Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Ακρότητες ασφαλισμένων
αφροδιτη:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος οριστε και τα δικα μου......αποφασισα να μην ασχοληθω....λογω επιπεδου
Πετράκης Νϊκος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Κέντρο Υγειας Κατούνας: Αρνήθηκαν συνταγογράφηση γιατί ο ασθενής πήγε το μεσημέρι!
...
-Ήταν τόσο δύσκολο να ανοίξει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής; Ή μήπως οι υπολογιστές στην Κατούνα λειτουργούν με κάρβουνο και αργούν να ανοίξουν;
--- Τέλος παράθεσης ---
Έτυχε να είμαι παρών σε μία επισκευή υπολογιστή για τον ΕΟΠΥΥ και επειδή είναι γνωστή μου η προισταμένη, για μία μνήμη 512MB πληρώσανε 80 Ευρώ + 40 την επισκευή γιατί ήταν παλιός τύπος μνήμης. Οι υπολογιστές στις δημόσιες υπηρεσίες, δουλεύουν με Windows 2000 ή ΝΤ... Σπάνιες εξαιρέσεις να έχουνε και XP.
EzeΤΡΟΛ:
Νομίζω ότι η συνταγή του Γυναικολόγου θα έπρεπε να εκτελεστεί από τον φμφ, ο οποίος σε δεύτερο χρόνο θα μπορούσε να έρθει στο ΚΥ να βάλει μια σφραγίδα. Σημειωτέον, τα περί "στρόγγυλης" και καλά σφραγίδας από τον Γυναικολόγο είναι αστεία και προσχηματικά, αφού όταν δεν αλλάζουμε Νομό (η Έδεσσα και η Σκύδρα ανήκουν στον Ν.Πέλλας), δεν απαιτείται στρόγγυλη. Αλλά και όλη η τυπολατρεία με τις σφραγίδες και τον συμβολισμό που αυτές περιέχουν, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια καθαρή στρέβλωση του Ελληνικού κράτους.
Ο Γυναικολόγος θα έπρεπε λοιπόν να εκδώσει μια νόμιμη, εκτελέσιμη συνταγή και όχι να στείλει τον ασφαλισμένο σε άλλο ιατρό για ξέπλυμα. Και είναι καιρός τέτοιες πρακτικές, εκτός από τη χλεύη και την καταδίκη σύσσωμου του ιατρικού κόσμου, να επισύρουν κυρώσεις ακόμη και ποινικού χαρακτήρα (απαγγελία κατηγοριών για παράβαση καθήκοντος, ταλαιπωρία του πολίτη και έκθεση της υγείας του σε κίνδυνο, πιθανή απόκρυψη εισοδήματος-φοροαποφυγή, μετάθεση υπηρεσιακών ευθυνών κ.α.)
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος οριστε και τα δικα μου......αποφασισα να μην ασχοληθω....λογω επιπεδου
--- Τέλος παράθεσης ---
Βλέπω ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2012.
Θέλεις να μας πεις αν έγινε κάτι μέχρι σήμερα και τι;
Νομίζω ένα: "Δεν συνταγογραφούνται φάρμακα κατά τη διάρκεια εφημερίας πλην εκτάκτων περιστατικών" θα ήταν αποστομωτικό, ιδιαίτερα αν είχε αναρτηθεί και στο χώρο.
Δηλαδή ο γυναικολόγος έκατσε κι έβγαλε ηλεκτρονική από την οποία έλειπε η στρογγυλή σφραγίδα του νοσοκομείου; Απίθανο το βλέπω. Πιθανότερο απλό χαρτί, οπότε αυτά τα "λείπει η στρογγυλή για να είναι άμεσα εκτελέσιμη" ήταν στάχτη στα μάτια για να τους ξεφορτωθεί.
Και κάτι ακόμη που θα μπορούσες να τους πεις και να τους στείλεις αδιάβαστους: "Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτή η πολυπόθητη στρογγυλή σφραγίδα που γράφει Ελληνική Δημοκρατία στο μεν νοσοκομείο είναι κλεισμένη στο γραφείο κίνησης από τις 15:00 ενώ στο Κ.Υ. κόβει βόλτες ελεύθερη ώστε να μπορώ να την βάλω στη συνταγή που ζητάτε να σας εκδώσω;"
EzeΤΡΟΛ:
Όσοι συνάδελφοι έχουμε έρθει στα πλαίσια της άσκησης του επαγγέλματός μας κατά καιρούς αντιμέτωποι με ακρότητες ασφαλισμένων ή ανασφάλιστων συμπολιτών μας, όπως βρισιές, φτυσιές, απειλές, συκοφαντίες, εκβιασμούς, μπουνίδια, μαπίδια, κλωτσίδια, εκτόξευση μπουκάλας ορού ή κύπελου με καφέ, (δολιο)φθορές ή κλοπές σε ενδύματα, οχήματα ή άλλα περιουσιακά μας στοιχεία κ.λπ., καλούνται να συμμετέχουν και να καταθέσουν την εμπειρία και τις προτάσεις τους στο σχετικό σεμινάριο του ΙΣ Χαλκιδικής.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ την Τρίτη 22/7/2014, στην Αίθουσα Εκδηλώςεων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής στις 2μμ, ημερίδα με Θέμα:
"ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΩΝ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ"
Το θέμα θα εξεταστεί τόσο απο ψυχολογική, νομική, αλλά και καθαρά πρακτική πλευρά.
Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι που κατα καιρούς εχουν αντιμετωπίσει παρόμοια θέματα να προσέλθουν!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση