Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
πΛΗΡΩΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΓΙΑ Κ.Υ. Α` ΖΩΝΗΣ
Γ.Κτιστάκης:
Ισχύει για όλους τους ιατρούς ΕΣΥ (για τους αγροτικούς δεν ισχύει το 30€/εφημερια) και για όλες τις ζώνες.
Επισυνάπτω ένα αρχείο από το ygeianet υπολογισμού του ποσού.
Τροποποιήστε τον βασικό και τον αριθμό εφημεριών και θα σας βγάλει το ποσό. Ακαθάριστα φυσικά. Εάν αφαιρέσετε περίπου 33%, για Νέους ασφαλισμένους, συνολικές κρατήσεις –φόροι, βλέπετε τι μένει στην τσέπη σας!!! Η΄ διαφορετικά διαιρέστε τις συνολικές κρατήσεις με τις συνολικές αποδοχές εφημεριών και θα δείτε το ποσοστό των κρατήσεων συνολικά.
Καλούς υπολογισμούς σε όλους σας.
Εγώ πλέον τα έχω μάθη απ’ έξω, γιατί επί μακρόν με ίδιο αριθμό εφημεριών έπαιρνα κάθε φορά και άλλα και έτσι αναγκάστηκα να τα υπολογίζω μόνος μου και να παρεμβαίνω (όχι λίγες φορές) όταν δεν είναι το ποσό στο αναμενόμενο.
anagnostou1:
Δηλ. το Σαββατο 25/12 και η Κυριακη 26/12 τι αργιες θεωρουνται?
ΑΡΗΣ:
Εξαιρέσιμες και οι δύο.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕξαιρέσιμες και οι δύο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τι θα πει αυτό;
Γ.Κτιστάκης:
Στο αρχείο που έχω αναρτήσει παραπάνω θα δείτε και κάποιες ώρες που υπολογίζονται διαφορετικά εάν είναι πριν από αργία ή είναι εξαιρέσιμη μέρα πχ Κυριακή και ταυτόχρονα Αργία. Σε εμάς πάντως στο εκκαθαριστικό δεν αναφέρονται αυτές οι κατηγορίες ωρών, μα ούτε και στο νομοσχέδιο περί αποζημιώσεις εφημεριών περιγράφεται.
Στο 1 Σάββατο μας βάζουν απλά ώρες επιπλέον καθημερινής πρωί και νυκτα, και για την 1 Κυριακή μας βάζουν 16 ώρες πρωί αργίας + 8 ώρες νύκτα αργίας.Δηλ σε 5 καθημ. ,1 Σάββατο , 1 κυριακη = [8 ωρες αργια νυκτα (+ 30%), 16 ωρες αργια πρωι( +25%), 58,5 ωρες καθημ πρωι και 50,5 ωρες καθημ νυκτα +15%)], υπαρχουν δηλαδη +10,5 ωρες νυκτας καθημ (αφου 5 χ8=40 + το Σάββατο =50,5) και + 13,5 ωρες πρωινα για το Σάββατο.
Η 25 Δεκεμβρίου & 1 Ιανουαρίου είναι Σάββατο το όποιο υπολογίζεται ως καθημερινή, αλλά με 24ωρη εφημερία, άρα θα υπολογιστούν απλά ως αργίες σε Σάββατο ( ΒΜ*0,0059*13,5 ώρες πρωι *1,25) + (ΒΜ*0,0059*10,5 ωρες νυκτα*1,3) + 30€ ή 60€ για διευθυντή. Το ίδιο θα υπολογιστεί και η Κυριακή 26/12 ΑΠΛΑ ΩΣ ΑΡΓΙΑ.[16 ωρες πρωι ( +25%), και 8 ωρες νυκτα (+ 30%)]
Εάν σε κάποιο Νοσοκομείο –Κ.Υ η αργία που πέφτεi Κυριακή ή άλλη αργία (διπλοαργία δηλ) πληρώνεται διαφορετικά παρακαλώ εάν το γνωρίζει κάποιος και έχει κάποιο εκκαθαριστικό ας το αναρτήσει ή να μου το στείλει σε e-mail.
Στην εργατική νομοθεσία προβλέπεται άλλη τιμή για αυτές τις μέρες , αλλά είπαμε εμείς οι ΙΑΤΡΟΙ πληρωνόμαστε διαφορετικά με άλλα νομοσχέδια που δεν προβλέπουν τέτοια πράγματα!!!!
Αυτά υποστηρίζει δυστυχώς ακόμα η ΟΕΝΓΕ και μιλεί ακόμα για οικονομικό πλαφόν και όχι για αμοιβή των εφημεριών ως ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΑΠΑΣΧΩΛΗΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση