Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Ακρότητες ασφαλισμένων
EzeΤΡΟΛ:
Χμ... Οκτώ ( 8 ) συγγενείς συνόδευαν ένα παιδί. Μάλλον έχουμε να κάνουμε με τη γνωστή πληθυσμιακή υποομάδα.
Κατά τη γνώμη μου, αυτό που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να κατεβαίνουν σύσσωμοι και με κατάλληλο εξοπλισμό όλοι οι ιατροί του Νοσοκομείου (με εξαίρεση φυσικά όσους είναι μέσα στα χειρουργεία) ώστε να πετυχαίνουμε στιγμιαία αριθμητική υπεροχή επί του αντιπάλου στο πεδίο της μάχης και να αναμετρηθούμε μαζί του όχι ως μεμονωμένα άτομα αλλά ενωμένοι σαν μια ρωμαϊκή λεγεώνα, λειτουργώντας ως θεσμοθετημένη Ομάδα Περιφρούρησης του Νοσοκομείου (Hospital Guarding Squad). Με τον τρόπο αυτό, πετυχαίνουμε και καλύτερη αντιμετώπιση ενώπιον της Δικαιοσύνης, αφού δεν είναι δυνατό να καταδικαστούν όλοι οι ιατροί ενός Νοσοκομείου ταυτόχρονα, και να κλείσει το Νοσοκομείο. Βέβαια, για να πετύχει το εγχείρημα απαιτείται προετοιμασία, συντονισμός και διατήρηση του αξιόμαχου της HGS με τακτικές ασκήσεις.
EzeΤΡΟΛ:
Αδιανόητη τοποθέτηση του κ. Ξανθού για τις επιθέσεις και τα περιστατικά bullying σε βάρος των ιατρών:
- φαίνεται να κατανοεί και να δικαιολογεί την αγανάκτηση των δραστών
- ενδιαφέρεται για να νιώθουν ασφάλεια οι δράστες αλλά όχι και τα θύματα
- ενδιαφέρεται μόνο για τα δικαιώματα των δραστών - οι ιατροί δεν έχουν δικαιώματα
- στοχοποιεί τους ιατρούς, παρουσιάζοντας τους στην κοινή γνώμη ως "αλεξικέραυνα αγανάκτησης"
- αποφεύγει να ζητήσει την τιμωρία των δραστών
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
18 Μαρτίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή το περιστατικό ξυλοδαρμού της ειδικευόμενης γιατρού από συγγενή ασθενούς στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Τα προβλήματα και οι ελλείψεις που παρατηρούνται σήμερα σε πολλά νοσοκομεία της χώρας έχουν υποβαθμίσει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα παροχών υγείας και έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τόσο τους γιατρούς και τους εργαζόμενους όσο και τους ασθενείς. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να αναδιοργανωθεί το ΕΣΥ έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να ασκήσουν το έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι ασθενείς να αισθάνονται ασφάλεια όταν απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία.
Ήδη έχουμε προχωρήσει σε ενέργειες που θα ενισχύσουν την στελέχωση των νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό (παράταση της θητείας των ειδικευόμενων και επικουρικών γιατρών, προσλήψεις σε ΜΕΘ, σχεδιασμός στοχευμένων προσλήψεων στις δομές υγείας, απλοποίηση του τρόπου επιλογής των επικουρικών γιατρών). Παράλληλα, δρομολογούμε τον επανασχεδιασμό και την αναβάθμιση των Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων του Ασθενή που λειτουργούν μέσα στα νοσοκομεία. Ο ρόλος τους- σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη- θα είναι να προασπίζουν τα δικαιώματα των ασθενών οι οποίοι θα έχουν στο πλάι τους έναν σημαντικό σύμμαχο.
Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσουμε αφενός την προστασία του αυτονόητου δικαιώματος των πολιτών στην ισότιμη υγειονομική πρόσβαση και στην αξιοπρεπή περίθαλψη και αφετέρου θα στηρίξουμε τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ που πολλές φορές μετατρέπονται σε «αλεξικέραυνα» της αγανάκτησης των πολιτών εξαιτίας των ανεπαρκειών που παρατηρούνται στο δημόσιο σύστημα υγείας.»
D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτις περιπτώσεις που αναφέρει ο D-Michalis ήταν επίσης ειδικεύομενος-η ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Ήταν ΕΣΥτες
samsok:
κανενα γραφειο προστασιας του προσωπικου θα κανει???
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ναι! Τώρα μπορείς και εσύ να δείρεις έναν γιατρό ή νοσηλευτή, χωρίς καμία συνέπεια!
Ήθελες πάντα να εκτονωθείς απέναντι στο απελπιστικά εκνευριστικό και ανεπαρκές Δημόσιο; Δεν μπορούσες να βρεις αφορμή στην εφορία για να ξεκινήσεις καυγά; Ήθελες να πετάξεις ένα βαρύ αντικείμενο σε κάποιον βουλευτή αλλά φοβόσουν την προσωπική του φρουρά;
Έχουμε τη λύση για εσένα! Οι άυπνοι, νηστικοί, και αγύμναστοι γιατροί και νοσηλευτές είναι ο ιδανικός στόχος!
(προσοχή στους νοσοκόμους: είναι γεροδεμένοι από τα βάρη που σηκώνουν)
Θα μας πείτε «μα καλά, δεν έχουν security στα νοσοκομεία»; Μην Αδυναμο χέρι γιατρού ή νοσηλευτή.Nosileutis. Ειδικευόμενος eidikeyomenos eidikeuomenos ανησυχείτε, οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν φροντίσει να προσλάβουν μόνο άτομα 18 ετών με 400€ και καμιά νομική κάλυψη – δε θα σας ενοχλήσει κανείς.
«Ναι, αλλά δε θα έχει αστυνομία κάπου;». Κι όμως, σε περιβάλλον με χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες δεν έχει ούτε έναν! Τους έχουν στείλει να φυλάνε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και τα βουλευτικά γραφεία.
«Κι άμα φωνάξουν την αστυνομία και δεν προλάβω να φύγω;» Απλά θα ζητήσουν από τους δαρμένους να αφήσουν τη βάρδια και να πάνε στο τμήμα για να καταθέσουν μήνυση εναντίον σου. Με τις ελλείψεις στο προσωπικό το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υπάρχει αντικαταστάτης για να φύγουν.
«Δεν κατάλαβα καλά, η αστυνομία δεν κάνει από μόνη της αυτόφωρες διαδικασίες;». Επειδή δεν ήταν παρόντες και άρα βασίζονται σε μαρτυρίες, όσο και να χτυπάνε το κεφάλι τους κάτω οι εργαζόμενοι το μόνο που θα κάνουν είναι να πάρουν καταθέσεις. Ή τουλάχιστον έτσι λένε. Δεν τα έχουν ιδιαίτερα καλά με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τελειώνουν γρήγορα με την εξέταση των κρατούμενων που φέρνουν (που συνήθως καθυστερεί επί ώρες).
«Κι αν τελικά φύγουν από τη βάρδια και μου κάνουν μήνυση;». Τα έχουν τόσο χαμένα από το διάβασμα και το άγχος που δεν ξέρουν ούτε λάστιχο να αλλάξουν, πόσο μάλλον να οργανώσουν μια σωστή νομική κίνηση. Όσον αφορά τους δικηγόρους: μη φοβάσαι – συνήθως δεν έχουν λεφτά να προσλάβουν δικηγόρο γιατί είναι επί μήνες απλήρωτοι. Άσε που από φόβο για αντίποινα ή βαρεμάρα για το δικαστικό μπλέξιμο η πλειοψηφία δεν κάνει ποτέ ούτε αναφορά του συμβάντος στον διοικητή του νοσοκομείου.
«Οι άλλοι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές τους δε θα μου κάνουν κακό;». Μέχρι τώρα οι μόνες αντιδράσεις που κάνουν είναι δίωρες στάσεις εργασίας (για να κάνουν διάλλειμα από τη δουλειά) που έχουν τραγική συμμετοχή [δες πχ αυτήν ΕΔΩ ]
«Καλά, οι διοικητές και το υπουργείο ξέρουν ότι είναι τόσο εύκολο να μπουκάρεις στα νοσοκομεία;». Εννοείται ότι το ξέρουν, αφού έχουν γίνει πάρα πολλά περιστατικά. Θα μπορούσε πχ ο υπουργός υγείας να συναντηθεί με τον διοικητή της αστυνομίας και να απαιτήσει τη φύλαξη των νοσοκομείων και την έκδοση ειδικών οδηγιών προς τις εταιρείες security (πχ να τους επιτρέπει να σε πετάξουν έξω αν χρειαστεί και να οργανώνουν την ενημέρωση και τις ενέργειες της αστυνομίας – τα αυτονόητα δηλαδή). [Για να γελάσεις, δες την αντίδραση του υπουργείου σε δεύτερο ξυλοδαρμό σε μια εβδομάδα ΕΔΩ ]
Τι περιμένεις λοιπόν; Δείρε και εσύ κάποιον εργαζόμενο σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας! Είναι τα κατάλληλα πρόσωπα για να στοχοποιήσεις την αγανάκτησή σου από τις ελλείψεις, την ταλαιπωρία, τα νεύρα από το μεθύσι που έχεις, τη στεναχώρια σου για την αρρώστια, , ή ό,τι άλλο σε απασχολεί!
Γρήγορα, πριν αρχίσουν να δίνουν στους Υγειονομικούς άδεια οπλοφορίας μαζί με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος!
Προειδοποίηση: το άρθρο αυτό αποτελεί σάτιρα ενάντια στο κύμα ξυλοδαρμών που έχει σαρώσει την Ελληνική Υγεία τα τελευταία χρόνια, και σε καμία περίπτωση δεν προτρέπει κανέναν πολίτη στο να ασκήσει βία έναντι σε κάποιον άλλον.
Πείτε μας τη δική σας εμπειρία βίας (σωματικής και ψυχικής) στο χώρο της Υγείας, αφήνοντας σχόλιο παρακάτω ή γράφοντας στο twitter με το #deirekaiesystoESY
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση