ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο

Σωματική άσκηση.

<< < (2/9) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Λέγεται και ΣΩ.ΒΕ. (σωματική βελτίωση)  ή P.T. (physical training)  :D



Argirios Argiriou:
Η αεροβική γυμναστική είναι η σημαντικότερη, είναι αλήθεια, για την καλή μας υγεία. Παραδείγματα αεροβικής γυμναστικής (δηλαδή γυμναστικής που μας κάνει να λαχανιάζουμε) είναι το γρήγορο περπάτημα, το τρέξιμο, το να ανεβαίνουμε τα σκαλιά για το διαμέρισμά μας αντί να πάρουμε το ασανσέρ, το ποδήλατο ή η κολύμβηση. Τέτοιου είδους γυμναστική καλό είναι να κάνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα. Εκτός όμως από την αεροβική αυτή γυμναστική καλό είναι νομίζω, να αφιερώνουμε και περίπου 10 λεπτά κάθε μέρα και σε μη αεροβική γυμναστική δυνάμωσης των μυών του σώματός μας. Να μερικές ιδέες:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Below you'll find over 40 professional stretching videos to stretch every major muscle group in your body. Each muscle group listed below includes information on which sports benefit most from the stretches, and the anatomical muscle names involved in each stretch.

Each video shows you how to get into the stretch position and how to come out of the stretch position. Plus a count-down timer is included to make sure you hold the stretch for the minimal amount of time. Click on one of the muscle groups below to view the stretching videos for that muscle group:


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Καθημερινή, 06/08/2013.

Το περπάτημα ως τη δουλειά μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο διαβήτη.

Οι άνθρωποι που περπατάνε για να πάνε στη δουλειά τους, έχουν κατά μέσο όρο 40% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν διαβήτη, σε σχέση με όσους χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Imperial College και του University College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον Άντονι Λάβερτι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πρώτου πανεπιστημίου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό για θέματα προληπτικής ιατρικής «American Journal of Preventive Medicine», μελέτησαν περίπου 20.000 άτομα και συσχέτισαν την κατάσταση της υγείας τους με τον τρόπο που πάνε στις δουλειές τους.

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι χρησιμοποιούν τα πόδια τους, το ποδήλατο, αλλά και τα δημόσια μέσα μεταφοράς, έχουν μικρότερο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι σε σχέση με όσους πάνε με αυτοκίνητο ή με ταξί. Ειδικά όσοι συνήθως περπατάνε ως τη δουλειά τους, έχουν 17% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση σε σχέση με όσους πάνε με το αυτοκίνητό τους. Ακόμα, όσοι πάνε στη δουλειά με το ποδήλατο, έχουν περίπου την μισή πιθανότητα να εμφανίσουν διαβήτη σε σχέση με όσους οδηγούν.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης και η παχυσαρκία είναι σημαντικοί παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου. Γι' αυτό, όπως επισήμαναν οι ερευνητές, το να πηγαίνει κανείς με τα πόδια στη δουλειά ή με το ποδήλατο, σημαίνει ότι τελικά προστατεύει την καρδιά του από σοβαρούς κινδύνους όπως το έμφραγμα.

Όπως είπε ο Λάβερτι, «η έρευνά μας δείχνει ότι κάνει καλό στην υγεία κάποιου το να εντάξει στην καθημερινή ρουτίνα του να πηγαίνει στη δουλειά του με τα πόδια, με το ποδήλατο ή με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, έτσι ώστε να ασκείται σωματικά. Ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους, μπορεί να ωφελήσει τόσο τους ίδιους, όσο και το περιβάλλον».

Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Walking to work cuts risk of diabetes and high blood pressure.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ορθοπαιδικός:
Η άσκηση του καναπέ. Αποτελεσματική και όταν συνοδεύεται απο καναπεδάκια.... :laugh: :laugh: :laugh:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

     Ακόμη και η απλή παρακολούθηση σπορ στην τηλεόραση είναι αρκετή για να ανεβάζει τον σφυγμό της καρδιάς και άλλους φυσιολογικούς δείκτες,όπως όταν… γυμναζόμαστε, σύμφωνα με μία νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Σίδνεϊ, που δημοσιεύεται στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Frontiers in Autonomic Neuroscience».
    Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που διαπιστώνει, έστω και μικρή, επίπτωση στη φυσιολογία των καθισμένων ανθρώπων, οι οποίοι παρακολουθούν άλλους να τρέχουν, να παίζουν ποδόσφαιρο ή μπάσκετ και γενικά να αθλούνται.
    Μάλιστα, οι βιολογικοί δείκτες των θεατών επιστρέφουν στο κανονικό επίπεδό τους, όταν τελειώνει αυτό που βλέπουν.
    Οι ερευνητές εξήγησαν ότι το «κλειδί» είναι το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, που τροφοδοτεί την καρδιά, τους αδένες, τα αιμοφόρα αγγεία και άλλους ιστούς και το οποίο αυξάνει τη δραστηριότητά του, στη διάρκεια της πραγματικής άσκησης ή άθλησης.
    Για τις ανάγκες της μελέτης, έκαναν πειράματα με εννέα εθελοντές στους οποίους κατέγραφαν την ηλεκτρική δραστηριότητα των νεύρων,καθώς παρακολουθούσαν σε βίντεο είτε ακίνητες εικόνες, είτε δρομείς να τρέχουν.
    «Τώρα πλέον δείξαμε πως μια τέτοια αύξηση δραστηριότητας λαμβάνει χώρα ακόμα και όταν κανείς απλώς παρακολουθεί ένα αγώνα, σαν να τρέχει ο ίδιος», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας,Βόγκαν Μέισφιλντ. (να προταθούν για Νόμπελ; )
    Βέβαια, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η ερευνήτρια Ρέιτσελ Μπράουν επισήμανε πως οι παρατηρούμενες φυσιολογικές αλλαγές ήταν μικρές και καθώς οι εθελοντές κάθονταν χαλαρά χωρίς καμία μυϊκή δραστηριότητα. Δηλαδή οι αντιδράσεις τους προέρχονταν από το νου και όχι από το σώμα. (πάνε να το μπαλώσουν νομίζω... Πάντως το πιάσαμε το μήνυμα)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση