολο εκείνου που βρίσκεται σε γερμανικά χέρια.
H εθνική κατείχε τον Φεβρουάριο του 2010 κρατικά χρεόγραφα αξίας 17,9 δισεκατομμυρίων ευρώ!
η Eurobank με 9,4 δισεκατομμύρια
η Alpha 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ·
η Πειραιώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από 5,5 δισεκατομμύρια · και
η Αγροτική 1,1 δισεκατομμύρια

 δεν ξέρουμε  ακριβώς αυτή την στιγμή ,πόσα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται στα χέρια ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων ή ασφαλιστικών εταιρειών



« Τελευταία τροποποίηση: 28 Φεβρουαρίου 2011, 16:12:46 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

28 Φεβρουαρίου 2011, 16:56:30
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

iGP

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που πιθανά δεν το γνωρίζει ο πολύς κόσμος.
Η συντριπτική πλειοψηφία του τροϊκανού δανείου των 110 ευρώ δεν πάει, όπως ισχυρίζονται πολλά ΜΜΕ, στις εσωτερικές  πληρωμές του δημοσίου, αλλά για την αναχρηματοδότηση ομολόγων που λήγουν.
Δηλαδή, το δημόσιο παίρνει λεφτά από την τρόικα, (και σε αντιστάθμισμα εφαρμόζει το Μνημόνιο),  μόνο και μόνο για  να αποπληρώσει (τοκοχρεολύσια)  τους πιστωτές του, (δηλαδή τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εγχώρια και αλλοδαπά ), για παλαιότερα δάνεια!
Ένας από τους λόγους που υποτίθεται ότι «επιβλήθηκε» το μνημόνιο  ήταν  για να εξασφαλίσουν οι εξωτερικοί πιστωτές (ξένα ιδρύματα ) ότι θα δεν θα χάσουν τα χρήματα τους.
Το τροϊκανό  δάνειο λοιπόν  δεν χρησιμοποιείται για κάλυψη εσωτερικών   αναγκών του προϋπολογισμού αλλά για πληρωμές τοκοχρεολυσίων παλαιών δανείων Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος



Από δημοσίευμα στο Βήμα  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος :

"Στο επικαιροποιημένο μνημόνιο αναφέρεται ότι «οι εκταμιεύσεις από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και από το ΔΝΤ αναμένεται να καλύψουν σχεδόν εξ ολοκλήρου τις ακαθάριστες δανειακές ανάγκες της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του 2011 και να συνεισφέρουν σημαντικά στις δανειακές ανάγκες του 2012». Και αυτό, όπως σημειώνεται, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτεί τα έντοκα γραμμάτια που λήγουν στη διάρκεια του έτους. Σε αντίθετη περίπτωση, τα 57 δισ. ευρώ που απομένουν από το πακέτο των 110 δισ. ευρώ θα εξαντληθούν νωρίτερα. «Αν αναχρηματοδοτούνται τα έντοκα, τα χρήματα της βοήθειας καλύπτουν τις ανάγκες μέχρι τον Μάιο του 2012» αναφέρουν πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις δανειακές υποχρεώσεις του Δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι το πακέτο των 110 δισ. ευρώ θα τελειώσει έναν χρόνο νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις της τρόικας, η οποία φαίνεται πως έπεσε έξω ακόμα μια φορά. Στον αρχικό σχεδιασμό προβλεπόταν ότι η χώρα θα έβγαινε στην αγορά σταδιακά από το 2011 και θα κάλυπτε μέρος των δανειακών της αναγκών πουλώντας ομόλογα και πως η χρηματοδότηση από το πακέτο των 110 ευρώ θα ολοκληρωνόταν τον Μάιο του 2013."

Τα λεφτά του μνημονίου καταναλώνονται στα παλαιά δάνεια.
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Φεβρουαρίου 2011, 16:58:24 από Βέρρας Οδ. »
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

28 Φεβρουαρίου 2011, 23:57:16
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Κάποια πράγματα γρήγορα λόγω πίεσης χρόνου...

- Αν κάνουμε επιτροπή και πούμε ότι το χ χρέος δεν το δεχόμαστε, πρώτα πρέπει να το συνδέσουμε με τις "σπατάλες" και να είμαστε σίγουροι ότι αυτοί που θα τα χάσουν και θα καταφύγουν σε διεθνές δικαστήριο δεν μας κερδίσουν κατόπιν έντοκα. Εκτός κι αν αυτό το haircut το κάνουν άλλοι για εμάς, και αυτό πάει να γίνει μακροπρόθεσμα..... Αν βέβαια πάμε να πορευτούμε μόνοι μας τότε πρέπει να τα φέρουμε βόλτα μόνοι μας.

- Όμως ξεχνάμε σε όλο αυτό το μακροσκελές μήνυμα κάτι πολύ απλό και βασανιστικό: Ότι εάν πούμε αντίο στους δανειστές που χρωστάμε, τότε πρέπει να είμαστε αυτάρκεις. Μια και τα πας καλά στα νούμερα για θύμησε μας πόσο ήταν το ΕΤΗΣΙΟ έλλειμμα.... Αν θυμάμαι πριν το μνημόνιο παίζαμε με 28% έλλειμμα (διόρθωσε εάν κάνω λάθος); Και κάπου διάβαζα προχθές ότι το πρόβλημα με ότι μέτρα έχει το 4ο μνημόνιο θα κατέβουμε στο 6% έλλειμμα αλλά πρακτικά το 6% του ΑΕΠ μας θα είναι ετησίως οι τόκοι, δηλαδή πρακτικά θα πρέπει να βρεθούμε σε 0% έλλειμμα στα έξοδα μας. Έλλειμμα σημαίνει ότι το κράτος εισέπραττε "100 ευρώ" και ξόδευε "128" ΚΑΘΕ χρόνο, το οποίο "28" το δανειζόταν επιπλέον κάθε χρόνο.

- Εγώ μαζί σου είμαι. Αρνούμαστε το χρέος μας (αλήθεια, όλο θα το αρνηθούμε σαν επαχθές;) και φυσικά δεν μας δανείζει κανείς και φυσικά μειώνονται όλες οι παροχές (έξοδα) του κράτους κατά 28%. Ταυτόχρονα, ο τουρισμός πάει λόγω αστάθειας ένα 50%, επιδοτήσεις γιοκ, προγράμματα γιοκ και βγάλε μου ένα ποσοστό που θα μειωθεί ακόμη περισσότερο κάθε έσοδο που έχει το κράτος για να δούμε τι θα κοπεί ακόμη από τις κρατικές παροχές προς του πολίτες.

- Θα περιμένουμε τους Κινέζους; Μα αυτοί σαν τρελοί ψάχνουν μια χώρα είσοδο στην Ευρώπη για απόβαση. Εάν βγούμε από την ΕΕ, τι θα τους πουλάμε; το λάδι; Δεν ξέρω εάν το καταλαβαίνεις αλλά όπου έχει πετρέλαιο ή πρώτη ύλη τρέχουν οι κινέζοι. Λες να έρθουν στην Ελλάδα με τα πετρέλαια; ή θα φορτώνουν το λιγνίτη να τον πάνε στην Κίνα;

- Ναι γνωστό είναι ότι Τρόικα προστατεύει τα δανεισμένα. Εμείς απλά μειώνουμε τα έξοδα μας. Δεν θέλει πολύ μυαλό ακόμη κι αν δεν μας αρέσει.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

18 Μαρτίου 2011, 13:53:21
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Αξίζει να το παρακολουθήσετε έστω και αν έχει μεγάλη διάρκεια
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
feature=player_embedded[/url]
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Μαρτίου 2011, 13:55:57 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
11 Απαντήσεις
28221 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Φεβρουαρίου 2013, 16:03:25
από Argirios Argiriou
26 Απαντήσεις
19126 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Αυγούστου 2011, 20:10:09
από γιαννης παιδιατρος
0 Απαντήσεις
3765 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιουνίου 2012, 15:58:41
από Νίκος Κιοσές
0 Απαντήσεις
4725 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Αυγούστου 2015, 22:20:02
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
2268 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2017, 19:56:14
από Ορθοπαιδικός