Γενικά > Νομικά θέματα
Η νομοθεσία για Ειδική μαθησιακή δυσκολία (δυσλεξία).
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣήμερα μιλούσα με κάποιους γονείς εδώ στην Καβάλα με παιδί που έχει δυσλεξία. Μου είπανε ότι η αναμονή για να εξεταστεί το παιδί τους από ΚΕΔΔΥ ( (Κέντρο Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης) ή ΚΔΑΥ εδώ στην Καβάλα ανέρχεται σε έτη. Έτσι αναγκάστηκαν να πάνε σε ΚΕΔΔΥ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να πάρουν πιστοποιητικό για το σχολείο ότι το παιδί έχει δυσλεξία. Η επιτροπή που εξέτασε το παιδί αποτελούνταν από Ψυχολόγο, Λογοθεραπευτή και Κοινωνικό Λειτουργό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπερβολικό τον βρίσκω τον ισχυρισμό Αργύρη ότι θέλει έτη αναμονής. Με ποια αιτιολόγηση;
Και γιατί στο ΚΕΔΔΥ Θεσσαλονίκης η "δουλειά" έγινε τσακ μπαμ;
Μήπως οι επιτροπές από τόπο σε τόπο έχουν άλλα μέτρα και σταθμά;
Γιατί οι προφορικές εξετάσεις στο σχολείο (και στις Πανελλήνιες κυρίως) μπορεί να αποδειχθούν πολύ "βολικές".
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ και εγώ Διαμαντή. Μου φαίνεται παράξενο να έχει τέτοια αναμονή εδώ στην Καβάλα, αλλά δεν το έψαξα περισσότερο.
ΣοφίαΣ.:
Καλησπέρα σας.
Είμαι 24 χρονών κι έχω υποψίες ότι έχω δυσλεξία. Μια καθηγήτριά μου παρατήρησε ότι έχω συμπτώματα δυσλεξίας και θέλω να μάθω αν τελικά έχω όντως. Θα ήθελα να αποκτήσω κι ένα χαρτί, γιατί έχω σοβαρό πρόβλημα με τα μαθήματα του Πανεπιστημίου. Ως εδώ έχω φτάσει με πολύ κόπο και ψυχική κούραση.
Έχω πάρει τηλέφωνο στο ΚΔΑΥ, στο κέντρο ψυχικής υγείας του Ευαγγελισμού και σε ένα άλλο στην περιοχή μου και όλοι μου λένε ότι τα τεστ είναι μέχρι 16 ετών. Δηλαδή ένας ενήλικας δεν έχει δικαίωμα να μάθει αν έχει δυσλεξία και να αποκτήσει ένα πιστοποιητικό?
Αν θα μπορούσατε να με βοηθήσετε, θα σας ήμουν ευγνώμων.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Πατρωνάκης Μάνος:
Εχετε δίκιο. Σχετικά με το πρόβλημμα σας έχει εισηγηθεί και ο Συνήγορος του Πολίτη προς το Υπουργείο Παιδείας & Θ.
Προς όφελος σας είναι να αποτανθείτε και εσείς στο ΣτΠ αναδεικνύοντας εκ νέου το κενό στη νομοθεσία.
Ούτως ή άλλως σύντομα θα λάβετε μια πληρέστερη απάντηση.
ΣοφίαΣ.:
Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.
Θα κάνω μια κίνηση, προκειμένου να βρεθεί μια λύση.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Το 2012 ανακαλύφθηκε η κομπίνα
Εγγραφή ή Είσοδος
Το 2013 αποδόθηκαν οι κατηγορίες
Εγγραφή ή Είσοδος
Μέχρι να τελεσιδικίσουν, όσοι έλαβαν τα πλαστά πιστοποιητικά και μπήκαν μ' αυτό τον τρόπο παράνομα στα πανεπιστήμια θα έχουν αποκτήσει μέχρι και διδακτορικό!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση