Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Ακρότητες ασφαλισμένων
Αρχίατρος:
Πουθενά δεν αναφέρεται έγκληση-μήνυση (οι ελαφρές σωματικές βλάβες διώκονται κατ' έγκληση) της ειδικεύομενου.
Κρίμα αν την βγάλει έτσι τελικά ο πατέρας, άντε με μία συγγνώμη.
Είμαι υπέρ της ποινικής δίωξης σε συνδυασμό με μια καλή αγωγούλα.
Τέρμα οι τζάμπα μαγκιές σε νέους επιστήμονες που αμοίβονται με πενιχρές αμοιβές επειδή εκεί απλά μας παίρνει.
anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠουθενά δεν αναφέρεται έγκληση-μήνυση (οι ελαφρές σωματικές βλάβες διώκονται κατ' έγκληση) της ειδικεύομενου.
Κρίμα αν την βγάλει έτσι τελικά ο πατέρας, άντε με μία συγγνώμη.
Είμαι υπέρ της ποινικής δίωξης σε συνδυασμό με μια καλή αγωγούλα.
Τέρμα οι τζάμπα μαγκιές σε νέους επιστήμονες που αμοίβονται με πενιχρές αμοιβές επειδή εκεί απλά μας παίρνει.
--- Τέλος παράθεσης ---
Άρθρο 315 του Π.Κ.
2. Αν στην περίπτωση του άρ. 308 ο παθών είναι δημόσιος υπάλληλος και η πράξη τελέστηκε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεσή της, η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως.
α) αν οι προκληθείσες βλάβες είναι απλές, επικίνδυνες ή βαριές δεν το γνωρίζουμε.
Ασχέτως του μεγέθους της σωματικής βλάβης η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως όταν πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο και η πράξη τελέστηκε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας. Το ότι ο ειδικευόμενος έχει σύμβαση ιδιωτικού δικαίου νομίζω ότι δεν έχει σχέση και η δίωξη και σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται αυτεπάγγελτα.
Αρχίατρος:
Προφανώς και η ειδικεύομενη, εργαζόμενη σε Δημόσιο Νοσοκομείο και εκτελώντας τα καθήκοντα της Εφηρεύουσας Ιατρού ΤΕΠ εμπίπτει στις παραπάνω διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.
Αυτό που μένει είναι να δούμε την αντίδραση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης...
D-Michalis:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΆρθρο 315 του Π.Κ.
2. Αν στην περίπτωση του άρ. 308 ο παθών είναι δημόσιος υπάλληλος και η πράξη τελέστηκε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεσή της, η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό, όταν πρόκειται για τα νοσοκομεία, κανείς δεν το τηρεί.
Ίσως γιατί η κοινωνία μας έχει μπολιαστεί με την νοοτροπία ότι ο τσαμπουκάς είναι απλά παραλλαγή της φυλής μας. (κάτι με φουστανέλες και φράγκο, και από κάτω σαρίκι δηλαδή)
Επανειλημμένα περιστατικά στην θητεία μου, όπου κλίθηκε η αστυνομία, απαιτούσαν να προσφύγει στην αστυνομία ο «θιγόμενος» εγκαταλείποντας την υπηρεσία του, για κατάθεση μήνυσης.
Ακόμη και όταν το έκανα εγκαίρως, κωλυσιέργησαν να ενεργήσουν στο 24ωρο πριν τη λήξη του αυτοφώρου.
Και δεν υπήρχαν μόνο βρισιές και παρακώλυση, αλλά και τραυματισμοί και υλικές φθορές.
Όταν απευθύνθηκα στον εισαγγελέα ως δ/ντης του ΚΥ απαιτώντας εξηγήσεις, μου είπε «όχι, δεν κινείται αυτεπάγγελτα». Του ανέφερα πως εγώ ξέρω ότι υπάρχει σχετική νομοθεσία. «όχι δεν είναι έτσι» επανέλαβε.
Μα καλά του λέω, αν θυμώσω δηλαδή εγώ με αυτά που μου λέτε και χειροδικήσω εναντίον σας –γιατί αισθάνομαι ότι χάνω το δίκιο μου- δεν θα συλληφθώ?
Θα πρέπει εσείς να πάτε στην αστυνομία να μου κάνετε μήνυση? «ναι μου λέει, αλλιώς δεν θα διωχθείς».
Είναι φανερό ότι με θεωρούσε μα@άκα, αλλιώς πώς μπορεί ένας εισαγγελέας να λέει τέτοια?
Αλλά αν θεωρεί εμένα έτσι (που κατά τεκμήριο κάτι θα καταλαβαίνω) σκέφτεστε πώς θεωρεί κάποιους άλλους !!
Όταν με τέτοιου ήθους και συνεπείας στην εκτέλεση καθήκοντος δικαστικούς περιμένουμε να βρούμε το δίκιο μας, μετά μας φταίει η «Σαρία» των μουσουλμάνων !!
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌταν με τέτοιου ήθους και συνεπείας στην εκτέλεση καθήκοντος δικαστικούς περιμένουμε να βρούμε το δίκιο μας, μετά μας φταίει η «Σαρία» των μουσουλμάνων !!
--- Τέλος παράθεσης ---
Την επόμενη φορά που θα εξετάσεις μουσουλμάνα απουσία του συζύγου της και έρθει ο σύζυγος και σου καρφώσει μια μαχαιριά, να ξέρεις ότι η Σαρία θα τον βγάλει και θύμα είτε κάνεις μήνυση είτε όχι.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση