Γενικά > Γενική συζήτηση

Παθολόγος Ελεγκτής VS Γενικού

(1/3) > >>

Mavrogialouros:
Αντιγράφω από αιτιολόγηση απόφασης Ιατρού Παθολόγου ελεγκτού Ο.Γ.Α.   :   "Αναρμόδια ειδικότητα [η Γενική Ιατρική] για να αποφανθεί για κάταγμα. Στα κατάγματα δεν είναι η MRI η εξέταση εκλογής" Με τη διατύπωση αυτή απορρίφθηκε   η αίτηση απόδοσης της σχετικής  δαπάνης  παρά το γεγονός ότι στα δικαιολογητικά που κατέθεσε ο ασφαλισμένος ασθενής,  εκτός από τη γνωμάτευση  Επιμελητού Α' Γενικής Ιατρικής με 10ετή εργασιακή εμπειρία σε Κ.Υ. του Ε.Σ.Υ περιλαμβανόταν και δεύτερη γνωμάτευση Επικουρικής Επιμελήτριας Β' Ακτινοδιαγνωστικής (εξειδικευμένης στο σχετικά νέο γνωστικό αντικείμενο της υπερηχοτομογραφίας μυοσκελετικού) στην οποία εγράφετο: "..... συνιστάται διερεύνηση με MRI για αποκλεισμό υποχονδρίου κατάγματος στην κεφαλή του μεταταρσίου".  Σημειώνεται ως εντυπωσιακό ότι η εν λόγω ελεγκτής Ιατρός τυγχάνει σύζυγος  γνωστού μέλους του παρόντος forum, Ιατρού Γενικής Ιατρικής, σφοδρού υπερμάχου της "τιμής" και των επαγγελματικών δικαιωμάτων της ειδικότητάς του.  ??? ;)

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑντιγράφω από αιτιολόγηση απόφασης Ιατρού Παθολόγου ελεγκτού Ο.Γ.Α.   :   "Αναρμόδια ειδικότητα [η Γενική Ιατρική] για να αποφανθεί για κάταγμα. Στα κατάγματα δεν είναι η MRI η εξέταση εκλογής" Με τη διατύπωση αυτή απορρίφθηκε   η αίτηση απόδοσης της σχετικής  δαπάνης  παρά το γεγονός ότι στα δικαιολογητικά που κατέθεσε ο ασφαλισμένος ασθενής,  εκτός από τη γνωμάτευση  Επιμελητού Α' Γενικής Ιατρικής με 10ετή εργασιακή εμπειρία σε Κ.Υ. του Ε.Σ.Υ περιλαμβανόταν και δεύτερη γνωμάτευση Επικουρικής Επιμελήτριας Β' Ακτινοδιαγνωστικής (εξειδικευμένης στο σχετικά νέο γνωστικό αντικείμενο της υπερηχοτομογραφίας μυοσκελετικού) στην οποία εγράφετο: "..... συνιστάται διερεύνηση με MRI για αποκλεισμό υποχονδρίου κατάγματος στην κεφαλή του μεταταρσίου".  Σημειώνεται ως εντυπωσιακό ότι η εν λόγω ελεγκτής Ιατρός τυγχάνει σύζυγος  γνωστού μέλους του παρόντος forum, Ιατρού Γενικής Ιατρικής, σφοδρού υπερμάχου της "τιμής" και των επαγγελματικών δικαιωμάτων της ειδικότητάς του.  ??? ;)

--- Τέλος παράθεσης ---
MRI για κάταγμα; Ενδιαφέρον. Τι ακριβώς κάταγμα έψαχνες; Το κάταγμα που αναφέρεις δεν το ψάχνουμε με MRI και για αυτό σου την έκοψε η σύζυγος.
Δεν έχω κανένα λόγο να με πιάσει η ντροπή εάν η σύζυγος μου σου εκοψε μια MRI εάν δεν ξέρεις τι ψάχνεις. Εάν κάνουμε τέτοια, πως θα πείσουμε για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα;

Mavrogialouros:
....................Banal et al evaluated the sensitivity and specificity of ultrasonography versus dedicated MRI (0.2 Tesla), taken as the gold standard, in early diagnosis of metatarsal bone stress fractures in 41 feet of 37 patients between November 2006 and December 2007. All the patients had mechanical pain and swelling of the metatarsal region for less than 3 months and normal radiographs. MRI detected 13 fractures in 12 patients. Sensitivity of US was 83%, specificity 76%, positive predictive value 59%, and negative predictive value 92%. Positive likelihood ratio was 3.45, and negative likelihood ratio was 0.22. The authors concluded from their findings that in cases of normal radiographs, US is indicated in the diagnosis of metatarsal bone stress fractures because of its low cost; because it is a noninvasive, rapid, and easy technique; and because it has good sensitivity and specificity.4 .......................

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   

Δόξει τις αμαθείς σοφά λέγων ούκ εύ λέγειν. Ευριπίδης

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος....................Banal et al evaluated the sensitivity and specificity of ultrasonography versus dedicated MRI (0.2 Tesla), taken as the gold standard, in early diagnosis of metatarsal bone stress fractures in 41 feet of 37 patients between November 2006 and December 2007. All the patients had mechanical pain and swelling of the metatarsal region for less than 3 months and normal radiographs. MRI detected 13 fractures in 12 patients. Sensitivity of US was 83%, specificity 76%, positive predictive value 59%, and negative predictive value 92%. Positive likelihood ratio was 3.45, and negative likelihood ratio was 0.22. The authors concluded from their findings that in cases of normal radiographs, US is indicated in the diagnosis of metatarsal bone stress fractures because of its low cost; because it is a noninvasive, rapid, and easy technique; and because it has good sensitivity and specificity.4 .......................

--- Τέλος παράθεσης ---

Εγώ ξέρω πολύ καλά τι λέω, εσύ δεν ξέρω εάν ξέρεις τι ψάχνεις....
Ψάχνεις λοιπόν για κάταγμα κόπωσης μεταταρσίου ή "stress fracture". Να σου πω λοιπόν ότι νομικά  δεν καλύπτεται αυτή η περίπτωση από το συγκεκριμένο ταμείο με MRI ακόμη κι αν το έγραφες έτσι αλλά ας είναι. Μπορεί ίσως να το σκεφτόντουσαν λίγο παραπάνω και να το παρέπεμπαν στα κεντρικά. Να σου πω επίσης, ότι γνωμάτευση ακτινολόγου δεν έφτασε ποτέ στην ελεγκτή γιατί δεν προβλέπεται στα δικαιολογητικά και δεν την στέλνει ο ανταποκριτής του ΟΓΑ.

Αλλά ας αφήσουμε τα γραφειοκρατικά που και εγώ έχω ανάμικτα συναισθήματα και πάμε λίγο στο καθαρά ιατρικό κομμάτι.

Για διαφοροδιάγνωση και τι εξέταση είναι χρήσιμη δες εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εάν λοιπόν θέλεις ζηλεύεις μια εργασιούλα όπως αυτή εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και ψάχνεις το gold standard σε καταλαβαίνω. Επίσης, δεν μου είπες πόσο καιρό μετά την έναρξη του πόνου έγινε η μαγνητική και ποιο μετατάρσιο ήταν. Έκανε υπέρηχο πριν ζητήσεις την μαγνητική; Αν ναι τι έδειξε; Εάν όχι, γιατί δεν αξιοποίησες, αφού έχεις ακτινολόγο με ειδίκευση στο μυοσκελετικό υπέρηχο, μια φτηνή εξέταση με 83% ευαισθησία και ειδικότητα 76% έναντι της μαγνητικής;

Αλλά πριν πάμε παρακάτω, πες μου σε παρακαλώ τι θεραπεία θα προτείνεις στην ηλικιωμένη ασθενή σου εάν βγάλει κάταγμα κόπωσης στην MRI και τι εάν δεν βγάλει κάταγμα.

Να μην ξεχάσω:
Στο link που αναφέρεις στο κάτω μέρος γράφει:

--- Παράθεση ---Although CT and MRI are more sensitive than radiography, they are not cost-effective and are not indicated for the diagnosis of fractures.
--- Τέλος παράθεσης ---

Mavrogialouros:
Συγνώμη, δεν ψάχνω τίποτα. Πρόσεξε όμως την επόμενη φορά που θα διανοηθείς να διαγνώσεις κανένα κάταγμα, μην το κάνεις μπροστά στη γυναίκα σου γιατί θα βρεθείς....... "Αναρμόδιος"

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος....................Banal et al evaluated the sensitivity and specificity of ultrasonography versus dedicated MRI (0.2 Tesla), taken as the gold standard, in early diagnosis of metatarsal bone stress fractures in 41 feet of 37 patients between November 2006 and December 2007. All the patients had mechanical pain and swelling of the metatarsal region for less than 3 months and normal radiographs. MRI detected 13 fractures in 12 patients. Sensitivity of US was 83%, specificity 76%, positive predictive value 59%, and negative predictive value 92%. Positive likelihood ratio was 3.45, and negative likelihood ratio was 0.22. The authors concluded from their findings that in cases of normal radiographs, US is indicated in the diagnosis of metatarsal bone stress fractures because of its low cost; because it is a noninvasive, rapid, and easy technique; and because it has good sensitivity and specificity.4 .......................

--- Τέλος παράθεσης ---

Εγώ ξέρω πολύ καλά τι λέω, εσύ δεν ξέρω εάν ξέρεις τι ψάχνεις....
Ψάχνεις λοιπόν για κάταγμα κόπωσης μεταταρσίου ή "stress fracture". Να σου πω λοιπόν ότι νομικά  δεν καλύπτεται αυτή η περίπτωση από το συγκεκριμένο ταμείο με MRI ακόμη κι αν το έγραφες έτσι αλλά ας είναι. Μπορεί ίσως να το σκεφτόντουσαν λίγο παραπάνω και να το παρέπεμπαν στα κεντρικά. Να σου πω επίσης, ότι γνωμάτευση ακτινολόγου δεν έφτασε ποτέ στην ελεγκτή γιατί δεν προβλέπεται στα δικαιολογητικά και δεν την στέλνει ο ανταποκριτής του ΟΓΑ.

Αλλά ας αφήσουμε τα γραφειοκρατικά που και εγώ έχω ανάμικτα συναισθήματα και πάμε λίγο στο καθαρά ιατρικό κομμάτι.

Για διαφοροδιάγνωση και τι εξέταση είναι χρήσιμη δες εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εάν λοιπόν θέλεις ζηλεύεις μια εργασιούλα όπως αυτή εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και ψάχνεις το gold standard σε καταλαβαίνω. Επίσης, δεν μου είπες πόσο καιρό μετά την έναρξη του πόνου έγινε η μαγνητική και ποιο μετατάρσιο ήταν. Έκανε υπέρηχο πριν ζητήσεις την μαγνητική; Αν ναι τι έδειξε; Εάν όχι, γιατί δεν αξιοποίησες, αφού έχεις ακτινολόγο με ειδίκευση στο μυοσκελετικό υπέρηχο, μια φτηνή εξέταση με 83% ευαισθησία και ειδικότητα 76% έναντι της μαγνητικής;

Αλλά πριν πάμε παρακάτω, πες μου σε παρακαλώ τι θεραπεία θα προτείνεις στην ηλικιωμένη ασθενή σου εάν βγάλει κάταγμα κόπωσης στην MRI και τι εάν δεν βγάλει κάταγμα.

Να μην ξεχάσω:
Στο link που αναφέρεις στο κάτω μέρος γράφει:

--- Παράθεση ---Although CT and MRI are more sensitive than radiography, they are not cost-effective and are not indicated for the diagnosis of fractures.
--- Τέλος παράθεσης ---

--- Τέλος παράθεσης ---

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση