Γενικά > Γενική συζήτηση
χοληστερολη-στατινες.(μια αλλη γνωμη)
Denominator:
Πολύ τεκμηριωμένη η σκεπτικιστική άποψη.
Ελκυστική αλλά με οικονομοτεχνικά προβλήματα η υπερθεματίζουσα διάλεξη.
Για λόγους διαλόγου παραθέτω μία προσωπική θέση: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Υ.Γ. Υπάρχει πάντα ένα θέμα σχετικά με το πώς βλέπει κανείς τη δράση ενός φαρμάκου σε έναν ασθενή. 1% πιθανότητα να σωθεί μία ζωή μπορεί να ακουστεί διαφορετικό από το να σωθεί 1 ζωή στις 100 - ειδικά αν είναι αυτή του ασθενούς που έχεις υπόψη σου.
CPK:
H τραγικότητα του θέματος με την χοληστερόλη επεκτείνεται σε πολλά πεδία. Οι άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι για την χοληστερόλη τους και παραμελούν άλλα, πιο σημαντικά πράγματα, όπως το κάπνισμα και την άσκηση, όπως ειπώθηκε. Είναι γνωστό πως υπάρχουν κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών από αυτή την υπόθεση. Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι η εμπλοκή των αρμόδιων φορέων διατροφής. Ο κόσμος έχει πειστεί πως τροφές όπως τα αυγά κάνουν κακό και θα τον οδηγήσουν στην ασθένεια και από την άλλη αγοράζει βούτυρα για να βελτιώσει την υγεία του(Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος) . Νομίζω δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός σε θέματα διατροφής για να καταλάβει το οξύμωρο της υπόθεσης. Πάντως αν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα στις φαρμακευτικές, αντίστοιχα συμφέροντα υπάρχουν στις ντιρεκτίβες υγείας περί διατροφής.
Καλώς σας βρήκα
Ανδρέας Ζουρδός, Διαιτολόγος διατροφολόγος
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλώς σας βρήκα
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ.
Είναι αλήθεια ότι τα ιατρικά ζητήματα μοιάζουν με τα φιλοσοφικά, τα θεολογικά ή τα ποδοσφαιρικά και προσφέρονται για ατέρμονες συζητήσεις και αλαλούμ.
Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το αλαλούμ για τον ιό Η1Ν1 και το εμβόλιό του ή τις αντικρουόμενες απόψεις για το ρόλο της χοληστερόλης-ντίβας και τα συμφέροντα πολυεθνικών γύρω από το "μύθο" που τη συνοδεύει;
Από την τωρινή χάβρα των Ιουδαίων γύρω από τα γενόσημα μέχρι τη διαφωνία για το αν έπρεπε να είχε μπει στο χειρουργείο ή όχι ο δημοσιοκάφρος Νίκος Κακαουνάκης, τα ιατρικά ζητήματα προσφέρονται (στη χώρα μας) για χαοτικές και αδιέξοδες συζητήσεις "ειδικών" που έχουν την αίσθηση ότι απευθύνονται σε αγρίους.
CPK:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλώς σας βρήκα
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ.
Είναι αλήθεια ότι τα ιατρικά ζητήματα μοιάζουν με τα φιλοσοφικά, τα θεολογικά ή τα ποδοσφαιρικά και προσφέρονται για ατέρμονες συζητήσεις και αλαλούμ.
Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το αλαλούμ για τον ιό Η1Ν1 και το εμβόλιό του ή τις αντικρουόμενες απόψεις για το ρόλο της χοληστερόλης-ντίβας και τα συμφέροντα πολυεθνικών γύρω από το "μύθο" που τη συνοδεύει;
Από την τωρινή χάβρα των Ιουδαίων γύρω από τα γενόσημα μέχρι τη διαφωνία για το αν έπρεπε να είχε μπει στο χειρουργείο ή όχι ο δημοσιοκάφρος Νίκος Κακαουνάκης, τα ιατρικά ζητήματα προσφέρονται (στη χώρα μας) για χαοτικές και αδιέξοδες συζητήσεις "ειδικών" που έχουν την αίσθηση ότι απευθύνονται σε αγρίους.
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλώς σας βρήκα!Έχω την τύχη να είμαι παιδί γιατρών (ο πατέρας μου είναι αναισθησιολόγος και η μητέρα μου κυτταρολόγος) και τα θέματα που θίξατε δεν μου είναι καθόλου ξένα ;D. Ειδικά όμως σε θέματα διατροφής τείνουμε στην θεολογία και στα δόγματα. Αν διαφωνείς με την πλειοψηφία είσαι εκ του πονηρού! ::) Ο κόσμος έχει φάει τόνους παραπληροφόρηση για το είναι σημαντικό στην διατροφή του και τι δεν είναι.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση